Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Dyskusje światopoglądowe (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=205236)

xoz 24-06-2009 14:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gonzo (Post 2576854)

My już mieliśmy kilku polityków mających "w dupie całą resztę", i dlatego ten kraj wygląda, jak wygląda. Cejrowski? NEXTTTT.

ale cejrowski nie jest politykiem. i dobrze bo sie w ogole nie nadaje. chodzi o to ze on nie boi sie publicznie powiedziec tego co mysli, a ze nie jest osoba reprezentujaca obywateli to cale szczescie. w polityce trzeba byc twardym ale i stonowanym

CytrynowySorbet 24-06-2009 14:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wielkimanitu (Post 2577117)
No, nareszcie Cytrynowy napisał coś mądrego. Tylko dlaczego nadal uważa, że kolorowe parady robią coś dobrego dla środowiska homoseksualnego?

Aww...

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet
Ponieważ uważa się, że uważam te parady, jakie są teraz, za dobre - małe sprostowanie. Także uważam, że źle się do tych parad podchodzi. Powinny to być raczej demonstracje, no nie wiem, coś jak demonstracja przed ratuszem o zniesienie decyzji o zburzeniu jakiegoś domu (wiem, głupi przykład, ale zależy mi, żebyście wiedzieli o co mi chodzi). Innymi słowy - przekazanie celu i wagi sprawy po LUDZKU, a nie publiczne spotkanko żeby pomiziać się z Jankiem i Frankiem.

Rozumiesz teraz?

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pan i Wladca (Post 2577124)
To wyobraźcie sobie, że jestem na imprezie u kumpli na stancji we wrocku. I jak to często bywa kolo 3 w nocy wróciliśmy do domu ledwo żywi, każdy poszedł spać gdzie się tylko dało, i tak mniej więcej o 4 w nocy czyli godzinę później budzi mnie dźwięk takiego jakiegoś mlaskania. Ide do kuchni i patrze a gość gościowi laske robi. I co byście zrobili?

Hmm... Zignorowałbym to? Jak się jest mocno pod wpływem, to różne rzeczy można robić... Może chcą 'poeksperymentować'? Jedno jest pewne - jeśli robią to wiedząc, że ktoś w każdej chwili może ich przyłapać, to znaczy że się tego nie wstydzą. Ciesz się, że nie zaprosili się do 'wspólnej zabawy', czy, jak to kiedyś nazwał Lechista, gry w bingo.

Edit: Aha, i dobrze, że robią to w domu o 4 w nocy, a nie na przystanku w godzinach szczytu (ehm.)

Dr.Unknown 24-06-2009 14:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Erverse (Post 2577093)
Napisałem coś podobnego w ostatnim poście ;D
Imo dlatego, że 2 kobiety uprawiające sex (bądź całujące się) nie są obleśne w przeciwieństwie do panów ^^
Zresztą, lesbijki zachowują się normalnie. Nie noszą dziwnych ubrań i nie gadają dziwnym głosem.

Szkoda, że panie o których mówisz istnieją tylko w Internecie i stosunek homoseksualny odbywają na potrzebę produkcji. Prawdziwe lesbijki, fakt to znany, są w większości brzydsze od niektórych mężczyzn.

<edit>
Homoseksualizm to nie zboczenie i nie choroba, ale z pewnością działanie wbrew naturze, której istotą jest przekazanie puli genowej. Powołujemy się na homoseksualne zachowania w królestwie zwierząt, ale wątpię, ażeby częste były przypadki życiowych par i podejrzewam, że osobniki takie kopulowały bądź będą kopulować z płcią przeciwną, gdyż tylko takowe parzenie zapewni im potomstwo - a o to się rozchodzi.

Co do pytania odnośnie kolegów w kuchni - komóra i kręcimy.

Dragon-Fly 24-06-2009 14:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gonzo (Post 2577135)
Uzasadnij to może?

Uzasadnij to może?

Cytuj:

Kolejny "stereotypowiec". Nie poznasz geja po wyglądzie. ;)

Pamiętaj, że stereotypy nie wzięły się z niczego. Stereotyp opisuje "średniaka".

Pan i Wladca 24-06-2009 14:35

Może i głupie pytanie "co byście zrobili" ale jednego znałem kilka lat, nie raz z nim piłem itp. itd. a tu patrze i widzę coś takiego. No oczywiste jest, że odwróciłem się i poszedłem spać z małym obrzydzeniem. Wiedziałem o nich ja i kolega z bloku, później dowidzieli się wszyscy. Mimo tego, że każdy o nich wiedział i nie raz widział w podobnej sytuacji to i tak za każdym razem gdy oni już normalnie przy wszystkich siadali soie na kolanach czy wkładali języki do gardła, to ludzie wychodzili z pokoju ze skwaszoną miną.

