Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Tajemnice Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=13)
-   -   Trójpunkt Sworda of Fury ! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=127800)

GreenPeace 03-07-2008 12:04

No coś takiego ? Chyba oczywiste jest to ze ten sword gdzies sie telepotuje wtedy ;) przecież nie znika tak sobie. Wedlug mnie nalezy przeszukac dziwne miejsce np. mino hell czy te szkielety w rogu mapy albo cos w poblizu ...

A i wg. mnie sa cztery punkty nie 3 ktore tez pozostale dwa byc moze tez przecinaja sie przez wyspe
byc może jeden z punktow o ile wogole istnieja naprawde moze znajdowac sie na mainie .

Moze trzeba 3 ludzi do tego (jak w desert quescie tylko tam trzeba 4 ) jeden stoi w tym miejsci w rotworm hell drugi w tym pierwszym a 3 wtedy ustaje przy tabliczce ... sprboje na mc moze sie uda :D.

Vyohman 05-07-2008 00:57

@up
A moim zdaniem jest 12809 takich punktów z czego 2 już wiadomo gdzie są... kombinujcie rookstayerzy od tego tam jesteście.

Odaz 05-07-2008 17:11

Mam pomysł. (To tylko moja teoria) skoro wiadomo, że żeby dostać Sof'a musimy być pokorni (czy jakoś tak). Nawiązując do filmiku Rexa :/ wszedł on do tego Cave z Poisonami, potem do Rot Hella. Powchodził na te różne podłamane miejsca. I poszedł na wyspe Sofa którego nie było. Następnie poszedł na skelety gdzie porozrzucał rzeczy i wylał czerwoną ciecz na czaszkę. Dostał klucz.
NOO ale przecież było sprawdzane, że wylanie Life Fluida nie działa. To może coś innego, chyba wiem co ;)
Jeżeli kogoś to zaciekawiło proszę o komentarze to napiszę może co trzeba by było wylać?
@Edit & Down
Ale jeżeli chodzi o te połamane miejsca to jest prawda, ponieważ to sprawdzałem, lecz i tak nie oto mi chodzi. Chodzi mi oto, że on coś wylał. Sprawdzali i wiedzą, że to nie był Life Fluid to może coś innego? Przeczytaj jeszcze raz co napisałem jak nie zrozumiałeś.

Qba_xd 05-07-2008 18:03

@up
to jest bajka o tym shadow rexie... w 90% to ots... wiele powodow jest na to

GreenPeace 05-07-2008 18:51

po 1. to nie byl life tylko krew w vialu po 2.to z grobami to bajka
3. to byl ots
Wg. mnie moze byc także ten krag obok skeletow i tam trzbea polozyc te trupy
a na srodkowym kamieni pojawi sie sof :D zreszta kamien wyglada jak ten na wyspie na ktorym lezy sof no i jest otoczny 8 wiekszymi kamykami (jak sof tylko
ze sof malymi ;D) wiem troche dziwna ta teoria :D ale wlasnie ja sprawdzam tylko goblina potrzeba a jan ie mam pacca :( i dead humana musze znalezdz :D;)

Odaz 05-07-2008 20:39

Może i tak, może to bajka, a próbował ktoś kiedyś na tą czaszkę wylać swoją krew?
Bo podobno trzeba być pokorny, to więc może to właśnie to. Tylko myślę, że trzeba znaleźć ciała tych mobów, które miej ważą jak powiedzieli to przedtem. Czytałem chyba cały ten temat i nic nie znalazłem o tym.

@EDIT
You must be humble. Czy jakoś tak, to więc może o to właśnie chodzi? Że swoją krew trzeba gdzieś dać? Jak nie na groby to gdzie? ;/
Pomyśl trochę dogłębniej.

