Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Gdzie Mam Expic? Porady dla niezdecydowanych (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=1807)

Deamon Master 15-12-2004 17:38

Pytanie...

A więc jak wspomniałem mam pytanie gram na danubi i mam
:lucznik:17 level
skills:57/35
eq:steel helmet,k armor,p legs,

Czy poradził bym sobie z dragiem solo? (oczywiście uhy obowiązkowo)
a jak nie to proszę o radę tzn. co mam zrobić żęby sobie poradzić
WSZYSTKIM THZ za odpowiedzi
(NIEPISZCIE UWAG DOTYCZĄCYCH SKILI BO WIEM ŻE NIENAJLEPSZE:p)
POZDRO ALL

Nerin 15-12-2004 17:45

A na co moglbym chodzic najtem? bardziej mi zalezy na kasie niz na expie
knight 25 lvl
4 m lvl
sprzet: crown armor, knight legs, crown shield, fire axe, crusader helmet, scarf i lether booty
najlepiej zeby byl jakis dobry resp kolo carlin

shakal 15-12-2004 18:05

Nazwa:Shakal The Paladyn:flaga_pl:
Profesja: Paladin:lucznik:
LVL:17 rosnie:cyclops:
Skille:60/46:elf:
MLVL:9:mag:
---------------------------------------------------
Potworki solo i z blokerem:
http://69.56.199.198/tibia/monsters/dragon.gif z blokerem Joru 30 knight
http://69.56.199.198/tibia/monsters/demon_skeleton.gif z blokerem Nocekk 27
http://69.56.199.198/tibia/monsters/orcberserker.gif solo w swiatyni w AB
http://69.56.199.198/tibia/monsters/dwarfguard.gif z blokerem ale nicka nie pamietam :)
--------------------------------------------------------------------------
Gdzie moge expic z takimi skilami??

Pharaun 15-12-2004 18:13

Pytanie;)

Elite Knight 63\60 24 lvl 4 magiczny
Equip K arm, p legsy, c helmet, tower shield, fire sword.
Na czym expić, chodzi mi o dobry loot i szybki exp :)

shakal 15-12-2004 18:43

Gdzie expic!!!!

Nazwa:Shakal The Paladyn:flaga_pl:
Profesja: Paladin:lucznik:
LVL:17 rosnie:cyclops:
Skille:60/46:elf:
MLVL:9:mag:
---------------------------------------------------
Potworki solo i z blokerem:
http://69.56.199.198/tibia/monsters/dragon.gif z blokerem Joru 30 knight:crusader:
http://69.56.199.198/tibia/monsters/demon_skeleton.gif z blokerem Nocekk 27 knight:crusader:
http://69.56.199.198/tibia/monsters/orcberserker.gif solo w swiatyni w AB
http://69.56.199.198/tibia/monsters/dwarfguard.gif z blokerem ale nicka nie pamietam :)
--------------------------------------------------------------------------
Gdzie mam expic niech mi ktos powie!!!!

neapolitan 16-12-2004 19:21

Gdzie expić ze skillami xx/xx~

Ja obecnie mam Knighta na 92 lvlu ze skilami 123(Sword) i 111(Shielding)nie mam klopotow nie bawie sie w Gsy itp. Na solo to wole Hero.Banshee.Warlocki Ostatni zabile 10 Dragon Lordow i wypadlo mi (UWAGA!!)5 Dragon Sclae Maili zachwyilem sie !! :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: :cup: Jednak dla lvli 30 ze skilami ok 75/75 poleam Poha a dokladniej Orci Warlordy i Lidery Powodzenia w expienu i skillowaniu :)

Wojownik Hybrydy 17-12-2004 13:03

Mam pytanie, proszę nie denerwujcie sie ale mam pytanie gdzie mogę loocić ze skillami 64/47? Jakiś dobry potworek który bym pokonał, w jaki sposób i czy muszę się ubezpieczyć w dużo UHów? Mam 17 lvl ale w każdej chwili mogę zrobić lepszy ;)

Nesiff 17-12-2004 16:10

Pytanko

Na co mozna isc przy skillach 72/70 zz eq: bright sword, giant sword, golden armor, crown legsy, crusader helmet, platinum ammulet, bohy, demon shield. Tylko interesujom mnie hunty dla graczy free oraz aby z expowiska wynosic duzo expa :)

cYa :evul:

Aulean 19-12-2004 18:17

moj char to paladin 23lvl 63/48 p-set crusader helmet, guardian shield. na czym moglbym expic uzywajac spearow i najlepiej napiszcie tez na co bede mogl huntowac ze spearami na wyzszych skillach, bo moge jeszcze troche potrenic, ale musze miec motywacje :p narazie siedze na soldkach ale troche malo juz tych kopaln sie robi ;( aha i jeszcze gdzie znajde jakas mila miejscowke z beholderkami i niczym innym (silniejszym) ze srednim respem - chce uzywac kuszy albo luku, moge sie wspomagac UH'ami

btw - do modkow: moze by tak oczyscic ten temat? bo mi to sie wydaje ze nikt oprocz tych z pytaniami tu nie zaglada...

