Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Wybory Prezydenckie (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=228862)

Dragon-Fly 13-06-2010 23:02

Kaczyński wypadł bardzo dobrze, w drugiej turze ma mój głos.

Vil 13-06-2010 23:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Voon (Post 2765359)
SLD zawsze będzie czymś, co można dostawić do każdej partii tworząc koalicję, bo mają stałe poparcie i chęć utrzymania się przy korycie.

tak długo, jak będzie się za nimi ciągnęło odium pzprowego rodowodu nie mają nawet cienia szansy na stanie się partią lewicową, nawet jeśliby tego chcieli.

Hakuoh 13-06-2010 23:35

http://wybory.gazeta.pl/wybory/1,106..._debate_w.html

<patrzy na sondę po lewej stronie>
No nie wiem...

Cytuj:

Kandydatow jest 10, a nie dwoch (tj. Komorowski i Kaczynski). Zreszta, glosowanie 'przeciwko komus' a nie "za kims", jest naglupsza mozliwa opcja do wyboru podczas glosowania.
Na pewno nie zmarnuję głosu na kandydata, który się nie liczy w grze o fotel prezydenta. A Komorowski jest zdecydowanie mniejszym złem ze wszystkich kandydatów.

Litawor 14-06-2010 00:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hakuoh (Post 2765410)
<patrzy na sondę po lewej stronie>
No nie wiem...

Pewnie głosowali w niej ci, którzy nawet "debaty" nie widzieli.

Cytuj:

Na pewno nie zmarnuję głosu na kandydata, który się nie liczy w grze o fotel prezydenta.
W pierwszej turze nie ma czegoś takiego jak "zmarnowanie głosu".

Tompior 14-06-2010 01:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hakuoh (Post 2765410)
Na pewno nie zmarnuję głosu na kandydata, który się nie liczy w grze o fotel prezydenta. A Komorowski jest zdecydowanie mniejszym złem ze wszystkich kandydatów.

I przez takie nastawienie Napieralski nie ma szans :P

Hakuoh 14-06-2010 02:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Litawor (Post 2765421)
Pewnie głosowali w niej ci, którzy nawet "debaty" nie widzieli.

Co nie zmienia faktu, że Komorowski ma wysokie poparcie. Chociaż teraz czekać na prawdziwe sondaże po debacie, bo teraz ta sonda na tej stronie to ktoś sobie żart z Napieralskim zrobił.

@Tompior
Napieralski żeby takim prawdziwym kandydatem był to nie powiedziałbym. Póki co mówi co by zrobił, gdyby był prezydentem. A konkretów brak.

Felux 14-06-2010 19:01

Komorowski nawet wysłowić porządnie się nie umie, gada o jakiś czereśniach w kampani jak tu pół polski zalało. A Kaczyński jak ubierze się w sweterek i powie pare słów do mikrofonu na tle powodzi to też myśli że wzrośnie poparcie.

Pieprzone TVN POwskie i TVP PiSowskie i banda omamionych moherów. Nie wspomne już nawet o osobach które wybierają prezydentów ze względu na ich wygląd oraz wygląd ''pierwszych dam'' (Pozdrawiam Panią wypowiadającą się w radiu).

Juzefek 14-06-2010 19:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hakuoh (Post 2765292)
Pozwolę się zapytać tych 29 osób, które w ankiecie zagłosowały na Korwina-Mikke - ile mają lat i czy znają jego program wyborczy?

Pewnie większość z nich usłyszała, że zalegalizuje marihuanę :P

CytrynowySorbet 14-06-2010 20:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Juzefek (Post 2765591)
Pewnie większość z nich usłyszała, że zalegalizuje marihuanę :P

On CHCE zalegalizować. Ale mu się to nie uda, tego jestem akurat pewny.

Gangrel 14-06-2010 21:36

Nawet gdyby cały kraj(a przynajmniej jego 50%) nagle zwariowało, i wybrało JKM na prezydenta, to musiałby mieć jeszcze zwykłą większość głosów w sejmie, żeby sobie forsować legalizacje i inne cuda, które mu po głowie chodzą. Ale jakoś ani na jedno wariactwo, ani drugie się nie zanosi, więc dyskusja jest akademicka.

Articuno 14-06-2010 21:41

Ale jakieś 50% Polaków już zwariowało lub być może zwariuje - głosują na Komorowskiego, który stał się dziś fanatykiem Lecha lub jak kto woli Amiki Poznań.

Gangrel 14-06-2010 23:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Articuno (Post 2765618)
Ale jakieś 50% Polaków już zwariowało lub być może zwariuje - głosują na Komorowskiego, który stał się dziś fanatykiem Lecha lub jak kto woli Amiki Poznań.

Normalność określa większość, a nie twoje widzimisie. Więc to ty jesteś nienormalny, a nie te 50%. Zresztą, dobrze jest wiedzieć, że 50% narodu to debile którzy nie wiedzą na kogo głosować, a racje ma jakiś chłopaczek z forum tibia.pl.