Ditto 05-07-2008 20:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Odaz (Post 2162430)
Może i tak, może to bajka, a próbował ktoś kiedyś na tą czaszkę wylać swoją krew?
Bo podobno trzeba być pokorny, to więc może to właśnie to. Tylko myślę, że trzeba znaleźć ciała tych mobów, które miej ważą jak powiedzieli to przedtem. Czytałem chyba cały ten temat i nic nie znalazłem o tym.

myslisz, ze nasza krew jest jakas wyjatkowa? >_<

Xiaolinek 05-07-2008 22:50

Jezeli mamy byc skromnie to napewno nie bedzie walki z jakimis bosami czy cos tylko bedzie logicznie zodbyc klucz dlatego jest to chdozenie i znikniecie softa

Qba_xd 06-07-2008 11:45

"Only the humble may touch the sword of fury" mi sie wydaje ze moze chodzic tu o 1 lvl...przeciez on jest pokorny/skromny... kiedys z kumplem przeszedlem 1 lvlem przez podziemie do wysepki spike sworda ale nie wiedzielismy co dalej... moze trzeba isc na mino hell? ale nie wiem :P

Morderff 06-07-2008 11:55

@Up 2 up ...
Dużej ilości osób sie tak wydaje/ wydawało...

Disseny__ 06-07-2008 12:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Qba_xd (Post 2163263)
"Only the humble may touch the sword of fury" mi sie wydaje ze moze chodzic tu o 1 lvl...przeciez on jest pokorny/skromny... kiedys z kumplem przeszedlem 1 lvlem przez podziemie do wysepki spike sworda ale nie wiedzielismy co dalej... moze trzeba isc na mino hell? ale nie wiem :P

Może by coś z tego było, bo 1 lvl niby pokorny & skromny ale..
Jakby już się doszło tym 1 lvl'em na Mino Hell, to albo by go zatłukły Mino & Orki, albo same Mino.
Ewentualnie Mino Mage <lol2794721545624125. :D

etto.
Może nie tyle trzeba wylać własną krew, co jeszcze dednąć i położyć własne ciało? <łał.

Qba_xd 06-07-2008 12:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Disseny__ (Post 2163307)
Może by coś z tego było, bo 1 lvl niby pokorny & skromny ale..
Jakby już się doszło tym 1 lvl'em na Mino Hell, to albo by go zatłukły Mino & Orki, albo same Mino.
Ewentualnie Mino Mage <lol2794721545624125. :D

idziesz tym 1 lvlem z protectem... np 15 rookstayerem... i on wszystko wybija. tak wlasnie przeszedlem przez podziemie 1 lvlem. jak byly poison spidery to moj pro wszystko wybijal mi :) :P

Morderff 06-07-2008 12:23

@up
No ok... Chyba każdy tak robił tylko że robiły to setki osób i kombinowały nie raz...

Disseny__ 06-07-2008 12:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Qba_xd (Post 2163318)
idziesz tym 1 lvlem z protectem... np 15 rookstayerem... i on wszystko wybija. tak wlasnie przeszedlem przez podziemie 1 lvlem. jak byly poison spidery to moj pro wszystko wybijal mi :) :P

No. Fajnie. Ale postawmy sytuacje: Dotarliście do MM'a. Twój Pro go zabił <lol258165125164. Uznajmy, że teleport prowadził do SoF'a, bla, bla, bla.. I kto dostaje miecz? Oczywiście Twój Pro, bo to on wykonał całą robotę za Ciebie..

Wyobraźnia.. :D

Odaz 06-07-2008 15:44

No z tym ciałem może prawdopodobne, lecz gdzie je położyć? No dobra 1lv może przejść, ale co dalej może AS musi go zabić z magi , gdy ten stoi obok drzwi do MM? <lol1288751321, mi się wydaję, że za bardzo kombinujemy. Lecz pomysłu w miarę prostego to chyba nikt nie ma. :D

Morderff 06-07-2008 16:14

Ja w ogóle nie rozumiem po co kombinować skoro quest na razie nie istnieje...

Disseny__ 06-07-2008 20:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Morderff (Post 2163795)
Ja w ogóle nie rozumiem po co kombinować skoro quest na razie nie istnieje...