Dr.Unknown 24-06-2009 14:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pan i Wladca (Post 2577182)
Może i głupie pytanie "co byście zrobili" ale jednego znałem kilka lat, nie raz z nim piłem itp. itd. a tu patrze i widzę coś takiego. No oczywiste jest, że odwróciłem się i poszedłem spać z małym obrzydzeniem. Wiedziałem o nich ja i kolega z bloku, później dowidzieli się wszyscy. Mimo tego, że każdy o nich wiedział i nie raz widział w podobnej sytuacji to i tak za każdym razem gdy oni już normalnie przy wszystkich siadali soie na kolanach czy wkładali języki do gardła, to ludzie wychodzili z pokoju ze skwaszoną miną.

Pozbierałeś się już?

sphinx123 24-06-2009 16:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dragon-Fly (Post 2577170)
Pamiętaj, że stereotypy nie wzięły się z niczego. Stereotyp opisuje "średniaka".

Stereotyp ma to do siebie, że nic nie opisuje, bo jest skrzywioną wizją danej osoby ;<

Gonzo 24-06-2009 17:07

Cytuj:

Uzasadnij to może?

- Anty-UE (totalny idiotyzm, UPR nie rozumie, jak ważna jest integracja)
- Przywrócenie kary śmierci (nikt na nią nie zasługuje)
- Prywatyzacja szkolnictwa (fajnie, edukacja tylko dla elit społecznych, lawl)
- Zniesienie przymusu ubezpieczeń (jasne, niech się coś stanie takiej osobie, kto zapłaci?)

Owszem, jest kilka pkt. wartych uwagi (ot, konstytucyjny zakaz ustanawiania przez państwo monopoli), ale reszta jest zbyt konserwatywna jak na dzisiejsze czasy.

Cytuj:

Stereotyp opisuje uprzedzenia osób upośledzonych.

Przez Twoje ciągłe kopiowanie moich wiadomości i rozległe skrzywienie światopoglądu stwierdzam, że nie jesteś partnerem do dyskusji. (Nie) pozdrawiam.

Dragon-Fly 24-06-2009 17:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gonzo (Post 2577361)
Przez Twoje ciągłe kopiowanie moich wiadomości i rozległe skrzywienie światopoglądu stwierdzam, że nie jesteś partnerem do dyskusji. (Nie) pozdrawiam.

Może kiedyś zrozumiesz sens tego zabiegu.

Shanhaevel 24-06-2009 17:30

@Gonzo

Aj, masakryczny offtop.
1. UE m.in. polega na ogólnie pojętym zabieraniu i rozdawaniu kasy 'podług potrzeb/zasług/czegokolwiek', co jest samo w sobie socjalistyczne, a w związku z tym nie do końca sprawiedliwe (KTOŚ na górze subiektywnie ocenia CZYJEŚ potrzeby jako mniej lub bardziej naglące - bezsens) i nie da się ustrzec od pewnych przekrętów finansowych (ktoś musi zasilić armię biurokratów wymyślających te wszystkie normy, nie?). BTW. 'integracja europejska' to mit. Niemożliwe do realizacji są różne slogany typu 'żadnych granic', 'powszechna akceptacja', 'jedność krajów' itp.
2. Byś się zdziwił.
3. To jest nieco bardziej skomplikowana kwestia ekonomiczna, chyba nie mam do tego kompetencji, by szczegółowo objaśniać, choć sam zamysł ma sens.
4. To jest PRZYMUS, czyli zamordyzm ze strony państwa. Może hipotetycznie ja nie chcę się ubezpieczać (NO COŚ TAKIEGO), coś mi się stanie - mój problem, sam tak chciałem, mam za swoje. Na tym polega wolność, mój drogi.

Cytuj:

i i rozległe skrzywienie światopoglądu stwierdzam, że nie jesteś partnerem do dyskusji. (Nie) pozdrawiam.
Mam wrażenie, że reprezentujesz przykład kogoś, kto z oburzeniem kiwa głową pod nosem mrucząc 'No ale to trzeba być popieprzonym, żeby w ogóle mieć TAKIE zdanie, przecież to oczywiste i niepodlegające ABSOLUTNIE ŻADNEJ dyskusji...'.

Offtopimy, panowie i panie... Jak zwykle. Modzie, apel proszę czy coś...

Apel!

^Yay!^

@down
Owszem, jest mniej socjalistyczna. To nie zmienia faktu, że nie podzielam entuzjazmu względem UE tak jak większość ludzi dookoła.

Wielkimanitu 24-06-2009 17:45

Cytuj:

GŁUPCZE (bo inaczej Cię nie nazwę), nie rozumiesz, że stosunek homoseksualny jest za zgodą obu stron, ludzi, którzy wiedzą, co robią? Przy nekrofilii i koprofilii tak raczej nie jest.

Czy Gonzo wie co pisze? A może nie wie, co to jest koprofilia?

