Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Ładniej niż kiedykolwiek! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=152893)

chosen_one 03-11-2007 22:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Jacekkkkk (Post 1727986)
"ulepszenie" grafiki dla mnie jest pogorszeniem. Moim zdaniem to co nadawalo klimat tej grze byla jej prostota i to wyroznialo ją od reszty tego typu gier. Od kilku upow tibia upodabnia sie do innych gier.

E tam, totalna bzdura. Tibia powinna zmienic engine bo ten staruszek wyczerpal swoje mozliwosci i robienie nowych grafik nie poprawi wygladu znaczaco. Uwazam ze grafa na poziomie Baldurs Gate bylaby zadowalajaca, tylko moze powinna byc bardziej "mroczna". W brew pozorom grafika tworzy klimat gry w duzym stopniu.

Huymada 03-11-2007 22:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Jacekkkkk (Post 1727986)
Askaral widac, ze jestes "wychowany" na tibi 7.92-8.0. Moze jeszcze latajacy dywan bys w tibi chial -.- . Osobiscie zgadzam sie z *vaRi* tibia 7.6 wymiatala, wymiata i bedzie wymiatac ze wszystkich wersji tibi jakie kiedykolwiek wyszly. Co do update interesuje mnie tylko zbalansowanie postac, "ulepszenie" grafiki dla mnie jest pogorszeniem. Moim zdaniem to co nadawalo klimat tej grze byla jej prostota i to wyroznialo ją od reszty tego typu gier. Od kilku upow tibia upodabnia sie do innych gier. Szkoda :(
P.S> WIem, ze to co napisalem do Askarala to nieaktualne ale nie moglem sie powstrzymac
pzdr all

Przecież latający dywan już jest ;]

Btw. kiedy będzie w końcu to tłumaczenie balansacji nr 2?

Sysunia 03-11-2007 22:48

E tam mi sie podoba tibia z taką grafą.... gdyby zrobili np. 3D to bym chyba przestał grać :(

Wux 03-11-2007 22:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Huymada (Post 1728056)

Btw. kiedy będzie w końcu to tłumaczenie balansacji nr 2?

OMG! tłumaczenie jest na 9 stronie!X(

lord of mag 03-11-2007 22:56

Lól

Gdyby tibia byla 3d jak gowna typu runescape to bym sie obsral... juz lepszy bylaby grafa z helbreath to chyba jakies 2.5d ;p:cup:

Kojotes 03-11-2007 23:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez abarth (Post 1726929)
Ktoś wie kiedy testserv? :D
Bo niemogę się doczekac;p

Zejdzie się, na dodatek będzie tylko prywatny dla tutorów. Ale nie masz co robić na siłę tutor testu, bo Iscen na specjalnym forum zapowiedział nam, że tylko tutorzy z 3-miesięcznym stażem będą mogli zalogować się na test serwer.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ksuri (Post 1727021)
wystarczy zlookać jeszcze 3 wcześniejsze zimowe updaty i już są inne daty

Podsumowując daty, kiedy były ostatnie update'y:

Grudzień 14 2004 -> Wtorek (7.3>7.4)
Sierpień 09 2005 -> Wtorek (7.4>7.5)
Grudzień 12 2005 -> Poniedziałek (7.5>7.6) [wyjątek potwierdzający regułę]
Maj 17 2006 -> Środa (7.6>7.7) [wyjątek potwierdzający regułę]
Sierpień 01 2006 -> Wtorek (7.7>7.8)
Grudzień 12 2006 -> Wtorek (7.8>7.9)
Czerwiec 26 2007 -> Wtorek (7.9>8.0)

Wychodzi, że najprawdopodobniej update odbędzie się w jakiś wtorek.

W grudniu są 3 sensowne wtorki do wyboru:

a) 4 - odpada, bo w tym czasie tylko 5 teaserów zdążą napisać. Przy poprzednim i jeszcze poprzednim update wysilili się aż na 6 teaserów.

b) 11 - wg. moich kalkulacji prawdopodobna data update. Zasada 6 teaserów też zostanie zachowana.

c) 18 - zdecydowanie zbyt blisko świąt, jeśli będą ewentualne kłopoty, to oni nie zaryzykują pracy i poprawiania błędów technicznych w święta.

Kernst 03-11-2007 23:23

pomyslcie troche... po co mieli by zmieniac grafe na 3D, jesli to by calkowicie zmienilo klimat gry 8o wtedy to juz nie byla by Tibia, lecz jakies gowno 3D jak np. silkroad...

Patrolekgorolek 03-11-2007 23:30

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez NightDevil (Post 1726251)
Nie umie sie doczekac :)

RUCH RUCH HKS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
tibia roox

Tatar666 04-11-2007 00:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ErAgOg
A co Ci w tych farmach przeszkadza? Nie będę teraz znów pisał tego co już wcześniej w tym temacie, ale farmy w tibii to NIC ZłEGO!

