Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Egzaminy Gimnazjalne 2008 ;) (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=170023)

Yoh Asakura 13-06-2008 09:37

Dziś się dowiedziałem, że mam 75 punktów. 42 z części humanistycznej i 33 z matematycznej. Nie jest źle.

Arfyd 13-06-2008 10:06

Właśnie byłem w szkole po wyniki. Liczyłem na ~60, a mam 76. 41 - human; 35 - matma. Nieźle.

Koszyk 13-06-2008 11:50

Ja mam 60, niestety nie wiem ile z jakiego bo dowiedzialem sie smsem, bo nie ma mnie w szkole ;<

<8>Borys<8> 13-06-2008 13:47

Dziś pocztą przyszły wyniki, liczyłem na 44 z matmy i ponad 30 z polskiego a miałem 44 i 40 ^^ normalnie szok. No i nareszcie dojebałem tym kujonom z średnią ponad 5 bo o wiele lepiej napisałem egzamin (a sam paska nie mam bo się tylko tego uczę co będzie mi w liceum potrzebne;p)

Rohas 13-06-2008 16:15

43 polok
29 mata
Czyli jest jak chciałem :)

Exodus 13-06-2008 19:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez <8>Borys<8> (Post 2112016)
Dziś pocztą przyszły wyniki, liczyłem na 44 z matmy i ponad 30 z polskiego a miałem 44 i 40 ^^ normalnie szok. No i nareszcie dojebałem tym kujonom z średnią ponad 5 bo o wiele lepiej napisałem egzamin (a sam paska nie mam bo się tylko tego uczę co będzie mi w liceum potrzebne;p)

W liceum to Ci bedzie wszystko potrzebne, jesli pojdziesz do dobrego LO to z kazdego przedmiotu cisną.

Ja te egzaminy pisalem dosc dawno, mialem 44 Polskiego i 38 z Matmy, Matma wtedy dosc ciezka byla.

39+47+ ... =146

Jak wy teraz to liczycie? Sa jakies dodatkowe punkty za sam udzial?

Vavi 13-06-2008 19:22

39 humanistyczny, 47 z matematycznego (wszystkie 3 pkt z biologii stracone).
W gruncie rzeczy spodziewałem się odwrotnych wyników.
Łącznie 146pkt.

Strasznik 18-06-2008 18:13

@dwa razy ap
Do kazdej szkoly sa punktowane 4 przedmioty :)

Raxeff 18-06-2008 18:53

Słuchajcie, jak można sprawdzić wyniki uczniów z wybranej szkoły? Pytam, gdyż interesują mnie wyniki jednej trzeciej klasy, która w tym roku pobiła rekord szkoły pod względem średniej klasowej - która wynosi aż 4.8. Jeśli to w czymś pomoże to jest to szkoła z Chojnic, woj. pomorskiego.

.Matrik. 18-06-2008 21:20

Cytuj:

średniej klasowej - która wynosi aż 4.8.
Punkta? Łał. Tak w ogóle to chyba się nie da sprawdzić, coś tam o ochronie danych osobowych, pla pla pla. Musiałbyś wykonać (jak my) akcję dywersyjno/sabotażową w swojej szkole.

Walekifa 18-06-2008 21:27

POWIEM WAM ŻE TAK,JEST ŹLE : P

Wszyscy liczyli że będą mieli mniej punktów. Ale okazało się że test poszedł ludziom lepiej niż się spodziewali (z tego co wiem 3/4 ludzi spodziewało się mniej punktów niż ma ) Więc progi punktowe do szkół się podniosą. I to znacznie.

Gonzo 18-06-2008 23:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Walekifa (Post 2122956)
POWIEM WAM ŻE TAK,JEST ŹLE : P

Wszyscy liczyli że będą mieli mniej punktów. Ale okazało się że test poszedł ludziom lepiej niż się spodziewali (z tego co wiem 3/4 ludzi spodziewało się mniej punktów niż ma ) Więc progi punktowe do szkół się podniosą. I to znacznie.

