Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   Paladyn czy Knight ??? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=8975)

Gezund 04-08-2005 09:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Maciek Predator
Palladyn takze moze uzywac run SD. Jezeli masz dobre skille bolt+sd moze zabolec.

Myśle że exori+ ice rapier zaboli jeszcze bardziej.

Harru 04-08-2005 13:51

jak ma pall wysoki shielding i zalozy tarcze to mu knight moze gó** zrobic , a palek w miedzy czasie go moze z hmm/sd nawalac , taka prawda ze pal racze knighta niezabije ale knight palka tez nie , ktos tam pisal ze bez blokera palek nieubije gsa , jak sie ma 60lvl+ to gsy to najlepsze expowisko dla palkow ( samemu ) schodzi 0 uh no moze jak Cie lag zlapie i Cie gs dopadnie , wysokolevelowy pal z sd nawet po 300 moze uderzyc przyklad : Valise z danubi jak ktos niewierzy moge pokazac screena :)

Forlen 04-08-2005 15:20

Knight

Ja bym ci polecił abyś dalej grał sorcererem :p Ale jak masz wybrać knight czy palladyn to wybierz knighta, poniewaz na h lvl pallowi idą slabsze hity niz knightowi ,nawet jak masz bardzo dobre skille :) A więc knight jest moim faworytem :sword:

Łowca MeNeLi 04-08-2005 15:45

wiesz co wegług mnie Knight jest postacią dla cierpliwych bo trening to bardzo nudna (jak dla mnie) czynność... A pall też potrzebuje treningu ale siła ataku czyni trening ( na non-pvp) expieniem i to jest duży plus ... Polecam palla :]

xemmoe 05-08-2005 09:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Harru
jak ma pall wysoki shielding i zalozy tarcze to mu knight moze gó** zrobic , a palek w miedzy czasie go moze z hmm/sd nawalac

Z GSa na dobrym skillu tak po 70-80. Twoim zdaniem to jest mało?
Nie wierzysz... tzn nie grałeś nigdy w tibie...
Ale knight moze nic nie robic, stanie w miejscu i bedzie czekal az sie palkowi skoncza bolty/runy

Eminem 05-08-2005 17:27

Zdecydowanie wolę Knighta !!!

Słuchaj paladyn to cienka dupa X( (według mnie). Knight ma dużo hp :) dużo capa ;) , łatwo trenuje skille :D ,szybko expi :] i oczywiście błyskawicznie zarabia kase :) . Wybierz knighta, to dobry wybór. :cup:

Harru 06-08-2005 10:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez xemmoe
Z GSa na dobrym skillu tak po 70-80. Twoim zdaniem to jest mało?
Nie wierzysz... tzn nie grałeś nigdy w tibie...
Ale knight moze nic nie robic, stanie w miejscu i bedzie czekal az sie palkowi skoncza bolty/runy

Zapraszam na danubie
Harrus Pallus / Venore
czekam

omg 06-08-2005 10:51

tia...

Eminem knightem grasz jak nie radzisz sobie palkiem (w wielu przypadkach).. a pozatym knightem na niskich skillach nie pojdziesz na guarda bo by Ci uhy szly piorunem a sama "exura" sie nie wyleczysz :p, a palkiem mozesz spokojnie isc na guarda/y i wystarczy "vitka" ewentualnie, jesli jestes bojazliwy, bierzesz od 2-3 uhow..knight jest nuuuuudny, a palek wg mnie jest ciekawa profesja chociaz ze wzgledu na ilosc czarow, mozliwosc huncenia czegos w miare silnego na niskich skillach (na podstawie wlasnych doswiadczen) i wogole jak dla mnie palek rox ;)

Bakura 06-08-2005 11:20

Jeżeli jeszcze nie wybrałeś to polecam rycerza.Nadchodzi najgorsze update.Znikające speary to jednak coś.Więc jeżeli chce Ci się biegać do depo co 1 minute aby nabić 60 dista to wybierz palladyna:P Potem to się zwróci.Zresztą...knightem też będzie cieńko ,bo oni głównie do blokowania,a teraz nie otworzysz potwora którego blokowałeś(przynajmniej tak pisali gdzieniegdzie)Najlepiej to wogóle w Tibie nie graj:P

xemmoe 06-08-2005 15:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Harru
Zapraszam na danubie
Harrus Pallus / Venore
czekam

nOOb me plax?

Saseczek 06-08-2005 16:03

Kinght

Moim zdaniem powinieneś wybrać knighta .Szybko nabijesz expa oraz skile.Zarobisz mase kasy.Paldyn nie ,ponieważ nowy uptade nie będzie korzystny. ;)

Vil 06-08-2005 20:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bakura
.Znikające speary to jednak coś.Więc jeżeli chce Ci się biegać do depo co 1 minute aby nabić 60 dista to wybierz palladyna:P

Trening bedzie teraz latwiejszy. Chcesz wiedziec dlaczego? Poszukaj na forum

jakby sie dobrze przyjrzec to palek na update traci najmniej, a nawet zyskuje ( choc z tym to juz mozna polemizowac )

niewidomy 06-08-2005 20:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Para
:) chyba macie racje najprawdopodobniej bede gral palem :lucznik: .
Ale mam jeszcze jedno pytnko jest sobie knight 20 lev i pall 20 lev obydwoje bez uhow ktory wygra ???? (pall ma 100 strzal) Piszcie swoje opinie a bede wynagradzal notami z gory dziekuje.

palkowi moga sie skonczyc strzaly i moze dednac
knight podbiegnie to palek jest biedny
palek malo bedzie walil z skillami 60 dist knight ruwniez by mial 60 shield i co? wtedy knight by zblokowal ponad polowe strzal palkowi koncza sie strzaly ded

Okrutny 06-08-2005 22:44

Hmm....

