Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Iridia (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=194)
-   -   Iridia part 2 (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=97454)

berger 05-04-2007 00:05

Siemka ludziska, co u was? (I tak pewnie nie odczytam odp, bo nie bedzie mnie tu bardzo dlugo:( ) Ale pytam, byscie nie mysleli ze o was zapomnialem. <3 ya! Gdzie jestem i co robie... Nie powiem :P. Mam dostep do netu na chwilke i pisze by pozdrowic tych ktorych na to zasluguja.

A teraz z innej beczki...

@Rastafarians - japp. Zgodze sie w 100%. bedzie tak samo albo gorzej.

@ Galdi - Po 1 - Jestem kumplem diega nie musze pisac na prv. Po. 2 Melon to ja Moj nick Lijo hentyney...
I co z tego? Gowno mozesz <3. Nie jestes wart tych paru zdan ,ale niech ci bedzie... Pisze tylko dlatego, iz wiem odpiszesz jakies rozne smieszne komentarze, co wywola usmiech u innych na twarzy i dostarczy im wiele radosci :) a ja zawsze mysle o innych. Pewnie tego nie zrozumiesz i bedziesz pisal jak najety badz sie odgrazal. O to chodzi Ziomek :). Pamietaj ze tylko glupich jest latwo sprowokowac.

Rastafarians 05-04-2007 00:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez C18 (Post 1351548)
............br ?;s

naa, only me.

Napisz jak sobie to wyobrażasz, gdyby "Polacy" przejęli dominacje na serwerze.
Skrzynka obywatelska w depo z zaleceniami i skargami?
A może wprowadzenie demokracji, komunizmu czy czegoś z tych rzeczy?
hmmm? Naprawdę by się wszystko zmieniło na zajebiste jak za dotknięciem czarodziejskiej róźdżki? ( Dla pewnego kręgu ludzi tak, ale dla przeciętnego irydyjczyjka, (a tych tu najwięcej napewno) nic.)

Postanowiłem to napisać, bo widzę jak tu większość namawia do wojny i wierzy w to,iż po niej wszystko będzie wporzo.
Wojna nigdy nic dobrego nie przynosi.

edit: up - jakoś zawsze darzyłem (i darzę) Ciebie sympatią :D Pewnie dlatego, że podobnie rozumujemy. :)

C18 05-04-2007 00:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rastafarians (Post 1351573)
naa, only me.

hmmm? Naprawdę by się wszystko zmieniło na zajebiste jak za dotknięciem czarodziejskiej róźdżki? ( Dla pewnego kręgu ludzi tak, ale dla przeciętnego irydyjczyjka, (a tych tu najwięcej napewno) nic.)

Postanowiłem to napisać, bo widzę jak tu większość namawia do wojny i wierzy w to,iż po niej wszystko będzie wporzo.

edit: up - jakoś zawsze darzyłem (i darzę) Ciebie sympatią :D Pewnie dlatego, że podobnie rozumujemy. :)

Ty, z komunizmem to nie przesadzaj ;ls
ja wiem jak by to było
ciągle wojny pl vs swe są żałosne ;|

@Lijo chujtnej
Idź spać bo już jest po dobranocce lamusie

kuchaaarz 05-04-2007 01:34

00:19 Zardos [100]: well..
00:19 Zardos [100]: i think.. you miracoulously did an ue before me
00:19 Zardos [100]: with very low dmg
00:19 Zardos [100]: like 290~
00:20 Zardos [100]: then i did ue of 346
00:20 Zardos [100]: 347
00:20 Zardos [100]: witch i saw
00:20 Zardos [100]: and he was down

i nie mam fraga ;<

Trai'ler 05-04-2007 03:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rastafarians (Post 1351520)
Załóżmy:
"Polacy"* wygrywają wojne i co.....? I nic.
Każdy będzie myślał o tym czy sam będzie mógł expić, a nie "dla dobra Polaków"
Nie zrobią CI PA, bo Polakiem jesteś? Gówno prawda. Tylko się strona zmieni, jeśli jesteś przeciętnym graczem to mają to w dupie, czy sobie żyjesz czy nie, ważne, żebyś respa nie blokował.