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Shanhaevel (Post 2577392)
1. UE m.in. polega na ogólnie pojętym zabieraniu i rozdawaniu kasy 'podług potrzeb/zasług/czegokolwiek', co jest samo w sobie socjalistyczne

UE jest mniej socjalistyczna od Polski (do ideału jej daleko, ale zawsze coś). Ciekawe tylko, dlaczego UPRowcy nie mogą tego zrozumieć.

CytrynowySorbet 24-06-2009 18:02

Cytuj:

Stereotyp opisuje "średniaka".

Według świata, stereotyp Polaka to pijak. Jakoś nie widzę setek pijaków w parkach / na ulicach / and so on.
Stereotypy są ŻAŁOSNE, każdy człowiek jest indywidualny, i porównywanie go do innego człowieka czy jakiegoś stereotypu mija się z celem.

Btw. zeszliśmy z tematu o homoseksualistach na Socjalizm i kary śmierci? O.O Takie rzeczy tylko na tibia.pl ...

zoliax 24-06-2009 18:15

Bo karę śmierci można tolerować albo nie. :D A stereotyp faktycznie nie oznacza średniaka i zwykle będzie równie prawdziwy w odniesieniu do osób, które go rozprzestrzeniają.

Voon 24-06-2009 19:26

@Gonzo:
- Anty UE to raczej dobra strona. Nawet na forum o poglądach bliżej lewackich większość opowiedziała się przeciw większej integracji.
Śmieszne jest jednak to, że partie eurosceptyczne startują do PE. Tak, wiem, chcą spełnić swoja misję ratowania nas z biurokracji, ale na zwykły rzuto oka wygląda to śmieszne. Coś jak partia anarchistów wchodząca do sejmu.
- Na karę śmierci zasługuje wiele osób (w takim sensie, że nie powinny istnieć) jednak jest to ingerencja w wolność (gdy ktoś ci mówi, kiedy masz umrzeć) i cholernie trudno byłoby to wynagrodzić niesłusznie skazanemu.

@UPRowcy, lub jak wolicie, Korwiniści:
Przecież to jest śmieszne: "Jeśli chcecie formalnie zalegalizować swój związek to załóżcie spółkę partnerską". Lmao. A czemu nie mogą zalegalizować tego tak samo jak pary heteroseksualne. Bo banda półmózgich konserwatystów tak chce?

Wehrmacht 24-06-2009 19:33

Cytuj:

Kiedyś 6 milionów ludzi zostało zabitych za to, że nie miało bląd włosów i niebieskich oczu.
Gdyby Niemcy zabijali ludzi tylko za to, to połowa Wehrmachtu (a w późniejszej części wojny także W-SS) także skończyłaby w obozach.

Xantro 24-06-2009 19:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet (Post 2577427)
Btw. zeszliśmy z tematu o homoseksualistach na Socjalizm i kary śmierci? O.O Takie rzeczy tylko na tibia.pl ...

Welcome to Tibia.pl - nic nowego. :D

Nie mam nic, póki nie publicznie xD

Dragon-Fly 24-06-2009 20:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Voon (Post 2577514)
@UPRowcy, lub jak wolicie, Korwiniści:
Przecież to jest śmieszne: "Jeśli chcecie formalnie zalegalizować swój związek to załóżcie spółkę partnerską". Lmao. A czemu nie mogą zalegalizować tego tak samo jak pary heteroseksualne. Bo banda półmózgich konserwatystów tak chce?

Po prostu informuję, że jest taka możliwość. Oczywiście powinna być możliwość formalizacji takiego związku, ale nie nazywać tego MAŁŻEŃSTWEM :).

Voon 24-06-2009 20:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dragon-Fly (Post 2577551)
Po prostu informuję, że jest taka możliwość. Oczywiście powinna być możliwość formalizacji takiego związku, ale nie nazywać tego MAŁŻEŃSTWEM :).

Czemu?

@down:
Bullshit. Małżeństwo to zalegalizowany prawnie związek dwóch kochających się osób.

Wielkimanitu 24-06-2009 20:45

Bo małżeństwo to związek kobiety i mężczyzny.

Pan i Wladca 24-06-2009 20:47

Cytuj:

Pozbierałeś się już?
Ta, wypłakałem się w hetero-rękaw innego kumpla....

Kojotes 24-06-2009 21:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Voon (Post 2577582)
Bullshit. Małżeństwo to zalegalizowany prawnie związek dwóch kochających się osób.

Bullshit..

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez KR
Można określić małżeństwo jako powstały z woli małżonków, w sposób sformalizowany, trwały związek kobiety i mężczyzny, będący również stosunkiem prawnym o charakterze wzajemnym

Źródło:
http://www.codziennikprawny.pl/pytan...rawo_definiuje

Ashlon 24-06-2009 21:20

Cytuj:

A czemu nie mogą zalegalizować tego tak samo jak pary heteroseksualne. Bo banda półmózgich konserwatystów tak chce?

