Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Balansowanie postaci (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=152983)

Mornlox 06-11-2007 19:14

@up

Racja...zgadzam się z tym:)

Cytuj:

Palladynowi zmniejszyć szybkość skilowania
Knighta zostawic
Druida Ulepszyć
Sorcera Ulepszyć
LOL.

Palladyna zostawić tylko żeby speary były jak z Tibi 7.9
Knighta zostawić ino żeby niszczyła mu się zbroja,tarcza i weapon
Druida w 100% zrobić UHmakerem i żeby leczył innych
Sorcerera ulepszyć 4 - krotnie

I wtedy będzie ok

Evil Maul 06-11-2007 19:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mornlox (Post 1733279)
Sorcerera ulepszyć 4 - krotnie

I wtedy będzie ok

A o to przykład dziecka visa

Shor'tugal 06-11-2007 19:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Leirdek (Post 1733190)
Zgadzam się!

A tak btw. nie po to męcze się żeby wyskillować 60 a potem być jakimś cieniasem!X(

A my mlvla nie musimy trenować ? :confused:. Pewnie mi powiesz, że nam wpada na expieniu, ale to jest za mało, aby mieć dobry mlvl...

lord of mag 06-11-2007 20:16

Lol

Wiekszosc z was pisze
"poco dodawac czary ofensywne dla drutow przeciez oni som do robienia uhow dla palow sorcow i knight i do leczenia ich"
jak tak mowicie to mam ochote was powystrzelac!!!X(
Dziwne wszyscy ktorzy tak piszą to maja napisane ze sa knightami,paladynami lub sorcami rzaden forumowicz z drutem tak nie napisal ciekawe czemu?8o

mago 06-11-2007 20:20

Dla tych co pisza ze druid jest od leczenia ...

Nie jestem i nigdy nie bylem druidem ale patrze na wszystko obiektywnie z boku.

Mili moi drodzy knighci.
Kto was bedzie leczyl jak druid bedzie mial problemy z wbijaniem leveli bo po prostu jest na chwile obecna slaby?
Lepiej leczy 80 ed czy 140 ed?
Co sie wam lepiej bedzie oplacalo isc na hunta z 140 ed czy z 80 ed?

Mornlox 06-11-2007 21:17

Mie dziwi jeden fakt.......przed letnim upem było dużo sorków i drutów a tera sami palkowie i knighci.

Ja swojego sorka nie zmieniałem bo ja kocham magów(wogóle magia mnie ciągnie) więc dzieci upa sp*******ć z tego forum

Jeszcze coś.Mnie normalnie coś bierze jak czytam tekst a tu przekleństwo.Normalnie spadam z krzesła xD więc forumowicze kulturalniej bo jeszcze moderator sie doczepi xP

ZROZUMCIE MAGIA I TAK SILNIEJSZA OD SIŁY ~~koniec~~

doh 06-11-2007 21:45

hmm... moim zdaniem powinni dodac jakies czary dla druta i trohe powększyc hity sorcom i drutom

Zonta 06-11-2007 22:02

-lord of mag-

ja aktualnie gram drutem mam pacc postać szybko sie rozwija i moje zdanie jest takie:
Druid jest od leczenia i wspomagania pozostałych profesji taka jego rola jeżeli ktoś nie potrafi odgrywać postaci to co on tu robi ? równie dobrze po co komu knight z 8 lvl i skille po 70/70 jak i tak na nic fajnego nie pójdzie ? " ale ja mam skille takie i takie" ale nie rozumiesz sedna tej profesji :)
W większości gier mmo rpg profesja druida polega na leczeniu drużyny i wspomaganiu jej , taki naprawdę dobrze rozwinięty druid powinien przywoływać różne dzikie i śmiercionośne bestie :P ale w tibi taki misio nie jest przerażający xD ale w innych grach tak, ale dodanie mu kilku śmiesznych sumonów nie było by złym rozwiązaniem i skoro tak wszyscy chwalą leczenie druida to niech będzie jeszcze tańsze zeby starzy druidzi też docenili swoją wysoką jak by nie patrzeć pozycję.
Teraz nie dziwi 120 ek tylko właśnie 80+ ed i tak powinno być co nie oznacza że naprawdę w tibi ta profesja jest uboga ale wszystko przed nami :)

Wux 06-11-2007 22:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Shor'tugal (Post 1733320)
A my mlvla nie musimy trenować ? :confused:. Pewnie mi powiesz, że nam wpada na expieniu, ale to jest za mało, aby mieć dobry mlvl...

tu bardziej chodzi o to że ty jak wychodzisz z roka idziesz po darmowego wanda i expisz a taki knight czy pal muszą najpierw długo trenować by dobrze expić.;)

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Shor'tugal (Post 1733320)
Jak sorc pojdzie expic to potem przyjdzie i zacznie trenowac ale tylko z wanda po 20 amx bedzie walil a pall sie wyskili i hity 50+

Potem możesz kupić sobie vis,( oczywiście jak masz PACCa), wanda i zrobić runy. Więc można mieć niezłą siłę rażenia.

