Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Updates (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=166)
-   -   Wyrównanie profesji (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=116597)

Exodus 16-04-2007 15:00

Ja bym proponowal wprowadzenie czegos w rodzaju 'skilla'(w innych grach) tzn,. ze knight na jakis czas moglby mocniej uderzyc , palkowi przydalby sie jakis troche oplacalny czar ofensywny , ale nie az tak zeby mogl expic magia jak sorc.

Co do tych skilli dla knighta moglyby sie ladowac okres czas badz mozna byloby kupic w sklepie cos co laduje i najlepiej gdyby dzialaly glownie na potwory.

I ewentualnie zmienic sile UHa w zaleznosci do lvl , bo teraz duzy knight UH sie o wiele za malo zeby przezyc atak 5 sorcow na jego lvl , a przeciez wedlug zalozenia knight powinien byc jak czolg :p

Kellerman 16-04-2007 16:05

Najlepszy sposób na wyrównanie profesji ;d?
moim zdaniem zawsze będą się czymś różniły ,ale chyba takim najlepszym pomysłem byłoby powrót clienta 2002 ;d

Xzonixek 16-04-2007 16:38

Zwiekszyc atak i czestotliwosc trafienia/ataku bolt
Zwiekszyc hit rycka i uzaleznic obrazenia z sd od defa/arma potwora/gracza
Zmniejszyc szybkosc visa a nie jak karabin maszynowy:P
Dodatkowa umiejetnosc ofensywna dla paladyna
Zwiększyc zapotrzebowanie na runy dla kazdej profesji, a nie ze do 120 lvla rycek tylko uzywa uhow a po tym explo/hmm razem z palkiem... Sorc/druid praktycznie do 200 moze expic na manie:P

Expowiska dla paladynow, dodatkowe dragon lairy i cos z gsami w stylu poha/d laira edron

Xeremon 16-04-2007 18:44

Cytuj:

uzaleznic obrazenia z sd od defa/arma potwora/gracza
:D :D :D :D

Coach 17-04-2007 16:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xeremon (Post 1372639)
Cytuj:
uzależnić obrażenia z sd od defa/arma potwora/gracza

:D :D :D :D

z czego sie śmiejesz ?? sd zadaje obrażenia fizyczne, a przed obrażeniami fizycznymi chroni def, skile i eq w przypadku potwora jego siła

Regoor 17-04-2007 20:40

Ja jestem nad ulepszeniem knightów/paladynów, dlatego też tak zagłosowałem w ankiecie.
Według mnie druid i sorc mają się teraz za dobrze [w szczególności chodzi mi o różdżki i szybkość rośnięcia many].

Pozdrawiam.

siniestro 17-04-2007 22:00

SORC ma za dobrze, druid jets ok :)

nie patrzcie tylko na pacc, bo na faccu druid jest syfem a sorcem mozna niezle nawet grac :)

2up.
chyba o to mu chodizlo, bo koles Xeremon chce zrobic wlasnie, zeby sd zalezalo od defa, a przeciez juz zalezy :)

Xzonixek 17-04-2007 23:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez siniestro (Post 1374683)
SORC ma za dobrze, druid jets ok :)

nie patrzcie tylko na pacc, bo na faccu druid jest syfem a sorcem mozna niezle nawet grac :)

2up.
chyba o to mu chodizlo, bo koles Xeremon chce zrobic wlasnie, zeby sd zalezalo od defa, a przeciez juz zalezy :)

Huja wafla-.- Chodzilo mi o to aby zrobic to jak explo bo to jest bez sensu gdy jakis idiota moze zajebac w najlepiej opancerzonego rycka za 500 (190+ms) a powinno chociaz 1 arm 10dmg odbierac:P

PogromcaDwarfGuardow 17-04-2007 23:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez DziubSs (Post 1260308)
Ulepszenie Knightów i Palladynów.. ;p

Lol!Sam gram palkiem i wiem jaki jest potężny,ale co knighta-wypadało by dać mu więcej fory np.szybsze skilowanie i możliwość leczenia się exurą gran.

