Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Problem z komputerem? Napisz, tutaj. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=126449)

Donas 27-06-2007 14:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wojtiziom (Post 1514514)
Mam olbżymi problem z grafiką. Jest strasznie niewyraźna. I gdy klikam np. menu Start musze odczekać pare sekund zanim sie otworzy,a jak juz sie otworzy to wszystko faulje...
Ps.
Zaczeło się gdy zresetowałem komputer ;/.
Ps2.
Prosze o szybką odpowiedź,wiecei,chciałbym pograć troche po update...

Podaj nazwę karty graficznej. Kiedyś też tak miałem, ściągnij najnowsze sterowniki ze strony producenta.

Cytuj:

Mam pewien problem z Firefoxem. Otóż gdy loguję sie na naszym forum po kilku minutach mnie samo wylogowuje. Choć zaznaczałem "zapamiętaj mnie" ciągle tak się dzieje. Poprzeglądam parę postów i znów muszę się zalogować, bardzo jest to upierdliwe i denerwujące.

Pomożecie ?
Może za pierwszym razem przy pytaniu o pamiętanie haseł kliknąłeś "nigdy dla tej strony"? Jeśli to nie to, stawiałbym na cookies. Jeżeli aż tak ci to przeszkadza, to zainstaluj Operę, tamten manager haseł działa świetnie.

Descartes 27-06-2007 14:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Donas (Post 1514824)
Podaj nazwę karty graficznej. Kiedyś też tak miałem, ściągnij najnowsze sterowniki ze strony producenta.

Może za pierwszym razem przy pytaniu o pamiętanie haseł kliknąłeś "nigdy dla tej strony"? Jeśli to nie to, stawiałbym na cookies. Jeżeli aż tak ci to przeszkadza, to zainstaluj Operę, tamten manager haseł działa świetnie.

To na pewno cookies.

Berbatov 27-06-2007 17:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Donas (Post 1514824)

Karta: Radeon X600 Series. Sterowniki ściągnołem oraz zmniejszyłem przyspieszenie sprzętowe. Niby grafike mam normalną,ale akurat przy tibi jak jestem w ciemnych miejscach - podziemia itp to mam taką czarną siarke na ekranie. ;/ .

emilok 27-06-2007 17:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wojtiziom (Post 1515271)
Karta: Radeon X600 Series. Sterowniki ściągnołem oraz zmniejszyłem przyspieszenie sprzętowe. Niby grafike mam normalną,ale akurat przy tibi jak jestem w ciemnych miejscach - podziemia itp to mam taką czarną siarke na ekranie. ;/ .

Dla pewności sprawdź czy w tibi, w jej opcjach graficznych zaawansowanych (options > graphics > advanced) masz zaznaczoną pozycję "show light effects".

Luthi 28-06-2007 10:56

Miałbym mały problem i prosiłbym o pomoc :), mianowicie:
Mam na pulpicie ikonki z mp3, mam rowniez zainstalowanego winampa... niestety nie mogę ani przeciągnąc owych mp3 do playlisty ani nie dziala zaznaczanie prawym i opcja enqueue. Nie moge przeciagac JAKICHKOLWIEK ikon na pulpicie [to rowniez poboczny problem]. Może jakaś rada ?:) pozdro.

Klikanie w mp3 jako "open" rowniez nie dziala i nie otwiera winampa. :<

Sir_Kopek 28-06-2007 19:53

Mam problem. Wie ktoś może jak usunąć hasło z BIOSa?? Proszę o szybką odpowiedz.

Uther92 28-06-2007 19:55

@Up
Zresetuj bios. Usuniesz hasło-razem z ustawieniami ;)
Ewentualnie poszukaj na płycie głównej zworki -clear password.

emilok 28-06-2007 22:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sir_Kopek (Post 1518103)
Mam problem. Wie ktoś może jak usunąć hasło z BIOSa?? Proszę o szybką odpowiedz.

Dowiedz się jakiego rodzaju masz BOIS (phoenix, award czy coś innego) i poszukaj jakichś serwisowych, uniwersalnych haseł do niego.

Hellraiser 01-07-2007 18:33

A ja mam taki ów problem z Ventrilo, ponieważ gdy loguje się z serwera pod 2.1.~ na serwer 2.3.~ musze podawać hasło do serwera i na podkanały, gdy chce wrócić na serwer 2.1, oczywiście jest to samo, jest to trochę męczące.

