Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Konkursy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=111)
-   -   Komentarze do zdjec Tibia in real. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=41932)

Dr. Omader 15-08-2005 22:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez tajemniczy kolo
może w kolejnym konkursie będziemy głosować my .... wrzucicie na podgląd 20 najlepszych a my wybierzemy :>
oczywiście każdy miał by tylko 1 głos ^^

Taa... A moze raczysz uzywac tego czegos co sie mozg nazywa? Jakby tak bylo to by ludzie konta zakladali i na siebie glosowali.

Jimo 16-08-2005 03:15

Hej no a co z gościem <nie pamiętam nicku> który stał na mostku z podpalonym mieczem(fs?), i stojącym obok sorcem? To jest to... n/c, nawet wyróżnienia nie było, naprawde nie rozumiem jak Wy to ocenialiście? A moze zdjęcie było za dobre?...

Dr. Omader 16-08-2005 03:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Jimo
Hej no a co z gościem <nie pamiętam nicku> który stał na mostku z podpalonym mieczem(fs?), i stojącym obok sorcem? To jest to... n/c, nawet wyróżnienia nie było, naprawde nie rozumiem jak Wy to ocenialiście? A moze zdjęcie było za dobre?...

Tak bylo za dobre i wlasnie dlatego nawet nie mam pojecia o kim mowisz. Przeczytaj chlopcze to co piszesz i moze zrozumiesz jakie idiotyzmy wypisujesz. A teraz moze laskawie powiesz mi O KTORYM ZDJECIU MOWISZ? Bo tam sa 132 zdjecia i jakos nie mam ochoty czekac pol dnia(po raz kolejny) az sie zaladuja, aby odkryc o czym ty mowisz.

Jimo 16-08-2005 03:29

Autor zdjęcia: Maglelf, str.13. Widzocznie chlopy sie za mało napracowaly, ale co to Was interesuje? "Plastelina górą".

A ty modek okres masz czy co? Gadaj jak człowiek do człowieka z jakimś szacunkiem i nie usuwaj postów. Chyba że inaczej sie wykazać inteligencja nie potrafisz.

Dr. Omader 16-08-2005 03:41

Cytuj:

Autor zdjęcia: Maglelf, str.13. Widzocznie chlopy sie za mało napracowaly, ale co to Was interesuje? "Plastelina górą".

No i co za problem masz podpalic kawalek drewna?
Przyznam, ze zdjecie Maglelfa jest dobre(bylo wiele duzo gorszych), ale zaloze sie, ze wiecej przy swoim zdjeciu napracowal sie Pablosso.
Zreszta chce zwrocic uwage na dosc istotny szczegol: to MY fundujemy nagrody i MY wybieramy kto je otrzyma, widocznie NASZYM gustom spodobaly sie bardziej te zdjecia, ktore wygraly.
A nastepnym razem rzeczywiscie zrobimy tak jak MatKus w jednym poscie napisal, po prostu przepijemy ta kase zamiast zrobic jakis konkurs i nie bede przynajmniej musial czytac jak to wszyscy zbulwersowani sa. Zalozcie wlasna strone o tibii i zoorganizujcie wlasny konkurs, jak tak bardzo sie wam nie podoba.
ZAWSZE bedzie ktos kto przegra i ZAWSZE tych przegranych jest wiecej niz zwyciezcow. BTW to Pablosso nie uzywal plasteliny przy swojej pracy tylko plyt gipsowych, gipsu i jeszcze paru materialow(co opisal w ktoryms poscie).
Jakby dostal te nagrode kto inny, to znowu inni ludzie by marudzili, ze sie nie znamy i zle wybralismy, dlatego mam gleboko gdzies te wasze ujadnia. :)

Jimo 16-08-2005 03:46

Nie ujadania, tylko moja opinia. Nie musisz jechać po każdym kto coś napisze, miałeś za mało miłości w rodzinie? Maglelf masz najlepsze zdjęcie. Peace

A tak wogóle to sie przezwyczaiłes chyba ze same kajtki tu pisza to jedziesz po nich >.> Żal mi Ciebie.

"Zreszta chce zwrocic uwage na dosc istotny szczegol: to MY fundujemy nagrody i MY wybieramy kto je otrzyma, widocznie NASZYM gustom spodobaly sie bardziej te zdjecia, ktore wygraly."

A ile zarabiacie na tej stronce? :evul:

Dr. Omader 16-08-2005 04:00

Cytuj:

A ty modek okres masz czy co? Gadaj jak człowiek do człowieka z jakimś szacunkiem i nie usuwaj postów. Chyba że inaczej sie wykazać inteligencja nie potrafisz.