3 argumenty :
1) prawny - art. 18 Konstytucji - Małżeństwo jako związek kobiety i mężczyzny, rodzina, macierzyństwo i rodzicielstwo znajdują się pod ochroną i opieką Rzeczypospolitej Polskiej. No chyba, ze przyjmiemy tezy lewakow z Hiszpanii, ktorzy twierdza (odnosnie podobnego zapisu w konstytucji Hiszpanii), ze "zwiazek kobiety i mezczyzny" to nie to samo, co "zwiazek kobiety z mezczyzna", ale takim sposobem udowodnic mozna wszystko.
2) biologiczny - jakikolwiek odchyl od normalnego zachowania gatunkowego nie mozna uznawac za rownoprawny ze standardowym zachowaniem gatunkowym. Swoja droga, czemu homoseksualizm wsrod zwierzat okreslony jest jako odchyl, a homoseksualizm wsrod ludzi uznawany jest jako cos calkiem naturalnego...
3) ideologiczny - nie mozemy uznac czegos, co NIE jest malzenstwem, za malzenstwo. Akceptujac nienormalne (tak, homoseksualizm jest zaburzeniem normalnego postrzegania zycia seksualnego) zachowania homoseksualne, mozemy sie niedlugo spodziewac wolania o zalegalizowanie zoofilii, nekrofilii, pedofilii itd. Przesadzam? Wcale nie - bodaj 2 lata temu w Holandii probowano walczyc o zalegalizowanie pedofilii, argumentujac to tym, ze pedofile z milosci do dzieci beda potrafili lepiej zadbac o "pociechy" niz niejeden rodzic.

Ps. Mamrotania homoseksualistow o niemoznosci dziedziczenia (bo nie sa malzenstwem, blablabla) to bzdury - zrobic testament i po problemie.

@Wielkimanitu : doskonale :D

Wielkimanitu 24-06-2009 21:31

Odnośnie małżeństw:
http://img530.imageshack.us/img530/6156/22954702.jpg

Swoją drogą "Rzeczpospolita" za ten obrazek została bezlitośnie zgnojona przez różne "poprawne" media...

Dark Sven 24-06-2009 21:45

Warto też w tym momencie zwrócić uwagę na to, iż wszelakie żarty stały się już przestępstwem. O gejach nie, o murzynach nie, o religii nie, o kobietach nie, o żydach nie... I właśnie gnojenie za takie obrazki to doskonały przykład przesadnej poprawności...

sphinx123 24-06-2009 21:48

Szczerze mówiąc mam gdzieś tą legalizację związków. Z dziewczyną też bym ślubu nie brał, tak samo jak z chłopakiem.

CytrynowySorbet 24-06-2009 23:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ashlon (Post 2577637)
1) prawny - art. 18 Konstytucji - Małżeństwo jako związek kobiety i mężczyzny, rodzina, macierzyństwo i rodzicielstwo znajdują się pod ochroną i opieką Rzeczypospolitej Polskiej.

Konstytucja może się zmienić, zresztą nie musi to być małżeństwo, tylko coś zupełnie nowego. Dodam jedno - nie wiem po co geje chcą ze sobą brać śluby. Czy samo bycie ze sobą im nie wystarczy?

Cytuj:

2) biologiczny - jakikolwiek odchyl od normalnego zachowania gatunkowego nie mozna uznawac za rownoprawny ze standardowym zachowaniem gatunkowym.
Branie prochów także nie jest standardowym zachowaniem gatunkowym, a jakoś za legalizacją marihuany jest sporo osób.

Cytuj:

Swoja droga, czemu homoseksualizm wsrod zwierzat okreslony jest jako odchyl, a homoseksualizm wsrod ludzi uznawany jest jako cos calkiem naturalnego...
Chyba właśnie na odwrót.

Cytuj:

Akceptujac nienormalne (tak, homoseksualizm jest zaburzeniem normalnego postrzegania zycia seksualnego) zachowania homoseksualne, mozemy sie niedlugo spodziewac wolania o zalegalizowanie zoofilii, nekrofilii, pedofilii itd. Przesadzam? Wcale nie - bodaj 2 lata temu w Holandii probowano walczyc o zalegalizowanie pedofilii, argumentujac to tym, ze pedofile z milosci do dzieci beda potrafili lepiej zadbac o "pociechy" niz niejeden rodzic.
Czy geje wyrządzają ci krzywdę? Pedofile dzieciom za to tak, więc nie ma co porównywać. Zresztą popatrz ile jest na świecie homoseksualistów, a ile zoofilów etc.

Cytuj:

Ps. Mamrotania homoseksualistow o niemoznosci dziedziczenia (bo nie sa malzenstwem, blablabla) to bzdury - zrobic testament i po problemie.
Nie wiem po co homoseksualiści kłócą się o dziedziczenia, jeśli do czasu śmierci prawdopodobnie i tak zmienią partnera czy coś...

