Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   FAQ i zasady (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=29)
-   -   Tibia Rules (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=56622)

Slythia 26-04-2008 10:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gangstaa (Post 2023502)
Niby Jak Mialo By To Wygladac? Ja Bym Dodal Do Tibi Skile Dal Knightow...
Tzn Szansa z 10% Na Udezenie Skilem... Zabieral By Z 20 Many I Dodawal By Do Ataku z 40% Wiecej xD Czyli Np Jak Bym Zajeb.. Za 100 To Ze Skillem 140 xd... Lub Jeszcze To Jakos Ogarnac Bo Pomysl Zajebisty...

Ale Tibia Jest Taka Jaka Jest... Narazie Malo Osob Nazeka xd...

Temat dotyczacy propozycji znajduje sie tutaj:
http://forum.tibia.com/forum/?action=board&boardid=10
Oczywiscie, jest on w jezyku angielskim.

Ps. Pisanie kazdego wyrazu z duzej litery utradnia czytanie...

Gangstaa 26-04-2008 14:35

...

Wali Mnie To... W Chuj Dzieci Gra W Tibie Ktore By Dodaly Do Tibi Pokemony Albo Jakies Miecze Swietlne... =o

Btw Ty Bez Jaj Grasz W Tibie??? "Sylthia" Czy Jakos Tak... =p
Tibia Ryje Banie... Moja Byla Gra W Tibie... Swojego Czasu Kupila
Hara W Tibi Od Kumpla Mojego Znajomego Za 300zl =p...
Ty Pewnie Bys I Kupila Za Dwa Kola Jakiegos 230+ MS'a...
Bo Jak Widze Tyle Tu Kozakow... Np Ten Ryba A Tez Tibio Maniak Po 12h Dziennie Na Tibi Cisnie... =p

sellemon 21-06-2008 00:23

??

Witam.

Nie wiedziałem gdzie to wrzucić wiec zapytam tutaj :).

Wczoraj około godziny 22. zmieniłem adres e-mail na tibia.com lecz nie pamiętam go. Szukałem na tibia.pl co wtedy zrobić. I znalazłem , że jeżeli po 24 godzinach nie odbiorę nowego hasła które zostało automatycznie wysłane na nowy e-mail wróci stary adres i stare hasło. Mineły 24 godziny lecz nic sie nie zmieniło i wciąż obowiązują nowe hasło i adres meilowy. Co w takiej sytułacji robic ? biorąc pod uwage , że recover key mi gdzieś zaginą.

Slythia 21-06-2008 10:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez sellemon (Post 2128092)
Witam.

Wczoraj około godziny 22. zmieniłem adres e-mail na tibia.com lecz nie pamiętam go. Szukałem na tibia.pl co wtedy zrobić. I znalazłem , że jeżeli po 24 godzinach nie odbiorę nowego hasła które zostało automatycznie wysłane na nowy e-mail wróci stary adres i stare hasło. Mineły 24 godziny lecz nic sie nie zmieniło i wciąż obowiązują nowe hasło i adres meilowy. Co w takiej sytułacji robic ? biorąc pod uwage , że recover key mi gdzieś zaginą.

Jesteś pewien, że adres email uległ zmianie? Próbując zmienić musiałam czekać aż miesiąc...

Spróbuj pobawić się z lost account interface:
http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=129308
Mając tylko accout number nie odzyskasz konta, musiałbyś mieć choć jedną rzecz więcej.

@Gangstaa
Wolę nie komentować. I proszę, nie pisz każdego słowa z wielkiej litery, źle się to czyta.

Kafffffar 21-06-2008 11:50

Siema , mam maly problem.Dostalem bana za nick ktory brzmial Bocziisz
Ban brzmi:
Banishment: Account banished until Jul 06 2008, 09:49:23 CEST because of name inciting rule violation (Mean "I'm using bot(maro)")

Rozumiem ,ze moglem dostac za niego name locka ale czy ban to nie przesada? Mam taki nick bo w rl nazywaja mnie Boczek i poprostu troche go zdrobnilem i zmienilem.Jak by bylo Botisz albo Botuje czy cos takiego to ban bylby uzasadniony ale w tym przypadku uwazam ,ze nie zasluguje na tego bana.
Myslicie ,ze Cipy przyjmna takie usprawiedliwienie? I jeszcze pytanie: W jaki sposob i gdzie mozna odwolac sie od tego bana ?

Slythia 21-06-2008 11:59

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kafffffar (Post 2128564)
Siema , mam maly problem.Dostalem bana za nick ktory brzmial Bocziisz
Ban brzmi:
Banishment: Account banished until Jul 06 2008, 09:49:23 CEST because of name inciting rule violation (Mean "I'm using bot(maro)")

Rozumiem ,ze moglem dostac za niego name locka ale czy ban to nie przesada? Mam taki nick bo w rl nazywaja mnie Boczek i poprostu troche go zdrobnilem i zmienilem.Jak by bylo Botisz albo Botuje czy cos takiego to ban bylby uzasadniony ale w tym przypadku uwazam ,ze nie zasluguje na tego bana.
Myslicie ,ze Cipy przyjmna takie usprawiedliwienie? I jeszcze pytanie: W jaki sposob i gdzie mozna odwolac sie od tego bana ?

Pecha miałeś ; ). Spróbuj napisać maila na adres [email protected] z wyjaśnieniem, być może cofną Ci tego bana.