Nie widzialem tego. Jakbys przeczytal ten regulamin, ktory zaakceptowales przy rejestracji na forum to wiedzialbys, ze pisanie jednego posta pod drugim jest zabronione. Ciezko nacisnac "edytuj"?
A co do okresu to radze sie doedukawac, gdyz tzw. okresu dostaja tylko kobiety. Dodatkowo nie mam pojecia co ma okres do tego? Nie uczyli cie w podstawowce na WŻR(lub odpowiedniku tego przedmiotu, bo zmieniaja czesto nazwy) co to jest okres? Bo nie rozumiem jaki on ma zwiazek z tym, ze robie to co do mnie nalezy(np. usuwam posty ludzi, ktorzy nie potrafia nawet wyedytowac posta) i z tym, ze odpowiadam na twoje bezpodstawne zarzuty.

Cytuj:

Nie musisz jechać po każdym kto coś napisze, miałeś za mało miłości w rodzinie?

1. Poddales pod watpliwosc nasz wybor zwyciezcow.
2. Nie powiedziales nawet o kim mowisz, jak juz kogos chwalisz to wypadaloby wiedziec przynajmniej jakiego ma nicka.
3. Nie przedstawiles w swoim pierwszym poscie ZADNYCH argumentow dlaczego praca, o ktorej mowisz jest lepsza od tych, ktore wygraly.
4. I jeszcze masz pretensje do tego, ze ci odpowiedzialem?

Dla mnie twoje wypowiedzi sa na poziomie pierwszego lepszego 12 latka, ktorych pelno pisalo przed toba. A co do tego tekstu o milosci to ostatnio takie cos slyszalem w przedszkolu spory kawalek czasu temu, wiec prosze nie przynos takich tanich i dziecinnych tekstow na to forum.
Dodatkowo moj post jest takze kierowanych do tych wszystkich, ktorzy to pisza tylko jak to my sie nie znamy i ze nie potrafimy wbrac zwyciezcow.

Cytuj:

A tak wogóle to sie przezwyczaiłes chyba ze same kajtki tu pisza to jedziesz po nich >.> Żal mi Ciebie.

Nie, na tym forum jest wiele ludzi doroslych, albo przynajmniej potrafiacych pisac madrze. Twoje posty sa na poziomie "kajtkow" o ktorych mowisz.

Cytuj:

A ile zarabiacie na tej stronce?

Hosting jest sponsorowany przez fpp.pl i nie zarabiamy NIC na niej(co tez bylo wiele razy pisane, ale jak ktos taki jak ty moze wiedziec do czego sluzy przycisk "szukaj").

Jimo 16-08-2005 04:10

O widze że sobie jednak radzisz, twardziel z Ciebie, i O DZIWO ! Faktycznie nie głupi ! ;) Szkoda tylko że taki wredny i zamiast normalnie gadać zacząłeś mnie jechać, agresor :evul:

Więc jeśli moge juz podac argumenty to prosze: Maglelf ma niezłą fotę ponieważ:
- musiał znalesc odpowiednie do tego miejsce, co wcale nie jest proste
- i nie jest to zwykły podpalony kijek, lecz prawdopodobnie oblany naftą bądz czymś podobnym
- "doróbki" sa znikome, dodaja tylko jakosci zdjeciu
- pomysł jeden z lepszych
- zwróć uwage na mape, oni faktycznie stoja na moście ;)

Czy teraz odpowiesz jak człowiek czy znów stwierdzisz ze to glupoty? Wykaż troche człowieczeństwa prosze? Bo ten topic został stworzony własnie do tego by ludzie pisali co o tym mysla, nie wiesz tego? :evul: A niby administrator B)

Dr. Omader 16-08-2005 04:23

Cytuj:

Więc jeśli moge juz podac argumenty to prosze: Maglelf ma niezłą fotę ponieważ:
- musiał znalesc odpowiednie do tego miejsce, co wcale nie jest proste
- i nie jest to zwykły podpalony kijek, lecz prawdopodobnie oblany naftą bądz czymś podobnym
- "doróbki" sa znikome, dodaja tylko jakosciu zdjeciu
- pomysł jeden z lepszych

Czy teraz odpowiesz jak człowiek czy znów stwierdzisz ze to glupoty? Wykaż troche człowieczeństwa prosze?

No widzisz, jak chcesz to potrafisz uargumentowac swoja wypowiedz. Nie dalo sie tak odrazu napisac?
Zostaly zgloszone 132 zdjecia i gdyby bylo nas stac na to, to bez problemu wybralibysmy conajmniej 20 naprawde dobrych zdjec, ktore zasluguja na nagrode. Niestety mielismy tylko 2 Premium Accounty, potem sie zwiekszylo to do 3 nawet, co i tak jest niezlym osiganieciem jak na strone, ktora jest sponsorowana i mamy problem z wyciagnieciem kolejnych serwerow, a co dopiero kasy na konkursy. Niestety to jest konkurs w ktorym zwyciezce wybieralo jury(w tym wypadku modkowie), a jak powszechnie wiadomo to gusta ludzi sa rozne. Nam akurat te zdjecia sie spodobaly, a to ze tak dlugo "obradowalismy" tylko pokazuje, przed jak ciezkim wyborem stalismy.

