Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Gdzie Mam Expic? Porady dla niezdecydowanych (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=1807)

Cepeq 30-06-2006 21:43

@up (Neo)

polecam albo hunt dwarf guardów, albo wyprawy do tombów, narazie na wyższe poziomy...

Leothyr 30-06-2006 23:01

Zadaję pytanie: Gdzie iść druidem na 28 lvlu na dragi (chce summonowac DSy, mogę walić z HMM) ?? Próbowałem szukać, ale za radzieckiego Boga nie mogę znaleźć niczego na ten temat!!! X( Proszę o pomoc ;(

morwi 30-06-2006 23:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Leothyr
Zadaję pytanie: Gdzie iść druidem na 28 lvlu na dragi (chce summonowac DSy, mogę walić z HMM) ?? Próbowałem szukać, ale za radzieckiego Boga nie mogę znaleźć niczego na ten temat!!! X( Proszę o pomoc ;(

d lair- venore schodzis w podziemia tej wieży co jest na przeciwko tej wieży z dlem itam summonujesz dsy, ale trzeba uważać bo można sobie za dużo dragów nalurować

Poborca_Podatkowy 01-07-2006 00:00

Możesz też w podziemiach Thais, tam respi sie 1 lub kilka dragów. To chyba gdzieś po lewej stronie, ale często są tam jacyś ludzie

chesek 01-07-2006 00:09

Po wakacjach będę aktywować pacc. Mniej wiecej będę mieć skille 80/80 i lvl 40+. Wydaję mi się, że najlepsze są w takim momencie scaraby, ale nie wiem czy z takimi skillami opłaca mi się iść na nie z dwuręczną bronią. Więc moje pytanie brzmi: Z jaką bronią iść na scaraby przy takich skillach? I ile w przybliżeniu będę zuzywać uh/mf?

MiCh@eL 01-07-2006 18:33

Siemka :) Moje pytanie brzmi na czym mógłbym expić moim knightem ?? Ma on lvl 34 skille 70/70 eq crown arm, crus helmet, vamp shield , bright sword/giant sword , knight legs , platinum amulet.. A i zwykle buciki xD

A drugie pytanie to ile Uh by mi zeszlo na blokniecie GS-a ?? B)

PoZdRo;)

Falrir 01-07-2006 20:48

Ja mam pytanie dot. cyclopolis nie za bardzo wiem czy dobrze by mi się tam expiło, i tak tam pojdę,ale warto wiedzieć co inni o tym powiedzą.
Staty:48 ek, skills 77/75,eq demon s,dsm,rh,boh,f axe,k legs,aol.
Ciekawi mnie ile bedzie szło uh, ile k expa na 1h.I jakie potworki na -1 oprócz cyców tam występuja(na -1).Jaka taktyka czy d lance czy f axe i tarcza.
A może mam jeszcze zaczekać i powbijać trochę lvli?
Z góry dzięki.

marcins 01-07-2006 23:41

necro

Mam druta 36lvl 39mlvl i mam pytani czy mialbym szanse huncic na necro z 2 ds i runkami??(solo) i jakie taktyki mam obrac???

pozdro

Dragmax 02-07-2006 12:41

Wcześniej słyszałem propozycję expienia na guardach. Mam pal na 23 lvl i 61 dista. Która kopalnia z guardami była by dla mnie najlepsza(dosyć dużo guardów)?

Dragmax 02-07-2006 12:41

Wcześniej słyszałem propozycję expienia na guardach. Mam pala na 23 lvl i 61 dista. Która kopalnia z guardami była by dla mnie najlepsza(dosyć dużo guardów)?

Dragmax 02-07-2006 12:42

Pal i guardy

Wcześniej słyszałem propozycję expienia na guardach. Mam pala na 23 lvl i 61 dista. Która kopalnia z guardami była by dla mnie najlepsza(dosyć dużo guardów)?

Loxeron 02-07-2006 12:44

Knight

Mam Elite Knighta ze skilami 78/76 eq dsm,rh,c legi, bohy,gs gdzie na czym expic ?

Vietcong Soldier 02-07-2006 14:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Loxeron
Mam Elite Knighta ze skilami 78/76 eq dsm,rh,c legi, bohy,gs gdzie na czym expic ?

Hmm sądzę, że przy tych skillach najbezpieczniej byłoby pójść na trolle (jeśli jesteś doświadczonym graczem to nawet na frost trolle). Nie polecam ci wyprawy na rotwormy, gdyż przy tych skilach może się ona łatwo zakończyć śmiercią. Dobij do 90/90 kup Magic sworda i idż na minotaury (oczywiście te zwykłe) - tam świetnie leci exp, a jaki loot wyciągasz to już brak słów. Taka jest moja rada. Polecam się na przyszłość.

PharadoX 02-07-2006 15:02

Cytuj:

Mam druta 36lvl 39mlvl i mam pytani czy mialbym szanse huncic na necro z 2 ds i runkami??(solo) i jakie taktyki mam obrac???
Na necro spokojnie , starczy jeden ds , wymuś go doprzodu żeby go necro bił ( ale nie zaznaczaj ataku na necro ) i podczas gdy necro atakuje na odległość DS'a ty naparzasz z hmm.

Cytuj:

Wcześniej słyszałem propozycję expienia na guardach. Mam pal na 23 lvl i 61 dista. Która kopalnia z guardami była by dla mnie najlepsza(dosyć dużo guardów)?
Pierw wbij wyższy lvl żeby nie paść na 3 hity , później wbij przynajmniej 65 dista , a później wbij do działu filmy do tematu "Zwiedzaj z cichym" i oglądnij o wszystkich kopalniach z guardami w kazz i wybierz se jedną.

