Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Euro 2008 (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=177717)

MichalOlkuszanin 17-06-2008 10:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez domin3x (Post 2119123)
To Ty chyba inny mecz oglądałeś - Bąk na ławce siedział...

A co do Polski na Euro, osobiście nie wierzyłem w awans. To tylko sport ;]

Chodziło mi o mecze z Niemcami i Austrią.

Wylansowany 17-06-2008 14:05

Byliśmy NAJGORZEJ przygotowanym zespołem, pod względem kondycyjnym na EURO i w tym tkwi problem. Oglądając mecze miałem wrażenie, że ja lepiej biegam...
Akurat w tym aspekcie zawinił Leo "why" Benhaker, bo to nie wina piłkarzy, że nie przygotowali się do biegania...

W dziesiejszych meczach, nie wiem kto wygra, bo i Rumunia może powalić prawdopodobnie rezerwowy skład Holendrów, a mecz Francja:Włochy to tzw. "Czarna Magia" ...

Arnisan 17-06-2008 14:55

Mysle, ze Francuzi nisko wygraja z Wlochami. Jesli Francja bedzie grala z nimi tak jak w drugiej polowie z Holandia to mysle, ze wywalcza 3 punkty.

Fintex 17-06-2008 16:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wylansowany (Post 2119710)
Byliśmy NAJGORZEJ przygotowanym zespołem, pod względem kondycyjnym na EURO i w tym tkwi problem. Oglądając mecze miałem wrażenie, że ja lepiej biegam...
Akurat w tym aspekcie zawinił Leo "why" Benhaker, bo to nie wina piłkarzy, że nie przygotowali się do biegania...

Myślisz, że w 2-3 tyg. nadrobisz braki zawodników z przeciągu roku? Skoro większość nie grała w klubach a jak grała to w polskiej lidze gdzie poziom jest dużo niższy?
Oprócz szybkości to wg mnie również brakowało techniki.. ale jej to już nigdy nie nadrobią... na to trzeba lata treningów i najlepiej na początku przygody z piłką. Większość piłkarzy to drewna i tyle.

Articuno 17-06-2008 19:05

Dziś absolutnie hitowa kolejka. Grają mistrzoswie świata z wicemistrzami, a plany obu drużyn może posuć Rumunia, mniam! FORZA ITALIA !!!

Arnisan 17-06-2008 22:55

Mozemy sie pocieszyc tym, ze Francuzi maja gorszy bilans bramkowy niz my ;D Ale musze przyznac, ze zasluzenie wygrali Wlosi, pokazali lepsza gre.

Articuno 17-06-2008 23:04

Francuzi przegrali przede wszystkim z pechem. Mecz bardzo fajny. Grande Italia :)

PS. "Henri" Bońka i "Banzama" Świerczewskiego ROX !!!

Xendriel 18-06-2008 12:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Articuno (Post 2121021)
Francuzi przegrali przede wszystkim z pechem. Mecz bardzo fajny. Grande Italia :)

PS. "Henri" Bońka i "Banzama" Świerczewskiego ROX !!!

Ale nie przebije "Lucatoniego" Szpakwoskiego i "kojt", "kaut", kujt" (zresztą już sam nie wiem jak to się wymawia) Gmocha, aha no i oczywiście rodżera pereiro naszego prezydenta :)
Co do meczu to zgadzam się z tym że Francja miała pecha. Najpierw kontuzja Ribery'ego, później czerwona kartka Abidala i karny dla Italii i jeszcze druga bramka zdobyta troszkę szczęśliwie przez włochów. Ciekawe jak teraz im pójdzie z Hiszpanią skoro nie zagrają Gattuso i Pirlo.

mcpeita 18-06-2008 12:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wylansowany (Post 2119710)

A wydawało się, że będziemy tak świetnie przygotowani do EURO, a tu nic. Grali beznadziejnie zero "świeżości" w grze, zero drużyny.
Z drugiej strony mieliśmy strasznego pecha: kontuzje Błaszczykowskiego, Żurawskiego, Piszczka, Lewandowskiego. Słaba postawa Smolarka, Krzynówka, którzy chyba zawiedli najbardziej, do spółki z całą linią obrony.

Najlepsi na EURO - Boruc i Guerreiro

Arnisan 18-06-2008 13:02

@Xendriel

Ja jestem przekonany, ze z taka gra to przegraja z Hiszpanami. Tym bardziej, jak mowisz, nie bedzie tych zawodnikow. Teraz czekamy na wygrana Ruskich ;D

Xendriel 18-06-2008 13:17

Hiszpania to mój faworyt i ulubiona drużyna na tym turnieju, więc nie miałbym nic przeciwko gdyby bez problemu wyeliminowała włochów;)
Co do Rosji to też chciałbym żeby awansowała, ale wydaję mi się, że Szwedzi są w stanie stawić większy opór Holandii w ćwierćfinale, ale zobaczymy jak to będzie.