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wielkimanitu (Post 2577660)
Swoją drogą "Rzeczpospolita" za ten obrazek została bezlitośnie zgnojona przez różne "poprawne" media...

I słusznie. Samo porównywanie homoseksualizmu do zoofilii - bez przesady. O ile w homoseksualizmie można powiedzieć o miłości, wzajemnej relacji, to chyba nie powiesz swojemu pieskowi "Kocham cię Reksiu, a teraz cię przelecę". Już nie mówię o tym, że to w pewnym sensie gwałt na zwierzęciu (nie koniecznie musi chcieć), a już na pewno wyrządzanie mu krzywdy.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dragnit (Post 2577713)
witaj w klubie tez mam to w dupie8o

Owned :D
@down: Hmm, na pierwszy rzut oka wyglądał jak ksiądz :< Ok, zwracam honor. A ślub cywilny między homoseksualistami nie jest dozwolony? Kiedyś oglądałem pewien serial, gdzie dwóch gejów brało cywilny, fakt że w USA, ale jednak.
Co do konstytucji - ciągle dodaje się jakieś "poprawki".

Dragon-Fly 24-06-2009 23:08

Sorbet, gubisz się już w tym, co mówisz i starasz się debatować z konstytucją. Na tym obrazku nie ma żadnego księdza ani nie jest to kościół, przyjrzyj się... :P

Ashlon 25-06-2009 01:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet (Post 2577785)
Konstytucja może się zmienić, zresztą nie musi to być małżeństwo, tylko coś zupełnie nowego. Dodam jedno - nie wiem po co geje chcą ze sobą brać śluby. Czy samo bycie ze sobą im nie wystarczy?

Oczywiscie, ze mozna zmienic, jednak ten argument mozna przytoczyc w legalizacji pedofilii czy okreslenia Polski jako kraju teokratycznego z przodujaca religia Latajacego Potwora Spaghetti.

Cytuj:

Branie prochów także nie jest standardowym zachowaniem gatunkowym, a jakoś za legalizacją marihuany jest sporo osób.
A mozesz podac przyklad, dlaczego nie jest takim zachowaniem? O ile wiem, to od tysiecy lat ludzie korzystaja z naturalnych (czyli wlasnie standardowych, nieudziwnionych) srodkow, by wspomoc wlasny organizm np. :
*w walce - wikingowie
*w obrzadkach religijnych - szamani itd
*w medycynie - jako lek, znieczulenie

Cytuj:

Czy geje wyrządzają ci krzywdę? Pedofile dzieciom za to tak, więc nie ma co porównywać. Zresztą popatrz ile jest na świecie homoseksualistów, a ile zoofilów etc.
Czy popierasz to konkretnymi danymi, czy to sa dane "na oko"? W kazdym razie, co w sytuacji, gdy dziecko zgodzi sie na kontakt seksualny z pedofilem - czy tez to uznamy za cos krzywdzacego dla dziecka? Nie ma sensu polemizowac, bo kazdy odchyl od naturalnego zachowania (czyli zwiazku kobiety i mezczyzny) jest zboczeniem - czasami niegroznym (homoseksualizm, wszelkie zabawy sado-maso itd), czasami groznym (nekrofilie, zoofilie itd).

Cytuj:

I słusznie. Samo porównywanie homoseksualizmu do zoofilii - bez przesady. O ile w homoseksualizmie można powiedzieć o miłości, wzajemnej relacji, to chyba nie powiesz swojemu pieskowi "Kocham cię Reksiu, a teraz cię przelecę". Już nie mówię o tym, że to w pewnym sensie gwałt na zwierzęciu (nie koniecznie musi chcieć), a już na pewno wyrządzanie mu krzywdy.
Nie wiem jak inni, w kazdym razie ja - nie zwracam uwagi na "aspekt duchowy" takich zwiazkow - w moim przekonaniu osoba X moze miec seksualna obsesje nawet na punkcie znakow drogowych, a nawet zywic do nich jakies uczucia. Jest mi to calkowicie obojetne, jesli nie musze ogladac czegos, co nie jest przyjmowane za normalne (a obecnie za "normalne" przyjmuje sie relacje miedzy kobieta a mezczyzna) - po prostu zboczenie to zboczenie.

Cytuj:

@down: Hmm, na pierwszy rzut oka wyglądał jak ksiądz :< Ok, zwracam honor. A ślub cywilny między homoseksualistami nie jest dozwolony? Kiedyś oglądałem pewien serial, gdzie dwóch gejów brało cywilny, fakt że w USA, ale jednak.
Co do konstytucji - ciągle dodaje się jakieś "poprawki".
Legalnosc slubow homoseksualnych zalezy od prowadzonej polityki panstwa - niektore je uznaja, niektore pozwalaja na ich zawieranie, niektore traktuja jako niedopuszczalne.

Gonzo 25-06-2009 02:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dragon-Fly (Post 2577387)
Może kiedyś zrozumiesz sens tego zabiegu.