Nie tak znacznie - niż demograficzny się kłania.

Cacuss 19-06-2008 00:37

Jednym słowem zmniejszą ilość klas, i upchną nas po 30 ludzi.

U nas do najlepszego LO w mieście zgłosiło się za mało osób. I mają wolne miejsca na humanie xd
...A do mojego 100 osób nadwyżki. uu..

@Down: Congratz! :P

Yoh Asakura 19-06-2008 10:23

A mnie zaprosili do "elytarnego" LO dla nerdów ;<

Shanhaevel 19-06-2008 12:38

@up
Mnie też, do jakiegoś prywatnego. : P

@down
Ta, takim różnym gościom z 'wybitnymi osiągnięciami w nauce' wysyłają jakieś tam broszurki i zachęcają do pójścia do jakiegośtam LO, najczęściej prywatnego.

.Matrik. 19-06-2008 12:40

Cytuj:

A mnie zaprosili do "elytarnego" LO dla nerdów ;<
Zaprosili? To robią tak?

@Topic

Policzyła mi strona punkty, 137/200. Nieźle.

Hieyan 28-06-2008 18:40

I co, podniosły się progi punktowe w waszych szkołach? W przypadku szkoły, do której się dostałem obniżył się, i to o 15 punktów. Na innym profilu chyba o 30.

Yoh Asakura 28-06-2008 18:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hieyan (Post 2146844)
I co, podniosły się progi punktowe w waszych szkołach? W przypadku szkoły, do której się dostałem obniżył się, i to o 15 punktów. Na innym profilu chyba o 30.

Do szkół, do których ja składałem papiery, wymogi chyba się nie zwiększyły. Moje 75 + te za oceny spokojnie wystarczą, żeby dostać się do bardzo dobrych liceów. Zostałem o tym nawet poinformowany telefonicznie :p

.Matrik. 28-06-2008 22:00

Tam gdzie poszedłem, chyba nie ma progów punktowych (ale poszedłem ze względu na a) odległość od domu b) wysoki poziom j. polskiego), byłem pierwszy na liście </szpan>. Zauważyłem też, że wszyscy się chcą dostać do jak najlepszej szkoły, a jak potem kogoś pytam to już to nie robi różnicy - po prostu gdzieś się chodzi.

metiu 28-06-2008 22:27

Dobra pochwale się.
Drogi Gimnazjalisto, zostałeś przyjęty do:

Szkoła: Technikum Budowlano-Geodezyjne w ZSBG
Oddział: budownictwo
Miejscowość: Białystok

Drogą internetową zostałem poinformowany. Jeśli chodzi o ranking osób którzy dostali się na mój oddział: 56 na liście na 150 osób.

BTW. Dostałem się tam gdzie chciałem;p

Donas 28-06-2008 22:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez .Matrik. (Post 2147358)
Tam gdzie poszedłem, chyba nie ma progów punktowych (ale poszedłem ze względu na a) odległość od domu b) wysoki poziom j. polskiego), byłem pierwszy na liście </szpan>. Zauważyłem też, że wszyscy się chcą dostać do jak najlepszej szkoły, a jak potem kogoś pytam to już to nie robi różnicy - po prostu gdzieś się chodzi.

Czy ja wiem? Wszystko wychodzi na maturze.

Rincewind 28-06-2008 23:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Donas (Post 2147553)
Czy ja wiem? Wszystko wychodzi na maturze.

Wcale nie. Ja chodzilem do sredniego liceum a matura poszla mi naprawde dobrze. Zreszta wiekszosc osob z mojej klasy poszlo na kierunek ktory sobie wymarzylo.

