![]() |
Okazja do zrobienia wielo-cytatowego posta.
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
Btw. Jeżeli człowiek umie chodzić po wodzie i po skałach zdobędzie SoF. |
@Blader
Napisałem tak, ponieważ nie miałem zamiaru już tu pisać, ale dla wyprostowania... napisałem tak, bo znam mentalność tego forum( jak chcesz mnie uznać za hmm.. nie wiem jak to określić, może pozera albo prowokatora- śmiało, mi to wisi). Polega ona na besztaniu jak się ktoś nie zgadza z kimś/ktoś nie umiem udowodnić racji/ poczuje się urażony. Mało osób stać tutaj na spokojną, kulturalną i mądrą dyskusje. @ Macabras Bardzo chętnie z Tobą o tym pogadam, możemy się ustawić na Twoim serwie albo na Galanie. Pokażesz mi jakieś dowody, może mnie przekonasz:) Rowabisek ;) |
Napisaliście 240 stron tematu, (czy tam więcej), pokłóciliście się każdy z ok. 25 osobami, zepsuliście psychikę ponad setce dziecii neo, i dalej stoicie w miejscu? Gdyby wam zależało, to te 10 osób podemną nie pisało by teraz o byle gównie, tylko postarało się czegoś poszukać. Może być nawet nie sprawdzone, byle żeby kurwa ruszyć z miejsca, zamiast wszczynać te pierdolone awantury.
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
NIE! Cytuj:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ By zakończyć zażalenia o SPAM. Widzę, że wielu z was narzeka i nierozumie podstawowej rzeczy. SPAMU nie zatrzymamy, wielu już próbowało i wielu jeszcze spróbuje. Lecz jest to niemożliwe. Dlatego skończcie zażalenia i odejdźcie z forum myśląc "niech sami siedzą w tym gównie ja będę mądrzejszy" lub stańcie się jego częścią. Proste jasne i logiczne |
Cytuj:
Jak wiadomo ognie przygasają też na goblin hellu , jeśli w ogóle ktoś coś zamierza robić warto wziąć to pod uwagę bo mam wrażenie , że wszyscy mają to kompletnie w dupie i wolą wymyślać setki teorii jak się stać "pokornym" noobem i zdobyć spike'a a omijają jedną z poszlak ( w sumie z dwóch , ale i tak wszyscy jesteśmy w martwym punkcie). |
Cytuj:
Czytaj dalej brednie na tym forum.. ;) Dyskusja z wami - wulgarnymi prostaczkami - jest taką przyjemościa, że napewno ktoś zechce z wami bawić się w RPG. Marzcie dalej. |
Cytuj:
Cytuj:
|
@up
Powiedz mi po co wstawiasz cytaty, których nawet nie czytasz lub nie rozumiesz?? W swoim "poradniku" piszesz: Cytuj:
Cytuj:
Szkoda nawet wspominać wyjaśnienie do czego służy tzw "znikanie SoF". Bo padło ono tu przynajmniej 2 razy, a wy nadal meczycie swoje teorie. Dezinformujecie siebie nawzajem, i piszecie o rzeczach których na oczy nie widzieliście. |
@up:
Rzeczywiście przeoczyłem ten fakt. Wniosek: Ognie na Goblin Hell nie mają związku ze znikanie SoF oprócz przypadkowego podobieństwa położenia ogni. Aha i nigdy oficjalnie nie powiedziano do czego służy znikanie SoF najprawdopodobniej jest to cześć questu na SoF, jeśli on w ogóle istnieje. @New Topic: Od dawna mnie zastanawiało jak Eclo on Rook odkrył sposób na znikanie SoF, przecież na Rookgaardzie są tysiące kratek, znalezienie jednej dobrej, przy pomocy jakiejś osoby, nie wydaję się trudne. Ale znalezienie 2 graniczy z cudem. |
Cytuj:
|
Albo inna rzecz.
Przecież Master Slayer pisał sposób na zniknięcie SoF, nie pamiętam już jak to było dokładnie, ale składało się z 5 wyrazów napisanych po myślnikach, któe z grubsza mówiły o miejscach, na których trza stanąć. Czyżby Eclo i MS wcześniej znali ten sposób? |
aaa...
A gdyby tak rzucić Moldy Cheese na Spike Sworda? Próbował już ktoś? W końcu te dwa sqm chyba mają ze sobą coś wspólnego, no nie? |
Cytuj:
Cytuj:
|
Kij wie w końcu Tibia. Idźcie spróbować może się uda.
