Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Broń i przedmioty (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=15)
-   -   Sword vs Axe (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=3806)

Ertil 19-04-2006 15:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dragonit
LOL

Jeśli nie maz co napisać to niepisz a nie tylko posty nabijasz noobie.

12 lvl a tak nieladnie wyzywa od noobow...

ShermanM4 19-04-2006 15:22

To zróbcie tak

To zróbcie tak.
Blokowac mieczem
Walić Toporem.
I po problemie bedzie :)

Einstein15 19-04-2006 23:55

Moim zdaniem najlepsza bronia sa swordy.Maja duzo defa i duzy atak :) :) .Ich jedyna wada jest to ze sa drogie (irytuje mnie to X( X( ) a co do axow nie pasuja mi bo maja co prawda duzy atak ale malutko defa a :( :(

poszukiwacz przygód 21-04-2006 16:04

Hmmm... Ja tam powiem ze axy wymiataja... lecz swordy rowniez... wszystko ma zalety i wady ;] jesli chodzi ci o granie na 100+lvl to sca lepsze niz sov ;] ale kto tu marzy ;] ja mam swordy i mi dobrze z tym ;] fa ma duzo atk wiec wymiata malo obrony wiec ma dupe ;] ale mi zawsze w filmach starozytnych podobali sie rycerze z axami ;]
stawiam 25% cluby
25% axe
25% swordy
25% dist ;]
wszystko sie pokrywa ;]
zdecydowanie ja wybieram swordy ;] bo miecze kojaza sie z krolami ;] a w koncu nim jestem <joke> :D

Dragonit 21-04-2006 19:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ertil
12 lvl a tak nieladnie wyzywa od noobow...

Moze mnei troche poniosło,ale nigdy nie sugeruj się postacią po nickiem,bo newbie i noobki na 20lvl z trudem solują rota.

*Dibov* 21-04-2006 20:00

Ja osobiscie gram knightem ktory walczy w mieczach (sword) dobrze mi sie gra ale gdybym mial szanse zmienic na axe zrobil bym to od razu:cup: . Dlaczego? Odpowiedz jest prosta : "Bron sluzy do atakowania nie do bronienia sie od tego jest tarcza" <----- cytat od kolegi :) :p

Einstein15 21-04-2006 20:15

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez *Dibov*
Ja osobiscie gram knightem ktory walczy w mieczach (sword) dobrze mi sie gra ale gdybym mial szanse zmienic na axe zrobil bym to od razu:cup: . Dlaczego? Odpowiedz jest prosta : "Bron sluzy do atakowania nie do bronienia sie od tego jest tarcza" <----- cytat od kolegi :) :p

Racja zgadzam sie z opinia Dibova B) B)

nalog 21-04-2006 23:18

Cytuj:

Moze mnei troche poniosło,ale nigdy nie sugeruj się postacią po nickiem,bo newbie i noobki na 20lvl z trudem solują rota.

Proszę, nie.... Ty, jeszcze mówisz o newbie i noobkach. W moich oczach dowiodłeś że jesteś jednym i drugim.

------------------------------------

Dlaczego ja wybrałem axe? Głównie dla odmiany. Poprzedniego knighta miałem na swordach, chciałem czegoś nowego.. No i Fire Axe ładnie wygląda :p .

Jirayia 22-04-2006 00:22

Jak uważasz ale swordy zawsze były leprze i łatwiej dostępne ;)

Einstein15 22-04-2006 00:49

racja ale axe maja to do tego ze sa tanie ;)

Frapper 22-04-2006 00:58

Jeśli server ma ~7 miesięcy(demon hunty) to fa jest dużo łatwiejsze do zdobycia. Bs jest dostępny tylko z questu więc albo 45 lvl albo kupić od kogoś, kto był mądrzejszy i poszedł w axe(albo jest palkiem bądź postacią magiczną).

bosiak 22-04-2006 14:47

pytanie

praiwe wszyscy mowia ze def broni liczy sie przy blokowaniu potworkow gdy ma wiecej defa niz tarcza lub gdy bron jest 2-reczna. i tu jest pytanie. od czego zalezy efektywnosc defu broni? od skila w broni czy od czego??:baby:

Dragonit 22-04-2006 14:54

[quote=nalog]Proszę, nie.... Ty, jeszcze mówisz o newbie i noobkach. W moich oczach dowiodłeś że jesteś jednym i drugim.

Nie jestem ani noobem,ani newbie,ale nie chce kontynuować tego tematu.

bosiak 22-04-2006 15:04

;]

najlepsza bronia 1-reczna jest pharao sword. co z tego ze malo dostepny, wg mnie duzo bardziej niz SC axe bo wiecej osob robi questa na helmet of ancients niz anni~;]
koniec kropka. wg mnie sword RLZ
a gdzies tam bylo o bajkach. mamy przyklad w "krzyzakach". Chlawa(głowacz) wsiun z czech mial wlasnie topor a prawdziwy rycerz Zbyszko mial miecz. prosze nei pisac o tym ze chlawa rozwalil tura :P

Dragonit 22-04-2006 15:08

MUEHEEHEE

Pharao sword najelspzą bronią jednoręczną?Nikt kto go posiada go nie używa.Do tego jest chyba jescze żadszy niż Stonecuter czy magic sword,bo mało osób robi acienta,a do tego nei zawsze wypada z Faraonów.Po za tym z faraonów wypada chyba Twin Axe i golden halberd,ale nie jestem pewien.

bosiak 22-04-2006 17:10

;]

chodzilo mi o bron 1-reczna dostepna BEZ quest a jak sam wiesz SC axe i SoV jest tylko z anni ;] a poza tym do Dipthraha mozna dojsc wielkokrotnie wiec mozna powiedziec ze jest ogólnie bardziej dostepny niz SC axe i SoV.mowisz ze nikt kto go posiada go nei uzywa. lol? wiesz ze rzeczy mozna sprzedawac -.-
a twin axe i glden halberd rzeczywiscie wypadaja z faranow lecz sa DWUręczne ;]

Aqua Hulcus 22-04-2006 17:20

Rozdzka

Ja tam mam swojego kijka jestem drutem i reszte olewam!!!
Chcemy lepszych czarow dla druidow!!!

We are the Champion!!!:cup:

nalog 22-04-2006 18:21

Cytuj:

Nie jestem ani noobem,ani newbie,ale nie chce kontynuować tego tematu.

Ok, racja.

@bosiak: Raczej nikt kto posiada Pharao Sword go nie sprzedaje, a jak już to po takiej cenie że ....

bosiak 22-04-2006 20:30

xD

no fakt, ale mozliwosc zawsze istnieje :P zazwyczaj ten kto zdobył pharao sworda ma juz SoV wiec p-sword nie potrzzebny mu, jedynie moze byc jako ozdoba. to cos jak np. dwarven armor, ktorego sprzedawali na guardi za 500 k(!) jak gralem tam przez krtoki czas -.-

murhaja 23-04-2006 00:49

Axe rządzi niby nie dużo atk więcej ale jest różnica a co do defu to wiem z nieoficialnego ale wiarygodnego źródla że def w broni jednoręcznej jeżeli masz tarcze nie liczy się, axe ringi są bardzo łatwo dostępne.
A co do cen to axe jest dużo doroższe od sworda szczególnie na nowych swiatach. Dragon lance jest dużo lżejsze od gsa.
podsumowanie : AXE RULEZ!:P

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:03.