Post ten nie ma na celu obrazić kogoś, bo pisząc to nie myślałem o konkretnych osobach tylko o całym tym mechaniźmie.

*"Polacy" - grupa ludzi głównie narodowości polskiej + ci którzy chcą ewentualnego rewanżu, czyli znudzeni normalnym graniem, lub nie graniem.

Niestety tak jest , sam już miałem pare problemów tylko dlatego , że mój lvl nie jest jakiś super z 3 cyframi ... Będzie tak samo , jak jest teraz jeśli , nie jesteś na poziomie , nie masz kolegów , nie wyróżniasz się niczym z tłumu - jesteś niczym , wystarczy wejść na nie ten sqm , powiedzieć o 1 słowo za dużo i już można nie mieć życia na Iridi <3.
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rastafarians (Post 1351573)
naa, only me.

RASTAFARIANS NA PREZYDENTA !!!
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Elevarm (Post 1350872)
You are welcome :P

A pomyśleć że pierwszy owner (jeszcze za czasów gdy postać nazywała się Zgarbiałe Jablko) był całkiem w porządku... Następny wprost na Helpie zapytał gdzie ma expić "bo nie wie, bo jest nowym ownerem", co się skończyło banem i namelokiem. Kolejny okradł sporo ludzi, a ten teraz widzę nie lepszy. Nie pamiętam czy minęło juz 6 m-cy od tamtego bana, jeśli tak będzie delet na miejscu :)

:d Tak to już jest , im nowszy owner tym głupszy , przykład Huxy :)

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez R.A.C (Post 1350858)
Paulina Roostar gra teraz Dessew (przed namelockiem RUNNIN) sapał do mnie to dostał w pizde ;)

anyway dzięki Ev, bo ta szmata ukradła loot mojemu rlowi (za co równiesz złapała w pizde;))

:> mi też ukradła co nie co :( , dsm ;s , znałem 'ją' ponad miesiąc zaufałem :> wpuśiłem do domku i uciekła szybciej niż weszła ;d :baby: , btw pamiętasz tą akcje przed miom domkiem w carlin ? Teraz żałuje że ją wpuściłem ;s gdybym wiedział , że mnie okradnie to sam bym ją tam dojebał z wami ;s
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Elevarm (Post 1350840)
For ya Bambiku: :)

17:28 Paulina Roostar [45]: SELL CHAR 45 KNIGHT MSG ME

17:30 Everanor [110]: znasz pana twardowskiego?
17:30 Everanor [110]: "ale zemsta chodz leniwa nagnala cie w nasze sieci"
17:30 Everanor [110]: 17:30 Statement of Paulina Roostar reported.
17:30 Everanor [110]: papa :)
17:30 Paulina Roostar [45]: papi:)

Dziękować ci :* , pozatym ty miałeś coś zrobić jak miałeś skądś wracać ... X(

Rzolniez 05-04-2007 07:28

@Rasta~ Tak Rasta masz racje tak jest wszedzie , ale nie sadzisz ze puki mamy szwedów lepiej jest słyszec "polacy leja szwedów" niż "Polacy sie nawzajem wybyijają" ?

Pozdro

Elevarm 05-04-2007 10:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Trai'ler (Post 1351770)
Dziękować ci :* , pozatym ty miałeś coś zrobić jak miałeś skądś wracać ... X(

Po tym wszystkim miałem siłę tylko iść spać...

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Trai'ler (Post 1351770)
RASTAFARIANS NA PREZYDENTA !!!

NA IMPERATORA!!1

@wojna pl vs swe - "Polacy" mogli by przejąć Iridię, ale brak im jest jednej rzeczy - Przywódcy przez duże P. Kogoś kto by wytyczył im cele, obrał strategię i poprowadził; takiego "polskiego Nolina". Bez takiego kogoś scenariusze z poprzednich miesiecy będą się powtarzać jak zdarta płyta. Niestety, widzę tylko dwóch takich, którzy by się nadawali - jeden już umarł, drugi się jeszcze nie narodził.