A co do najezdzania, to ty pierwszy na mnie(jako modka) najechales sugerujac, iz zdjecie bylo za dobre i ze nie znamy sie na ocenianiu takich zdjec. To ty tez rzuciles tekstem o okresie, ktory wogole nie pasuje do sytuacji oraz ty rzuciles tekstem o braku milosci, ktory jest na bardzo niskim poziomie. Jak ktos mnie tak atakuje to nie mam do niego szacunku.

Cytuj:

Bo ten topic został stworzony własnie do tego by ludzie pisali co o tym mysla, nie wiesz tego? A niby administrator

Tak, zostal stworzony do wyrazania swojej opini. Opinie maja to do siebie, ze powinny byc poparte argumentami, szczegolnie gdy sie cos komus zarzuca. Ty nie miales argumentow, ty miales tylko szczeniackie teskty. Ja ci odpowiadam argumentami, ty mi szczeniackimi tekstami. I kto tu jest zalosny?

ps. Nie posadzaj mnie o czlowieczenstwo... ;)

Jimo 16-08-2005 04:36

Dobra zwracam honor ;) Ale i tak nie musiałeś pisać o moim 1-szym poście "głupoty" :evul: A z tym człowieczeństwem to czy ja wiem hmm.. :evul:
Maglelf, szacunek, twój fs rox!

Usuń te posty jak chcesz -.^' Z nudów je pisałem a wiem ze modki to wredne istoty wiec sie droczyłem hihi

Koniokrad 16-08-2005 10:03

Vanderer pierwszy? 8o

To drugie zdiecie tez mi sie nie podoba :P

"-Dziewka za największą ilość osób zaangażowanych w zdjęcie." to zdiecie dałbym do kategori LOL roku :)

A reszta moze byc, szczególnie 3 miesce mi sie podoba, za wkład pracy i od razu widac ze to ryneczek na roku jest :)

Reszta wyruznien tez przypadła mi do gustu, nie wiem jak innym :)

pozdr

Vaen Elghinn 16-08-2005 12:13

eee ktos mi moze powiedziec gdzie sa wyniki? :baby:

zimne_piwo 16-08-2005 12:23

na stronie głównej...tibia.pl

Walekifa 16-08-2005 13:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dr. Omader
No i co za problem masz podpalic kawalek drewna?

A problem założyć stary płaszcz dziadka i poprosić siostrę(koleżankę albo dziewczynę ;) ) o założenie niebieskiego prześcieradła? Sanąć na przeciwko siebie trzymając kamyk w ręku i wkleić miniatórowy prawie niewidzialny tekst?Niemuwie że to zdjęcie mi się nie podoba -Chodzi wkońcu o to żeby uzywać jak najmniej fektów dodanych na kompie,a nie dorabiać je n a programach graficznych,ale widziałem trochę orginalniejszych zdjęć.

PS.A dla zwycięzców gratz ;p

Dr. Omader 16-08-2005 13:41

@up:
Nie problem zalozyc plaszcz. Problem jest zrobic to tak, aby 90% ludzi malo z krzesla ze smiechu nie spadalo ;)

Venderer 16-08-2005 13:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Walekifa
A problem założyć stary płaszcz dziadka i poprosić siostrę(koleżankę albo dziewczynę ;) ) o założenie niebieskiego prześcieradła? Sanąć na przeciwko siebie trzymając kamyk w ręku i wkleić miniatórowy prawie niewidzialny tekst?Niemuwie że to zdjęcie mi się nie podoba -Chodzi wkońcu o to żeby uzywać jak najmniej fektów dodanych na kompie,a nie dorabiać je n a programach graficznych,ale widziałem trochę orginalniejszych zdjęć.

PS.A dla zwycięzców gratz ;p

Skoro to takie łatwe to czemu nikt tego nie zrobił?? -,^
I odwalcie się wsyzscy od mojej siostry -,-. To że moje rodzeństwo nie boi mi się pomóc to chyba dobrze świadczy -,-

A tak wogóle to większośc ludzi krytykujących zwycięzców robi to nie dlatego, że im się foty nie podobają tylko dlatego, że sami nie wygrali -,-.
Gdyby ktoś inny został laureatem to i jego fotka pewnie by was nie satysfakcjonowała -,-

tajemniczy kolo 16-08-2005 14:04

Cytuj:

Taa... A moze raczysz uzywac tego czegos co sie mozg nazywa? Jakby tak bylo to by ludzie konta zakladali i na siebie glosowali.

Jest takie coś jak kontrola IP ;p więc może ty trochę zaczniesz używać swojego "mózgu".