I tu pytanie czy nie da się tak zrobić jak np, w jednym kliencie w którym tylko przełącasz się między serwerami bez problemu?

rafalk-92 04-07-2007 16:32

xd

Witam. Od pewnego czasu wyłącza mi się monitor. Tzn. przechodzi jakby w stan oczekiwania, ale nie da się go przywrócić, dopiero reset pomaga. Dzieje mi się to nieoczekiwanie. Zdarza się, że jest spokój tydzień czasu, albo codziennie musze resetować.

Uther92 04-07-2007 18:44

Przeczyść i dociśnij kable i zasilacz.

SzmelinS 05-07-2007 10:40

Ja też mam pytanie: Czy jest jakis sposob lub program na usuniecie z komputera historii tego ile godzin siedzialo sie na kompie? :D

VeLvet 11-07-2007 10:20

Gdy kilkam ALT+CTRL+DELTE wyświetla mi się kalkulator zamiast menadrzera zadan ;/ jak to coś załatwić;d ?

JustPlay 11-07-2007 19:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez VeLvet (Post 1542985)
Gdy kilkam ALT+CTRL+DELTE wyświetla mi się kalkulator zamiast menadrzera zadan ;/ jak to coś załatwić;d ?

Keylogger lub spyware. Chyba wiesz, co w tej sprawie trzeba zrobić? : )

H.L 12-07-2007 11:46

Od jakiegos czasu nekaja mnie BS (Blue Screen) uzylem narzedzia do wykrywania przyczyn i otrzymalem
Probably caused by : nv4_disp.dll ( nv4_disp+8bfda )

Posiadam G2MX400 czy sa jakies sterowniki ktore nie wywoluja BS (obecne sa z nvidia 83.xx bodajze, omegadrivers odpadaja)

Anusiek995 12-07-2007 15:18

Mam problem z grafiką na Tibii, a mianowicie na "planszy" gry pojawiły mi się jakiś czas temu takie czarne, małe kropki. Dręczyło mnie to i udało mi się to na krótką chwile usunąć, ale niestety po chwili znów się pojawiły.

Slythia 12-07-2007 17:45

Hm.. Co sie dzieje z moim kochanym komputerkiem?
http://img98.imageshack.us/img98/8388/gwoa0.jpg

Przy drzewku jest brazowy pasek... Czasem mam caly monitor w nich... Jak temu zapobiec?

Nadrill 12-07-2007 18:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez SzmelinS (Post 1531748)
Ja też mam pytanie: Czy jest jakis sposob lub program na usuniecie z komputera historii tego ile godzin siedzialo sie na kompie? :D

<bęc> Oczywiście, że jest. Niestety, ale tylko dla ludzi, którzy nie mają kontroli na kompa.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez VeLvet (Post 1542985)

Włącz rejestrregedit. Wejdź w parametr HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Image File Execution Options. Znajdź klucz taskmgr i wyświetl go. Znajdź parametr Debugger i skasuj go.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Anusiek995 (Post 1545423)
Mam problem z grafiką na Tibii, a mianowicie na "planszy" gry pojawiły mi się jakiś czas temu takie czarne, małe kropki. Dręczyło mnie to i udało mi się to na krótką chwile usunąć, ale niestety po chwili znów się pojawiły.

"Plansza" to mapa, czy gra? Jeśli mapa, to zapewne błąd z odczytem. W grze błąd z wyświetlaniem oświetlenia. Zainstaluj nowe sterowniki do karty.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Slythia (Post 1545729)
Hm.. Co sie dzieje z moim kochanym komputerkiem?
Przy drzewku jest brazowy pasek... Czasem mam caly monitor w nich... Jak temu zapobiec?

Jaka karta? Zainstaluj nowe sterowniki, tak na początek. Potem pobaw się w ustawieniach grafiki i zmień rozdzielczość(też miałem coś takiego i pomogło).

Slythia 12-07-2007 18:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nadrill (Post 1545781)
Jaka karta? Zainstaluj nowe sterowniki, tak na początek. Potem pobaw się w ustawieniach grafiki i zmień rozdzielczość(też miałem coś takiego i pomogło).

Karta NVIDIA GeForce2 MX/MX 400. Sterowniki mam najnowsze. Przynajmniej tak mowi kreator.

Nytalith 12-07-2007 18:29

te "artefakty" na obrazie to jak dla mnie problem zprzegrzewaniem sie karty - sprawdz czy radiatorek na niej nie jest zapchany kurzem. Chociaz zmiana sterow tez nie jest glupia. btw. na gf2 da sie grac w GW? :0

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:49.