Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Manga&Anime (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=139860)

kołbaś 19-09-2008 22:24

2 pazdziernika zbliza sie wielkimi krokami =)

Spike222 19-09-2008 22:27

TOnagura, zdeka naciągane, fabuła powtarzająca się w XX animcach. (To ofcourse moje zdanie, jak komuś się podoba to nic do niego niemam B))

Teraz tylko czekać w październiku na Clannada After Story, Ef- Tale of Melodies... ehh, ale ten czas się wlecze.

Illya_von_Einzbern 19-09-2008 22:28

Cytuj:

@Corgar
Ecchi... Może Tonagura? Lekko przesadzona, ale fajna.
Nudne jak niewiem co.

Grocix 19-09-2008 23:27

W koncu skonczylem Sky Girls, obejrzalem dzis 18 epow i padam na pysk :P Ogolnie, anime srednie, nie ma nic szczegolnie fajnego, itp. Moje wymagania natomiast spelnilo, chcialem obejrzec cos lzejszego ^^ A do plusow jak dla mnie, moge zaliczyc m.in. opening w stylu "Joint" z 2giej serii SnS (z tym mi sie kojarzyl xD)!

A teraz, mam newb pytanie! Sciagnalem The Place Promised in Our Early Days, sam plik w .mkv, nie narzekam, ale mam problem z napisami. Jako, ze byl to Blu-Ray rip, jest cala paczka, a napisow kilka plikow: jeden z rozszerzeniem .md5, jeden z .sfv i 4 (tu chyba rozne jezyki) .ssa. Moze mi ktos powiedziec jak to odpalic? Zawsze ogladalem anime z hardsubami, takze mam problem. Z gory dzieki!

milano8 20-09-2008 06:50

Ze zaczne tak bo juz dawno mialem sie o to spytac
Czy drodzy forumowicze posiadaja juz naruto shippuden movie 2 w swoich raczkach jezeli tak to ;] poprosilbym o priv jakby sie jakis mod przyczepil czy something....
Zaczne ze nie prosze ALEEEEE BUAGAAAM GIV SZYPUDEN MOVI plxlpxplxlpxlp

DDoS 20-09-2008 07:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez milano8 (Post 2272841)
Ze zaczne tak bo juz dawno mialem sie o to spytac
Czy drodzy forumowicze posiadaja juz naruto shippuden movie 2 w swoich raczkach jezeli tak to ;] poprosilbym o priv jakby sie jakis mod przyczepil czy something....
Zaczne ze nie prosze ALEEEEE BUAGAAAM GIV SZYPUDEN MOVI plxlpxplxlpxlp

Film nie dawno w kinach, więc wersji na kompa możesz spodziewać się za kilka miesięcy (Bleach Movie 2 - data premiery: 2007-12-22 - DB wypuściło 2008-09-05, czyli aby po 9 miesiącach :) )

Illya_von_Einzbern 20-09-2008 12:19

Cytuj:

Nagasarete Airantou
Dobra kreska i quality : +
Ecchi Harem : +
Comedy : +

Example Screenshots :
http://i305.photobucket.com/albums/n...0919172734.jpg
http://i305.photobucket.com/albums/n...0920113711.jpg

Narazie obejrzałem 8/26 ale już wiem że lepsze od np Futakoi Alternative , Onegai Teacher czy Chobits.

Goban 20-09-2008 12:38

A własnie, Diamond dust Rebelion. Jak wrażenia?
Mi się film bardzo podobał, ciekawy pomysł, wciągający.
-
Oglądał ktoś Kunkerunbo:Gra w Chowanego ? Ma tylko jeden ep. al to jest straszne ^_^ Nie bałęm się anime, ale potem cały czas miałem wrażenie, że coś za mną idzie.... brr.

Grocix 20-09-2008 14:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Grocix (Post 2272738)
A teraz, mam newb pytanie! Sciagnalem The Place Promised in Our Early Days, sam plik w .mkv, nie narzekam, ale mam problem z napisami. Jako, ze byl to Blu-Ray rip, jest cala paczka, a napisow kilka plikow: jeden z rozszerzeniem .md5, jeden z .sfv i 4 (tu chyba rozne jezyki) .ssa. Moze mi ktos powiedziec jak to odpalic? Zawsze ogladalem anime z hardsubami, takze mam problem. Z gory dzieki!

Nikt nie wie? Bo mam chrapke na ten film, a innych napisow nie umiem znalezc :/

Koszyk 20-09-2008 14:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Goban (Post 2273072)
A własnie, Diamond dust Rebelion. Jak wrażenia?
Mi się film bardzo podobał, ciekawy pomysł, wciągający.

Podobal mi sie poczatek, srodek ale koncowka do bani, calkowicie spiepszona. Wymuszona scena walki ktora byla moim zdaniem jedną z gorszych jaką widzialem.

eerion 20-09-2008 14:27

Cytuj:

Pobaw się programem jak np. SubEdit player.
I sprawdzaj które napisy pasują do twojego filmu.
Co innego ci mogę powiedzieć.