Aryell 19-12-2004 18:32

Witam
Mam pytanie...

Mam knighta na 13 lvl
Skille: 41/39
Magic lvl: 2

Sprzet:
Plate Armor
Plate legs
D-shield
Dark helmet
Serpent Sword
Scarfe

Mieszkam w Kaz nie mam Pacca i chcialbym sie dowiedziec gdzieznjaduje sie jakies expowisko na kotrym moja postac moglaby spokojnie sobie expic (malo ludzi, non pk:))Np jakas kopalnia z rotami, dwarfami, minosami.... Prosze o szybka odpowiedz z gory dziekuje i pozdrawiam.

slimaczek 19-12-2004 18:54

Ja mam knighta 21lv skille 60/58 i expie na ghostland na ghoulach, exp fajny loot tez a ghoule rzadko co mnie walna wiec uhow malo idzie. Gram na samerze wiec ten teren jest rzadko zajety..

Valoria 19-12-2004 18:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Aulean
moj char to paladin 23lvl 63/48 p-set crusader helmet, guardian shield. na czym moglbym expic uzywajac spearow i najlepiej napiszcie tez na co bede mogl huntowac ze spearami na wyzszych skillach, bo moge jeszcze troche potrenic, ale musze miec motywacje :p narazie siedze na soldkach ale troche malo juz tych kopaln sie robi ;( aha i jeszcze gdzie znajde jakas mila miejscowke z beholderkami i niczym innym (silniejszym) ze srednim respem - chce uzywac kuszy albo luku, moge sie wspomagac UH'ami

btw - do modkow: moze by tak oczyscic ten temat? bo mi to sie wydaje ze nikt oprocz tych z pytaniami tu nie zaglada...

Mógłbyś pójść na behe kolo venore gdzie trzeba miec key: 5010 (tam gdzie jest quest na BK

Aryell 19-12-2004 20:08

Gram na valorii wiec tu jest bardzo duzo ludzi i wszystkie te popularne kopalnie sa zajete dlatego szukam jakis innych. A na ghulach jescze nie moge bo za slaby jestem.

Marcepanowy maciek 19-12-2004 21:03

paladyn

ja mam sposób dla paladyna na jakimś 8 lewelu lub ze słabymi skillami.Bierze sie z 5 spearów i jakiegoś shielda, włącza na ful deffa i sie nawala w jakieś bugi lub trolle (ewentualnie można spróbować iść na roty lub dwarfy w kopalniach koło Kaz)

Marcepanpwy maciek ,paladyn,12 lvl,5 mlvl,skils 42\31,
eq:p-set,soldier helmet,łuk i strzały,zwykłe buty

Wojownik Hybrydy 20-12-2004 10:06

Hej, może to nie jest związane z tym tematem, ale dlaczego wszyscy odpowiadają na pytania następnym pytaniem?! Ludzie może też troche podpowiedzi a nie: jeden post "MAM PYTANIE" a zaraz po nim "MAM SKILLE xx/xx GDZIE MÓGŁBYM EXPIC?"
dajcie na luz i tesz troche odpowiadajcie, wydaje mi sie że ten temat odwiedzają same noobki i tylko mają pytania, raz na rok odwiedzi "nas" jakiś "MASTER" i wtedy baja :P

Mumakil 21-12-2004 09:04

Siemka

Jestem Knightem Skille 40/39 mieszkam w carlin
jastanawiam sie na czym expic / zdobywac kase bo roty troche mi sie znudzily X(

acha:
plate helm i armor
brass legs
dvarf shield
leather legs
berserker axe

meffik 21-12-2004 09:24

dzie expic????? facet laz sobie po calej tibii!!!!