NEEEEEXT

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Venderer
A tak wogóle to większośc ludzi krytykujących zwycięzców robi to nie dlatego, że im się foty nie podobają tylko dlatego, że sami nie wygrali -,-.
Gdyby ktoś inny został laureatem to i jego fotka pewnie by was nie satysfakcjonowała -,-

Źle myślisz...i to bardzo źle... poprostu twoja fotka wymagała bardzo małego wkładu pracy....
A jeśli myślisz, że krytykujemy zwycięzców dlatego, że sami niewygraliśmy, to się grubo mylisz.
My poprostu piszemy swoje opinie na temat oceniania i wybierania laureatów przez ową ekipie; po to tylko, aby w przyszłości ich ocena była lepsza i zgadzała się z naszymi gustami XD

W końcu bez nas te forum i stronka by niemiały sensu :P

Jestem ciekawy jakimi kryteriami kierowało się jury :>

zimne_piwo 16-08-2005 14:31

Cytuj:

Jest takie coś jak kontrola IP ;p więc może ty trochę zaczniesz używać swojego "mózgu".

lol a znasz takie programy do ukrywania ip? lub zmieniania? myslisz, że admini nie mają co robić tylko bawić się w "hakerów" i sprawdzać kto jaki ma ip i czego używa do jego zmiany? =\

Walekifa 16-08-2005 14:40

Cytuj:

Skoro to takie łatwe to czemu nikt tego nie zrobił?? -,^

Własnie ty to zrobiłeś w swoim foto ;p
Cytuj:

I odwalcie się wsyzscy od mojej siostry -,-. To że moje rodzeństwo nie boi mi się pomóc to chyba dobrze świadczy -,-

Ja nic niemam do twojej siostry ane do twojego zdjęcia :P poprostu tak jak ktoś wspomniał niewymagało dużych przygotowań a pomysł był banalny,No chodziarz muszę przyznać że ten outfit ci wyszedł podobny do tibijskiego :)

voolygar 16-08-2005 15:03

coś mi smierdzi :/ były hordy o niebo lepszych prac ale co ja poradze gratulacje

Raul 16-08-2005 15:14

Cytuj:

A znasz takie coś jak sieć z takim samym IP? A znasz takie coś jak zmienne IP? A uważasz, że chciałoby nam się siedzieć całe dnie, żeby sprawdzać IP każdego użytkownika, spisywać sobie gdzieś i porównywać z IP innych użytkowników? Już nie dodaję, że głosujących byłoby pewnie kilka tysięcy.
Więc z łaski swojej sam zacznij używać mózgu.

Venderer 16-08-2005 15:20

Cytuj:

Własnie ty to zrobiłeś w swoim foto ;p

Bo 1 na to wpadłem. Było wiele prac z takimi samymi pomysłami (Na początku co chwile pojawiały się zdjęcia w jakiejś zbroi albo ze zrobionym eqip)

Cytuj:

Ja nic niemam do twojej siostry ane do twojego zdjęcia :P
Nie??
Cytuj:

oprosić siostrę(koleżankę albo dziewczynę )

4 raz powtarzam, że jest to moja siostra -,-, nie żadna koleżanka, nie dziewczyna ani nie 12 letnia n00b-ka (Ktoś tak ją nazwał -,-) Więc nauczcie się czytać.

Cytuj:

No chodziarz muszę przyznać że ten outfit ci wyszedł podobny do tibijskiego :)
No właśnie chciałem uzyskać taki efekt, dzięki ;)

Okrutny 16-08-2005 15:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Koniokrad
Vanderer pierwszy? 8o

To drugie zdiecie tez mi sie nie podoba :P

"-Dziewka za największą ilość osób zaangażowanych w zdjęcie." to zdiecie dałbym do kategori LOL roku :)

A reszta moze byc, szczególnie 3 miesce mi sie podoba, za wkład pracy i od razu widac ze to ryneczek na roku jest :)

Reszta wyruznien tez przypadła mi do gustu, nie wiem jak innym :)

pozdr

O brawa dla tego pana. Tymczasem zobaczcie coś nieco fajnego w moim podpisie (coprawda obróbka komputerowa, ale za to jak wyszło :))
Oto kilka polskich de beściaków:
http://www.members.lycos.co.uk/tibiapoland/konkurs.jpg - piękne
http://i13.photobucket.com/albums/a265/olodo/Zdjcie.jpg - dynamiczne (choć te bobasy hehe)
http://i2.photobucket.com/albums/y29/jajko/Ork.jpg - ehehe, czuj sie jak w domu :)
http://i6.photobucket.com/albums/y24...rl/projekt.jpg - odwaga ;-) Fajnei ekw zrobiony :)
http://img87.imageshack.us/img87/5153/paccisback0wr.jpg - zdecydowany faworyt number 1, spujrzcie na miecz
A co to za problem zalozyc plaszcz dziadka, wziasc kolezanke i stanac obok siebie. 2 praca - no nawet nawet, 2 "egzekwo" tu sie nameczyl niezle, ciekawe czy zachowal :)
Edit: Ale pochwała dla peirwszej pracy za pomysł z "niewidzialnością" ekwipunku w tibii, tu masz plusa