Żeby nie było, ja również jestem nienormalny, i nie głosuje na Komorowskiego, przynajmniej w pierwszej turze. Bawi mnie tylko banda wszystko wiedzących prawie dorosłych, którzy nie przyjmują do wiadomości, że wybór innego kandydata, szczególnie tak poważnego jak Komorowski, nie jest zbrodnią przeciw ludzkości, a jedynie różnieniem się w poglądach.

Litawor 15-06-2010 02:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gangrel (Post 2765613)
Ale jakoś ani na jedno wariactwo, ani drugie się nie zanosi, więc dyskusja jest akademicka.

Czyżbyś właśnie nazwał legalizację marihuany wariactwem?

O ile Korwin-Mikke jest ostatnim kandydatem, na którego bym głosował (może po Jurku), to zgadzam się z nim w trzech kwestiach: legalizacja narkotyków (choć ja nie legalizowałbym wszystkich), likwidacja publicznej telewizji i sprzeciw wobec przystąpienia Turcji do UE. Są to tematy, których żaden inny polityk nie podejmie (co do legalizacji, to są nieśmiałe wyjątki).

Nari 15-06-2010 08:46

Legalizacja narkotyków, a przynajmniej ich części (tych, które uważa się za miękkie, przede wszystkim) to imho kwestia czasu w każdym cywilizowanym państwie.

spider-bialystok 15-06-2010 10:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hakuoh (Post 2765292)
Pozwolę się zapytać tych 29 osób, które w ankiecie zagłosowały na Korwina-Mikke - ile mają lat i czy znają jego program wyborczy?

Wypunktuj co zlego jest w programie Korwina. Za duzo wolnosci dla takich maluczkich ludzikow jak ty?

Vil 15-06-2010 10:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gangrel (Post 2765645)
Normalność określa większość, a nie twoje widzimisie.

Większość ma moc decyzyjną w państwach demokratycznych.

Normalność jest do pewnego stopnia możliwa do określenia w sposób obiektywny niekolektywnie.

Niecny_Rozbojnik 15-06-2010 12:03

Oczywiście dzieciarnia mówi że zagłosuje na jkm bo jest taki alternatywny, nie ?

Kaczyński, bo najlepszy.

Rybzor 15-06-2010 13:13

Bo oni są tam gdzie stało zomo!

Nari 15-06-2010 13:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Niecny_Rozbojnik (Post 2765718)

Kaczyński, bo najlepszy.

W którym miejscu? Nieźle to ukrywa.
Jeżeli będzie sprawował takie rządy jak jego ś.p. bliźniak (nie uznaję tych bzdur, które każą mówić o zmarłych dobrze) to możemy liczyć na kolejne 5 lat mało efektywnych i pełnych waśni rządów. Ponadto, coraz bardziej realistyczna wygrana Kaczyńskiego przyczyni się najprawdopodobniej do zwiększenia szans na wygranie przez PO wyborów sejmowych, wnioskując po ostatnim razie.

CytrynowySorbet 15-06-2010 14:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Niecny_Rozbojnik (Post 2765718)
Oczywiście dzieciarnia mówi że zagłosuje na jkm bo jest taki alternatywny, nie ?

JKW kojarzy mi się z takim dresem z wyższych sfer. Czasem bezczelny, czasem pyskaty. Niektóre pomysły ma dobre, niektóre są do bani, ale nijak go widzę jako osobę reprezentującą kraj. Bliżej mu do Palikota.

Cytuj:

Kaczyński, bo najlepszy.
Ehh, te dyskusje kto jest lepszy a kto gorszy są po prostu bezsensowne. Ludzie, wy naprawdę wierzycie, że coś się zmieni? Bez względu na to, czy prezydentem zostanie Komorowski, czy Kaczyński, czy któryś z tych mniej znaczących ludzi, Polska to będzie to samo gówno, które zaschło na tyle, że nie da się go już zeskrobać. Za 15-20 lat może tu jakaś zmiana będzie, ale najbliższe 10 i tak widzę na czarno. Szkoda, że któryś z tych kandydatów nie powiedział po prostu "i tak nic nie zrobię, będzie to samo co przez ostatnie 5 lat" - zagłosowałbym na niego za szczerość.

Zdecydowałem, że nie będę głosował w ogóle, bo wszyscy kandydaci są po prostu bezużyteczni, a jak za kilka lat ludzie będą gadać "kto go na prezydenta wybrał?!", to ja będę stał z boku i się śmiał z tych geniuszy. Poza tym kraj ma mnie w dupie - ja mam w dupie kraj.

I to jest MOJE zdanie i MOJA opinia (to do tych, co zaraz będą bronić jarka czy bronka, albo, o zgrozo, korwina).

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:07.