Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Poradnik dla magów (i druidow). (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=4075)

Berials 29-07-2005 10:53

re: Dziki Świstak

Larvy albo Roty na Daramie.

Thoril 02-08-2005 18:26

Troche tego nierozumiem z tymi dwarfami ja na nich expie na 15 lvl z runkami i mi sie zwraca za soldiery ,a co do guarda przed chiwla wpadlem w pulapke weszlem do dziury i byly 3 soldiery i dwarf guard ale je zabilem 3 wystrzaly z gfb i jednym z sd w guarda a jestem druidem dodam ze bylem opkrazony

Thoril Thon
lvl:15+
mlvl:31+
server:secura
best monster solo: dwarf geomencer,witch,monk(triangle tower),orc leader,dwarf geomencer
best monster team:...::...

Fossils Master 07-08-2005 21:47

KOlejny dobry człowiek.

Po co pisać 5 poradników dla maga. w obiegu jest niejeden i nie ma potrzeby robic nowych. Ale nawet spoko było. zapomniałes troche o mino. :D

ADO(1994) 14-08-2005 17:33

Ado(1994)

Ok.Superowski poradnik na 5+ :cup: oby robili wiencej takich poradnikó zwłaszcza dla magów :mag:,sam mam maga 13 lvl i magiczny 15.

Mandrace 15-08-2005 21:04

Nie wiem czy ktos pisal juz o tym (bo jest 25 stron postow). Opisze tu jedna sytlacje gdzie jest dosc dobry exp ale przy duzych wydatkacj :/

Dragon Lord (w wiezy):
NA poczatek musimy wstac o 7.00 zaby zajac wieze :). na wyprawe idziemy z minimum: 1 bp SD, 2-3 bp MF-ow i z posiadaniem czarku Magic Shield (albo ringa na to). DLa ubijamy w bardzo laty sposob: wchodzimy na poziom z DLem (na Magic Shieldzie), bijemy dziada jednym strzalem (przy odrobinie sczescia 2 razy) z SD i schodzimy na dol. Pijemy MFki i to samo. Trzeba to robic szybko bo DL sie leczy. Przy nieziemskim farcie wypadnie nam RH albo DSM (ale na to nie ma co liczyc :(). Level to ok. 35 na conajmiej 50+m lvl (ale m lvl to chyba najmiejszy problem).

Skrzeku 21-08-2005 14:35

Mam takie pytanko czy monka utrzyma przez jakis czas vampira ?

Berials 21-08-2005 14:40

re: UP

Przez jakiś czas tak. Ale musiałbyś w tego Vampira nieźle z Hmm strzelać.

Arathorn 21-08-2005 16:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mandrace
Nie wiem czy ktos pisal juz o tym (bo jest 25 stron postow). Opisze tu jedna sytlacje gdzie jest dosc dobry exp ale przy duzych wydatkacj :/

Dragon Lord (w wiezy):
NA poczatek musimy wstac o 7.00 zaby zajac wieze :). na wyprawe idziemy z minimum: 1 bp SD, 2-3 bp MF-ow i z posiadaniem czarku Magic Shield (albo ringa na to). DLa ubijamy w bardzo laty sposob: wchodzimy na poziom z DLem (na Magic Shieldzie), bijemy dziada jednym strzalem (przy odrobinie sczescia 2 razy) z SD i schodzimy na dol. Pijemy MFki i to samo. Trzeba to robic szybko bo DL sie leczy. Przy nieziemskim farcie wypadnie nam RH albo DSM (ale na to nie ma co liczyc :(). Level to ok. 35 na conajmiej 50+m lvl (ale m lvl to chyba najmiejszy problem).

I nie wiem gdzie tu masz ten dobry exp, jak wstaniesz o 7 rano to spawn dla będzie rzadziej niz 10 min czyli w 1h zrobisz 10k+ expa, i nie jest to ilość oszałamiająca. Jka ktojuż 35lvl i mlvl 50 to dużo lepszy exp jest na guardach/necro i w dodatku guardy na 100% się zwróci a na necro jest i tak większa szansa że się zwroci niż z dla. Jeżli już chcesz chodzić na lde to lepiej double spanw w podziemiach, kolega palek/sorc 40+ (licząc że ty masz ten 35lvl) i bloker co najmniej 50+. Tam jest dużo lepszy exp, i dużo mniejsze koszty.

Leos 30-08-2005 02:38

Jestem magiem 16lvl 22mglvl :baby: , pochodze z Astery (Thais). Mam pytanie> Chodzic jeszcze na roty na Fibule czy zaczac zabawe z cyckami :p ?

