Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Manga&Anime (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=139860)

i386 04-01-2009 12:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nari (Post 2408862)
To dobrze, bo jestem na ~7 epie, choc narazie przypomina mi to bardziej TLR- chłopak ciota, dziewczyna piękna a co odcinek przyjeżdżają konkurenci.

Oj niee : D Zobaczysz dalej zreszta : )

Quezacoatl 04-01-2009 13:28

Nie wiem jak u was z tymi smaczkami, ale jak czytałem np HSD Kenishi, to nie zauważyłbym Siegfrieda na ich obozie. Dobrze, że te panele z tym motywem zostały przywołane :p Przez ten motyw musiałem się cofnąć o jeden chapter i przeczytać jeszcze raz.
Ofc, to czy warto czytać 2gi raz nie zależy od naszych zdolności, ale od tego jak ambitna jest produkcja. W niektórych jak najbardziej warto przeczytać/zobaczyć jeszcze raz. W innych nie ma nic do wyłapania na 2gą rundę.

Nari 04-01-2009 13:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xantro (Post 2408874)
Chyba w anime :P. Manga TLR jest imho o wiele lepsza xD.
@Down:
Czytam na bieżąco :]

No chodziło mi anime ; P. Mangę też czytam, podoba mi się kreska a zwłaszcza to w jaki sposób są narysowane kratki na spodniach do mundurków szkolnych ; ).

Rayza 04-01-2009 13:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nari (Post 2409052)
No chodziło mi anime ; P. Mangę też czytam, podoba mi się kreska a zwłaszcza to w jaki sposób są narysowane kratki na spodniach do mundurków szkolnych ; ).

to to nie są rastry czy coś takiego?

właśnie czytam sobie 2 raz cała mangę To love ru
i zobaczcie co znalazłem xD
http://www.onemanga.com/to-LOVE-ru/91/01/
takich 'w.t.f' scen w madze jest mnóstwo a w anime nie...

Grocix 04-01-2009 13:50

A dzisiaj wychodzi 3 seria Minami-ke, ktora bede subowac! xD

Rayza 04-01-2009 13:56

trzecia? Oo ja nawet 2 nie oglądałem : p rozumiem ze z ang. na pol.?

Grocix 04-01-2009 14:12

Tak, opierajac sie na japonskim (jeszcze troche rozumiem) : D

Nari 04-01-2009 14:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Grocix (Post 2409075)
A dzisiaj wychodzi 3 seria Minami-ke, ktora bede subowac! xD

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Grocix (Post 2409129)
Tak, opierajac sie na japonskim (jeszcze troche rozumiem) : D

Druga mnie narazie troszkę odstrasza, choc ją mam na dysku |-). Możesz zapodac linka do Twoich tłumaczeń, choc wolę angielskie subby ; P. Postaraj się mnie przekonac.

Grocix 04-01-2009 14:45

@Nari
Nie mam zamiaru nikogo przekonywac, bo sam ogladam z angielskimi subami ;) Co do linkow, beda gotowe to pojawia sie na ANSI i na http://animebrat.pl/. Co do drugiej serii, rzeczywiscie byla gorsza od pierwszej, dlatego wiaze pewne oczekiwania z trzecia ;) NINOMIYA-KUUUUUUN!

-=DanieL=- 04-01-2009 17:43

Obejrzałem NGE. Miałem się rozpisywać, dać jakąś dłuższą recenzję itp. Ale dałem sobie spokój. NGE dodaje do kilku anime które moge polecić innym bez obaw. Przestańce oglądać jakieś shit itery, vampire knighty itp. jak nie oglądaliście jeszcze takich hitów typu NGE. Ile bym dał żeby wyczyścić sobie anime-pamięć i obejrzeć sobie moje top10 anime na nowo :(

@grox
dzięki : )

Grocix 04-01-2009 17:53

@Daniel
Swietne podsumowanie ;)

Hanndo90 04-01-2009 21:17

Neon Genesis Evangelion <3<3<3<3<3<3 ; )
Best of the Best : D

-=DanieL=- 05-01-2009 07:31

Zakończyłem oglądać Vampire Knighta na 9 odcinku 2 edycji. Co za badziewie :D Nagle zrobiła się plontanina intryg, a najlepsze ze wszystkiego jest stoicki spokój bohaterów nawet jak na ich oczach mordowani są inni. Oni nie mają emocji :D

Koszyk 05-01-2009 08:03

Jak Yuuki nie ma emocji to ja jestem frankenstein...