Myszun 29-06-2008 00:02

Ja 77 pkt z testu, 6 z angielskiego, 4 z polskiego, 5 z matmy, i 5 z geografii + pasek i bdb zachowanie + finalista konkursu wojewódzkiego z ang i dostałem się do drugiego LO w województwie na mat-geo (próg punktowy 150pkt ja miałem 151) [tam gdzie chciałem]
Fart xd

eisscheriann 29-06-2008 00:06

okrągłe 63 pkt rekrutactyjne na 100, ledwo sie dostałem do biznes klasy, czyli tam gdzie chciałem _/

3 lata lenistwa i wagarowania nie poszło na marne

domin3x 29-06-2008 21:46

Eeee... 85 z testów, rekrutacyjnych w sumie 79,5 xddd

Rupert 29-06-2008 22:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez eisscheriann (Post 2147692)
okrągłe 63 pkt rekrutactyjne na 100, ledwo sie dostałem do biznes klasy, czyli tam gdzie chciałem _/

3 lata lenistwa i wagarowania nie poszło na marne

biznes klasa.. jest taka w moim liceum do którego się dostałem..
zaraz, zaraz.. idziesz do LO XV ? :D

eisscheriann 29-06-2008 22:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rupert (Post 2149522)
biznes klasa.. jest taka w moim liceum do którego się dostałem..
zaraz, zaraz.. idziesz do LO XV ? :D

ta, wojrowicka xD
Haha

Master Szocik 30-06-2008 09:51

W wyniku tego przydziału zostałeś zakwalifikowany do:
(1-TI) Technik informatyk (ang*-niem*)

czyli tam gdzie chciałem :D

domin3x 30-06-2008 10:47

W wyniku tego przydziału zostałeś zakwalifikowany do:
(1A) mat-inf-ang-fiz (ang*-niem*)

xd

Rupert 30-06-2008 13:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez eisscheriann (Post 2149527)
ta, wojrowicka xD
Haha

ja miałem iść do biol chem pierw, ale wybrałem klase z Rosysjkim.. :)

a tak ontop to dostałem sie do klasy 1 wyboru :)

Hovvner 02-07-2008 08:11

No, ładnie, gz wszystkim :)

@ Ktośtam up, trzeba być kujonem żeby mieć więcej niż 90 pkt. z testu? Ciekawe to, ja miałem 91 rok temu mimo że maniaczyłem w Tibię przez 3 lata (eh :///).

To wam teraz powiem tylko, żebyście się cieszyli z wakacji :p

Pozdrawiam,
~Hov

PLague 02-07-2008 08:37

Moim zdaniem, trzeba być niezłym jełopem, jeśli z tego testu gimn. dostaje się mniej niż 60pkt. Tegoroczny był banalny (charakterystyka postaci! Ludzie, to było najłatwiejsze co mogliście dostać. Nie uwierzę, że ktoś nie przeczytał chociaż opracowania "Kamieni..."), a i tak słyszałem na różnych forach i w moim mieści "ale trudne, no ja cie nie moge, same zje* układały te zadania". Myślę sobie wtedy "wtf, co to za kur* trolle, żeby narzekać na taki egzamin na poziomie 1 kl. gimn?"

Schneider 02-07-2008 09:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez eisscheriann (Post 2149527)
ta, wojrowicka xD
Haha

Tylko prog tam niski ;p.

.Matrik. 02-07-2008 10:23

Cytuj:

Moim zdaniem, trzeba być niezłym jełopem, jeśli z tego testu gimn. dostaje się mniej niż 60pkt. Tegoroczny był banalny (charakterystyka postaci! Ludzie, to było najłatwiejsze co mogliście dostać. Nie uwierzę, że ktoś nie przeczytał chociaż opracowania "Kamieni..."), a i tak słyszałem na różnych forach i w moim mieści "ale trudne, no ja cie nie moge, same zje* układały te zadania". Myślę sobie wtedy "wtf, co to za kur* trolle, żeby narzekać na taki egzamin na poziomie 1 kl. gimn?"
Zero racji. O charakterystyce mogę powiedzieć tyle (miałem 42 pkt. z humana), że dużo robi tu też pamięć, bo ja sam, który zapomniałem imion bohaterów "Syzyfowych Prac", pamiętałem tylko pseudonim jednego z kolesi z "Kamieni na Szaniec". Ostro lałem wodę, musiałem na wszelkie sposoby unikać pisania jego imienia, a nawet imion reszty bohaterów... Było ciężko, nie wiem jakim cudem mi to zaliczyli. Nieskromnie też przyznam, że nie uważam się za wyjątkowego tępaka, tak więc nie "jełopuj" mi tu. Dostałem więcej niż 60 pkt, ale sam się temu dziwię - o mało co charakterystyki bym nie napisał.