Jeszcze jedno. Mam pomysl 8o tylko nie wiem czy bedzie skuteczny. Ide na cyce, biore kilka bp hmm jak spotkam pierwszego to znikam(czarem) i nawalam .Ciagne ile wlezie zwiewam, lowie ryby, regeneruje mane i znowu to samo :blazen: .

Majki rules 01-09-2005 20:13

Nawet niezly poradnik i to nie tylko dla socków ale takze dla druidów :P Mam tylko jedna prosbe jak masz mniejszy lvl np. 21. tak jak ja :D to jakie stworki przyzywac?? mino archery i elfy scouty za szybko padaja jak expie na cyklopach (jak jest jeden to nic sie nie dzieje ale przy wiekszej ilosci musze uciekac :( ...) NIe wiem czy nie sprobowac z tarantula ale to musze poczekac jeszcze jeden level.

coconut 04-09-2005 17:45

Myślę że expienie na trollach to zła rada. pełno pk jest tam . ja na przykład zginełem 2 razy w 5 min!(już tam nie chodze!)

ReXXX 11-09-2005 15:19

Niedawno zdobyłem 27 lvl. Chciałem wypróbować monka na cyclopach i mino guardach (pod thais) Wystąpił jednak problem: gdy widze cyclopa i daje na niego atack to cyclop dalej goni mnie a monk goni cyclopa. W końcu cyclop pada, ecz w ograniczonej przestrzeni ( kopalnie) by sie nie sprawdziło.... Co zrobić, żeby sie przezucał?

Berials 11-09-2005 19:45

re: UP

Potwór atakuje tego którego zobaczy pierwszy albo tego który stoi bliżej. Poprostu chódź tak aby Monk szedł pierwszy (chociażby kratke za Tobą).

Skoro nie masz jeszcze doświadczenia z summonami, to lepiej napoczątku właśnie chódź na Cyclopy i Mino Guardy na otwartym terenie aby sobie poćwiczyć bo w kopalniach już tak łatwo nie będzie.

Answer 12-09-2005 22:53

Mam sorca 47lvl 47mlvl Bez pacca.
Gdzie expic zeby moc kupowac runy w sklepie i nie tracic czyli 2.5k na bp hmm itd. ceny skelpowe.
Bez pacca to wiecie troche ciezko...
Aha mam bohy a reszta to kiepkso tylko dark-set. czyli tak jak plate set

Gibdzioch 16-09-2005 13:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Answer
Mam sorca 47lvl 47mlvl Bez pacca.
Gdzie expic zeby moc kupowac runy w sklepie i nie tracic czyli 2.5k na bp hmm itd. ceny skelpowe.
Bez pacca to wiecie troche ciezko...
Aha mam bohy a reszta to kiepkso tylko dark-set. czyli tak jak plate set

Tak żeby było krótko i zwięźle...chyba nie da sie tak:)

Exude 17-09-2005 11:55

Czemu draga uważacie za tak straszliwego stwora ja zabiłe go drutem na 12 lvl i 18 mlvl byłem z jeszcze jednym drutem który miał 16 lvl i 20 mlvl.BYlismy go z hmm i energy fielda B) Naprawde

Answer 17-09-2005 12:19

Czy 2 minoarchery zabija gsa?

Knight of Bhall 23-09-2005 03:14

Spox

Spoko poradnik :) Ja chciałbym dodać że najlepiej się expi na bahanach koło Venore dla sorca i druta. Są tam roty i trolle 8o

Guriel 02-10-2005 10:58

Pomozcie mi bo kapletnie nie wiem na czym expic od lvl 30. Do 30 siedzialem na rotach, a teraz nie wiem na co chodzic;/ net mam beznadziejny bo lagi mam caly czas, komp zreszta tez. Co polecacie dla 30 druida? z mlvl 37? plx pomozcie

Blue 05-10-2005 17:59

Guriel polecam Cyklopy w Thais :) nie ma sensu robic tam summona więc proponuje zrobic 5 bp HMM ^^ Poćwiczysz w ten sposób m lvl i lvl także zdobędziesz -.^ Od czasu do czasu można wylootować halberd, dark helmet, albo club ring. Ponadto znajduje się tam równierz pewien quest a na drodze do niego pare Ghouli więc life ringa też można trafić :)
Btw. są tam tylko i wyłącznie Cyklopy i w jednym miejscu w podziemiach ghoule, więc nie ma się czego obawiać. W razie czego, gdyby było ich naraz więcej zawsze miej mane na niewidzialność i Bp GFB. Cyklopy huntuj na full defa i uciekaj strzelając z HMM.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:08.