![]() |
@up
A mi się wydaje inaczej. I ja, i ty (chociaż nie na tym koncie) i kilka innych osób, siedzi na tym forum już dość długo. Ponad 3-4 lata. Poprostu byliśmy młodsi i wydawało nam się, że jest tak fajnie. No, może byli troszkę bardziej mili, bardziej sympatyczni ludzie, ale wcale tak bardzo nie różnili się od tych, którzy są teraz ;) |
Arashel kombinujesz jak koń pod górę...
Tak na prawdę dobrych fake ukończonych w tym roku jest niewiele, więc nie było by z czego wybierać... O ile oddzielna kategoria dla takich fake była by słuszna, to ograniczanie konkursu w ten sposób to totalny idiotyzm. Zgłaszanie prac przez autorów to też kombinacja rodem z naszych rządowych kuluarów. Tak jak już mówił X-zero: jest wiele fake które zasłużyły chociażby na udział w tym konkursie, a ich autorzy są aktualnie nieobecni na forum, ludzie któzy chcieli by zagłosować na taki fake mogą czuć się zawiedzeni. Biorąc pod uwagę te kryteria mieli byśmy w plebiscycie co najwyżej 5 fake story. Dlatego też ja się na to nie piszą, w sumie to nie miał by co zgłosić, bo nawet nie skończyłem żadnego fake story w tym roku ^^ Poza tym nie zapominajcie iż fake to pojęcie ogólne, zaś to co my tworzymy to fake story. Nie zabraniam używać ich naprzemiennie, ale pamiętajcie że to nie do końca to samo... |
Tak mi się zdaje, Arashel chce uniknąć głosowania na niego i wspominał o tym już wcześniej, jak tylko powiedzieliśmy... No i jeszcze to że mocno podkreślił to, że nie zgłosi się tam do czegoś ;s Trochę tego nie rozumiem, no ale cóż...
Cytuj:
|
@Fake Awards 2008
Skoro tak wam zależy to zgłaszajcie fake'i ukończone w 2007 roku... Albo takie nie ukończone ale posiadające dużo partów(Patrz>>> Sierota)... |
Ja mam pytanie czemu będziemy to robić akurat tak jak Arszel pozwoli ? O.o?
Jak dla mnie to "Najlepszy sprite 08 roku" też powinien być jakoś nagradzany O.o Najlepszy fake "Krótko metrażowy" czyli fakey krótkie zwięzłe i bez problemu Najlepszy fake "Humorystyczny" tutaj chyba byłby jedynie precel O.o? Najlepsza Fabuła w fakeu Najciekawsza postać (Postacie) fakeowa/e Najlepszy Komentator("Krytyk" zdaje mi się być dziwny w tej roli...) Fakeowy, Najdłuższy fake Najpopularniejszy fake itp itd Powinno być wiele "Konkurencji" a nie 3 na krzyż i koniec. Cytuj:
|
Taaa ku*wa...
Najlepiej zróbcie kategorie do wszystkie co wam najdzie do głowy Najlepszy tekst w fake 2008 najlepsza postać 2008 najlepsza zła postać 2008 najlepsza martwa postać 2008 najlepsza neutralna postać 2008 najlepsza postać rasy X 2008 najlepszy sprite 2008 najlepiej zniszczona lokacja 2008 najlepiej czysta lokacja 2008 najlepiej lepiej 2008 ... No i wreszcie ostatnia czyli 13 458 kategoria największy nAAb działy 2008 @Fake Awards 2008 Proszę bardzo! Wymyślcie mi tu jakieś sensowne kategorie i żeby było co do nich zgłaszać... |
Najlepszy fake to najlepszy fake; a nie fake'i. ;< Wiele dobrych fake'ów nie zostanie nagrodzona, ale za to ten najlepszy będzie należycie wyróżniony?
Ktoś by był chętny na zrobienie krótkiego fake'a (do 80 obrazków) (skończonego!) do 12 lutego? Oprócz Gargoina rzecz jasna =] |
Co do tego konkursu-
Może po prostu zrobić to na wzór tego co był rok temu? Większości się podobało. |
Jeśli chodzi o głosowanie, to zróbcie tak, że autor nie musi zgłaszać swego FS.