Naro 05-04-2007 10:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Elevarm (Post 1351961)

NA IMPERATORA!!1

@wojna pl vs swe - "Polacy" mogli by przejąć Iridię, ale brak im jest jednej rzeczy - Przywódcy przez duże P. Kogoś kto by wytyczył im cele, obrał strategię i poprowadził; takiego "polskiego Nolina". Bez takiego kogoś scenariusze z poprzednich miesiecy będą się powtarzać jak zdarta płyta. Niestety, widzę tylko dwóch takich, którzy by się nadawali - jeden już umarł, drugi się jeszcze nie narodził.

Bardziej niż przywódcy trzeba Polakom lojalnosci. Ostatnie wojny przegrywamy tylko przez szpiegów i to jest nasz najwiekszy problem. A jak czytam niektóre posty tutaj to śmiech na sali - niektórzy wolaja war, war a jak my walczylismy to od polaczkow nam wytykalisci... Powiem wam cos - zrobcie sobie te lvle 100+ i zrobcie war a my popatrzymy :)

C18 05-04-2007 10:38

Cytuj:

Niestety, widzę tylko dwóch takich, którzy by się nadawali - jeden już umarł, drugi się jeszcze nie narodził.

ten 1 to Ty, a ten 2 to ja
right ?:p

Elevarm 05-04-2007 10:53

@Naro - ja bym jednak obstawiał na lidera. Zdrady których wcześniej doświadczaliście były nieraz powodowane sprzeciwem wobec działań innych waszych członków, brakiem jedności, brakiem zgrania (?), invitowaniem takich Scottych Starburstów, reszte sam dopisz... Tu jest właśnie miejsce dla działań przywódcy. Nie mam zamiaru nikogo krytykować, ale wiele decyzji podczas poprzednich wojen było naprawdę na słabym poziomie. Wojna to nie tylko siła armii, ale też dyplomacja i strategia na tej płaszczyźnie. Bez Przywódcy wojna jest przegrana na starcie. Arcanium mimo wszystko wie jak bawić się w dyplomatyczne strategie.

@Phoenix - podobno o narodzinach Przywódcy decyduje czas i warunki, nie on sam, więc kto wie... :P Ja nigdy nie chciałbym zostać kimś takim.

I jeszcze nie umarłem dla Iridii :)

"From the ashes a fire shall be woken,
A light from the shadows shall spring;
Renewed shall be blade that was broken,
The crownless again shall be king"

Mocny Smok 05-04-2007 10:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Galdi (Post 1351329)
Jestem chory - mam wolne, co mam robic w domu? ;s Ciekawe czy bys pisal tak, jakbys gral dalej i cie(brak szacunku) nie wyjebali z Iridi;]]

Iridia <3333

LOL nie wyjebali. A skad wiesz ze nie gralem innym charem ? poprostu stwierdzilem ze granie w tibie nie przynosi efektow :) . Veremus - co ty tak lizesz dupe ripperowi ?

C18 05-04-2007 10:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Elevarm (Post 1351997)
@Naro - ja bym jednak obstawiał na lidera. Zdrady których wcześniej doświadczaliście były nieraz powodowane sprzeciwem wobec działań innych waszych członków, brakiem jedności, brakiem zgrania (?), invitowaniem takich Scottych Starburstów, reszte sam dopisz... Tu jest właśnie miejsce dla działań przywódcy. Nie mam zamiaru nikogo krytykować, ale wiele decyzji podczas poprzednich wojen było naprawdę na słabym poziomie. Wojna to nie tylko siła armii, ale też dyplomacja i strategia na tej płaszczyźnie. Bez Przywódcy wojna jest przegrana na starcie. Arcanium mimo wszystko wie jak bawić się w dyplomatyczne strategie.

@Phoenix - podobno o narodzinach Przywódcy decyduje czas i warunki, nie on sam, więc kto wie... :P Ja nigdy nie chciałbym zostać kimś takim.

"From the ashes a fire shall be woken,
A light from the shadows shall spring;
Renewed shall be blade that was broken,
The crownless again shall be king"

Kierować bandą niezgranych polaczków to tak jak kierować samochodem bez kierownicy

..