Ujo 18-04-2007 14:04

druid bez pacc to tylko fabryka uhuw jagy dali by druidowi sio to może to by sie zmieniło

iVee 18-04-2007 17:15

up@

Sio masz na pacc'u więc "talk to the hand" :baby:

Misiuuu 22-04-2007 14:34

Jak czytam te wasze "wypociny broniących się magów" to nachodzi mnie jedno pytanie: ilu z was grało sorcem/drutem przed update zima/2005???
Newsy o tym czytałem z kumplami wszystkich profesji i wszyscy mówili jednogłośnie: ten update zniszczy tibie. Jak widać tak się stało. Pewnie większość z was nie wiedziała co to tibia... Powiedzcie mi starzy gracze kiedy był lepszy klimat: wtedy gdy ktoś grał magiem jak potrafił grać, czy teraz gdy kolo sie wnerwi i sorciem wbije 100lvl w miecha?? Popatrzmy np. na Tajfuna który rządził na furorze za czasów sorców z skull staffem. Fala noobów z wandami/rodami w*******ającymi się gdzie sie da zasypała tibie... Moim zdaniem ostatnie "żółwie" były właśnie próbą zbliżenia knightów do sorców, ale powiedzcie mi gdzie średniowieczny klimat gry w żółwiach?? W tym przypadku nic już nie przywróci tamtego starego klimatu sorców/drutów z 15 lvlami i 40 mlvlami oraz wymiatających knightów i palli (chyba że ots albo powrót do tibii 7.5) Tyle :P

edit: nie sugerujcie sie że jestem noob sorc bo w tibie gram z 3 lata i prawie cawsze grałem knightami ;)

siniestro 22-04-2007 17:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xzonixek (Post 1374829)
Huja wafla-.- Chodzilo mi o to aby zrobic to jak explo bo to jest bez sensu gdy jakis idiota moze zajebac w najlepiej opancerzonego rycka za 500 (190+ms) a powinno chociaz 1 arm 10dmg odbierac:P

ehh, swoim drutem robilem sd test hity, i gdy kolega nie mial ekwipunku t ozamiast 120 wchodzilo 150 ;P
pol bp sd zuzylem :)

Shor'tugal 22-04-2007 20:28

Według mnie wyrownanie profesji będzie takie, że Cipsoft doda nowe miasto jak juz mówił ( Pacc ofc pewnie ;) ), no i przy okazji jakies expowisko dla knighta :D .

@Edit

Proponowałbym również wprowadzenie takie czegos, ze podczas uzywania czaru pojawia nam sie pz ( ale nie pz lock). Bo skoro knight przy skilowaniu niemoze dac odrazu loga jak ktos przyjdzie ( bot plax ) to czemu profesje magiczne moga dac robic :D ?

Frapper 22-04-2007 22:10

Zrozumcie, ze nie moga dac knightowi szybszych skili bo co z tymi co skilowali do 100+? Albo wprowadza minimalny hit i podwyzsza srednia, albo dalej bedzie gowno.

JanCzarny 25-04-2007 17:13

Jak maga i druida pogorszą
To archaiczni paladyni i rycerze będą lepsi od doskonałej rasy magów i druidów :D

Maniek_Diixus 25-04-2007 17:34

Ulepszenie Knightów/Palladynów

Lol powinni ulepszyc tylko knightów, poniewaz pallek se idzie nic go nie bije i zabija potwora w moment -.- a knight bije draga minute ...

Ghard Lage 25-04-2007 20:14

Powinni dać crytical hit dla knighta, sio dla druida facca i nie łamiące się speary dla palla i by starczyło -.-

igoman 25-04-2007 20:35

Trzeba by ulepszyc (to przede wszystkim, dać im cos w rodzaju exori, albo cos innego) palów, knightów i dodać druidowi czaru typu exevo mort hur lub ue. A sorc jest dobry i go ulepszać nie trzeba

Tomciu 25-04-2007 21:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Maniek_Diixus (Post 1388485)
Lol powinni ulepszyc tylko knightów, poniewaz pallek se idzie nic go nie bije i zabija potwora w moment -.- a knight bije draga minute ...