A jak nie to Spike Sworda na cheese wrzućta \o |
Cytuj:
mam nadzieje ze to ironia :p |
hmmm jak już sie mam w tym demotywującym temacie udzielać to krótko powiem...
spróbujta rzucić modly cheese na kamień po zniknięciu spajka (nich ktoś go zniknie a ktoś w tym czasie rzuci ser) może to coś da... |
Od długiego czasu śledzę przygody związane ze zdobywaniem spike sworda na rooku i tak nasunęła mi się pewna myśl:
Co Wy na to, żeby wynająć autokar, zebrać się w 40 osób i pojechać do siedziby cip-softu i wycisnąć od nich informacje na temat tego miecza. Czy quest na niego w ogóle istnieje. Co wy na to? Chyba najbardziej sensowne rozwiązanie ;) |
@up
Ale masz adwokata? |
adwokat nie potrzebny bo tibijczycy i tak są za psychicznych uważani więc co najwyżej w psychiatryku zamkną...
|
Może wróćmy do "Wykradzionej Mapy" o co z nią chodzi?
|
Dawno, dawno temu ktoś zhackował mapę do Tibii, bez skryptów.
Jakiś czas później kolejny ktoś zauważył, że na owej mapie, na rooku, 2 sqm są puste. Pomyślał wtem "pójdę i ustane na nie!" I puff, Miecz karbowany jak frytki zniknął. Warto też wspomnieć, że bynajmniej na rooku, nie ma 3ciej takiej kratki. I to chyba tyle. |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Ja bym im prąd odciął i by mnie tibijczycy zabili ;X
|
@up
HAHAHAHHAHAhahhasdiuasdhuasdhuausidsadhsaisadasdsa dsadisdiusadasdsadsadusadsad załosne |
może najwyższy czas zamknąć to siedlisko spamu?...
@TOPIC: sprawdził ktoś moją teorię z początku tej strony?... |
Sam se sprawdź?
|
Cytuj:
Tibia jest RPGiem, zapamiętajcie. (nie, nie wróciłem) Pozdrawiam, DK. |
@2UP:
nie mam PACCa, nie jestem głupi żeby haracz dawać... :] @UP: Tibia w ZAŁOŻENIU jest RPG, a teraz mamy takie masy dzieci ne0 że nawet Diablo II ma więcej elementów RPG... a że SS to też RPG nigdy do nich nie dotrze... |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
A może już tak był?? Gdzieniegdzie słyszałem że można wejść do pokoju Toma mając jakiś klucz znaleziony w jakiejś trumnie.
|
Cytuj:
|
@up
Mapa tibi nie byla robiona w map edytorze.:] |
Cytuj:
|
odpadam... :D
tak się składa że wiem co nieco o tworzeniu map... najpierw powstaje szkic koncepcyjny potem na płaską siatkę nakłada się figury przestrzenne to pokrywa się teksturami dodaje się NPC, obiekty interaktywne i mapa gotowa w dużym uproszczeniu OFC w każdym razie do załadowania grafiki na silniku gry KONIECZNY jest edytor. To dla tych co nie znają się... @TOPIC: może i można, ale ja tu próbuję zniechęcić te zabłąkane dusze, nie znające RPG do spamowania... mają zajęcie przy testowaniu teorii = mniej spamu... |
Tibia to nie gra 3d, to płaski szit składający się z poszczególnych obiektów. I Cipki na bank mają jakiś swój własny edytor, co wg. mnie nie sprawia im żadnych problemów w położeniu jakiegoś mieczyka na kamieniu. Tak samo dead wolf leży na kamieniu przy kręgu gdzie respi się orc "spiderman" i wiele innych rzeczy na mainie zachowuje się tak samo. Więc nie ma się co zastanawiać nad pierdołami typu "jak ss ze strony technicznej gry znalazł się na kamieniu".
|
n0_name
Zapewne narysowali ją gęsim piórem na starym pergaminie... A tak na serio robili/robią ją autorskim programem. Nie takimi jakimi się posługują gracze (RME, Simone itd), ale jakimś autorskim programikiem na pewno. @up Ta pierdoła "dead wolf" jest to ofiara Orców złożona z wilka dla ich Boga. Ta pierdoła to element fabuły. @topic: Aby warna nie dostać napisze: Sofa nie zdobyli, nie zdobędą i tak pozostanie. :) EDIT: @down Czytamy ze zrozumieniem. Jan z wywiadu który podałeś jest Grafikiem i tworzy części mapy (od drzew po itemy/potwory itp) ale ON NIE JEST MAPPEREM. Mylisz mappera (osobę zajmującą składaniem się grafik w całość jako mapa) z grafikiem (osobą tworzącą grafiki takie jak np. miecz czy demon). Racja Jan korzysta z Photoshopa, ale mapperzy Cipsoftu prawdopodobnie mają swój własny program do tworzenia map... (Wątpię by 'ręcznie sklejali kawałki ziemi/wody i innych grafik.) Pzdr. Diablo91 ;) |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 01:51. |