Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Updates (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=166)
-   -   Systemy Leczenia - System Expienia Pal & Knight (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=186655)

xoz 30-08-2008 17:47

czyli na uh tez bys nie wyrobil.

LarvaExotech 31-08-2008 09:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Karo. (Post 2251684)
Jak zobaczylem bzdury na poczatku tego tematu to az musialem zrobic konto-Chce zobaczyc tego 140 ~ek z 101 skilla ktory tlucze po 500 w wrl skoro ja,203 ek z 103 axe z TRUDEM hitne hydre za 500 i taki hit to jest cos jak brazol z mozgiem czyli niezly rarytas.

kiedys taki hit byl niemozliwy a minimalne obrazenia zawsze wynosily 0 - teraz na 200 lvlu zadajesz minimum te glupie 40 obrazen co przynajmniej nie spowoduje pokreconych sytuacji jak kiedys, ze w spidera 200 ek wali gwiazdke, puff albo hit za 1 pkt obrazen...

Cytuj:

Tak jak to juz ktos pisal-gdybym mial wybor miec starego knighta a dzisiejszego,nie zastanawialbym sie.To jest paranoja zeby 200+ek mial problemy z wyleczeniem sie na 3 demach czy 8 frostach,to ma byc czolg nie pizda ktora musi miec na wszystko druida.
teraz leczysz sie mniej niz kiedys... ale teraz masz hotkeye. w tibii 7.6 hotkeya nie bylo wiec tak czy inaczej nie wyuhalbys przed 3 demonami czy 8 frostami (ktorych wtedy nie bylo) - bo po prostu graniczy z cudem celowanie w siebie uhami przez 60+ rund bez zadnej pomylki przy takim nawale nerwow jakim jest oblicze porazki -> stracony exp

Cytuj:

co do expa na godzine-moim knightem majac maxymalny waste wyciagne 550k/h i oczywiscie musi to byc recznie.aa,i nie wspominajac o tym ze przed huntem godzine zajmuje mi zabicie wszyskich jelopow na okolnir zeby miec cala wyspe dla siebie.
kiedys wbicie 550k/h przez knighta graniczylo z cudem, wiele 100+ ek cieszylo sie jak mialo 50k/h O_o

Cytuj:

przy czym 300 ms na moim serverze wyciaga 400k/h NA BOCIE Z ZYSKIEM.
tak tak, ciekawe gdzie wyciaga 400k/h na bocie... z warhammerem na carrionach? ;) niewielu jest debili ktorzy powierzaja durnemu programikowi efekt swojej kilkuletniej pracy, zreszta boty nie potrafia uciekac od potworkow, nie "mysla" (wiec nawet gdyby funkcja uciekania sie pojawila to bot i tak w*******alby sie na inne spawny lurujac wiecej mobow itp co dla sorca/palla oznacza tp do temple)

xoz 31-08-2008 10:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez LarvaExotech (Post 2252915)
kiedys taki hit byl niemozliwy a minimalne obrazenia zawsze wynosily 0 - teraz na 200 lvlu zadajesz minimum te glupie 40 obrazen co przynajmniej nie spowoduje pokreconych sytuacji jak kiedys, ze w spidera 200 ek wali gwiazdke, puff albo hit za 1 pkt obrazen...

w przypadku melee knighta obrazenia minimalne to 0. nie raz zdazylo mi sie bic malpy po 1-2hp 92skila sca, czy sparkowac na rocie z sovem i 86skilem