Dr. Omader 16-08-2005 15:52

Cytuj:

ROTFL!
Jak ja lubie takich ludzi jak ty, ktorym sie wydaje ze cos wiedza, a tak naprawde ich mozgi sa ograniczone do kilku podstawowych funkcji zyciowych i pisania idiotyzmow na publicznych forach.
Czy slyszales o czyms takim jak zmienne IP, albo sieci po pareset osob? Czy chociazby kafejki internetowe. Wiec przestan myslac tak bardzo ograniczenie jak teraz, jesli masz zamiar wypominac cos komus takiemu jak ja. Wracaj do piaskownicy synku.

Cytuj:

My poprostu piszemy swoje opinie na temat oceniania i wybierania laureatów przez ową ekipie; po to tylko, aby w przyszłości ich ocena była lepsza i zgadzała się z naszymi gustami XD

W końcu bez nas te forum i stronka by niemiały sensu :P

Jestem ciekawy jakimi kryteriami kierowało się jury :>

Pozwol ze cos ci uswiadomie: Mam gleboko gdzies to ze nie podoba ci sie kogo wybralismy. Bo to MY wybieralismy kto wygra, a kto nie i wbijam w to, ze komus sie nie podobaja wyniki.
Kierowalismy sie prosta zasada, jak nam sie cos nie podobalo to odpadalo.
Poza tym pragne cie uswiadomic, iz ten temat jest do pisania opini na temat zdjec, nie na temat tego jak ocenialismy. Wiec trzymaj sie tematu.

tajemniczy kolo 16-08-2005 20:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez zimne_piwo
lol a znasz takie programy do ukrywania ip? lub zmieniania? myslisz, że admini nie mają co robić tylko bawić się w "hakerów" i sprawdzać kto jaki ma ip i czego używa do jego zmiany? =\

LOL555
Proste :P ukryjesz IP i niegłosujesz, bo nie będzie można go wykryć.
Zmienisz IP masz bana od gmów na tibii za dzielenie konta z kimś innym hyhyhy

Cytuj:

Czy slyszales o czyms takim jak zmienne IP, albo sieci po pareset osob? Czy chociazby kafejki internetowe.

Sieć po pareset osób.....i co z tego ? musiał byś każdą namówić żeby wszedła na forum, zarejestrowała się i zagłosowała....
A kafejki....przecież dużo osób używa kafejek, którzy pewnie swoje głosy już oddali, co prawda niektórzy stracą możliwość głosowania (ktoś inny przed nimi), ale to mały promil z całości.
Chodźby ktoś obskoczył kafejki, dajmy na to że 100kompów, zyskał te 100głosów, jednak koszty też by jakieś poniósł :P jak wiadomo kafejka za free nie jest hyhyhy

Cytuj:

Mam gleboko gdzies to ze nie podoba ci sie kogo wybralismy. Bo to MY wybieralismy kto wygra, a kto nie i wbijam w to, ze komus sie nie podobaja wyniki.

Tłumacząc na polski, masz gdzieś sporą część użytkowników tego forum ^^ GZGZ

Cytuj:

Poza tym pragne cie uswiadomic, iz ten temat jest do pisania opini na temat zdjec, nie na temat tego jak ocenialismy. Wiec trzymaj sie tematu

No bardzo dobrze że to zauważyłeś od czego jest ten temat ^^
Bo ja napisałem swoją opinię, z małą sugestją co do kolejnego (jak by był) konkursu.
Po czym ty skomentowałeś to, iż mam
Cytuj:

uzywac tego czegos co sie mozg nazywa

Więc chyba ty pierwszy temat zmieniłeś a nie ja....ja się tylko teraz bronię przed obelgami ^^
Niewiem skąd pomysł na taki komentarz miałeś, może zdenerwowało cię

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tajemniczy Kolo
P.S.2. pewnie każdy z was chciałby być GM i dlatego to wybraliście hahahahahaha

Co było z mojej strony małym żartem ^^ ale chyba nie masz mocnych nerwów.

zimne_piwo 16-08-2005 21:15

Cytuj:

LOL555

yyy n/c używająć choćby proxy możesz głosować i jak niby admini mają wiedzieć czy nie masz innego konta?
w tibi nie dostajesz bana za "okazyjne" zmienianie ip...choćby siedzenie w kafejce, bo nie wierze, że Cipsoft jest aż tak głupi, żeby nie wiedzieć, że ludzie chodzą do kafejki, mają zmienne ip lub grają u kolegi...ale jeżeli Ty kończysz grać na jednym ip, zaraz włączasz się na innym, a potem następne to jasne, że dzielisz z kimś konto =\

tajemniczy kolo 16-08-2005 21:23

Cytuj:

w tibi nie dostajesz bana za "okazyjne" zmienianie ip...

