Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   RPG (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=26)
-   -   Guild Wars (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=37749)

Royal Drizt 09-09-2005 21:10

Ale się wkurzyłem - kupiłem gre wczoraj dzisiaj zaczynam gre i na 4 levelu polazłem for ronik z tymi co da się nająć dobrze szło i pod koniec 1 godzinnej wędrówki dostałem dc -.-. I trza od nowa :(. A i mam pytanko ja wybrałem Ranger/Necromancer - dobry wybór?

Nightwalker 10-09-2005 09:20

@up
Ostatnia z głownych misji - zabić Licha. Super zespol i w ogole. Lich miał już czarne hp....(znaczy życia nie miał właściwie), a tu nagle tytany wychodza z lawy + odnawia sobie cale hp....ehhh przerznelismy, a bylem tak blisko... JEDNO UDERZENIE! to jest wkurzajace.

R/N propozycja głównie dla...hmmmm osłabiaczy cełow (poision, curse etc)

Edit:sell Golden Water staff(11 water req) 11-22 +10 energy +29hp armor +5 Quick recovery from Crippled! OFFER! ;]]]]]

Royal Drizt 10-09-2005 09:49

Ok to jeżeli można to jeszcze jedno pytanko- W co dawać punkty?

Scream 10-09-2005 10:18

night -on sie nie odnowil, on poprostu ma dwa paski zycia.
royal - to sprawa indiwidualna, kazdy atrybut jest dobry na swoj sposob wiec nie pytaj o takie zeczy >.<

Jadrol 10-09-2005 12:02

Za ile mozna opchnac (jezeli wogole sie da) Hammer Grip of Fortitiude (lol nie wiem jak sie pisze) +20hp ??

Avager 10-09-2005 22:28

up:

Tanio..... 1k max, ale i tak sie nie opłaca...lepiej iść se pobiegać do skrzyń chociaż by w shiverpeak (tym drugim) i tam se potwierać skrzynki... ..

Nightwalker 10-09-2005 23:01

Najlepiej otwierac skrzynki to w kopalni... zielone przedmoioty ahhh :)

Ojczul1 11-09-2005 11:26

mam pytanko moze ktos pomuc mi w misji thundear keep jest prze***ana ciagle albo zabija króla albo padna monki i po druzynie

Scream 11-09-2005 11:39

jak padna duchy to calym teamem stojcie kolo krola i nie ruszajcie sie stamtad...... wtedy misja staje sie bardzo latwa. Oczywiscie dwa monki to minimum. Btw. meczylem sie nad ta misja ok. 20 - 30 razy

Klimmek 11-09-2005 12:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Royal Drizt
Ok to jeżeli można to jeszcze jedno pytanko- W co dawać punkty?

Na początek pakuj w Swordmanship/Hammer Mastery/ Axe Mastery/ Marksmanship i główne skille magiczne podstawowej i drugiej profesji, potem w te inne pierdoły które są mało przydatne.

Nightwalker 11-09-2005 16:48

@R/N Swordmastery?

BTW w co uznasz za stosowne.

Avager 11-09-2005 17:54

Dam wam kilka porad takich ogólnych:

Ranger - Expertise (Tylko dostępna dla PRimary Ranger), zmniejsza koszt wszystkich skilli (SKILLI, nie enchantów, hexów, spellów itp).

Warrior - Strenght (Tylko dla Prim. Warrior) każdy 1 nowy pkt daje 1% Armor Penetration oraz silniejsze ataki i skille

Mesmer - Fast Casting ( ---||--- ) jak sama nazwa mówi...szybkie rzucanie czarów

Elementalist - Energy Storage ( ---||--- ) Każdy 1 pkt dodaje 3 energii

Necro - Soul Reaping (czy jakoś tak, ---||--- ), za każdego zmarłego przeciwnika w okolicy dostaje ileś tam energii

Monk - Divine Favor (czy jakoś tak, ---||--- ) rzucając czary lecznicze, pomocniczne itp na swoich lub siebie są leczenie o ileś tam hp (każdy 1 pkt dodaje hyba po 3... czyli mając 10 w divine i urzywając czaru co leczy np. 100 hp to wtedy leczysz 130).

W co inwestować ?
Zależy kim grasz i co ci odpowiada... mnie akurat tworzenie conditionów i hexów na przeciwniku... (więc gram R/N albo czasem R/Me albo poprostu N/** ).

Dobra ide se troche faction zdobyć... :> .

Klimmek 11-09-2005 19:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nightwalker
@R/N Swordmastery?

Dla Rangera tylko łuki. ;]

Royal Drizt 13-09-2005 16:27

Jestem już po tym wybuchu, i mam 10 lvl jednak nie mam zwierzaka. Chciałbym beara bądz panterę skąd je wziąść? Byłem w regent valey obszukałem ale nic nie znalazem prócz tych głupich moa birds :( Please help me :(...

Nightwalker 14-09-2005 20:14

Dalej sa inne zwierzaki. BTW masz Convice Animal (czy jakos tak) jesli bedziesz mial to w pasku Skilli, to zwierzak za toba bedzie chodzil.