A Ty może kiedyś zrozumiesz, że jesteś kolejnym człowiekiem podążającym schematami.

Cytuj:

@Gonzo

Aj, masakryczny offtop.
1. UE m.in. polega na ogólnie pojętym zabieraniu i rozdawaniu kasy 'podług potrzeb/zasług/czegokolwiek', co jest samo w sobie socjalistyczne, a w związku z tym nie do końca sprawiedliwe (KTOŚ na górze subiektywnie ocenia CZYJEŚ potrzeby jako mniej lub bardziej naglące - bezsens) i nie da się ustrzec od pewnych przekrętów finansowych (ktoś musi zasilić armię biurokratów wymyślających te wszystkie normy, nie?).

Jest 02:15 w nocy, jestem lekko podchmielony, nie chce mi się nawet starać tego zrozumieć. Powiem tyle - od czasów wejścia do UE widzę w moim mieście (Wrocław) wiele pozytywnych zmian. Przed 2004 nic się nie zmieniało, tyle mam do powiedzenia na ten temat.

Cytuj:

BTW. 'integracja europejska' to mit. Niemożliwe do realizacji są różne slogany typu 'żadnych granic', 'powszechna akceptacja', 'jedność krajów' itp.

Tak samo mówili mieszkańcy przyszłych stanów w Ameryce Północnej przed dołączeniem do Unii (tej amerykańskiej oczywiście).

Cytuj:

3. To jest nieco bardziej skomplikowana kwestia ekonomiczna, chyba nie mam do tego kompetencji, by szczegółowo objaśniać, choć sam zamysł ma sens.

Wychodziłoby na to, że ludzie musieli by płacić za szkołę dla swoich dzieci... Tak ten punkt rozumiem.

Cytuj:

4. To jest PRZYMUS, czyli zamordyzm ze strony państwa. Może hipotetycznie ja nie chcę się ubezpieczać (NO COŚ TAKIEGO), coś mi się stanie - mój problem, sam tak chciałem, mam za swoje. Na tym polega wolność, mój drogi.

Kwestia sporna, może i masz rację... może.

Cytuj:

Mam wrażenie, że reprezentujesz przykład kogoś, kto z oburzeniem kiwa głową pod nosem mrucząc 'No ale to trzeba być popieprzonym, żeby w ogóle mieć TAKIE zdanie, przecież to oczywiste i niepodlegające ABSOLUTNIE ŻADNEJ dyskusji...'.

Nie Shan, źle mnie zrozumiałeś. Ten człowiek (Dragon-Fly) jest po prostu zbyt płytki. Kto jak kto, ale ja dyskutować lubię i potrafię zmienić zdanie pod wpływem silnych argumentów. Niestety, on takich przedstawić NIE POTRAFI.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wielkimanitu (Post 2577401)
Czy Gonzo wie co pisze? A może nie wie, co to jest koprofilia

Zwracam honor, myślałem, że koprofilia odnosi się do praktyk masturbacyjnych. No cóż, w tym wypadku... każdy robi co chce, partnerzy mają do tego prawo skoro obydwoje tego chcą.

Cytuj:

@Gonzo:
- Anty UE to raczej dobra strona. Nawet na forum o poglądach bliżej lewackich większość opowiedziała się przeciw większej integracji.
Śmieszne jest jednak to, że partie eurosceptyczne startują do PE. Tak, wiem, chcą spełnić swoja misję ratowania nas z biurokracji, ale na zwykły rzuto oka wygląda to śmieszne. Coś jak partia anarchistów wchodząca do sejmu.

Przeczytaj co napisałem wyżej odnośnie UE.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dragon-Fly (Post 2577551)

Im nie chodzi o nazywanie tego małżeństwem tylko ZWIĄZKIEM PARTNERSKIM.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Voon (Post 2577582)

Ta, tylko że w tak chorym kraju jak Polska kościół będzie jęczał.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez sphinx123 (Post 2577685)
Szczerze mówiąc mam gdzieś tą legalizację związków. Z dziewczyną też bym ślubu nie brał, tak samo jak z chłopakiem.

Jesteś aseksualny?

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ashlon (Post 2577920)
Oczywiscie, ze mozna zmienic, jednak ten argument mozna przytoczyc w legalizacji pedofilii czy okreslenia Polski jako kraju teokratycznego z przodujaca religia Latajacego Potwora Spaghetti.

Nie, Polskę powinni określić jako kraj rydzykokratyczny ;).

Dragon-Fly 25-06-2009 10:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gonzo (Post 2577950)
A Ty może kiedyś zrozumiesz, że jesteś kolejnym człowiekiem podążającym schematami.

Rozwiń to, bo ładnie walnąłeś. :D

Cytuj:

Nie Shan, źle mnie zrozumiałeś. Ten człowiek (Dragon-Fly) jest po prostu zbyt płytki. Kto jak kto, ale ja dyskutować lubię i potrafię zmienić zdanie pod wpływem silnych argumentów. Niestety, on takich przedstawić NIE POTRAFI

A może ten człowiek próbuję Ci k*** pokazać, że ta dyskusja od początku nie ma sensu?