Zgadza się, tylko jak byś zmienił okazyjnie, dajmy na to 10 razy IP to byś dużo głosów niezyskał ^^
No a komu by się chciało zmieniać IP i zakładać nowe konta :P
Pewnie każdemu XD
No to była by następująca zasada...użytkownik bez 100 postów nie ma głosu ^^ i już by wszystko było ok :P

Pewnie zaraz nasuwa się wam pytanie "A czemu inni by nie mogli głosować ?"
Otóż dlatego że do prawa gosu trzebabyło by sobie zasłużyć ^^ więc tylko śmietanka by głosowała....ludzi którzy wiedzą co tu robią XD

Dr. Omader 16-08-2005 21:24

Cytuj:

LOL555

Czy my jestesmy gamemasterami? Czy my zajmujemy sie banowaniem kont w tibii? NIE. Poza tym CipSoft w przeciwienstwie do ciebie wie co to sa sieci LAN i zmienne IP i zeby dostac bana za dzielenie konta, to naprawde trzeba sie wysilic.

Cytuj:

Sieć po pareset osób.....i co z tego ? musiał byś każdą namówić żeby wszedła na forum, zarejestrowała się i zagłosowała....
A kafejki....przecież dużo osób używa kafejek, którzy pewnie swoje głosy już oddali, co prawda niektórzy stracą możliwość głosowania (ktoś inny przed nimi), ale to mały promil z całości.

Ano to z tego, ze w takich sieciach czesto jest po nawet kilkadziesiat ludzi garjacych w tibie, ktorzy tez wchodza na tibia.pl i co zamiast kilkudziesieciu glosow uznamy tylko 1, tego kto byl pierwszy? To by dopiero bylo niesprawiedliwe.

Cytuj:

Chodźby ktoś obskoczył kafejki, dajmy na to że 100kompów, zyskał te 100głosów, jednak koszty też by jakieś poniósł :P jak wiadomo kafejka za free nie jest hyhyhy

Prosilem cie zebys nie myslal tak ograniczenie jesli masz zamiar sie o cos sprzeczac ze mna. Ale widze ze to jest bariera nie do przeskoczenia dla ciebie. Zrozum, tu nie chodzi o to ze ktos by lazil po kafejkach i na siebie glosowal. Tu chodzi o to ze po pierwsze jakby sie liczyl tylko 1 glos z jednego IP to duzo osob zostaloby pokrzywdzonych, bo nie mogliby glosowac, bo ktos przed nimi zaglosowal w kafejce czy w sieci LAN. Po drugie w tibie gra duzo dobrych informatykow, dla ktorych napisac program ktory by rejestrowal maila na nicka, ktorego sam by generowal, po czym rejestrowalby sie na forum, oddalby swoj glos na autora pogramu, po czym zrobilby reconnecta i ponowil ta akcje z innym IP. Taki program nie jest trudny do napisania, a w momenecie gdy mozna wygrac pacc na 180 dni jest oplacalnie go napisac.

Cytuj:

Tłumacząc na polski, masz gdzieś sporą część użytkowników tego forum ^^ GZGZ

Tak na prawde to ja mam ponad 99.9% populacji ziemi gleboko gdzies.

Masz zamiar dalej wychodzic na idiote, czy sobie dasz spokoj wreszcie?

(widze ze edytujesz posty, wiec jedziemy dalej.)

Cytuj:

No bardzo dobrze że to zauważyłeś od czego jest ten temat ^^
Bo ja napisałem swoją opinię, z małą sugestją co do kolejnego (jak by był) konkursu.

Jest taki dzial, co sie nazywa "tibia.pl - opinie, sugestie, błędy, itp." i to tam sie zglasza sugestie. Ja ci tylko pokazalem jak ograniczone jest twoje myslenie i dlaczego motyw z sprawdzaniem IP nie sprawdzi sie.

Cytuj:

Co było z mojej strony małym żartem ^^ ale chyba nie masz mocnych nerwów.

Ja dobrze wiem co jest zartem, a co nie. Czy w mojej wypowiedzi bylo gdzies odwolanie do tego twojego ps'a? Nie. Wiec chyba zalapalem ze to byl zart.
Co do moich nerwow to sa one dosc mocne. I nie ponosza mnie zbyt latwo.

Cytuj:

yyy n/c używająć choćby proxy możesz głosować i jak niby admini mają wiedzieć czy nie masz innego konta?