Jestem pewny, że jakbyś dostał powiedzmy 55 pkt, to albo byś się nie odzywał (sam byś się jełopem nazywał?), albo byłoby coś w stylu "trzeba być ****em, żeby dostać mniej niż 40 pkt.".

kamosblue 02-07-2008 10:24

69pkt.

mata 38
polski 31 (nie napisalem charakterystyki)

domin3x 02-07-2008 11:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez PLague (Post 2154254)

I tu się po części mylisz, większość się nastawiała na rozprawkę, a w szkole polonistka (przynajmniej u mnie) też nas ciągle przygotowała jak do rozprawki, praktycznie 3 miesiące mieliśmy co chwile rozprawki do napisania. Ja bym zdecydowanie wolał rozprawkę pisać, niż tą charakterystykę, zwłaszcza, że nie pamiętałem z tej lektury wiele...

Snopeczek 02-07-2008 12:25

no ja już pisałem kiedyś. U nas np nie przerabialiśmy ani Kamieni na szaniec ani Syzyfowych prac. Tzn inaczej, przerobiliśmy je po egzaminie, bo tak były zaplanowane... Zjebali, bo jest cały rok na opracowanie lektur, a egzamin jest w kwietniu.. Osobiście za charakterystykę dostałem 0pkt, ale trudno się dziwić skoro napisałem o grupie ośmiolatków broniących kamieniami szańca..

Nieważne, dostałem się tam gdzie chciałem, do technikum budowlanego na technika budownictwa :) Łącznie miałem 120pkt ,a egz 44pkt z mat-przyr i 28 pkt z humana.

Master Szocik 02-07-2008 13:57

Cytuj:

Za charakterystykę dostałem 0 pkt, łącznie miałem 55 pkt, czy ja rozpaczam, żalę się, mogę być tylko zły na siebie że mi źle poszło i jełopem nie jestem wypraszam to sobie ...

Edier Master 03-07-2008 20:40

Ja dostałem się do Tarnowa, próg 159 do mojego mat-infa i sie ciesze :D

@Up
Kolego nie oszukujmy się bystrzakiem też nie jesteś ;p

metiu 03-07-2008 21:14

Cytuj:

Piszesz boś nie jest w naszej sytuacji. Dostałem 56 pkt i masz rację zwąc mnie jełopem bo 4 pkt mi zabrakło? Każdy jest taki inteligentny bo siedzi z boku, ciekaw jestem ile Ty byś dostał.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Snopeczek (Post 2154625)
Nieważne, dostałem się tam gdzie chciałem, do technikum budowlanego na technika budownictwa :)

Witam kolegę po fachu;)

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Master Szocik (Post 2154873)
Za charakterystykę dostałem 0 pkt, łącznie miałem 55 pkt, czy ja rozpaczam, żalę się, mogę być tylko zły na siebie że mi źle poszło i jełopem nie jestem wypraszam to sobie ...

I tu masz racje. Sam wiem, że mogłem na więcej napisać no ale cóż temat mi nie leżał, na matematyczno przyrodniczym zjadły mnie nerwy i proszę o to rezultaty. Ważne jest i tak to, że dostałem się do szkoły pierwszego wyboru, do której planowałem iść od początku gimnazjum.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 04:27.