Też się nad tym zastanawiam. Widać nie jestem jedyną osobą, która twierdzi, że questa nie ma.
Ale fajnie się tak pobawić w Szerloka Holmsa. XD

Morderff 06-07-2008 20:32

Rozumiem wszystkich tych, którzy próbują i kombinują no ale posłuchajcie paru (nie mówie o sobie ) mądrzejszych i bardziej doświadczonych graczy, którzy wiedzą że jak na razie tego questu nie ma...

Slythia 06-07-2008 20:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Morderff (Post 2164203)
Rozumiem wszystkich tych, którzy próbują i kombinują no ale posłuchajcie paru (nie mówie o sobie ) mądrzejszych i bardziej doświadczonych graczy, którzy wiedzą że jak na razie tego questu nie ma...

Cóż... Nie mając jednoznacznych dowodów (jak wypowiedzi cmów) nie udowodnisz tego nikomu. Wszystko, co wiemy na temat tego (nieistniejącego) questa pochodzi z naszych przemyśleń, wniosków, ew. doświadczeń. Nie możemy nikomu mówić, co ma myśleć... W końcu sami do tego dojdą.

A w międzyczasie radziłabym zająć się tarantulą, o ile jeszcze nie wiadomo o niej czegoś interesującego.

@down
Więc... Miłej zabawy życzę ; ).

Disseny__ 06-07-2008 20:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Slythia (Post 2164212)
A w międzyczasie radziłabym zająć się tarantulą, o ile jeszcze nie wiadomo o niej czegoś interesującego.

Tarantula.. Możemy. (;
Kłopot w tym, ze w tym temacie gadamy o trójpunkcie SoFa.
Może wypadałoby założyc temat o Tarantuli?

diablo999 06-07-2008 21:01

mam nowa sprawe

hej sry ze nie muwie o tych ruwnobocznych itp
wlasnie robilem elenore qest czy cos takiego odalem ringa ta elenore dala mi 150gp i nic nie muwila o tej charlotte ale czytalem na tibi.pl wiencz tam poszlem muwie juz z 50 razy errand a ona nic co mam zrobic ?:(:(

Odaz 06-07-2008 21:21

@OFFTOP & UP
Najpierw może kup słownik wtedy powinno Ci się udać.

Gofin 06-07-2008 23:56

Powracając do tematu.
Prawdopodobnie powtarzam po raz któryś to pytanie, ale dlaczego twierdzicie, że ten quest nie istnieje. Mam na myśli: dlaczego jesteście tego pewni.

Przepraszam, jeżeli odpowiedź jest w jakiś prosty sposób dostępna, ale jakoś tak nie jestem ostatnio na bieżąco w temacie.

Konduktor 07-07-2008 00:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gofin (Post 2164626)
Powracając do tematu.
Prawdopodobnie powtarzam po raz któryś to pytanie, ale dlaczego twierdzicie, że ten quest nie istnieje. Mam na myśli: dlaczego jesteście tego pewni.

http://i174.photobucket.com/albums/w...g?t=1215381732

A sam mit istnieje od czasu kiedy ten spike sword tam lezy. Dziekuje do widzenia.

Gofin 07-07-2008 00:18

Aha, czyli odpowiedzią na pytanie dlaczego ludzie twierdzą, że questa nie ma jest data pierwszego posta? Pozdrawiam. Cieszę się że już sobie poszedłeś.

Konduktor 07-07-2008 00:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gofin (Post 2164654)
Aha, czyli odpowiedzią na pytanie dlaczego ludzie twierdzą, że questa nie ma jest data pierwszego posta? Pozdrawiam. Cieszę się że już sobie poszedłeś.

Pffffff widze, ze w wielkim stopniu posiadasz umiejetnosc czytania ze zrozumieniem. Ten quest jest poszukiwany od czasow kiedy ty jeszcze nie wiedziales co to tibia i grales w mario bross. Do tej pory na 99% questa nikt nie zrobil. Quest NIGDY nie istnial i PRAWDOPODOBNIE nie istnieje. Zegnam drogi chlopcze.