Cholera kupilem z 10 kluczy Miners,a zaden zielony item nie wypadl :(

Ryłek 14-09-2005 20:33

Ja mam tylko pytanie... pójdzie to to na P3 600, 256Ramu i karta GFMX4 (64mb; SUX!)?

Avager 14-09-2005 21:41

Cytuj:

Dalej sa inne zwierzaki. BTW masz Convice Animal (czy jakos tak) jesli bedziesz mial to w pasku Skilli, to zwierzak za toba bedzie chodzil.

Cholera kupilem z 10 kluczy Miners,a zaden zielony item nie wypadl :(

Więc, zielone itemki wypadają tylko i wyłącznie z bossów, itemki wtedy mają imię bossa ..czyli np. boss nazywa się :

"Gorgoth Gralon" to wypadnei ci zielony łuk to będzie "Gorgoth's Short Bow of Forttitude" czy jakoś tak... (zależy od rodzaju łuku, a jest ich troche, oraz od bonusów... ).

Ze skrzyni max może wypaść gold itemek albo runa ... .

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ara'Gorn
Ja mam tylko pytanie... pójdzie to to na P3 600, 256Ramu i karta GFMX4 (64mb; SUX!)?

Nie ma szans... mi ledwo chodzi na

GHZ 1000, 256 ram, Ge Force 2 MX 100/200 ... tnie sie na medium detalach że kamera przytnie 2 razy w czasie obrotu o 360 stopni na 0,1 sekunde ...

Współczuje ale sobie nie pograsz ;( ... im So SAD !

Ryłek 14-09-2005 22:57

Thx... :/
Kurde u mnie w biurku leży cieplutki Pentium4 1,9ghz... tylko płyty głównej nie ma...
Jak się uda zdobyć zastanowie się nad GW... z tego co naczytałem się w tym topicu, oraz nasłuchałem od kumpla to piękna gra...

Mystic Krupek 14-09-2005 23:05

Witam ! OStatniio Zrobilem W/mo Nie Wiem czy TO Dobry Wybór NApiscie . Mam Pytanie sprzedaje ktos moze jakies dobre swordy za rozsądną cene ?? Jak Cos To Piszice do mnie .. Mój Nick To Zew Shump ... Wiem Że Głupi :p

Nightwalker 14-09-2005 23:38

@Avager
Dzienki ;] bym wydal fortune na te klucze

BTW w Temple of Ages mozna kupic klucze:
Jeden za 750gp drugi za 1.5k...Pierwszy do FoW, drugi do Uw?
Ciekawe co z takiej skrzynaczki za 1.5 moze wypasc ;]

Avager 15-09-2005 00:05

Cytuj:

@Avager
Dzienki ;] bym wydal fortune na te klucze

BTW w Temple of Ages mozna kupic klucze:
Jeden za 750gp drugi za 1.5k...Pierwszy do FoW, drugi do Uw?
Ciekawe co z takiej skrzynaczki za 1.5 moze wypasc ;]

przypuszczam że :

Fow:

Chaos Axe

UW:

Stormbow
Enternal Shield (crystal shield - jak kto woli)
Enternal Bow
Shadow Staff (wygląda jak wszystko z rodzaju Enternal, czyli takie jak by kryształowe).

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mystic Krupek
Witam ! OStatniio Zrobilem W/mo Nie Wiem czy TO Dobry Wybór NApiscie . Mam Pytanie sprzedaje ktos moze jakies dobre swordy za rozsądną cene ?? Jak Cos To Piszice do mnie .. Mój Nick To Zew Shump ... Wiem Że Głupi :p

Jak wypadnie mi jakiś max dmg sword... to ci dam (bo po co mi taki syf... za 50 g w sklepie do sprzedania -.- ... no chyba że jakiś gold co idzie w sklepie za 200++ to nie ma mowy, nie daje :> ).

Co do W/Mo, na PvE jest najlepszy (znaczy się te misje), ale to też zależy od :
Czym lubisz grać... bla bla bla, Tanker, High Dmg, Berserker itp ... .

Nightwalker 15-09-2005 08:28

Tak btw Warrior Tanker rulez ;]

A Shadow staff jest czarna ;] Ghostly Staff jest tak jakby eternal ;]

Avager 15-09-2005 09:37

Cytuj:

Tak btw Warrior Tanker rulez ;]

A Shadow staff jest czarna ;] Ghostly Staff jest tak jakby eternal ;]

EEE TAM...

warrior sux... szczerze mowiac bys padl przy moim buildzie rangera... nawet bys mi nie zdjol 50% hp. A na uw ranger team (trapping) wymiata... .