Cytuj:

teraz leczysz sie mniej niz kiedys... ale teraz masz hotkeye. w tibii 7.6 hotkeya nie bylo wiec tak czy inaczej nie wyuhalbys przed 3 demonami czy 8 frostami (ktorych wtedy nie bylo) - bo po prostu graniczy z cudem celowanie w siebie uhami przez 60+ rund bez zadnej pomylki przy takim nawale nerwow jakim jest oblicze porazki -> stracony exp

dziwne, ze mimo iz hotkeyow nie bylo, jednak duza czesc graczy je miala?
Cytuj:

kiedys wbicie 550k/h przez knighta graniczylo z cudem,
i nikt za tym nie plakal, do czasu az inne profesje dostaly taka mozliwosc
Cytuj:

niewielu jest debili ktorzy powierzaja durnemu programikowi efekt swojej kilkuletniej pracy, zreszta boty nie potrafia uciekac od potworkow,
dzien po wyjsciu patha bodaj 8.22 i tym zbanowaniu 600kont, w godzinach szczytu ilosc osob online spadla o 20k. z wlasnych obserwacji wynika ze 80%knightow ma bota i go regularnie uzywa + maly odsetek rp i magow. a tak nawet do manualnego grania wiekszosc ma te ng.
zdziwisz sie, boty potrafia uciekac bo to tylko kwestia skryptu

Piotrek Marycha 31-08-2008 11:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez LarvaExotech (Post 2252915)
tak tak, ciekawe gdzie wyciaga 400k/h na bocie... z warhammerem na carrionach? ;) niewielu jest debili ktorzy powierzaja durnemu programikowi efekt swojej kilkuletniej pracy, zreszta boty nie potrafia uciekac od potworkow, nie "mysla" (wiec nawet gdyby funkcja uciekania sie pojawila to bot i tak w*******alby sie na inne spawny lurujac wiecej mobow itp co dla sorca/palla oznacza tp do temple)

nie uwierzylbys nawet co niektore boty potrafia :)

Dragones5 31-08-2008 12:36

@LarvaExotech
Ng ma skrypt na uciekanie przed potworkami, BlackD (nie wiem jak w NG) bot potrafi unikac pyska draga, blackd ma depozytery na wszystko (wiem bo mam blackd i robie takie). Ty czasem nie wiesz czy sork idacy z okolnir nie wraca na bocie, ktory odnosi loota, idzie wyplacic kase i dokupic mf. Jednym slowem nie wiesz co ta maszynka potrafi zdzialac ;). Ale z jednym sie zgodze, to cos nie mysli i tu masz swieta racje ;d.

LarvaExotech 31-08-2008 12:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez xoz (Post 2252923)
w przypadku melee knighta obrazenia minimalne to 0. nie raz zdazylo mi sie bic malpy po 1-2hp 92skila sca, czy sparkowac na rocie z sovem i 86skilem

to dziwne bo Craban na forum real tibii mowil ze co 5 poziomow postac dostaje gwarantowany minimalny 1pkt obrazen... czyzby klamal?

Cytuj:

dziwne, ze mimo iz hotkeyow nie bylo, jednak duza czesc graczy je miala?
mowimy tu o systemie gry autoryzowanym przez cipsoft. jesli mowimy o tym jak gracze graja to knight jest najlepszy bo expi kiedy grac je, drapie sie po dupie, spi, jest w szkole itp

Cytuj:

i nikt zatym nie plakal, do czasu az inne profesje dostaly taka mozliwosc
faktycznie, ja tez wolalbym mniejsze exp/h

Cytuj:

dzien po wyjsciu patha bodaj 8.22 i tym zbanowaniu 600kont, w godzinach szczytu ilosc osob online spadla o 20k. z wlasnych obserwacji wynika ze 80%knightow ma bota i go regularnie uzywa + maly odsetek rp i magow. a tak nawet do manualnego grania wiekszosc ma te ng.
zdziwisz sie, boty potrafia uciekac bo to tylko kwestia skryptu
ale nawet jesli ma skrypt ktory trzyma gracza ilestam kratek od potwora, to nigdy nie pomysli jak grac "schowam sie za ta sciana i gdy smok bedzie blisko to go zaatakuje", albo "ustawie sie tak zeby smok uciekal w kierunku spawnow ktore juz wybilem"...

