![]() |
|
Radzę Ci sprawdzić. Wermut a właściwie czerwone Martini ze względu na zawieranie w sobie siarczanów zamarza nie cała powierzchnią a w "kaszę" czyli krystalizuje się ,a zamarza cała powierzchnia przy około 20 stopniach na minusie.
Pozdrawiam. |
Cytuj:
|
Cytuj:
Martini się robi z wermutu (np. Martini) i ginu, dzięki czemu ma 30% alkoholu, więc nie zamarźnie w lodówce. Mówię o tym drinie o którym mówil Mike, czyli wermutu+toniku. W necie jest to czasem nazywane martini, ale w koncu to nieoficjalne xd |
Odrobiony Dead by "CipSoft"
http://i479.photobucket.com/albums/r...123/2raz70.jpg |
Dziwne, że kilka razy mi wódka zamarzła w zamrażalniku... I to tak, że pękła butelka. No nic. Pewnie miałem przewidzenia. A 30% + tonic (pewnie pół na pół daje jakieś 15%). 4-6 godzin i zamarznięte. Pozdro noobaski :)
/Ferax/ |
Mike pije Żywiec Zdrój tylko 'zdrój' sobie zakrywa, żeby poczuć się fajnym
|
Jedno pytanie ferax. Czy wódka z tej pęknietej butelki się wylała? Jeśli tak to chodzi raczej o to, ze schładzane/podgrzewane grube szkło słabo przewodzi temp, i powierzchnia szkła się kurczy/rozszerza szybciej od wewnętrznej strony i powstaje naprężenie, które może rozwalić źle zrobioną/uszkodzoną butelkę. Jeśli nie, to pozdrawiam twojego dostawcę;)
|
@dave
No to mogłeś mówić ,że to są drinki alkoholowe tylko z nazwy :D @zmycha 4-6h niestety Mike nie miał bo co wynika z jego posta to było to jakieś 30 min btw. nie wierze w tą historie z wódką w lodówce @zrywna dokładnie |
Jesli komus zamazła wódka w lodówce to jego lodówka musi byc w huj wyjebana xd 40% wodka zamarza w okolo -27'C.
Wiec jesli twoj zamrazalnik daje okolo -30 !! to Musisz być kul. ;d |
ej,na pare dni nie bedzie majka;// jak mu stary wjazd zrobi i zobaczy ze podpierdolil alkohol to biedna jego dupa
|
sesja na karku nie bylo mnie troche, a wy nadal sie klocicie ^^
http://i6.photobucket.com/albums/y216/Visqn/63.jpg gl hf |
Cytuj:
I nie gadaj o alkoholu bo i tak jesteś jebany no-life. Chyba że pijesz do monitora. |
Cytuj:
|
Cytuj:
Jak ktoś nie wierzy to nic :) Ja wiem to co widziałem :D PZDR /Ferax/ |
Cytuj:
|
|
Hmm tak za tydzien - dwa bedzie juz nowy owner na Lordzie jakby co. Ja juz skonczylem gre pol roku temu ale trzymalem chara czasami logalem.
Teraz juz nie mam checi na gre i czasu tak wiec dzieki wszystkim za gre doslownie wszystkim nawet tym z ktorymi pod koniec troche sie nie rozumialem. Powodzenia wszystkim. Baj ! |
Cytuj:
|
Cytuj:
A i tak finlandia lepsza : D Pzdr. |
Cytuj:
Pozdrawiam Cię : ). |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:24. |
|