Wylansowany 18-06-2008 13:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fintex (Post 2119986)
Myślisz, że w 2-3 tyg. nadrobisz braki zawodników z przeciągu roku? Skoro większość nie grała w klubach a jak grała to w polskiej lidze gdzie poziom jest dużo niższy?
Oprócz szybkości to wg mnie również brakowało techniki.. ale jej to już nigdy nie nadrobią... na to trzeba lata treningów i najlepiej na początku przygody z piłką. Większość piłkarzy to drewna i tyle.

To w takim razie, trzeba było wybrać tych zawodników, którzy są dobrze przygotowani kondycyjnie do EURO. :p

Dziesiejsze mecze:
Rosja:Szwecja 1:3
Hiszpania:Grecja 0:2

Fintex 18-06-2008 13:48

UP: ja myślę, że Leo dokonał najlepszego wyboru... Zabrałby takiego dobrze kondycyjnego Zieńczuka to by miał kisiel w gaciach przed meczem.. I tak źle i tak źle. Ale Dudka czy Murawski kondycyjnie dobrze wytrzymali. Kokoszka mało grał, ale czytałem o nim, że podczas przygotowań do sezonu kondycyjnie zmiata wszystkich z wisły. Każdy leży na murawie i odpoczywa a on może dalej biegać.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xendriel (Post 2121856)
Hiszpania to mój faworyt i ulubiona drużyna na tym turnieju, więc nie miałbym nic przeciwko gdyby bez problemu wyeliminowała włochów;)
Co do Rosji to też chciałbym żeby awansowała, ale wydaję mi się, że Szwedzi są w stanie stawić większy opór Holandii w ćwierćfinale, ale zobaczymy jak to będzie.

Agreed. Poza tym Szwecja 2 razy nas wyeliminowała z udziału w Euro więc ich nie lubimy :P Albo raz z EURO a raz z MŚ. Nie pamiętam już. Hiszpania <3

Yoh Asakura 18-06-2008 18:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Arnisan (Post 2121823)
Teraz czekamy na wygrana Ruskich ;D

To se jeszcze poczekacie, bo Szwecja awansuje do 1/4.

eisscheriann 18-06-2008 21:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2122563)
To se jeszcze poczekacie, bo Szwecja awansuje do 1/4.

chyba w spływach kajakarskich pod górke w 2054 roku.

Pawliuczenko, 24 minuta 1:0 _/

Macqren 18-06-2008 21:51

Rosjanie grają kapitalnie, ale coś czuję, że pod koniec meczu mogą nie utrzymać tempa. Szwecja pod koniec I połowy też wzięła się do roboty, ale czy nie za późno? Ok, idę oglądać mecz, napiszę co sądzę o nim ogólnie, kiedy się skończy.
@EDIT
Co tu dużo mówić... Rosjanie grali o wiele lepiej niż Szwedzi, którzy czasem nawet nie wiedzieli co z piłką robić.

eisscheriann 18-06-2008 21:57

lól, 2:0 _/

Fintex 18-06-2008 21:59

2:0 Rosja, Rosja, Rosja! Arszewin bdb spotkanie rozgrywa.. siedział 2 mecze a teraz jak wyszedł to zmiata wszystkich :D

Yoh: Twój faworyt zawodzi i to bardzo.. traci piłki i nie radzi sobie w ofensywie, ale kto wie, być może zobaczymy przebłysk jego geniuszu.

Yoh Asakura 18-06-2008 22:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez eisscheriann (Post 2122925)
chyba w spływach kajakarskich pod górke w 2054 roku.

To swoją drogą, ale nie wybiegajmy tak daleko w przyszłość ;]
Cytuj:

Yoh: Twój faworyt zawodzi i to bardzo.. traci piłki i nie radzi sobie w ofensywie, ale kto wie, być może zobaczymy przebłysk jego geniuszu.
Liczę na Ibrahimovicia (o ile jeszcze gra) i Ljungberga, którzy są w stanie swoimi indywidualnymi akcjami dać Szwecji parę bramek. Poza tym, póki piłka w grze...

Exodus 18-06-2008 22:13

Szwecja jest jak Arsenal, niby cos tam potrafia ale cos im nie wychodzi.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 08:57.