![]() |
"W dzień końca świata
Pszczoła krąży nad kwiatem nasturcji, [...] W dzień końca świata Kobiety idą polem pod parasolkami, [...] A którzy czekali błyskawic i gromów, Są zawiedzeni. A którzy czekali znaków i archanielskich trąb, Nie wierzą, że staje się już. [...] Tylko siwy staruszek, który byłby prorokiem, Ale nie jest prorokiem, bo ma inne zajęcie, Powiada przewiązując pomidory: Innego końca świata nie będzie, Innego końca świata nie będzie." Tak, to Miłosz. Niech sobie będzie ten koniec, niech sobie nie będzie. Nieważne. |
Cytuj:
Cytuj:
|
@up
Byłem pewien, że tak to uzasadnisz, bo troche źle się wyraźiłem. Nie chce mi się editować, więc akurat tu przyznaję ci racje. Ale żeby nie sypać na darmo wazeliną to: Mówiąc o Bogu katolickim, przecież jego istnienie nie oznacza końca! Cała ludzkość pójdzie do nieba/piekła, więc pomijając warunki takiego życia, mimo wszystko to nie koniec, a raczej zmiana. Religia byłaby kompletną bzdurą, gdyby po śmierci zarówno księdza jak i morderce czekało to samo(tzn nic). |
mnie ciekawi jedno:
animator do bierzmowania powiedzial mi, iz w niebie nie ma takie czegos jak płeć, w niebie nie wygladasz tak jak za zycia na ziemi. mnie takie cos nie bawi, nie jest to dla mnie wizja raju.. |
Cytuj:
@Topic Ja się dalej trzymam swojej teorii ^^ |
Cytuj:
Tutaj mam przykład, kobieta przeżyła śmierć kliniczną. Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cały artykuł można przeczytać na : http://www.paranormalne.pl/index.php?showtopic=12868 |
@Ulrikk
Teraz tak mówisz, ale twoja dusza pragnie kontaktu z Bogiem, i w niebie właśnie to jest dominującym uczuciem. (sry że gadam jak katolik, ale poglądów nie zmienie) @Neopostman Fajnie, ale jaki to ma związek z tym co napisałem? @down O piekle nie słyszeli? :< @edit Eeee, chcesz powiedzieć, że wszyscy w momencie śmierci żałują za grzechy? Dlatego piekło ma świecić pustkami? :D Żeby nie było, nie chce dyskutować o religii, bo doskonale wiem, że ja cię nie przekonam i na odwrót. |
Cytuj:
@up Nie chce mi się tego tobie tłumaczyć, zacytuję z jakieś strony o chrześcijaństwie. Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
|
@up
Jakoś nie wierzę w śmierci kliniczne. To znaczy, nie wierzę, że gadają sobie wtedy z Bogiem etc. Jakoś nie potrafię sobie tego (akurat tego) wyobrazić. A co do związku, to wolę wierzyć Biblii niż ludziom po śmierci klinicznej. Na marginesie, gdyby los był sądzony z góry, to wizja miłosiernego Stworzyciela pada na całej linii. @down Stary testament opisany jest przenośniami. Ja wiem, że ziemia nie powstała w tydzień. ^^ Nie mam zamiaru dyskutować o religii, poprostu wierzę w Boga. Tyle. |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
...
ja słyszałam , że jak człowiek jest w stanie śmierci klinicznej i zobaczy Boga albo Jezusa to zaczyna bić mu serce i wraca do świata żywych.....
a co do końca świata to gdzieś wyczytałam (juzż nie pamiętam gdzie) że nadejdzie w 2013 roku w Wielki Piątek...oO Moim zdaniem te daty są wymyślane albo cos, według mnie nikt nie wie kiedy on nadejdzie tylko Bóg wie....chociaż chciałabym żeby nadszedł w tych czsach co żyje w końcu coś takiego nie zdarza się często :P |
ja sadze ze wszystkie religie odnosza sie do JEDNEGO Boga...
A i wierze w Boga |
Cytuj:
Co do wiary, nie na darmo mam Tomasz na drugie :< |
Cytuj:
|
No wiesz, jest jeden Bóg, w wierze chrześcijańskiej nawet w 3 osobach. Istnieje możliwość, że wszędzie to ten sam Duch, tylko inaczej się objawia i inaczej chce być interpretowany, z dla Niego tylko znanych powodów. Jeszcze się przekonamy.
I włączając się do dyskusji pragnę polecić książkę "Kto zbudował Księżyc" traktującą o naszym satelicie, jego wpływie na Matkę Ziemię i przedstawiająca rozważania na temat powstania całego życia uwzględniając oczywiście Boga. Ktoś wspominał o teorii ewolucji... Nikt nie ma pojęcia kiedy i jak powstał pierwszy łańcuch DNA, bez którego ewolucja nie ma miejsca. Tu też mamy czynnik boski. |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:37. |