Cytuj:

Im nie chodzi o nazywanie tego małżeństwem tylko ZWIĄZKIEM PARTNERSKIM.

Nie obchodzi mnie, jak chcą to nazywać. Po prostu nie ma to być małżeństwo.

Voon 25-06-2009 11:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kojotes (Post 2577633)

Będąc w Holandii/Belgii to samo powiesz? Z tego co się orientuję ich definicja małżeństwa w prawie wygląda 'ciut' inaczej. Albo weźmy definicję z prawa nigeryjskiego gdzie jest poligamia. Definicje małżeństwa wygląda zupełnie inaczej. Nie rzucaj cytatami z prawa bo może się ono łatwo zmienić. I żeby uczynić bardziej uniwersalne to co powiedziałem, to powinno to brzmieć tak: małżeństwo to związek kochających się osób.

Cytuj:

Swoja droga, czemu homoseksualizm wsrod zwierzat okreslony jest jako odchyl, a homoseksualizm wsrod ludzi uznawany jest jako cos calkiem naturalnego...
No patrz, a ja zawsze myślałem, ba byłem pewny, że jest na odwrót. Czyli te wszystkie artykuły kłamały. A i nie widziałem jeszcze zachowania, żeby psy/koty szczekały na psa/kota-geja i się od niego odsuwały.

Cytuj:

Ta, tylko że w tak chorym kraju jak Polska kościół będzie jęczał.
Nie, po prostu nie dopuści. Słyszał ktoś o "medialnej". Ech, szkoda gadać.

Nie wiem co was uprzedza przed małżeństwami homoseksualnymi. Jak chcą to niech biorą ślub. Podejrzewam, że i tak mała liczba osób ten ślub by wzięła. Po co komu dzisiaj małżeństwo?

Woyas 25-06-2009 11:40

http://img218.imageshack.us/img218/4...4ee1d1650c.jpg

nie wiem czy ktoś to dawał ;)

http://img218.imageshack.us/img218/3...fca8e64dd0.gif

takie też znalazłem...

sphinx123 25-06-2009 12:22

Cytuj:

Jesteś aseksualny?

Nie, jestem gejem, więc wiem jak to pseudośrodowisko wygląda od podszewki ;<

@Edit

Jezu, jacy wy jesteście wrażliwi. Dwóch całujących się kolesi wywołuje już u Was atak konwulsji. Chyba nie widzieliście fistingu xd

Lasooch 25-06-2009 12:26

@Gonzo: człowiek definitywnie powinien sam móc decydować, czy chce się ubezpieczyć. Chce potem kisnąć bez pieniędzy - jego sprawa.

Swoją drogą, podatki powinny zostać zminimalizowane do absolutnego minimum (ha, cóż za piękne zdanie). Gdybym mógł odłożyć 500 zł miesięcznie nie potrzebowałbym darmowej służby zdrowia.

Zamieniam się w Spidera? ; )

@top: pewnie gdzieś pisałem. Dopóki homoseksualiści nie pakują się ze swoim homoseksualizmem w moje życie, nie mam nic przeciwko, ale oglądać liżących się panów nie chcę, bo mnie brzydzi. Czyli - wolnoć Tomku w swoim domku.

@down: no, uprościłem troche, ale wiadomo co mam na myśli ; )

Dragon-Fly 25-06-2009 12:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 2578151)
Gdybym mógł odłożyć 500 zł miesięcznie nie potrzebowałbym darmowej służby zdrowia.

Nie ma czegoś takiego jak darmowe obiady. Milton Friedman :P

Shanhaevel 25-06-2009 14:59

@Gonzo
Luz.

@ontop
Tak sobie obserwuję i stwierdzam, że europejski postęp jest genialny:
- homoseksualiści chcą MAŁŻEŃSTW - pary hetero uważają małżeństwa za zły pomysł (to się akurat da zrozumieć)
- homo chcą dzieci - pary hetero, które są zdolne do posiadania dzieci ich nie chcą, bo to strata czasu i pieniędzy (akurat rozumiem, że chcą się 'ustawić' na życie)
- ludzie chcą legalizacji zabijania ludzi bardzo młodych i bardzo chorych, a nie chcą zabijania zbrodniarzy
- ludzie chcą powszechnej tolerancji, często także dla głupoty i złego smaku, a gnoją na prawie każdym kroku np. Kościół, nawet jak nie jest jakiejś sprawie winny
- propagują radość życia, równość, a nie wiedzą, co to dystans i poczucie humoru (chyba, że śmiejemy się z np. Kościoła, wtedy dystans i humor jest)

Tak, widzę spójność i logikę.

@Lasy
Szczera prawda. Tyle że spider ostatnio był bodaj anarcho-kapitalistą, a te poglądy są raczej minarchistyczne chyba...