PS Jezeli posiadasz inne dane to sa to zwykle pierdoly

Tvv 07-07-2008 01:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Konduktor (Post 2164663)
Pffffff widze, ze w wielkim stopniu posiadasz umiejetnosc czytania ze zrozumieniem. Ten quest jest poszukiwany od czasow kiedy ty jeszcze nie wiedziales co to tibia i grales w mario bross. Do tej pory na 99% questa nikt nie zrobil. Quest NIGDY nie istnial i PRAWDOPODOBNIE nie istnieje. Zegnam drogi chlopcze.

Że cię brzydko nazwę przy ludziach :

TY KU**A MATOLE NIEDOPIE****NY

Skończ pisać nam tutaj swoje bzdurne mity , jeżeli questa nie było i nie ma to jakim cudem ludność antici posiadają SoF , i przestań popełniać durne błędy w postach bo jak patrze co piszesz szkoda mi się robi forumowiczów że muszą to czytać ....

Co do innego zdania Goffina - Zgadzam się z gofinem a ty twardy cs'owiczu masz tu gałwno do gadania ... Jak jesteś taki twardy to zapraszam na server Non- Steam 1 na 1 ; )

@edit :

Co do skromności mnicha ... Znam kolesia który na tą wysepkę wrzucił swoje całe eq i kasę którą trzymał w banku (ok 470k) i myślał że w tedy stanie się skromny i otrzyma SoF'a ....

CycuRookslayer 07-07-2008 01:30

@up

Ty jaka ta niby ludność ma sofy na antice ??

Gofin 07-07-2008 12:25

@Konduktor
Cytuj:

Pffffff widze, ze w wielkim stopniu posiadasz umiejetnosc czytania ze zrozumieniem.
A owszem, zgadzam się.

Cytuj:

Ten quest jest poszukiwany od czasow kiedy ty jeszcze nie wiedziales co to tibia i grales w mario bross.
Nie przeczę. Zacząłem grać w Tibię dobiero 3 lata temu.

Cytuj:

Do tej pory na 99% questa nikt nie zrobil.
Zgadzam się.

Cytuj:

Quest NIGDY nie istnial
Jakiś dowód?

Cytuj:

i PRAWDOPODOBNIE nie istnieje.
Wiem że dla ciebie wyznacznikiem jakości i trudności questa jest to jakie potwory i w jakiej ilości trzeba po drodze zaciukać (no cóż, jak się gra jedynie w komputerowe RPGi to nic dziwnego, że taki ubogi jesteś) nie oznacza to, że ewentualny quest może być o wiele trudniejszy niż klasyczne tibijskie quest.

Cytuj:

Zegnam drogi chlopcze.
Jakiś kompleks niższości masz?

Cytuj:

No tak. Tylko moje dane i tylko moje zdanie jest prawdziwe. Kurde! Człowieku! W profilu masz wpisane 17 lat. To pomyłka (za dużo o 1 na początku) czy jesteś opóźniony w rozwoju?

Soul's 07-07-2008 13:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez diablo999 (Post 2164264)
hej sry ze nie muwie o tych ruwnobocznych itp
wlasnie robilem elenore qest czy cos takiego odalem ringa ta elenore dala mi 150gp i nic nie muwila o tej charlotte ale czytalem na tibi.pl wiencz tam poszlem muwie juz z 50 razy errand a ona nic co mam zrobic ?:(:(

wypi3rd@laj z forum kaleko umysłowy

mała sugestia - plizzz, włącz głośniki

Disseny__ 07-07-2008 20:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tvv (Post 2164705)
jeżeli questa nie było i nie ma to jakim cudem ludność antici posiadają SoF

em.
Nie wiem, czy jstem dobrze poinformowana, ale z tego co wiem, to dostali za wysokie lvl'e. (;
etto. Mogę się mylić. (;
Czyli-jeżeli to prawda-quest nie istnieje. Gdy jest sytuacja taka, jaką przedstawiłam, wychodzi na to, ze trzeba wbić ten 100 lvl, to może może..

em. żeby nie było: Nie jestem tego pewna!