-=DanieL=- 05-01-2009 15:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Koszyk (Post 2410258)
Jak Yuuki nie ma emocji to ja jestem frankenstein...

Moja wypowiedź nie odnosiła się do wszystkich postaci tylko do ogółu. Obejrzyj sobie dwa losowe odcinki z drugiej serii i zobacz jak oni ze sobą rozmawiają, tak jakby się znali od lat i byli pewni tego co zaraz się stanie. Trudno mi to przekazać w poście.

Spoil \/
Ukryty tekst:
Przez 70% pierwszej serii nic się nie działo prócz szkolnego życia i paru wampirów klasy E. Potem zaczeło się coś plątać, a tu nagle NARAZ historia dwóch bliźniaków gdzie jeden nie może żyć jeśli drugi żyje (zaśmierdziało mi to Harrym Potterem, gdzie sytuacja była identyczna między Harrym a Voldemortem), jednocześnie poszedł wontek o przebudzeniu Yuuki, która okazała sie siostrą Kaname i... (już myślałem, że zostanie przy Zero) okazało się, że bliźnięta od Pure Bloodów najczęściej tworzą związki aby utrzymać czystość krwi, plus ten wariat z rozbieżnością kolorów oczu który potem okazuje się bratem ojca Kaname i to wszystko w 5 odcinków. Twórcom tego anime gratuluje marnowania mojego czasu, śmialo mogliby to zmieścić w 13odcinkach gdzie mieliby 4-5 na pierdoły typu szkoła itp itd.

W hide mniej więcej wyjaśniłem, dlaczego uważam to anime za kiepską serie :)

Juzefek 05-01-2009 16:19

A wie ktoś może gdzie znajdę mangę Hellsing (po angielsku-wiem, że jest po polsku).

Illya_von_Einzbern 05-01-2009 17:44

Edit : rozmyśliłem się.

tak dałem link do hellsinga ale password do foleru rar = strona z której można baaardzo dużo mang irc'em ściągnać ale niechce byście o niej wiedzieli. trudno oO

Btw bardzo się ciesze że w NGE asuka dostaje bzika i ogolnie jest pwned.

Illya_von_Einzbern 05-01-2009 18:02

Cytuj:

Z tobą jest coś nie tak?
Domyśl się + offtopowanie = punkty.

To jak , nikt nie dzieli ze mną satysfakcji kiedy widać jak asuka podupada? :p

Rayza 05-01-2009 18:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez -=DanieL=- (Post 2410734)
Z tobą jest coś nie tak?

facet,jesli zadajesz takie pytanie o illyi to nie znasz jego złej sławy...
raz po długim czasie denerwowania mnie (nie wiem jak u innych było) poszedł sobie... ale sielanka nie trwała zbyt długo i władca obrazków (illya) wrócił cud ze teraz w KAZDYM poście nie daje jakiegoś obrazka...

Grocix 05-01-2009 19:27

@Rayza
To nie wszystko! Trzeba dodac, ze tylko Illya odkryl moja mroczna strone:
Cytuj:

Illya 16:23:12
w glebi serca pewnie jestes taki dresio w bmw
:<:<:<

Corgar Frizz 05-01-2009 21:26

@Rayza

Może masz sklerozę, ale to ja prowadziłem z illyem długiego na kilka stron flame'a, bo mnie jak nikogo Illya denerwował

Nipah!
Corgar Frizz

Rayza 05-01-2009 22:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Corgar Frizz (Post 2411266)
@Rayza

Może masz sklerozę, ale to ja prowadziłem z illyem długiego na kilka stron flame'a, bo mnie jak nikogo Illya denerwował

Nipah!
Corgar Frizz

a nie było tak ze ty sie potem dołączyłeś? a ja zaczołęm etc..

Illya_von_Einzbern 05-01-2009 22:44

no to idzcie poszukajcie sławne konwersacje ze mną , wkońcu są w tym temacie i to nie jest wcale tak że offtopujecie a ja chce was skłocić czy coś... ale po bana możecie iść w każdej chwili. Czyżby skończyły wam się tematy o których macie rozmawiać?

Ja se czytam Love Luck i tyle. 6 chapterów , zaraz kończe.

Grocix 05-01-2009 23:06

@Up
Miłego czytania.

P.S.
Ile razy będziesz jeszcze znikał z tego tematu?

@Eureka 7
Jestem na 20 epie i robi sie... powaznie.

Corgar Frizz 05-01-2009 23:24

Tu nie chodzi o to że chcesz nas skłócić, po prostu masz taki styl bycia który mimowolnie denerwuje kilka osób. Mnie to nie bardzo obchodzi, do czasu pojawienia się bardziej osobistych tematów.