A ja sie odniose do najczesciej zadawanych pytań :|
Zamiar grać 2 tygodznie, góra miesiąc? Wybierz pala. Chcesz grać dłużej - knight. Więcej udźwigu, nieco dłużyszy trening, więcej life, możesz mieć słabe polaczenie z netem i przeżyjesz. A i najwazniejsze.... tu do paladyna: chcesz grać efektownie? Wydajesz cały szmal który nazbierałeś, a nie zbierasz dużo bo dźwigasz cholerne strzały.
ps. Gram palem ale zalozylem knighta (lv8 50% do 9 skile 40/40)

Slaphider 06-08-2005 22:45

Zdecydowanie Knight.Ze względu na prostote obsługi i jego siłe:) człowieku od 60 levelu nikt go niepowstrzyma przed niczym.Bo ma tak dużo capa wtedy i żyć że może sie napchac ponad 20 bp uh.Spójrz na Bubble ona np nosi z 100 bp uh mówie jaknajbardziej serio!

Van Deer Zudrak 09-08-2005 11:21

Swietny Wybur

Bardzo dobrze ,że wybrałeś Palka . Mimo ,że Knight ma wiecej cap itd.
Palkiem morzna chodzić wcześniej na mocniejsze potwor (np.Palek na tym samym poz. co knight skiluje na cycach a knight musi na rotach).
pozatym walka na dystans zanim knight podejdzie do potworka (dystansowego) traci caly plecak UH-ów , a palek spokojnie wali z łuku lub kuszy (dla tych co się zawsze wyłamują polecam HMM i SD).

Bezimienny
lvl: wystarczający
mlvl patrz odpowiedż wyrzej
skile : Brak danych/brak danych
profesj : PALEK :cup: :lucznik:
serwer: Duży (non-PVP lub PVP )

Vil 09-08-2005 12:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Van Deer Zudrak
zanim knight podejdzie do potworka (dystansowego) traci caly plecak UH-ów , a palek spokojnie wali z łuku lub kuszy (dla tych co się zawsze wyłamują polecam HMM i SD).

lol? a walczyles kiedys palkiem z mino archerem albo hunterem ? i kto w takim pojedynku traci uhy ? knight czy palek ?

nigdy nie wybierajcie pala na pierwsza postac ! pare dedow i sie zrazicie do gry..

xemmoe 09-08-2005 13:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil
nigdy nie wybierajcie pala na pierwsza postac ! pare dedow i sie zrazicie do gry..

Niekoniecznie. Ja na początku wybrałem pala i nie żałowałem. Do knighta można zraźić się przez trening... Dopiero później zauważyłem jego zalety.

Kamlot De'Kapy 10-08-2005 00:14

Już niemoge wytrzymać... knight może spokojnie pokonać palka na tym samym lvlu itp. Pall nie zawsze strzela "biegnac" musi nieraz przez sekundke stanoc żeby strzelić, a rycek ma dużo życia więc uhy nie będzie tak tracić jak palek...
PS. Temat do zamkniecia PLX (?) 8o

Macieq17 16-08-2005 12:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mefisto Er
miałem paladyna lvl 35 skile 77/65 i jakoś dostałem baty od 25 knighta pomimo to ze mialem za***isty skile i super stuff...

Moim zdaniem Knight jest lepszy... Taki knight 60 lvl i mag 60 lvl bili sie pod depo, knight obrywał na mase ale mag tez nie gorzej... tyle ze magowi sie skończyły sdeki, zaczą naparzać z gfb, a knight tylko sie uhał i wkońcu zabił maga bo skończyły mu sie runy...

Chciałem jeszcze dodać że Palkiem sie fajnie gra i expi.. ale knight jest lepszy!!

Pozdrawiam
Mefisto Er

Chciałem Tutaj przyznać koledze racje,ponieważ jest tak...jak on pisze..ma racje jeśli Knight Doleci do Pallka to Pallek niema szans,knight jest dobry wtedy gdy ma 30+ i Bp...Uh Skille 65/65,sam gram Knightem i z lvl 22,skopałem tyłek kolesiowi z 34 lvl.. (PaLlek),a nawet nie miałem wtedy 4mlvl zeby sie uhnąc tylko exurke,hehe smieszne co..ale prawdziwe,Każdy ma swoje plusy i minusy,wszysyc mówią że Knight zdrzera za duzo Uh,jak blokuje... (*To se K***a sam stań tym swoim Sorcerkiem.. :| ze skillami 20/18),niema sie co smiać z knightów to potęzna profesja moim zdaniem,Sorc ma przewage Sd-kami,Druid-Uhami=(Traci Szybko zycie),Pallek-Bolty przy skillach 70 dista dawają niezłego kopa,choć i tak przegra z Knightem..chyba ze ma wyższy lvl...o 3/4 :] pozdrp

@LL

Live for MUSIC...... B) :]

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 18:40.