Kafffffar 21-06-2008 12:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Slythia (Post 2128593)
Pecha miałeś ; ). Spróbuj napisać maila na adres [email protected] z wyjaśnieniem, być może cofną Ci tego bana.

Ano mialem ^^ Czyli rozuemim ,ze to tam zawsze wysyla sie wszystkie zazalenia i odwolania od banow?

Slythia 21-06-2008 12:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kafffffar (Post 2128598)
Ano mialem ^^ Czyli rozuemim ,ze to tam zawsze wysyla sie wszystkie zazalenia i odwolania od banow?

Czasem można się także odwołać przez swój panel kontrolny na tibia.com pod warunkiem, że ban został dany przez gma/cma. W tym przypadku podejrzewam, iż jest to winą senior tutora, dlatego też powinieneś się tam odwołać.

Betheley 23-06-2008 23:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez sellemon (Post 2128092)
Witam.

Na tibia.com na swoim koncie masz wiadomośc że został zmieniony adres e-mail. Jest tam także podany ten adres.

Pozdrawiam. ;D

Fureyka 01-07-2008 13:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Slythia (Post 2128605)
Czasem można się także odwołać przez swój panel kontrolny na tibia.com pod warunkiem, że ban został dany przez gma/cma. W tym przypadku podejrzewam, iż jest to winą senior tutora, dlatego też powinieneś się tam odwołać.

Aby napewno? Z tego co wiem przez panel można się tylko odwołać jak ban był dany przez GMa. Jeśli zbanował go CM to decyzja jest nieodwołalna ;p

btw Kafar coś się uwzięli na Ciebie XDD

Slythia 01-07-2008 13:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fureyka (Post 2152823)
Aby napewno? Z tego co wiem przez panel można się tylko odwołać jak ban był dany przez GMa. Jeśli zbanował go CM to decyzja jest nieodwołalna ;p

btw Kafar coś się uwzięli na Ciebie XDD

Chyba! jeśli zostałabyś zbanowana w grze to wtedy można się odwołać, w przypadku raportów od senior tutorów nie ma tej możliwości (w końcu co najmniej dwie osoby sprawdzają ów wypowiedź).

Napisałam "chyba", gdyż nigdy nie widziałam bana od cma ; ).

Rybzor 01-07-2008 14:06

Aby rozwiać wątpliwości;
Cytuj:

If you do not understand the reason, or if you would like to protest against the banishment, you can complain about it, provided the banishment has not been imposed by the customer support. To do so, please view the corresponding entry in your criminal record and click on "Complain". Once you have submitted your complaint the gamemaster who has banished you will answer and explain the banishment to you. Again, banishments imposed by the customer support are considered final, so it is not possible to appeal against them.
Wynika z tego, że bany nałożone przez CM są ostateczne, od decyzji GMa można się jednak odwołać. Nie ma różnicy, czy ban został nałożony "w grze", czy w toalecie.

G17 14-07-2008 14:50

a czy jak np zwiewalem od 5 berserkerow i te 5 berserkerow przezucilo sie na jakiegos innego ziomka i on padl to moze mnie oskarzyc o lurowanie ? ;p

Fureyka 14-07-2008 15:52

Teoretycznie tak, praktycznie nie ;D
Przy takich rzeczach musi byc obecny cm/gm. Nie znam osoby, ktora byla zbanowana za lurowanie. Moze dlatego, ze gram na serwerze przez nich zapomnianym xd

empuszek 06-09-2008 10:12

Dwa konta, jeden bot

Mam pytanie. gdybym załozyl sobie drugie konto i zostalo by one przyłapane na botowaniu to moje prawdziwe konto tez dostanie bana?

Rybzor 06-09-2008 10:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez empuszek (Post 2259065)
Mam pytanie. gdybym załozyl sobie drugie konto i zostalo by one przyłapane na botowaniu to moje prawdziwe konto tez dostanie bana?

Nie .

Emcess 06-09-2008 11:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez G17 (Post 2178590)
a czy jak np zwiewalem od 5 berserkerow i te 5 berserkerow przezucilo sie na jakiegos innego ziomka i on padl to moze mnie oskarzyc o lurowanie ? ;p

musi Cie zlapac na goracym uczynku.

zapzapzap 13-09-2008 23:01

bsn

witam
otrzymałem list w depo, że mogę otrzymać bana bo złamałem zasadę 3b, kazano mi zalogować się na tibiaban.com ale ja nie mogę znaleźć gdzie dokładnie mam szukać co konkretnie przewiniłem bo wyświetla mi sie moja strona - nawet nie wiem co dokładnie mi zarzucają,gdzie to dokładnie sprawdzić??

Rybzor 13-09-2008 23:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez zapzapzap (Post 2267098)
witam
otrzymałem list w depo, że mogę otrzymać bana bo złamałem zasadę 3b, kazano mi zalogować się na tibiaban.com ale ja nie mogę znaleźć gdzie dokładnie mam szukać co konkretnie przewiniłem bo wyświetla mi sie moja strona - nawet nie wiem co dokładnie mi zarzucają,gdzie to dokładnie sprawdzić??

To próba oszustwa. Nie loguj się na tą stronę, a najlepiej nawet nie wchodź na nią. Nie ufaj takim listom.

zapzapzap 14-09-2008 09:49

ban

nie wchodziłem na tę stronę ,a le dzisiaj moja postać nie ma żadnego seta,ani różdżki a w banku mam tylko 500 golda - nie uzywam i nie używałem żadnego boota ani innych programów.inne moje postacie sa ok,

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 20:22.