Mam do ciebie jedno pytanko.Tibia to jaki rodzaj gry?RPG ekonomiczna
może zręcznościówka?????:D Zastanów się poważnie nad tym co piszesz.Czy w jakiejkolwiek grze RPG prowadzi się farmę????Ja takiej nie znam.Jeśli jakąś znajdziesz daj znać;)

Ragnar666 04-11-2007 00:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tatar666 (Post 1728393)
Mam do ciebie jedno pytanko.Tibia to jaki rodzaj gry?RPG ekonomiczna
może zręcznościówka?????:D Zastanów się poważnie nad tym co piszesz.Czy w jakiejkolwiek grze RPG prowadzi się farmę????Ja takiej nie znam.Jeśli jakąś znajdziesz daj znać;)

a to taka że to mmorpg i że nikt ne mowił że bedziesz mogł prowadzić w niej farmę... możesz kupić dom/posiadłość w sylu farmy i teraz bajerem jest to ze moze miec ona dosyc sporo przyleglego terenu ktory staje się twoją wlasnoscia -.- and that's it.

Matos 04-11-2007 00:48

Tibia to nie tylko RPG, MMORPG. W tibie można grać jak w RPG, MMORPG ale można także lognąć sie po to by pogadać z przyjaciółmi porobić runy pooglądać i pochodzić po mapie. To w tej grze jest zajebis..e, że jest uniwersalna.

P.S. Ragnar grałeś kiedyś w Ut bo cię kojarzę.

Tatar666 04-11-2007 02:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane prze Ragnar666
za to taka że to mmorpg i że nikt ne mowił że bedziesz mogł prowadzić w niej farmę... możesz kupić dom/posiadłość w sylu farmy i teraz bajerem jest to ze moze miec ona dosyc sporo przyleglego terenu ktory staje się twoją wlasnoscia -.- and that's it.
Racja.Poprawiam się.Tibia to MMORPG.Jedna jeszcze rzecz.Pisz trochę bardziej po "polskiemu".Wiem że napisanie jeszcze kreski czy kropki nad niektórymi literami to duży wysiłek ,ale wysil się jeszcze trochę.B)
Sorki że taki upierdliwy jestem ale to przez moja byłą panią od polaka.:p

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Matos
Tibia to nie tylko RPG, MMORPG. W tibie można grać jak w RPG, MMORPG ale można także lognąć sie po to by pogadać z przyjaciółmi porobić runy pooglądać i pochodzić po mapie. To w tej grze jest zajebis..e, że jest uniwersalna.
Zgadzam się.Dziś dla niektórych jest ważny tylko lvl.Nie to co kiedyś gdzie ważne było poznanie innej osoby i czas z nią spędzony.Kiedy ktoś cię prosi o pomoc pomóż mu a nie mów "Musze bić lvl'' lub "Nie mam czasu" tylko pomóż.

Aggro 04-11-2007 09:32

Heh ale powinni dać coś faccowi na zachętę bo będą tracić graczy =)

EMbet 04-11-2007 10:10

Widzę, że moje tłumaczenie spełniło swoje zadanie - teraz jest już skopiowane w tyle miejsc, iż każdy kto go poszuka, znajdzie je. I w ten sposób nikt nie musi czekać na tibia.pl ani konkurencję ^^.

Wracając do tematu: podobnie jak jacekkk w Tibii cenię prostotę. Kochałem 7.4 ale te czasy już nie wrócą; pozostaje cieszyć się tym co przyniesie przyszłość i mieć nadzieje, że dalej będzie dało się grać.
Mam szczerą nadzieję że będzie nawet lepiej, czy słuszną? Ja dowiem już niedługo, wy nieco później - no chyba, że będziecie bazować na opiniach tutorów po "naszym" TS, ale to nie jest zbyt rozsądne.

Tak więc, czekajmy.

@down: "Dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka głupota. Ale co do wszechświata to nie mam pewności..."-Albert Einstein

Leirdek 04-11-2007 10:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Aggro (Post 1728703)
Heh ale powinni dać coś faccowi na zachętę bo będą tracić graczy =)

Myślisz że Cipsoftowi zależy na FACC?Oni interesują się tylko PACCAMI,więc jeden facc w tą czy w tamtą stronę nic nie zmieni!

Down@
Było juz na 9 stronie

ectoplasma 04-11-2007 10:58

@up

Racja, nowi gracze, ktorzy przychodza i nie dostaja nic nowego w up'ach widza, ze jest okreslona liczba osob (tych z paccem), ktorzy maja o wiele wiecej przywilei. I wtedy ich korci zeby kupic pacc, i tak Cipsoft szasta nasza kasa, dajac nam coraz gorsze up'y, freezy, lagi, masskicki.

Kiedy pojawi sie tlumaczenie artykulu? :) Juz sie nie moge doczekac.

lord of mag 04-11-2007 11:15

...

Glupie lenie ... denerwujecie mnie ostatni raz mówie strona 9..
Tlumaczenie..X(

Vallinek 04-11-2007 11:57

według mnie fajnie ze będą nowe grafiki, a namioty tez sa dobre :)
szkoda tylko że praktycznie wszystko z update idzie na pacc, a faccom pozostaja tylko strzepy grafik ;)

Shanek 04-11-2007 12:02

Niehc Lepiej Szybko Przetłumaczą

Ten dlaszy ciąg artykuły o balansowaniu postaci nie każdy zna angieliski tak dobrze zeby przeczytać oryginał

greg007 04-11-2007 12:47

przeszukałem to forum ale nie znalazłem odp. na pytanie kiedy ten update?

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 08:43.