Co do wielkiego flame'a... nie wracajmy do tego. W każdym razie zostawmy Illye w spokoju, nie ma sensu wracać do tego co już było. Jak zacznie znowu nas denerwować to pomyślimy nad kolejną zorganizowaną akcją.

Co do tematów, od czasów SD jakoś nie mamy powodu do bardziej ożywionej dyskusji. Więc może wymyślisz coś żebyśmy przestali pisać co ostanio obejrzeliśmy/przeczytali. Przecież tego nie lubisz ;p

Nipah!
Corgar Frizz

Nari 05-01-2009 23:27

Ja zarzucę nowym tematem ; ).
Ukryty tekst:
Nowy chapter niezbyt mi się podobał- jakaś walka, nie wiadomo o co chodzi, stary motyw i schemat a do tego new version- Demony.

Koszyk 05-01-2009 23:28

@UP

Ale o czym dokladnie mowisz?: P

Rayza 05-01-2009 23:35

@illya
niema potrzeby ; p po prostu musieliśmy sie jakoś wyładować przez ciebie,niema potrzeby wygrzebywać starych śmieci

**
tematu ost. niema,albo jest brak tematu i niema spamu i jest cisza (ja spamu pod 'pusty temat' robic nie bede ) albo jest tylko często są to powtórki jak flame o SD...

jakby co, ja wogle moge nie pisać/spamować...
@nari
z czego to?

Grocix 05-01-2009 23:36

@Koszyk
To chyba przeciez oczywiste, ze o Czarodziejce z Ksiezyca ;)

Nari 06-01-2009 10:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Koszyk (Post 2411520)
@UP

Ale o czym dokladnie mowisz?: P

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rayza (Post 2411533)
.
@nari
z czego to?

Ops... ; P. Zapomniało mi się powiedziec, że o Claymore. Grocix neesan, blisko ; P.

Quezacoatl 06-01-2009 14:56

Taa, w Clayu pojawiły się te nowe takie.
Ukryty tekst:
Sądząc po reakcjach innych to te demony są w miare mocne.

Grocix 06-01-2009 17:23

@Nari
Ha! : D Nie czytam mangi, ale co to kilka demonow...

Noo, wyszedł 1 ep Minami-ke. Subuje grupa Chihiro, czyli bedzie przyjemnie sie tlumaczyc.

Quezacoatl 06-01-2009 20:59

Aj, bo najpierw musiałbyś te demony zobaczyć...
Wtedy rzekłbyś coś w stylu "O...RZESZ...KI!"

A tak btw, wnoszę o przyklejenie tematu z racji niesłabnącej popularności.

Rayza 06-01-2009 21:06

idz powiedz to tompowi =] , powodzenia śmiałku >D

Nari 06-01-2009 21:25

Albo zbieramy podpisy. Najlepiej w tym temacie- najmniejsza możliwośc podpisów przeciwnych naszej sprawie ; ).

Grocix 06-01-2009 21:57

@Petycja
Signed!!!11!!!

@Minami-ke
Epek obejrzany, całkiem przyjemny. Zabieram się za tłumaczenie.

Koszyk 06-01-2009 22:24

@petycja

Agree, przynajmniej nie bede szukal tematu gdzies nisko :D

@top.
Ogladam Gunslinger~ jestem na 6 ep i jakos tak nudne :S.

Tompior 06-01-2009 22:56

Bleach - ep 148
Ukryty tekst:
Znowu wszystko zepsula jakas nudna akcja ;< Jak uratowali tych 3 noobowskich hollowow i potem wpadli do lasu - nuuuuuudy. Chce, zeby juz weszli do twierdzy Aizena ;>

A co do przyklejenia - ahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahaha
:D Ale jestem zuuuuy

@down: Przyklejone i zwykle sa tak samo moderowane ;p

Corgar Frizz 07-01-2009 13:33

Po co podwieszać? Szczerze mówiąc to nie pamiętam żeby ten temat spadł kiedykolwiek na 2 stronę. Praktycznie zawsze jest na samej górze, no teraz troche przestalismy spamować to troszkę spadł. A zresztą podwieszony temat będzie lepiej moderowany, a to oznacza kilka warnów dla nas za zbyt duże sygnatury, spam, itd.

Nipah!
Corgar Frizz

Grocix 07-01-2009 15:20

@Up
Spadł raz na drugą stronę.

@Progress @ Minami-ke
70%

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:08.