Ja tam pokazuje teraz koledze jak sie strone internetowa wlacza bo on nie umie tego robic 8o

Hoxiu 21-12-2004 11:37

Knight, non-pvp
11lvl, skills - 43sword fight, 42shielding
Kazordoon i okolice ( ab? )

P-set, albo Scale armor i brass legs, steel helmet, l-boots, two-handed sword albo scimitar i dwarven shield :)

Mastersss 21-12-2004 12:56

heh

Podaj jeszcze aktualny eq hax bo inaczej nie wiemy co ci doradzic ;]

Tuke-Nalek 21-12-2004 19:24

Skils/Exp

Siemanko ! Mam takie 4 ( :evul: ) pytanka odpowiedzcie mi plz:

1. Czy mam dobre skile: 9lvl-41/39-3m.lvl :)
2. Czy już Mam iśc expić czy dalej trenić ?
3. A jak jusz iść expić to gdzie? :P
4. Wspominaliście o Ghul Landzie ( czy coś takiego ) czy ktoś by mógł zamieszcić w tym temacie mapke jak tam dojść ?

Z góry Wielkie THX !!!!

Pozdro dla: Zowu and Żywiec Zdój Jesteście THE BEST FROM THE BEST :cup: :evul:

Kujawaxx 21-12-2004 19:51

Jak zrobić pala 30lv 70/57

Ja swojego paladyna w miesiac rozwinalem do 30lv i skili 70/57
Jeśli chcecie wiedzieć jak to prosze bardzo:
Zacząłem na foldzie do skili 45/45 (jakos rowno lecialy)
Później przeniosłem się na darashie i skilowałem tam na rocikach do 60/49
(i tu smutna wiadomość dla FACC-ów wam pozostaje folda)
Od tych skili i juz z tylko P-secikiem i G-shieldem (jak ja) można spokojnie skilować dalej na cyklopach koło Thais. Na nich właśnie doszłęm do 70/57 i teraz mam zamiar skilować aż mi nie wskoczy 60 shielding, a potem się zobaczy. DOPIERO TERAZ radze wziąć się z expienie. Wiem że bardziej leniwi gracze wolą robićto wcześniej ale z dobrymi skilami szybciej zrobicie level.
Aha i expić radzę na HG (Hell Gate), na DS-ach. Cyclopolis odradzam z powodu dużego "zaludnienia". No i to by było na razie tyle. Możecie się z czymś nie zgadzać ale ja tylko mówię jak JA to zrobiłem. Mam nadzieję że pomogłem komuś zrobić postać która na 30 lv nie musi expić na ghoulach (jak niektórzy moi znajomi). :lucznik:

Zaznaczam że zajęło mi to tylko miesiąc

Myślę że expić na levelach od 45 można z zabujczą prędkością na skale dragów między darashią, a arkhanum zresztą jak nabije levelek to potwierdze bądź nie. Możnaby i wcześniej ale chodzi o małe zużycie UH

Capone 23-12-2004 02:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wiewiur
o a zmieniając temat gdzie moge kupić klucz ...

chodzi o ten na folde:

schodzi sie podziemie idzie w dół do takiego trójkąta i zaraz na prawo jest takie pomieszczenie z minosami do którego potrzeba klucz (są tam minosy, mino archer i bugi )

prosze o pomoc 8)

bardzo prosze :)

Jak qpic jak masz go w skrzynce nie daleko minosów (za fire fieldami radze wziasc 1 destroy field chyba ze bedziesz mial 91 + hp :P)

Capone 23-12-2004 02:54

1. Czy mam dobre skile: 9lvl-41/39-3m.lvl :)
2. Czy już Mam iśc expić czy dalej trenić ?
3. A jak jusz iść expić to gdzie? :P
4. Wspominaliście o Ghul Landzie ( czy coś takiego ) czy ktoś by mógł zamieszcić w tym temacie mapke jak tam dojść ?

1.Sądzoc po mlvlu jestes knightem i jak na 9 lvl masz calkiem nie zle skille.
2.Poexp sobie do 15 lvl i wtedy dobi skille do 60/60.
3.Moze i masz nizle skille ale zycia masz malo to radze expic na foldzie.
4.Dzizas jak mnie to denerwuje ... Ghostland nie ghulland wychodzisz prawym wejsciem z Carlin i idziesz az dojdziesz do takich jakby murów z krzaków ... wtedy idz kolo tych murów az znajdziesz 3 parcele (mam nadzieje ze wiesz jak po nich wejsc ;] ) i masz Ghostland (radze uwazac na DS'y bo czasami trafia sie ze sa bardzo blicko zejscia , ale i GS'y tez tam są ja bynajmniej jednego widzialem i ledwo ucieklem.