HAHHAHAHAHAHAH nie mogę ...Pall szybceij zabija smoka ? Chyba do 50 lvl'a ... Potem najtowi wchodzą hity po 150 i może dojść do 200 a palkiem średni hit na 80 dysta to ~110 ...

Borucao 25-04-2007 23:13

Nie wiem czy juz to ktos napisal wczesniej ale:
Mogli by dodać Knightowi mocniejsze hity gdy wbijamy wyższy lvl

General_Caster 25-04-2007 23:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez igoman (Post 1388893)
Trzeba by ulepszyc (to przede wszystkim, dać im cos w rodzaju exori, albo cos innego) palów, knightów i dodać druidowi czaru typu exevo mort hur lub ue. A sorc jest dobry i go ulepszać nie trzeba

lol jak sama nazwa wskazuje Druid Defensywna profesja Sorc Ofensywna jak chciales miec mort hur albo UE to sorka mogles se wybrac

Crok 29-04-2007 23:36

Ktos tam mowił o biciu sumonów na non-pvp mogli by to zrobic tak zeby moglli je bic tylko czlonkowie party czy jakiejs innej opcji dpecjalnej do non-pvp na skillowanie

libner 29-04-2007 23:52

Jebac... wtf? po co ulepszac palle i knighty? -.- trzeba pogorszyc druda i sorca ale serio bo jak ja wbijam w 2 tyg 40 lvl sorcem to juz jest przesada -.-' a tak serio... no to teraz nie ma przyjemnosci z gry... nie ma juz huntow bo na wszystko sorki i druidzi sami chodza klimat gry zepsuty pfff... =/ juz wolalem tibia 7.4 z farmami drutow :D

Misiuuu 30-04-2007 10:41

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez libner (Post 1396718)
Jebac... wtf? po co ulepszac palle i knighty? -.- trzeba pogorszyc druda i sorca ale serio bo jak ja wbijam w 2 tyg 40 lvl sorcem to juz jest przesada -.-' a tak serio... no to teraz nie ma przyjemnosci z gry... nie ma juz huntow bo na wszystko sorki i druidzi sami chodza klimat gry zepsuty pfff... =/ juz wolalem tibia 7.4 z farmami drutow :D

ja modle sie codziennie żeby przywrócili stary system magii :P to by kolosalnie zmieniło tibie na lepsze :PPPP

rezydent 30-04-2007 11:47

cipsoft powinien zrobić jakiś czar dla facc na druta, żeby ci wszyscy uhmakerzy ruszyli się a nie tylko stanie pod depo i "adura vita"
dla knighta i palla hity zależne też od lv, ale w niewielkim stopniu, tak aby na wyższym lv było widać średnią różnice

Smoly 30-04-2007 12:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tomciu (Post 1389069)
HAHHAHAHAHAHAH nie mogę ...Pall szybceij zabija smoka ? Chyba do 50 lvl'a ... Potem najtowi wchodzą hity po 150 i może dojść do 200 a palkiem średni hit na 80 dysta to ~110 ...

Hmm..Wątpie,żeby pallek "potem" (jak ty to wyraźiłeś) strzelał z boltów po 110~,przy 80 dyst'cie,ponieważ wątpie,żeby taki chociażby 70 pall miał równo 80 dysta.Pall jest 10000000000000000000000000000x silniejszy niż Knight.Knight w pvp to gówno,w PvM może być,a napewno pallek rozwali draga szybciej niż knight.