Szefoo 06-11-2007 22:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wux (Post 1733664)
tu bardziej chodzi o to że ty jak wychodzisz z roka idziesz po darmowego wanda i expisz a taki knight czy pal muszą najpierw długo trenować by dobrze expić.;)

Jak sorc pojdzie expic to potem przyjdzie i zacznie trenowac ale tylko z wanda po 20 amx bedzie walil a pall sie wyskili i hity 50+

Hunter Of Mystery 06-11-2007 23:44

BTW. O co chodzi z rozdzkami na stronie(dokladniej lvl do wykorzystania ich). Czy to efekt updatu?

Dagins 07-11-2007 00:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Epikur (Post 1729385)
wg mnie powinni tym razem zająć się wysokopoziomowymi graczami bo w sumie to oni chyba tylko płacą za ta grę tak na serio.

Tyle ja :)

Przepraszam... ja pi****** n/c (i tak mi wyszedł komment ;p) Może niech zrobią coś dla 200lvlów, bo w końcu ich jest w tibii najwięcej... najwięcej jest 8 lvlów podobno.
PS: już się zajęli... obniżono im hity, i dobrze.

Dagins 07-11-2007 00:09

double post

Nevir 07-11-2007 00:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez mago (Post 1733394)
Dla tych co pisza ze druid jest od leczenia ...

Nie jestem i nigdy nie bylem druidem ale patrze na wszystko obiektywnie z boku.

Mili moi drodzy knighci.
Kto was bedzie leczyl jak druid bedzie mial problemy z wbijaniem leveli bo po prostu jest na chwile obecna slaby?
Lepiej leczy 80 ed czy 140 ed?
Co sie wam lepiej bedzie oplacalo isc na hunta z 140 ed czy z 80 ed?

Z tym który ma większy mlvl :baby:

@ Ten kto umie grać druidem to nadal umie cisnąć pg na 100+ lvl wiec jeżeli nie macie 200lvl+ druidem 99,9% forumowiczów to zamknijcie mordę all bo aż tak źle nie jest. Do tego większość nie potrafi także dobić 80 lvl a co niektórzy mają 30 lvl max. Więc jest to żałosne jeżeli ktoś pisze a mu to wogóle nie przeszkadza.

Do tych "ogarniętych" zauważcie łaskawie taki fakt że:
u sorca/druida z różdżki/visa/e-wave/beam/sd/explo/hmm etc... to jest pewny hit.

Moim zdaniem jeżeli miało by być co kolwiek podniesione z walenia (czyt. dmg atk) to obrażenia visa/morta

Enze 07-11-2007 08:22

u sorca/druida z różdżki/visa/e-wave/beam/sd/explo/hmm etc... to jest pewny hit.

Pewny hit za ktorego trzeba zaplacic....

Enze 07-11-2007 08:23

Pewny hit za ktorego sie placi......

lord of mag 07-11-2007 09:14

hmm

~Zonta~
Raczej chodzilo mi o samolubnosc knightow i tych innych
expic drutem zbytnio sie nie da a jak cos to tylko z pacem na nagor albo na dwarfach chociarz tam tez wiary od zah%$$##$X(

madalioni 07-11-2007 09:21

Co racja to racja: Knight expi z tym asmym eq przez 30lvl (sredni), pall wydaje około: z pacc-2k na 100 royalek, facc - 1k 100spearów.
Sorc i drut nie wspomne bo to sa ogromne pieniadze(dla kogos kto ich nie ma). Jesli by sie niszczyly bronie to chu** bo tibia zmienila by sie w inne gry mmorpg. Jedno jest złe. Cipy zaczely nastawiac sie na zarobek, czyli najlepsze miejsca z pacce (to rozumiem), ale zeby pallkowi zabrac hmmy kosztem ecori con?. Druidowi brakuje w sumie jednej rzeczy a mianowicie co najmniej jednego czaru offensywnego na facc. W sumie 90% to facce, a zeby ktos kupil pacca trzeba go przyciagnac. Jeszcze troche i tak jak w innych grach pacc bedzie dawal 150% expa i 200% skilla lepiej. Tibia ma swoj urok bo na faccu da sie normalnie grac i niech tego nie ruszaja.

Mufinek 07-11-2007 10:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 1732777)
przewija sie od roku albo dwoch.

No to ja przepraszam bardzo. Ale wpadlem na to sam po 1 a po drugie jestem tu zarejestrowany hmm okolo 2 miechow [nie pamietam juz] i nie zalapalem sie na poprzednie upadte. I nie zagladalem na forum kiedy nie bylem zarejestrowany.:evul:

Mufinek 07-11-2007 10:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nevir (Post 1733927)
Z tym który ma większy mlvl :baby:
(...)
Moim zdaniem jeżeli miało by być co kolwiek podniesione z walenia (czyt. dmg atk) to obrażenia visa/morta

Mlvl? a pomysl. Wolal bys zeby ciebie leczyl jakis drut z wieksza iloscia many czy mniejsza? [takie pytanie retoryczne] Mlvl tez jest potrzebny ale mana rowniez.:cup::cup:

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:44.