.Matrik. 20-09-2008 14:31

Cytuj:

(To ofcourse moje zdanie, jak komuś się podoba to nic do niego niemam )
Błagam, jeśli już chcesz szponcić angielskim, to chociaż go opanuj.

Serious Sam 20-09-2008 14:44

Wczoraj dokończyłem Myself;Yourself - ogólnie świetne anime.Teraz mam zamiar obejrzeć "Air", mimo tego, że Grocix mnie ostrzegał, iż to b. przygnębiające ; P

@down
Dobra...Już zapisuję : >

Illya_von_Einzbern 20-09-2008 14:50

Cytuj:

Teraz mam zamiar obejrzeć "Air", mimo tego, że Grocix mnie ostrzegał, iż to b. przygnębiające ; P
Not rly. Bardziej mnie osmuciło Kimi Ga Nozonu Eien... Air praktycznie nic.

Hazuma 20-09-2008 16:40

Huh mam zupełnie jak pan up air tez nie wywarł na mnie dużego wrażenia w przeciwieństwie do kimi ^^ i tak btw widział ktoś już trailera z filmu db ?? (powstał takowy ??)

DDoS 20-09-2008 17:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hazuma (Post 2273298)
Huh mam zupełnie jak pan up air tez nie wywarł na mnie dużego wrażenia w przeciwieństwie do kimi ^^ i tak btw widział ktoś już trailera z filmu db ?? (powstał takowy ??)

Są tylko fanowskie trailery, oficjalny jeszcze nie wyszedł.

Corgar Frizz 20-09-2008 17:58

Grocus: Jak chcesz otoworzyć napisy w .ass albo .ssa to nazwa napisów i pliku z anime musi być taka sama. Kodeki pewno wszystkie masz. Jeśli nie działa to zainstaluj Combined Community Codeck Pack czy jakoś tak. Musi działać.

Co do Diamond Dust Rebellion. W/g mnie żal. Nie spodziewałem się czegoś super, ale to co zobaczyłem jest poniżej poziomu. Cienkie walki, motyw super złego z super siłą, Ichigo z bankai powinien te 2 arrancary załatwić w try miga, ponad to z nawet jak włączył bankai to radził sobie podobnie jak Rukia (siła, prędkość), a przecież powinien jednak delikatnie przyśpieszyć. I fabuła bardzo naciągana. A ostatnim gwoździem do trumny są wachania mocy Ichigo (na początku ledwie radzi sobie z parką arrancarów, a pod koniec bierze bossa na 1 shot)

Jedynie co ratuje bleach movie 2 w moich oczach to Hitsugaya, którego osobiście uwielbiam, motyw lodu i bankai Byakuyi które też niesamowicie lubię. Na temat kreski się nie wypowiadam bo jest praktycznie identyczna jak w serii telewizyjnej.
No to tyle mojej opini na temat filmu.

Corgar Frizz

Hazuma 20-09-2008 19:26

Ddos Arigato ;>

I takie pytanko z innej beczki jest już dokładna data premiery Haruhi ?? ;p

Rayza 20-09-2008 19:34

http://anrev.wordpress.com/2007/12/2...ally-revealed/ hmm?

DDoS 20-09-2008 19:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hazuma (Post 2273536)
Ddos Arigato ;>

I takie pytanko z innej beczki jest już dokładna data premiery Haruhi ?? ;p

Drugi sezon Suzumiya Haruhi? Mhm, z tego co czytałem to coś kombinują, albo że zostało anulowane i mają zamiar wypuścić całkiem nową animację Haruhi, lub że to zwykły trick marketingowy przed wypuszczeniem. Zaraz editnę jak znajdę ten fragment.

Rayza, widzę twój news dość stary z 2007 ;p
Małe porcja z Czerwa 2008, w sierpniu też coś wspominali o ciągle pojawiającym się i znikającym sezonie :)

All hope of seeing the next Suzumiya Haruhi anime in 2008 was pretty much shattered a few days ago, when reports began emerging that the second season / sequel has been cancelled (sort of), and that a completely new Haruhi animation is now starting to take shape. The reason?

"they felt that they couldn't just do a 2nd season and that they wanted to do a completely new "Haruhi" again. They're still deciding on the concept for the new anime and how it'll be like and having meetings for how the story will go."

But is it really so?... One argument on the AnimeSuki forum is that this whole thing is just a viral marketing prank, and that "Haruhi Season 2 is still right on schedule"

A mnie cieszy to:
So I heard the second season of Slayers Revolution was confirmed.
Zaraz po pierwszym ma być kolejny :D

Jeszcze co do trailera DB, trochę popatrzyłem w archiwa i znalazłem - trailer ma się ukazać wraz z wejściem do kin filmu Max Payne - 17 Października.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:16.