Misiuuu 30-04-2007 13:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez rezydent (Post 1397263)
cipsoft powinien zrobić jakiś czar dla facc na druta, żeby ci wszyscy uhmakerzy ruszyli się a nie tylko stanie pod depo i "adura vita"

chłopie te czasu uhmakerów pod dp minęły już bardzo dawno temu... fajnei by było gdyby wróciły :p

Shor'tugal 30-04-2007 14:18

Teraz warhammer i na roty :D

rezydent 30-04-2007 14:26

u nas i tak się utrzymuje ilość 4-6 drutów stojących przed depo i robiących uhy ;p

Bigzone 30-04-2007 14:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Knoxy (Post 1261796)
Hmm.... co do twego postu to mysle ze g*wno wiesz na temat tibi szczegolnie na temat profesji. Knight i Palladyn to potezne profesje? Tak naprawde to każda profesja jest dobra a szczególnie Sorcerer i Druid, te dwie profesje są aż za dobre, każdy update cipsoft robi gorszą tibie. Jak ja wybieralem postac to knight był najlepszą(dominującą) postacią, wiec byłem w 100% pewien ze bedzie mi sie tą profesją dobrze grało, miło. .

LOL
Sam sobie zaprzeczasz pisząc, że "knight był najpotężniejsza profesją" - (jeżeli uważasz, że cipsoft coś w tej sprawie zmieni to się mylisz)(widzisz kiedyś nikt nie dorównywał knightowi teraz nikt nie dorównuje sorkom (komuna też kiedyś rządziała w Polsce so what?[mam nadzieję, że nie wróci tak jak knight na pierwsze miejsce wśród profesji]) więc czego się burzysz lolq??) jak widzisz był ale czasy się zmieniły, być może kiedyś knight będzie najlepsza profesją tak jak za dawnych lat...(póki co sorcowie i druidzi rządzą).. a być może profesje zostaną zbalansowane...zobaczymy.

Napisałeś: "każdy update cipsoft robi gorszą tibie." A może z każdym updatem stajesz się coraz głupszy??
A teraz się zastanów nad moim pytaniem : W jakiej grze najt ma na początku jakiekolwiek trudności z zabiciem sorca??
Ponadto knight poskiluje sobie z ~20h i może o skilach do powiedzmy pewnego lvl'a zapomnieć -.- Jaka profesja w tibii najszybciej zdobywa wszystko na początku?>knight. Jaka profesja ma w dalszym etapie gry przesrane?>knight i pamiętaj, że tego nikt nie zmieni. Mogą polepszyć jakoś knighta ale to nie znaczy, że taki dla przykładu 200ek ma zabić 200ms'a to byłaby maxymalna głupota bo najtem by isę wtedy za łatwo od samego początku grało.:baby:

C@ryn 30-04-2007 15:16

Można było by zrobić tak, że all wandy i rody miały by 1 sqm zasięgu, może trochę by to wyrównało profesje, przynajmniej na mniejszych lvlach. Nie było by już tak, ze sork na 8 lvlu solo dsa bierze itp. Bo np. na 8 lvlach to magic profy walą jak palki, a potem woi też 2 sqm i to wystarczy, żeby na guardach śmigać bez większych strat, a tak nie powinno być.
Raz mi kolega mówi, że powinni dać nową różczkę dla sorca i wand dla druta, bo kina na 200 lvlu wali z "aksa" po 150+ a sork to z wanda ma tylko 65, a ja odpowiedziałem że sork ma jeszcze sd za 700+ i UE za 1000+ a knight tylko żałosne exori, a o palku to już nawet nie wspominam.

kthxbye

ps. temat był założony w lutym chyba, ale sie rozpisałem, to nie będę kasował : p

Soldiermic 01-05-2007 11:53

Powinni ulepszyc knighta i palla...
Knight i te marne exori a pall to juz 0 czarów atakujacych tylko na bolty i arrows kase traci bo z expa sie nie zwraca <cap malo, lota za duzo nie wezmie>.
Knight lota wezmie do bp bo cap duzo ale za to niektórych potworków nie ubije sam.
Ale takze chcialem zauwazyc <hehe> ze druid na 33 lvlu ma ruzdzke która bije z 1 sqm i zeby dsa walic to musi do niego podejsc i wtedy waste w nic...