Jeśli chodzi o najlepszą postać, to jest OK. Wiem, to był Sarkazm, ale mimo to to niezły pomysł. Najlepszy charakter\y w FS 2008... Co do skończonych fake'ów, ten pomysł jest tak trafiony jak marchewka z ananasem i tuńczykiem, polana w sosie czekoladowym. Mielibyśmy około 6 FSów, a i to nie jest pewne. A tyle jest dobrych, nieskończonych... Moje kategorie, przedstawiałyby się tak: Największy troll Najlepszy krytyk Najlepszy grafik ( chodzi także o bronie, szafki, ozdoby) Najlepszy fake ogółem Najlepiej zarysowane postacie w Fake ( charakter, życiorys, dialogi danych postaci itd.) Najlepsza fabuła ( dialogi, akcja, logika wydarzeń, zrozumiałość tej całej cholery! ) |
Małe sprostowania do wypowiedzi pana au góry...
Outfiter robi tylko outfity, a tak szeroki asortyment prac ma grafik. Poza tym gratuluje wszystkim idiotom (także sobie z przeszłości) którzy mylą fabułę z akcją. |
A co to jest fabuła ? D: Nie no joke.
|
hmm wg mnie zeby bylo fajnie powinno byc:
-Najlepsza fabula -najlepszy fake -najlepszy fake nieukonczony posiadajacy min. np. 7 partow -najlepszy grafik -najlepszy komentator (juz niekoniecznie) Ale wg mnie mozna by wziasc pod uwage takze rok 2007 by zwiekszyc liczbe uczestnikow. Co wy na to? |
Glaves@
Jakby było także w 2007 to byś wygrał w kategorii "Najlepszy fake" tym The Village. :P |
fabuła, to akcja, dialogi etc., ogółem wszystko co składa się na historię FSa. Akcja - mimo wszystko - też jest częścią fabuły :).
@Up 0.o ty żyjesz?! @2Up Taa, zróbmy jeszcze ,,najlepszy fake min. 1 partowy", ,,najlepszy fake maks. 666 obrazkowy" ,,najlepszy fake zrobiony przez użytkowników z nickiem zaczynającym się na D i C". |
Tak, to ja.
Ukrywałem się pod postacią newba zwanego Veriousem. POWRÓCIŁEM BY SIAĆ ZAMĘT I ZNISZCZENIE! |
Cytuj:
|
Oswieccie mnie o Madrzy! Uswiadomijcie ilez to przeszlo mi kolo nosa!
Jaki wzor byl rok temu? xD |
Schemat z zeszlego roku byl jak dla mnie calkiem dobry. Ogolnie to moglby byc taki sam, zeby juz nie wymyslac za bardzo i nie wprowadzac zbednego zamentu...
|
Tak było rok temu:
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=158376 Każdy głosował na co chciał ( te lizodupy chyba nie byli liczeni? Tzn. Ci co wszystko dali np. orcą... ;/ )... |
Noto może coś takiego?
Ukryty tekst:
Może być? |
No, teraz to mi się podoba.
Brak tych nie potrzebnych komplikacji. |
Nie będę oceniać czegoś co jest właściwie moje ; d.