CytrynowySorbet 25-06-2009 15:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ashlon (Post 2577920)

To może od razu zalegalizujmy gwałt idąc Twoim tokiem myślenia.

Cytuj:

A mozesz podac przyklad, dlaczego nie jest takim zachowaniem? O ile wiem, to od tysiecy lat ludzie korzystaja z naturalnych (czyli wlasnie standardowych, nieudziwnionych) srodkow, by wspomoc wlasny organizm
Taaa, narkotyki wspomagają ludzki organizm... Nie wiedziałem, że zatruwanie samego siebie to standardowe zachowanie gatunkowe, ale teraz już WIEM.

Cytuj:

*w obrzadkach religijnych - szamani itd
Taa, tak jak te ladacznice do brały, żeby ujawnić jakąś "wizję" a potem padały trupem?

Cytuj:

*w medycynie - jako lek, znieczulenie
Maryśka zdrowia ci doda!

Cytuj:

Czy popierasz to konkretnymi danymi, czy to sa dane "na oko"?
Oczywiście, że na oko. O ile o paradach czy tematach takich jak ten słyszy się dość często, to o paradach za zoofilią czy innymi rzeczami nie słyszałem w ogóle.
Cytuj:

W kazdym razie, co w sytuacji, gdy dziecko zgodzi sie na kontakt seksualny z pedofilem - czy tez to uznamy za cos krzywdzacego dla dziecka?
Po pierwsze - dziecko nie musi być w pełni świadome na co się zgadza. Bądź co bądź, wyrządza się temu dziecku krzywdę, bo nie jest jeszcze biologicznie przystosowane do tego.

Cytuj:

Nie wiem jak inni, w kazdym razie ja - nie zwracam uwagi na "aspekt duchowy" takich zwiazkow
W takim razie ja nie zwracam uwagi na Twoją definicję naturalnego zachowania. Wierz mi, gdyby homoseksualistom chodziło tylko o seks, nie było by tych całych parad i innych działań, w końcu mogą się zabawiać w zaciszu własnych domów. Aspekt duchowy między hetero też jest raczej nikły, popatrz chociażby na panienki na autostradzie czy w burdelach.

Cytuj:

obecnie za "normalne" przyjmuje sie relacje miedzy kobieta a mezczyzna
Obecnie. Wiele rzeczy kiedyś uznawało się "obecnie", ale się zmieniły. Zresztą jest to pojęcie względne - uważa tak większa grupa ludzi na świecie, czyli hetero.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dragon-Fly
A może ten człowiek próbuję Ci k*** pokazać, że ta dyskusja od początku nie ma sensu?

Tam są drzwi? A co według Ciebie na tym świecie ma sens?

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Woyas
zdjęcia

Hihihi ale zabawne, prawie tak bardzo jak "Będę chronił Tibii krzesłem" dla zapalonego Tibijczyka, albo mówienie sierocie, że rodzice jej nie kochają.

Nikt tu nie mówi o tym, żeby homoseksualiści mogli wyjść na ulice i uprawiać przy was seks... Tu jest ważna zmiana nastawienia społeczeństwa do homo... Żeby nie było sytuacji "Jesteś gejem? Zwalniam cię / wynocha z tej restauracji / obiję ci zaraz mordę", tylko "Proszę bez niestosownych zachowań / nie róbcie tego przy mnie". Czy to takie trudne?

EDIT:
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Shanhaevel
homoseksualiści chcą MAŁŻEŃSTW

ZWIĄZKÓW PARTNERSKICH FFS!
Cytuj:

homo chcą dzieci
Tak, ale tylko tacy, którzy już są pewni bycia ze sobą. Żebyś się nie zdziwił, że takie osoby są bardziej odpowiedzialne od wielu par hetero. Poza tym nie zaobserwowano jakichś skutków ubocznych wychowywania dzieci przez homo.

@down: Bronię siebie i swoich praw :\

Ulrikk 25-06-2009 15:16

Wy serio nie macie co robić, że bronicie/besztacie homoseksualistów?

Kikuslav 25-06-2009 15:25

jak dla mnie strasznie daremne są parady/manifestacje homo. moim zdaniem nie pomaga to w chuj. tymi manifestacjami pokazują tylko jacy są inni co nie podoba się społeczeństwu. tak to widze.

dla mnie jest to choroba psychiczna.

ZBIJCIE MJE!1

Dark Sven 25-06-2009 15:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet (Post 2578307)
Tak, ale tylko tacy, którzy już są pewni bycia ze sobą. Żebyś się nie zdziwił, że takie osoby są bardziej odpowiedzialne od wielu par hetero. Poza tym nie zaobserwowano jakichś skutków ubocznych wychowywania dzieci przez homo.

A chciałbyś mieć rodziców homo i od samego początku mieć u rówieśników przesrane? Ja nie.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:23.