Mumakil 23-12-2004 13:54

Hej mam 18 level staty 47/47 knightem
wiem ze niesą dobre ale niemoglem jusz wytrzymac
mam pytanie jakie sklie powinienm miec na 20 levie??
p.s no i zostalo 82% do magic levla 4:D

Slagolash 24-12-2004 17:37

To ja sie tesh spytam......
Czy ze skillami jak w podpisie, eq: plate set, bh shield, knight axe, dark helm i scarf, mogłbym zabić beholdera? Dodam, że radze sobie z cycami, czy bh są porównywalne (słyszałem takie opinie)?

Mastersss 25-12-2004 00:05

powiem ci tak jesli nie masz 4 mlvl zeby wrazie czego sie uhnac to nie prubuj.
jesli jednak masz ten 4mlvl zeby sie uhnac dasz rade zeby na behe isc i cos zarobic skille musze byc co najmniej 65/65 ;]bardzo mile potforki czesto expi sie na nich nawet do wyzszych leveli;]

Mumakil 25-12-2004 14:22

PYTAM PORAZ 3 JUSZ 2 RAZY NIEDOSTALEM ODPOWIEDDZI :/
Namiłem sobie 20 level mam statsy 50/50 do ilu powinienem dotrenowac i jaki eqp miec
p.s i na czym expic z zdobytym qxp/statami

PLZ POWIEDZCIE

Kiperr 25-12-2004 20:43

Gdzie mam expic na 94 lvl ze skillami 95/94.
Chwileczke...ekhem .
Sam sie już zapomniałem :-)
Czy naprawde ludziska tak trudno wam poszukać odpowiedzi na dane pytanie ?
Jezeli ktoś, kto ma podobne staty do waszych i pytał sie o to samo o co wy chcecie sie spytać , to może dajcie sobie spokój ? ;p
Mętliku dostałem po przeczytaniu paru stron tego tematu.
10 postów typu "Mam xx i xx/xx gdzie expic plz " :P

@muma~~
Na poczatku zadaj sobie za***iscie wazne pytanie :p
"Czy dobrze ci sie gra z tymi skillami co teraz masz :P".
Jeżeli poczujesz niedosyt (chciałbyś mocniej bić itp) to potrenuj , jezeli nie po prosu graj dalej :-)

Olorina 27-12-2004 11:26

Gdzie moge "bezpiecznie" Expić na lvl 26 Knight 60/62(shielding większy bo miałem na początku cluba i przenosłem sie na sworda)eq Bright sword Crown shield dark helmet chwilowo bo wypadlem :P P legi K armor 4 m lvl Mam pacca

enduro 27-12-2004 12:58

skille

jestem knight 15lvl ze skillami 38/35 mam pacca :cup: poradzcie mi gdzie mam expic wiem ze skille slabe ale mam dobre eq :p p-set stell helmet dragon shield fire sword.I mam 2mlvl :kon: i co do dwuch soliderow bo ktos poruszyl ten temat blokuje je dla kumpla i maxymalnie 30hp mi zjado plx szybko odpowiedzcie

best solo:beholder
best blocker:beholder

P.S. sry za jezyk chyba zkumacie spiesze sie B)

enduro 27-12-2004 13:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Olorina
Gdzie moge "bezpiecznie" Expić na lvl 26 Knight 60/62(shielding większy bo miałem na początku cluba i przenosłem sie na sworda)eq Bright sword Crown shield Warrior helmet P legi K armor 4 m lvl

ja ci mowie ze mozez isc spokojnie na soliderki i tam expic do 30-36lvla a potem zejdz na poziom 3 ale tylko z uhami ;) a oczywiscie na kopalniach :p

pihorinio 27-12-2004 17:20

Yoooo.... tylko sie zapytam zy dał bym rade zsolować Yeti na 45lvl elite skille 80/80?