Kiedys by sie tym ludziom proxy pokonczyly, pozatym proxy moznaby latwo poblokowac przed mozliwoscia glosowania. Problemem w takim glosowaniu bylyby zmienne IP, z ktorych moznaby w kolko glosowac tylko zmieniajac je.

Cytuj:

No to była by następująca zasada...użytkownik bez 100 postów nie ma głosu ^^ i już by wszystko było ok

I w tym momencie mamy istny spam atak na forum. Bo wszyscy musza nabic 100 postow zeby zaglosowac.

Cytuj:

Otóż dlatego że do prawa gosu trzebabyło by sobie zasłużyć ^^ więc tylko śmietanka by głosowała....ludzi którzy wiedzą co tu robią XD

Rozumiem, ze dalej do ciebie nie dociera, fakt ze najwieksze prawo glosu ma sponsor nagrod, w tym wypadku tibia.pl? Wiec wybralismy we wlasnym zaufanym gronie zwyciezcow.
Niczego nie zmienilby fakt gdyby np. zostalo wybranych 50-100 osob z forum, ktore moglby zaglosowac. I tak by sie pojawialy posty ludzi "dlaczego praca X, a nie praca Y, przeciez ona jest lepsza!?". Z tym szczegolem ze doszlyby dodatkowe posty "dlaczego on mogl glosowac, a ja nie?". Wiec to rozwiazanie jest takze bez sensu.

Cytuj:

No a komu by się chciało zmieniać IP i zakładać nowe konta
Pewnie każdemu XD

Moge sie zalozyc, ze znajde ludzi, ktorzy by to robili za mnie za oplata, ktora nie przewyzszylaby polowy kosztow pacca.
Poza tym jak juz mowilem, dla zdolnego programisty to zaden problem napsiac program, ktory robilby to za niego.

Dan the Automator 16-08-2005 21:31

Cytuj:

(...)wszedła (...)

...i chociażby dlatego dyskusja z tobą nie ma sensu :-).

Walekifa 16-08-2005 21:44

Cytuj:

Bo 1 na to wpadłem. Było wiele prac z takimi samymi pomysłami (Na początku co chwile pojawiały się zdjęcia w jakiejś zbroi albo ze zrobionym eqip)

[...]eeeeeee.nieoto mi chodziło :P ja opisałem w tamtym poście co ty zrobiłeś a ty odpowiedziałeś mi że skoro to proste to dlaczego nikt tego niezrobił? Więc powiedziałem ci że ty to zrobiłęś i o ciebie chodzi :P

Cytuj:

Nie?? 4 raz powtarzam, że jest to moja siostra -,-, nie żadna koleżanka, nie dziewczyna ani nie 12 letnia n00b-ka (Ktoś tak ją nazwał -,-) Więc nauczcie się czytać.

Noto kto? Nie koleżanka,nie dziewczyna,nie siostra to skąd ją masz? Wyczarowałeś? ;p [/quote]

Cytuj:

No właśnie chciałem uzyskać taki efekt, dzięki ;)

np. :p

tajemniczy kolo 16-08-2005 21:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dobo
...i chociażby dlatego dyskusja z tobą nie ma sensu :-).

Widzę że już całą armię na mnie wysyłacie XD
A to że robię błędy w pisowni to mały szczegół :P nie moja wina że polskiego nielubiałem nielubię i lubić nie będę ^^ wole przedmioty ścisłe..

Cytuj:

Czy my jestesmy gamemasterami? Czy my zajmujemy sie banowaniem kont w tibii? NIE

A czy ja mówiłem że jesteście ^^

Cytuj:

I w tym momencie mamy istny spam atak na forum. Bo wszyscy musza nabic 100 postow zeby zaglosowac.

Za spam chyba są jakieś kary XD

Nie widzę sensu komentowania reszty ^^ ja wiem swoje ty wież swoje XD i chyba nikt tego niezmieni :P

Dr. Omader 16-08-2005 22:03

Cytuj:

Za spam chyba są jakieś kary XD

Juz wystarczajaco duzo czasu spedzam na tym forum codzinnie walczac z wszelkimi lamaniami regulaminu. Uwierz mi naprawde nie mam ochoty jeszcze scigac tych wszystkich, ktorzy nabijaliby 100 postow zeby tylko zaglosowac.