Mydelniczek 31-08-2008 14:28

@Up
Serio myslisz, ze podczas 20h bocenia, takiego 200 ek/ms/rp/ed obchodzi czy mu drag, czy tez on sam wbiegnie w respa 1-2 innych?
Wlanczasz skrypta w dp, a on ci idzie expic, odnosi loota i dokupujue manasy...po czym wraca expic.
Nikt nie boci na dragach na 50 lvlu, bo to sie zwyczajnie nie oplaca.

Vil 31-08-2008 15:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez LarvaExotech (Post 2253124)
to dziwne bo Craban na forum real tibii mowil ze co 5 poziomow postac dostaje gwarantowany minimalny 1pkt obrazen... czyzby klamal?

pytanie ile z tego pochlania armor stworkow ( bo to ciezko zmierzyc ) i jaki level trzeba miec zeby zagwarantowany minimalny hit zawsze przekraczal armor rota.

xoz 31-08-2008 16:32

Cytuj:

mowimy tu o systemie gry autoryzowanym przez cipsoft. jesli mowimy o tym jak gracze graja to knight jest najlepszy bo expi kiedy grac je, drapie sie po dupie, spi, jest w szkole itp
tak jak i kazda inna profesja. kwestia checi.

Cytuj:

faktycznie, ja tez wolalbym mniejsze exp/h
osobiscie wolalbym wrocic do czasow, kiedy 100k/h bylo wyczynem

Askaral 31-08-2008 17:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez xoz (Post 2253392)
tak jak i kazda inna profesja. kwestia checi.

osobiscie wolalbym wrocic do czasow, kiedy 100k/h bylo wyczynem

Taa czasy kiedy sorc/drut jebal z broni i chodzil tylko na roty byly zajebiste.

Mydelniczek 31-08-2008 17:13

@Up
Lepsze niż są teraz.

Mati_Paurel 31-08-2008 17:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mallice (Post 2251900)
Z miesiąc temu na Valorii mnie trapneli (98 EK) a w dodatku miałem rs'a i dzięki cipom straciłem około 300k.
Bili mnie ponad pół minuty a kto mnie bił? 50 Sorce było ich z 4
Nie, nie walneli combo poprostu potiony nie mogły mnie leczyć tak mocno jak oni walili.
Cipsoft powinien popracować nad systemem leczenia bo to co się teraz odwala to tragedia.

kazal ci ktos pkowac?

LarvaExotech 31-08-2008 20:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mydelniczek (Post 2253224)
@Up
Serio myslisz, ze podczas 20h bocenia, takiego 200 ek/ms/rp/ed obchodzi czy mu drag, czy tez on sam wbiegnie w respa 1-2 innych?

ale gdzies ten 200 lvl musial wbic. zreszta watpie zeby ktos robil 550h na zwyklych dragach? no i pozatym nawet 200 lvl sorc moze sie wylozyc kiedy dostanie na blache formacje typu dl + 2x drag O_o

Cytuj:

Wlanczasz skrypta w dp, a on ci idzie expic, odnosi loota i dokupujue manasy...po czym wraca expic.
Nikt nie boci na dragach na 50 lvlu, bo to sie zwyczajnie nie oplaca.
to juz chyba troche wypacza sens gry :P

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 2253319)
pytanie ile z tego pochlania armor stworkow ( bo to ciezko zmierzyc ) i jaki level trzeba miec zeby zagwarantowany minimalny hit zawsze przekraczal armor rota.

nie ciezko zmierzyc bo formuly zostaly juz ustalone i sie sprawdzaja :p a co do levela to nie ma zadnej gwarantowanej opcji bo zarowno armor jak i def jest obliczany losowo, za kazdym razem kiedy cel dostaje w mordę. ale nie o to chodzilo w formulce zeby ktos bral rota na strzala, tylko chodzilo o zwiekszenie sredniej, ktora dla 200 lvla wynosi 40 punktow obrazen. moze za wiele to nie jest, ale lepiej niz zadawac srednio 130 obrazen niz 90?