Mumakil 28-12-2004 09:51

Hej chcialem sie zapytac czy damy z kolga rade smokowi
Ja mam 21 level knight 51/51 bede walczyl halabarda (4 mglvl)uhy
On pall na 15 50 distanca kusza i obaj bedziemy jeszcze z hmm

enduro 28-12-2004 11:55

pytam po raz drugi

czesc mam knight lvl 15 skille juz troszke lepsze 39/37 poradzcie mi gdzie mam expic zeby szybko nabic 20lvl mam 2mlvl zaraz 3 wiem ze najpierw skille ale ja musze miec deserta i dlug splacic :( ale mam dobre eq ;) :p-set steel helmet dragon shield i fire sword :cup: pisze juz drugi raz i nie dostalem odpowiedzi

P.S.sory za ortografie ale mi spieszno i nie lubie wstawiac przecinkow i ć,ż,ź bo to duzo czasu zajmuje mam nadzieje ze mnie zrozumiecie :p

best solo:beholder z uhami B)
best blocker:beholder takze z uhami :]

Mumakil 28-12-2004 12:01

Idz na 1 i 2 poziom kopaln niedleko kazz
tam jest ogrom dwarfow i rootwomow tore powinny ci dac niezlego loota+duzo expa

Święty Paladyn 28-12-2004 12:12

Gdzie moge expic ;) voc:Knight 4 mlvl skills 60/59 20 lvl.Słaby Stuff(nowy świat)jestem facc.

Wordos 28-12-2004 16:22

Mini poradnik dla Knighta

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez enduro
czesc mam knight lvl 15 skille juz troszke lepsze 39/37 poradzcie mi gdzie mam expic zeby szybko nabic 20lvl mam 2mlvl zaraz 3 wiem ze najpierw skille ale ja musze miec deserta i dlug splacic :( ale mam dobre eq ;) :p-set steel helmet dragon shield i fire sword :cup: pisze juz drugi raz i nie dostalem odpowiedzi

Lol, chwalisz się, że masz dobry eq ? ja od 12 lvla mam warrior helmet, knight armor i axe, plate legi, guardian shield, co ty na to ;) Ja tam sie nie pytam na czym expić, bo kopalnie są najlepsze, do tego amazony fajne w Venore, ale dużo ludzi. A to napisze taki mały poradniczek dla Knighta:

1. Wychodzisz z rooka, kupujesz dobry eq (scale armor, brass lub chain legs, m-star/longsword/orcish axe, soldier helmet, dwarven shield) i na Waspy do 10 lvl w AB' .
2. Jak już go nabijesz to idziesz na zamek (też AB'), na zmiane z waspami do 12 lvlu.
3. Od 12 lvlu mykasz na Amazony, jak masz skille ponad 20/20 ( a napewno masz ) to bijesz czasem Valkyrie.
4. Robisz na Amazonach 13-14 lvl i na kopalnie, od razu na zwykle dwarfy i soldki i tak myśle do 25 lvlu nawet (oczywiście można powyżej 20 z UHami na guardy spróbować, ale radze z high lvlowym kumplem).

No to tyle, aha i 0 (!!) treningu, skille same skaczą, może masz marne, ale za to w miare szybko exp idzie. Ja zrobiłem tak jak mam, i od 8 lvlu w tydzień (!!) zrobiłem 15 lvl, a mam marne skille bo 36/32.

Goki Douger 29-12-2004 17:02

Pytanie...

Jestem knightem,z levelem 19 i skillami 45/43.Mamy z kolegą kłopot i dylemat.Chcemy spróbować swoich sił na dragonie.Mój kumpel ma ten sam level i skille co ja.Poradzcie.Mamy iść czy nie?Co wziąść ze sobą,jak się przygotować?Z góry dzieki...piszcie na prv...

kurdzikus 29-12-2004 19:05

Najlepiejj jak juz masz tak 15 lvl i skile 30/30 mozesz isc juz na rotwormy kolo carlin za goblinami w lewo lub i whodzisz do dziury i sa rotwormy ale znajdzi sobie jakis armor najlepiej p-armor ale moze byc i scall. Lepiej jest pod venore gdzie masz wiecej rotwormuw niz w carlin.
Najleprze obiekcje wsrud lvl sa takie:
1. 1-4 niestety tylko raty
2. 4-6 poison spidery spidery i trole
3. 6-8 orcy i to co wyzej
4. 8-10 zwykle orcy i gobliny
5.10-15 orcy, dwarfy aale tylko pojedyncze moze ze masz dobre skile
5.15-20 orcy. dwarfy soldiery, dwarfy najlepiej jak se pujdziesz do kopalni kolo cazo tylko uwazaj bo durzo luruja

slimaczek 30-12-2004 22:49

To chyba musisz miec niezly equip. Ja mam knight steel helm, guardian shield, spike sword, noble arm, plate legs, buty, skille 60/58 i mi czesto bierze po 10 prawie co 3-6 hit Na 50/40 bral mi po 20-30 ^^

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:54.