Slythia 07-07-2008 20:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Disseny__ (Post 2166199)
em.
Nie wiem, czy jstem dobrze poinformowana, ale z tego co wiem, to dostali za wysokie lvl'e. (;

Kto ma ten miecz na Antice? Ktoś go widział? Bo ja nie... Master Slayer też raczej nie ; P.

Disseny__ 07-07-2008 20:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Slythia (Post 2166213)
Kto ma ten miecz na Antice? Ktoś go widział? Bo ja nie... Master Slayer też raczej nie ; P.

Wg. plotek miecz posiada Sunrise.. chwila.. on jest na Antice? xDD
nie no.. Ktoś jeszcze może ma.. (;

RookeR 07-07-2008 20:24

@up

Znaczy się wbije 100 level i dostane Sword of Futy? Bullshit...
Co do Sunrisa... On po wbiciu 100 levela nawet się spodziewał jakiejś nagrody... I nic nie utrzymał... ba GM nawet się dziwili z jakiej racji miał by coś dostać...

Pozdrawiam =]

Slythia 07-07-2008 20:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Disseny__ (Post 2166233)
Wg. plotek miecz posiada Sunrise.. chwila.. on jest na Antice? xDD
nie no.. Ktoś jeszcze może ma.. (;

Przykro mi, Sunrise do tej pory nikomu nie pokazał tego miecza. Poza tym - on jest dobrym znajomym gmów...

Qba_xd 07-07-2008 21:20

Character Information
Name: Sunrise
Sex: male
Profession: None
Level: 102
World: Antica
Residence: Rookgaard
Last login: Jan 03 2008, 12:34:57 CET
Comment: It might be a dream only...

... but I feel the Oracle has spoken to me, finally, after years of awaiting.

I am a wood nymph.

Hear the tingling of the tree's leaves... listen to their betraying sound, and follow me. Follow me into darkness... follow me deep, deep deep down, deeper than the abysmal grounds of your soul.

I will not tell soon forgotten tales of the landscape I find there, but loot, and dive back up.

Catch me, if you can.

Your wood nymph,

-- Sunrise :))
Account Status: Free Account

dawno nie wbija. on mial kiedys domek w AB'dendriel i nie wiem jak to mozliwe... jest na rooku a koles ma chatke na mainie... na serio. ale juz jej nie ma. on sie nie ujawnia ale na 100% ma tego sworda bo gdzies byly fotki ze on gral od praprapra-starej tibi gdzie byla jeszcze grafa skopana :P

Marcin24 07-07-2008 21:26

Cytuj:

dawno nie wbija. on mial kiedys domek w AB'dendriel i nie wiem jak to mozliwe... jest na rooku a koles ma chatke na mainie... na serio. ale juz jej nie ma.
Ile razy to będę jeszcze opowiadać. Sunrise kiedyś był na mainie i kupił sobie domek. Ludzie dużo razy go zabili, aż wrócił na Rookgaard i tam postanowił już zostać. Domek opłacali mu koledzy (kiedyś czynsz był pobierany z depo, teraz jest pobierany z banku, więc Sunrise stracił domek).

Qba_xd 07-07-2008 21:29

@up
a to sorka <niewiedza> :P

Disseny__ 07-07-2008 21:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Slythia (Post 2166265)
on jest dobrym znajomym gmów...

etto. To pewno dlatego ma(?) SoFa i Brass Armor'a.
Chyba...

A jeżeli chodzi o domek...
To wyjaśnił kolega wyżej. xD

Slythia 07-07-2008 21:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Disseny__ (Post 2166505)
etto. To pewno dlatego ma(?) SoFa i Brass Armor'a.
Chyba...

A jeżeli chodzi o domek...
To wyjaśnił kolega wyżej. xD

To wcale nie jest jednoznaczne ; ). Gm nie ma możliwości ani teleportować graczy, ani dawać rzeczy, ani też ich tworzyć. Nie mają takich możliwości. Dlatego też wątpię, by miał sofa.

Brass może mieć, gdyż daaawno temu wypadał on z minotaura.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 01:34.