Cytuj:

A czy ja mówiłem że jesteście ^^

To skoro wiesz, ze nie jestesmy czemu mowisz o banowaniu za dzielenie kont? Myslisz ze jakis gm przeglada nasze forum poza Manina, ktora ma miliony innych spraw do roboty niz szukanie ludzi dzielacych konta. Przeciez GMowie nie banuja za dzielenie konta, jesli zmienisz tylko IP. Jak juz mowilem, na to trzeba naprawde sie napracowac.

tajemniczy kolo 16-08-2005 22:12

Gdzieś w gazetce HUNTED czytałem kiedyś, że ktoś dostał bana, bo jego dziewczyna zalogowała sie na jego postać i troszkę się nią przeszła, bo kolo dał loga w jakimś kijowym miejscu.
Coś w tym stylu to było, więc skąd miałem wiedzieć że trzeba się aż tyle napracować aby bana dostać ^^
Sprubował bym z tym nawet :P ale szkoda resztki wakacji XD na oczekiwanie aż ban zniknie hyhyhyhy

Okrutny 16-08-2005 22:24

Cytuj:

Gdzieś w gazetce HUNTED czytałem kiedyś, że ktoś dostał bana, bo jego dziewczyna zalogowała sie na jego postać i troszkę się nią przeszła, bo kolo dał loga w jakimś kijowym miejscu.
Coś w tym stylu to było, więc skąd miałem wiedzieć że trzeba się aż tyle napracować aby bana dostać ^^
Sprubował bym z tym nawet :P ale szkoda resztki wakacji XD na oczekiwanie aż ban zniknie hyhyhyhy

Ej - nie rób offtopa.
Ale jak już - był to Cachero [calmera], miał kicka na demonach i jego dziewczyna (ta z gry) z innego kraju sie zalogowała, przeszła gdzie indziej i sie wylogowała. Ale z tego ca zauwazyłem - unieważliwili mu ten ban. i dobrze, przynajmniej mam od kogo kupywac ekw po cenach przed upd xD

Dr. Omader 16-08-2005 22:55

Cytuj:

Tak, koles dostal tylko dlatego bana, ze to byl Cachero i wtedy mial cos kolo 180-190 poziomu, wiec nic dziwnego ze go obserwowali. Ale dostal bana dlatego, ze on jest chyba z Kolumbi, a jego dziewczyna z Meksyku. Wiec to bynajmniej dziwnie wygladalo, ze nagle koles w minute z Kolumbi wyladowal w Meksyku...

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Okrutny
Ale z tego ca zauwazyłem - unieważliwili mu ten ban.

Ban byl dalej wazny, ale zmniejszyli okres jego trwania z 30 dni na 14 czy tam 7, po tym jak sie wytlumaczyl z tego.

sphinx123 17-08-2005 00:43

lol

Ja wam powiem że to zdjęcie(to co pierwsze miejsce zajeło) niebyło śmieszne dla mnie ,ani dla żadnej osoby którą znam.Wow,macro user,dla mnie to niejest śmieszne bo widze takich 10 razy na dzień.Ja miałem fajny pomysł na zdjęcie,ale niemam aparatu cyfrowego.Niepowiem wam co chciałem zfotografować bo bym pewnie bana za to dostał ^_^.

Walekifa 17-08-2005 00:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez niesprawiedliwe ;p
Ta wiadomość została usunięta przez: Raul. Powód: Naucz się edytować.

no niewiem czy powinienen edytować ;] Wkońcu pisałem o zupełnie kim innym ;] a widziałem dużo ludzi którzy pisali 2 posty pod rząd i tak już zostało.No cuż nieczepiajmy się już zwycięzcy,2 miejsce też się liczy :evul: A i ono mi nie przypadło do gustu:Zły strój Vampira,Złą poza i głupi strój Palladyna-tak to ja sie ubrałem jak grałem w piątej klasie herolda w teatrzyku dla przeczkolaków :P,ale nawet ujdziawa sceneria ;]

Raul 17-08-2005 01:01

@up
To proponowałbym poczytać regulamin. A ci co piszą dwa posty pod sobą dostają ostrzeżenia, ale nie zawsze moderator skasuje tego posta. W Twoim przypadku niestety został skasowany.

Walekifa 17-08-2005 01:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez sphinx123
Ja wam powiem że to zdjęcie(to co pierwsze miejsce zajeło) niebyło śmieszne dla mnie ,ani dla żadnej osoby którą znam.Wow,macro user,dla mnie to niejest śmieszne bo widze takich 10 razy na dzień.Ja miałem fajny pomysł na zdjęcie,ale niemam aparatu cyfrowego.Niepowiem wam co chciałem zfotografować bo bym pewnie bana za to dostał ^_^.

Yo Krzychu :P Znalazł by się sposób na cyfrówkę...Pomysłów to każdy na pewno miał dużo,ale zrealizować je jest trudno-tak się wydaję-no wezne kolegów,porobimy se fajne zbroje,zaczniemy walczyc i wygramy,ale zrobić jest troszeczkę innaczej xD

@Raul: ok,zwracam honor ;]

Koniokrad 17-08-2005 09:55

Jeszcze kilku osobników typu Tajemniczy Kolo a juz nigdy nikt sie nie odwazy zrobic konkursu na Tibia.pl ... a wtedy free pacc bye bye...

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 10:21.