Phoenix~

C18 05-04-2007 10:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mocny Smok (Post 1352002)
LOL nie wyjebali. A skad wiesz ze nie gralem innym charem ? poprostu stwierdzilem ze granie w tibie nie przynosi efektow :) . Veremus - co ty tak lizesz dupe ripperowi ?

Przypomnij sobie "Mocny Wilku" jak robiłeś to samo w stosunku do mnie :)

A verek to zioooooooooooooooooooooooooooooooooooom

Mocny Smok 05-04-2007 11:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez C18 (Post 1352007)
Przypomnij sobie "Mocny Wilku" jak robiłeś to samo w stosunku do mnie :)

A verek to zioooooooooooooooooooooooooooooooooooom

nie lizalem :P tylko nie mialem z kim chodzic na hydry :)

Phoenix - White Power ;p

Banditos 05-04-2007 11:07

hmm zardos xyllo diego~ sorios doszli do Fire of hell

Zyrex montana zrobil gildie duzo ludzi ma invy huxy thalic laroz neo montana itp

Firenze
Arcanium hunted nazgul before xyllo etc joined FoH.

I guess it what therefore he started to pk together with xyllo.

Zip it if u have no idea what's goin on.

C18 05-04-2007 11:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mocny Smok (Post 1352015)
Phoenix - White Power ;p

Word.

hHEuiheiuHEUIhIUEhiuHEUIheUIHiuheIUheiuHiueHIu

Jinikao 05-04-2007 13:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez C18 (Post 1352004)
Kierować bandą niezgranych polaczków to tak jak kierować samochodem bez kierownicy

..

Phoenix~

Te "Polaczki" nabily na ostatniej wojnie wiecej fragow niz kazda poprzednia rebelia, wiec skoncz pierdolic

Trai'ler 05-04-2007 13:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Elevarm (Post 1351997)

Cieszymy się , że nie umarłeś :).. Ofc popieram twój pogląd tato ...
lider to coś prawie najważniejszego w gildi , oprócz lojalności , motywacji , dobrego celu , zachartowania , i chęci walki i zwycięstwa - lider powinien to wszystko stworzyć... Pozatym lider jest za wszystko odpowiedzialny , ci zdrajcy którzy dostali się do gildi - to była decyzja tamtego lidera , zła decyzja niestety ...

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez C18 (Post 1351977)
ten 1 to Ty, a ten 2 to ja
right ?:p

Niee eve jeszcze żyje :D , ten 2 - to chuj go wie

Cytuj:

NA IMPERATORA!!1

Polski Hitler , ale taki lepszy też by sę przydał :) przejelibyśmy cały tibijski świat ...... Albo skserować Nolina i przetłumaczyć na polski wtedy to wygrana murowana :D. Btw popieram lider to podstawa na której opiera się armia ;)

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez C18 (Post 1352004)

Ale dobry kierowca zawsze może zamontować tą kierownice :) i samochód będzie jeździł 'elegancko' xD

Jinikao 05-04-2007 13:26

Co do Nolina. Cenie go bardzo i jest spoko, jeden z lepszych graczy na Iridi, jednak czy bylby on dobrym dowodca?? Nie jestem tego pewien. od czasu kiedy jest on liderem czyli okolo 2 lat, nie walczyl jeszcze, wiec niewiadomo jak by sie zachowal na polu bitwy.

Elevarm 05-04-2007 13:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Jinikao (Post 1352306)
Co do Nolina. Cenie go bardzo i jest spoko, jeden z lepszych graczy na Iridi, jednak czy bylby on dobrym dowodca?? Nie jestem tego pewien. od czasu kiedy jest on liderem czyli okolo 2 lat, nie walczyl jeszcze, wiec niewiadomo jak by sie zachowal na polu bitwy.

Nolin walczył w wielu wojnach, jeszcze za czasów gdy dla nas słowo Tibia zupełnie nic nie znaczyło. Odwagi i strategii na polu bitwy więszkość Iridii mogła by od niego się uczyć. Z tym że nikogo poza Zenami nigdzie już nie poprowadzi.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:15.