Cytuj:

Mam Elite Knighta ze skilami 78/76 eq dsm,rh,c legi, bohy,gs gdzie na czym expić?
Jak widze masz facc , no to guardy ale z bs + shield na średnim atak , jak kupisz se SoVa ( jest taka możliwość ) to na OF.

Cytuj:

Po wakacjach będę aktywować pacc. Mniej wiecej będę mieć skille 80/80 i lvl 40+. Wydaję mi się, że najlepsze są w takim momencie scaraby, ale nie wiem czy z takimi skillami opłaca mi się iść na nie z dwuręczną bronią. Więc moje pytanie brzmi: Z jaką bronią iść na scaraby przy takich skillach? I ile w przybliżeniu będę zuzywać uh/mf?
Na takich skillach na scarabach z 2 handed weapon wyciągniesz minimum 1,5k w kasie ( odliczyłem za uhy ) a exp bedzie 20-25k/h , spróbuj może pierw bez pacc na guardach ( na średnim atak bs/f axe/ss + shield ).

Cytuj:

Siemka Moje pytanie brzmi na czym mógłbym expić moim knightem ?? Ma on lvl 34 skille 70/70 eq crown arm, crus helmet, vamp shield , bright sword/giant sword , knight legs , platinum amulet.. A i zwykle buciki xD
Na facc : Cyclopy , DC , soldy... na facc jest dość mało na takie skille , wbij 75/75 i wybierz się na guardy.
Na pacc : scaraby , tiquanda ( slimy + terror birdy + crocodyle i takie tam ).

Cytuj:

A drugie pytanie to ile Uh by mi zeszlo na blokniecie GS-a ??
Jak shooter to 10 pal z 20 dist to ponad 3 bp uh
Jak shooter to 100 ms z 70 mlvl i bedzie bił z sd to 1uh max.
Skąd mam wiedzieć , może powiedz kto będzie shooterem.

Terrorysta 02-07-2006 16:25

Eloza;) Mam 25 knighta skile beda 75/75
Moje Eq => Golden Armor Demon Shiled Bright Sword Knight Legsy Platinum Amulet Crusader Helmet Crocodile Boots (W najblizszym czasie Giant Sword)
Nie mam PACC X( Gdzie mam expic??:confused: Z Gory Thx:D

Falrir 02-07-2006 16:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Falrir
Ja mam pytanie dot. cyclopolis nie za bardzo wiem czy dobrze by mi się tam expiło, i tak tam pojdę,ale warto wiedzieć co inni o tym powiedzą.
Staty:48 ek, skills 77/75,eq demon s,dsm,rh,boh,f axe,k legs,aol.
Ciekawi mnie ile bedzie szło uh, ile k expa na 1h.I jakie potworki na -1 oprócz cyców tam występuja(na -1).Jaka taktyka czy d lance czy f axe i tarcza.
A może mam jeszcze zaczekać i powbijać trochę lvli?
Z góry dzięki.

Odświeżam i proszę o odpowiedz

PharadoX 02-07-2006 17:51

Cytuj:

Ja mam pytanie dot. cyclopolis nie za bardzo wiem czy dobrze by mi się tam expiło, i tak tam pojdę
Skoro i tak tam pujdziesz to idz tam i zwaste'uj 1 bp uh i sprawdź , w czasie oczekiwania na odpowiedz już byłbyś spowrotem. Ale skoro tylko tam chcesz expić to wiedź żę tam chodzi dużo ludu , raz zrobisz dużo expa , raz mało , lepiej zajmij se jakiś guard cave. Ponadto możesz iść na scaraby ( 170k expa / 8 godzin / 10k zysku ).

Cytuj:

Eloza Mam 25 knighta skile beda 75/75
Moje Eq => Golden Armor Demon Shiled Bright Sword Knight Legsy Platinum Amulet Crusader Helmet Crocodile Boots (W najblizszym czasie Giant Sword)
Nie mam PACC Gdzie mam expic?? Z Gory Thx
Wbij na DC / Cyclopach / Soldach minimum 30 level i możesz już startować na Guardy mieszane z Soldami z później już same Guardy ( przy lvl 40+ , skille 78+ ).

Dragmax 02-07-2006 18:56

Ok. Na guardach nie expić?To gdzie mam do ***** expić? Wszedzie gdzie pojde się nie zwraca -.- . Po wakacjach kupie PACCa . Więc do konća wakacjii na czym expić? A jak już bede miał PACCa to na których tombach? I na których poziomach?

PharadoX 02-07-2006 19:13

Cytuj:

Ok. Na guardach nie expić?To gdzie mam do ***** expić? Wszedzie gdzie pojde się nie zwraca -.- .
Pierw expaj 2 dni na bears uzbieraj wpizdu fooda , a pózniej zrób sobie 1000 strzał i idz exp na cyclopy. Albo weż tarcze , spiry i na full defie expaj na cyclopach , czemu na full defie? żebyś wytrenował dista i mógł iść na guardy.

Cytuj:

A jak już bede miał PACCa to na których tombach? I na których poziomach?
Wpizdu tematów na których tombach powinien pallek expić ale musiałeś oczywiściu tu zadać to pytanie i to jeszcze o 2 miechy za wcześnie.

Neo_pl 05-07-2006 15:32

Royal paladin 22 level 10 mlev(kilka % do 11) , oczywiście pacc , 70 dyst 56(prawie 57) shield.

Gdzie moge expić z boltami. Żeby się zwróciło za wyprawe i był jakiś zysk. Ewentualnie czy wziąść jakieś mf/uh. Oraz ile expa na h mniej więcej będzie.

Prosze o kilka odpowiedzi.
Z góry dziękuje i pozdrawiam :)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 18:38.