O, czcionka fajna! Pomysłowa ; d. I brakuje mi tutaj tego podpunktu- "-User'rzy z szarymi nickami nie będą uznawani." Przydałby się, chronił przed zakładaniem nowych kont i oddawaniu mnóstwa głosów na jeden fake. |
Cytuj:
Chcieli jak roku temu to mają... Tylko ulepszone. Albo jak kto woli przystosowane do "nowych" czasów... Co do szarych użytkowników... Będę ignorował takiego jeśli nie będzie miał tych około 30 postów, spokojnie rozpoznam te nabite specjalnie od tych napisanych normalnie... |
Teraz jest(MniejWięcej)ql
Ale ja bym dodał punkt z Najbardziej rozwiniętymi postaciami (Poprostu jedna postać z Wszystkich fakeów, ta która jest Najfajniejsza "najładniejsza" najciekawiej opisana i wogóle QL postać) Taki mały bonus Aaa... i niektóre fakei są zrobione przez nie jedną lecz kilka osób więc może albo Taki fake wykluczymy albo zrobimy osobną kategorie... Nie da się porównać jednej Pracy jednej osoby do jednej pracy dwóch osób... |
No jest git. Tak jak powiedzial Oerta dopisz jeszcze ze userzy z szarym nickiem nie moga oddawac swojego glosu. ;)
Btw. Moze zrobimy jeszcze tak ze do kazdej kategori bedziemy dawac trzy osoby ktore naszym zdaniem sa najleprze i bedziemy im przydzielac od 1 do 3 punktow, w zaleznosci jak oceniamy dana osobe. To jest to o czym wspominales na poczatku Arashelu ;) |
Nieco edytowałem i dorobiłem rzeczy
(patrz>>> ostatni post z poprzedniej strony) |
NO i jest Git, ale dodał bym jeszcze kategorie "Najciekawsze postać roku"
bardzo mi sie spodobał ten pomysł :P No i można by jeszcze dać 3 glosy w kazdej kategorii, aale tak tez moze zostac Ewentualnie, jako taki bonus można by dać kategorie "spec od efektów" xD No i przede wszystkim, każdy głos powinien być sensownie uzasadniony, co najmniej jednym dobrze rozwiniętym zdaniem Sam Plebiscyt można by przeprowadzić na blogu, zaś ludzie głosowali by w komentarzach :) |
ja powiem tak - Fakei Pradawne zwoje są b.dobre a Sierota jest dobra ;] Pradawne zwoje są robione przez 2 osoby (xero i koper'anina jak mi się zdaje) natomiast Sierota jest tworzona wyłącznie przez Mikesa.
Więc Mikes może być troszq poszkodowany... |
Cytuj:
Pradawne zwoje były tworzone tylko przeze mnie, później doszedł do mnie Koper jako outfiter i efekty maker. ;p |
A ja mam pomysl nie lepiej zrobic to takze jako fake?
ktos przygotuje scene... proponuje Arsha... Wybierzemu jak ma sie nazywac prezenter i cala gala bedzie przebiegac w oczekiwaniu, az wszystko sie ujawni w postaci faka... Moze to byc podzielone na pare partow z ktorych kazdy bedzie mial inna kategorie, a glosy beda wysylane na pw do Arsha @down Po prostu tak by bylo oryginalniej... |
Nie ma sensu jeść kredensu...
Po co komplikować sobie życie, jak można w prosty sposób - rok temu zrobiony przez Oerte - przeprowadzić spokojne wybory? |
Qtwa co za dzień x.x qubik mi się z gargoinem myli i na dodatek prowadzę wykopaliska ;/ du not kill me plax...
|
Usunąć .
|
@Tibia-Man -,-
Zmieniłeś avatar i teraz będziesz dręczyć DN? :( Jeżeli zrobisz takie "gówna" jak to napisałeś i odpierdzielisz mi na szóstkę z plusem! To może być ale daję 100%, że tak nie zrobisz :). |
No dobre, w outach mógłbyś byc ty xD Ja nic nie umiem robic, fabułę wymyslam i wychodzi mi cos w stylu ''przygód dwóch przyjaciół'', outy to może trochę, lokacje no może też, a efekty to jestem tak zielony, że aż biały ;D
|
Hmmm... gdzieś to słyszałem :D
No tak! Ten temat, strona od 1-4 chyba i Ernesto Ruz :D A pro po - co to miało wnieść do wyborów i tego tematu? |
Takie małe pytanko, co to za temat Aragamiego właśnie poleciał? Niezgodny z zasadami, jestem ciekaw w jaki sposób i czy były jakieś flame'y. Z czystej ciekawości i w imię nauki.
|
Bo zawierał jedynie przedstawienie postaci, a '' temat nie może ograniczać się do przedstawienia postaci blablabla " ;<
|
Był to paskowiec o userach przebywających na blogach t.pl.
Jednak pierwszy post zawierał tylko opisy postaci i było bęc. |
Kto na współe robi FS/paskowca,zależy? Tylko muszę jeszcze conventer i sprite editora znowu pobrać.
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 10:23. |