Socerer to najlepsza profesja dlatego powinni inne polepszyc <33 lvl i jedzie na guardach potem ue itp....>

P.S: To jest moja skromna opinia <Jestem knightem ;] >

Vil 02-05-2007 12:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Smoly (Post 1397306)
Pall jest 10000000000000000000000000000x silniejszy niż Knight

Pomyliles sie o jedno zero.

Cytuj:

Knight w pvp to gówno

Zdziwilbys sie.

Cytuj:

pallek rozwali draga szybciej niż knight.

Do 40 levela moze i tak.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Soldiermic
pall to juz 0 czarów atakujacych

Niedorzecznym pomyslem jest to, zeby mial czary ofensywne inne niz runiczne, przynajmniej tak dlugo jak nie wprowadzono zadnych arcane arrowow badz energy arrowow uzywajacych many ( czego nie nalezy sie spodziewac bo bursty juz sa i wiadomo jak dzialaja ).
Knight NIE MA CZAROW OBSZAROWYCH, ma atak polmagiczny ktory ma wiecej wspolnego z tak popularnym w rpg whirlwindem ( zadajacym fizyczne obrazenia na pewnym obszarze ) niz z gfb.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez C@ryn
Można było by zrobić tak, że all wandy i rody miały by 1 sqm zasięgu, może trochę by to wyrównało profesje, przynajmniej na mniejszych lvlach.

Na mniejszych levelach = przez pierwsze 4-6 dni gry. Biorac pod uwage ze gra ciagnie sie miesiacami bylby to g*wno nie balans.

borekziom 03-05-2007 19:25

Według mnie trzeba pogorszyć magów i druidów bo paladyni i knightci niemają szans , a jak coś sie jeszcze polepszy to w ogóle w tą gre będą grać same 10 latki -.-

Misiuuu 04-05-2007 10:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez borekziom (Post 1405842)
Według mnie trzeba pogorszyć magów i druidów bo paladyni i knightci niemają szans , a jak coś sie jeszcze polepszy to w ogóle w tą gre będą grać same 10 latki -.-

znów tutaj bym zaapelował że większość tej "fali noobów" to właśnie 10 latki w wiekszości children of neo (czy jakos tak :P) kupujace sobie pacca i jebiące życie normalnym graczą... czemu?? bo od czasów wprowadzenia nowego systemu magii nawet mój 6 letni kuzyn radzi sobie moim noob drutem...

Logitechi 04-05-2007 15:16

Dokladnie jak up ktos napisal

jedynie zeby zrobili ze knight walac z exori by tracil 50 many a nie lvl*4

Grzesiek194 04-05-2007 16:30

Ja myśle, że powinni nie pogaraszać druidów i sorców, bo to bezsensu. Powinni zrobić coś takiego żeby co lvl rosła siła ciosu knighta i pallka.

Elvegor 04-05-2007 16:31

Ja myśle....................:P

Lepiej knightowi i pali ulepszyć żebym ja nie miał gorzej. :p

rezydent 04-05-2007 17:05

jak widze, większość (80%) pisze "ulepszyć knighta!!!!111oneone" ale nie podaje przykładu ^^
druta na facc powinni wyrównać z sorcem, u knighta większą różnice w armie (30% większy niż by nosił sorc taki sam eq) a dla palla jakiś łuk nowy (większe hity itd.)

@2up
gdyby nietrzeba było tyle trenić knightem to bym grał właśnie nim, bo do walenia hiper mega combo z sd to ja się nie nadaje... palem nienawidze grać więc mi drut zostaje (słabszy od sorca o kilka czarów ofensywnych, ale w razie kupna pacca będe wymiatać) przynajmnej kasy mi nigdy nie zabraknie (oj się troche uzbierało)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:06.