Mydelniczek 31-08-2008 20:18

@Up
A kto tu kuwa mówi , o robieniu 550k/h na bocie knightem?
A ten 200 sorc ma z 1300+ hp, wiec nie wylozy sie.

Dragones5 31-08-2008 22:16

Cytuj:

ale gdzies ten 200 lvl musial wbic. zreszta watpie zeby ktos robil 550h na zwyklych dragach? no i pozatym nawet 200 lvl sorc moze sie wylozyc kiedy dostanie na blache formacje typu dl + 2x drag O_o
Nawet jak sie zesrasz to sie nie wylozy ( nie wliczam tutaj rozlaczania internetu, lub naglego mass kicka lub wjucha bota[malo mozliwe]) bo sa na to tak zwane condy (czyt. skrypty), ktore pozwola mu to przezyc bez wiekszego ryzyka. Naprawde boty teraz maja takie skrypty, ze mozg staje ;).

LarvaExotech 01-09-2008 07:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mydelniczek (Post 2253780)
@Up
A kto tu kuwa mówi , o robieniu 550k/h na bocie knightem?
A ten 200 sorc ma z 1300+ hp, wiec nie wylozy sie.

o tym byla mowa, ze ludzie na wbocie bijaja 550k/h, to jestem ciekaw gdzie i na jakim bocie -.-'

Mydelniczek 01-09-2008 11:03

@Up

To przeczytaj tamtego posta jeszcze raz.

maszter321 30-09-2008 21:17

Zaczynalem grac na tibii 7.3 byl 1-2x 200 lvl (bubble, potem eo i cachero jak sie scigali)teraz jak patrze na pierwsza 500 hlvli to mnie to roz*******a...łatwo zbyt łatwo...potiony-gowno, kina to powinien byc czolg a nie 350+/- kina sie wyklada jak pipa, hity mateuszka przed 8.0 po 1500-1700 w demce mozna powiedziec ze troche otsowo ale chyba mu sie nalezy w koncu to byl 340+ a nie jakis 80 sorek...tak samo jak to ze zeby zlozyc 300+ kina potrzebabylo by trapa/skonecznia supplies(co keidys trwalo by dlugo noszac 2k uhow ^^)/naprawde dobrego combo a nei spamu sd Trzaba przyznac BYLO LEPIEJ i tyle...moze kiedys powstanie ten serv 7.x moze...nadzieja matka glupich a tymczasem wyluzujcie poslady i nei grajcie w ta gre ^^

wektor500 18-02-2009 12:52

cipsoft zrobił ranking najlepszych profesji :) niech wszyscy głosują ze pall jest najlepsza profesją to może udupią palla a knightowi dają przynajmniej stały rozwój przez cały okres gry B)

mezowski86 26-02-2009 23:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez maszter321 (Post 2282488)
Zaczynalem grac na tibii 7.3 byl 1-2x 200 lvl (bubble, potem eo i cachero jak sie scigali)teraz jak patrze na pierwsza 500 hlvli to mnie to roz*******a...łatwo zbyt łatwo...potiony-gowno, kina to powinien byc czolg a nie 350+/- kina sie wyklada jak pipa, hity mateuszka przed 8.0 po 1500-1700 w demce mozna powiedziec ze troche otsowo ale chyba mu sie nalezy w koncu to byl 340+ a nie jakis 80 sorek...tak samo jak to ze zeby zlozyc 300+ kina potrzebabylo by trapa/skonecznia supplies(co keidys trwalo by dlugo noszac 2k uhow ^^)/naprawde dobrego combo a nei spamu sd Trzaba przyznac BYLO LEPIEJ i tyle...moze kiedys powstanie ten serv 7.x moze...nadzieja matka glupich a tymczasem wyluzujcie poslady i nei grajcie w ta gre ^^

I po co tu swoje żale wypisujesz? Nie masz lepszych rzeczy do robienia. Tobie pasuje to co było na 7.3, mnie to co jest teraz. Jak się nie podoba to po prostu nie graj, albo pogódź się z tym.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:32.