Alex 15-09-2005 13:29

Moze karzdy sie pochwali w jakiej gildi jest ? :)

Jadrol 15-09-2005 14:46

Cytuj:

Jak wypadnie mi jakiś max dmg sword... to ci dam (bo po co mi taki syf... za 50 g w sklepie do sprzedania -.- ... no chyba że jakiś gold co idzie w sklepie za 200++ to nie ma mowy, nie daje :> ).
Hmmm... A jest szansa na jakis Mlot/Miecz/Topor (szczerze mi to obojetne) to kupie tylko w Dolnym Pulapie (czytaj kolo 500g). Ale najbardziej mi na Tarczy zalezy. Jak cos to Nick Jadrol Pl/Gorgoth Pl

Nightwalker 15-09-2005 14:56

@Avager
A pokonalbys 5 gryfow pustynnych naraz? Nie? a ja owszem ;]
Nie jestem damagerem. Mam przyjmowac obrazenia. A na pvp to glownie rzuca sie na mnie Balthazar Aura ;]

Ojczul1 15-09-2005 17:49

sryy za double post skasowac

Ojczul1 15-09-2005 17:49

Potrzebuję osób chętnych do wykonania misji ring of fire jestem nekro/ranger 20lvl europe nick Ojczul Deathblade

Mystic Krupek 15-09-2005 21:25

Jak Już Wczesniej Wspomniałem gram W/Mo . Zastanawiam Sie Jak Zarabiac Pieniądze Tą postacia . Znacie moze jakies szybkie sposoby . Mam 10 LvL (mały ale nowa postac). Jak Ide Na Misje TO za tak JAkby Loot I kase co zbiore jest niecale 350 Gold . :(

Co to znaczy farmic ?? n00b jestem :baby:

Alex 16-09-2005 11:45

Jak bedziesz na pustyni i kupisz odpowiednie eq i dobierzesz skile to mozesz farmic ;) , teraz jest to trudniejsze ale i tak mozesz zyskac duzo kaski.

Nightwalker 16-09-2005 16:30

Farmic znaczy chodzic na potworki samemu (dla kasy)

Moj ranger 12level a dopiero w Yaks Bend jest ;]
Bedzie Pokemon Trainerem zapewne (znaczy Zwierzątko ^^)

@down
nie ma sprawy :)

Mystic Krupek 16-09-2005 23:56

Kucze Nie wiele z teog zrozumiałem. Co to znaczy farmic ?? ;]

Sorrki Że To Napisałem Nie ZObaczyłem wcześniejszej wypowiedzi ;p Dzienki NighWalker

Nightwalker 24-09-2005 20:57

http://img255.imageshack.us/img255/883/17do1.th.jpg

http://img350.imageshack.us/img350/7970/26wv.th.jpg

http://img349.imageshack.us/img349/9112/33ju.th.jpg

http://img313.imageshack.us/img313/5018/45fl.th.jpg

I wszystko jasne. Hunt na zielone itemy plz ;] Jeszcze żaden nie wypadł ale to kwestia czasu. Build zasłoniłem, bo nie mam zamiaru ułatwiać wam sprawy.
Dziękuje ;]

Morun Kous 24-09-2005 21:53

Help

Czy mógłby mi ktoś powiedzieć z kąd wziąść jaki KEY z pudełka gry?? PLIZ HELP !!!

Avager 24-09-2005 22:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Morun Kous
Czy mógłby mi ktoś powiedzieć z kąd wziąść jaki KEY z pudełka gry?? PLIZ HELP !!!

Jak otworzysz pudełko będziesz miał w nim karteczke... Guild Wars na czarno napisane... i dookoła będzie do otworzenia... znaczy się oderwania (dziurkowane miejsca) oderwiesz to... i masz w środku kod... .

Shardzik 24-09-2005 23:05

A ja mam taki problem... mam 13 W/Mo w Yak's Bend, dotychczas oprócz questów głównym moim sposobem expienia było expowanie na Charrach koło Piken Square, ale teraz wiadomo - nie dają nic doświadczenia, Stone elementale nie wchodzą w grę bo walcze axami, które mało im robią, a z kolei one są wyjątkowo upierdliwe... hydry, pojedyncze owszem, ale aggrując jednego przyjdą jeszcze dwie i patrol elementali... z kolei summici... są zbyt mocni żeby można było na tym etapie farmić... pytanie... jak dobrnąć dalej ? (oprócz robienia questów, bo ludzie się nei kwapią party robić na tym etapie)

Avager 24-09-2005 23:33

up:

Zrób se questa by przejść do następnej misji (jest tam jakiś quest... ) albo idź drogowskazami ...

Aha, Axe nie mają nic wspólnego w co walą -.- ... może masz poprostu kiepskiego axe'a (czyt. Nie max dmg).

Nightwalker 25-09-2005 09:13

@up wiesz mi, że mają przeicież jest cośtakiego jak np. +7 armor vs shlash damage

Nikt nie pochwali mnie za zdjęcia :(

Shardzik 25-09-2005 09:36

Avager: http://img373.imageshack.us/img373/2176/axeaxe7mj.jpg

W niektóre gargulce wchodziło mi około 100 dmg
A w summity elementale po 20-50

Chodzi ci o borlis pass?
_________
Nightwalker cudne zdjęcia ;)

Nightwalker 25-09-2005 11:54

Zabiłem już 8 razy bossów solo, a ani razu nie wypadł nawet fioletowy item. :(
Jak często wypadają zielone?

BTW teko builda opracowałem w 3 dni :)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 10:55.