Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Wyrównanie profesji (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=132712)

boorex 08-06-2007 22:35

@up
Jasne bede czytal 50 stron o bzdurnym gadaniu " ja sie ciesze" "a ja sie nie ciesze".
@OT
Jakby zbalansowali postacie na takim poziomie jakim sa - to by byla sztuka.
A teraz tibia jest duzo trudniejsza i podchodzi pod jakies smieszne MU z tymi lvlami na bronie i rownie smiesznymi czarami dla pala i najta.
MS/ED zdupiony konkret.
Pale nie maja sie czym cieszyc jak na 100 lvlu beda bic po 45 z hmmow w potwory. NO ! chyba ze uzyja swojego czaru ktory zapewne jebnie ze 80 kosztem 300 many.
Knighty - co z tego ze lepsze obrazenia jak szybciej i tak nie poexpisz bo bedzie cie ograniczac twoja gowniana bron od 13 lvla, bo nastepna bedzie od 45.

Ogolnie tibia bedzie wielkim shitem,
pozdrawiam wszystkich palkow ktorzy masowo kupowali hmmy na hunt na poi dls :)

No i ciekawe ile knight sie bedzie uhal ? na 70 lvlu 300 ? czy ile? bleh....

Ogolnie w moich oczach znizyli poziom gry i nic wiecej, knight sie mniej uha/sorc mniej klepie, vis sorca = 100, hmm pala = 30, bolt pala = 200, hmm sorca = 150.

Aew...zmotali caly system gry....

Zhukova 08-06-2007 22:38

Według mnie cały ten uptade to jeden wielki krzyk Cipsoftu "kupujcie PACCA!!!"
Jest tak ponieważ dotychczas knight był profesją najmniej wymagającą pacca. Teraz jeżeli ktoś nie ma Pacca to po prostu gra staje się bez sensu bo każda profesja będzie o niebo lepsza niż bez. Mówię to jako pacc ale sam długo nie posiadalem premium wiec wiem jak to jest ^^ :]

Rosi 08-06-2007 22:38

Chciałem zacytować głupie posty.
Ale wyszło by na to, że muszę zacytować większość postów w tym temacie.
Tak się brzydko wyrażę.
Żal wam dupę ściska?
Macie Wandy to się cieszcie.(Sorki/Druty)
Powinni rózgi odjąć, ale szkoda, że to marzenia.
Przecież prawie 40% Nie grało by w tibie:D
Głupie pokolenie się na rózgach wychowało.

A co do samego newsa mniej więcej zapowiada się ciekawie, w końcu jakieś kroki w wyrównaniu profesji.
I nie płaczcie już, że będziecie mieć słabsze hity z visa i tych innych.
A może byście chcieli ue od 10 lvla i na start 40k? -_-
Wszyscy się tak jarają na knighta :D
Ale nie mówcie, palaś będzie mieć też fajnie.
: )
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez News tibia.pl
Oczywiście, wyrównywanie profesji nie jest jeszcze skończone. Jesteśmy tego świadomi, że potrzebne są dalsze zmiany, które zostaną wprowadzone w następnych aktualizacjach.

Hmm.. ; )

xelimag 08-06-2007 22:40

Teraz to juz Się pogubiłem Wiec teraz jak wyjdą razem z new update tibi nowe servery to za kogo najlepiej wejść ? Jak myślicie :)

Caruel 08-06-2007 22:41

ehh Najpierw udupili palka później knight a teraz sorca/druta Koło się zamyka i koniec na ten temat.

JESZCZE NIKT SIE TAKI NIE NARODZIŁ ŻEBY DOGODZIĆ WSZYSTKIM!

co do update
To narazie się nie wypowiadam bo i tak jeszcze nic jasno nie jest określone heh ;]

Matiess 08-06-2007 22:43

I kurde co wbije ten 80 magic lvl np na 60 lvl i koniec nic wiecej nic mniej na 400
może wbije 82 i co i gówno.

Robert Lublin 08-06-2007 22:44

No no chyba to o co noobki prosiły najbardziej zostanie spełnione... ;)
W sumie ja tez miałem robic druta a chyba zrobie palka...narazie szykuje sie ciekawie, mam nadzieje ze jeszcze czymś fajnym Cipy nas zaskoczą... ;)

Knight_Siedlce 08-06-2007 22:45

Sonek z secury bendzie mial hity jak mdw? zal xD

madalioni 08-06-2007 22:48

Niektóre posty mnie poprostu zaskoczyły, mówiąc szczerze:baby: Najpierw na forum zakładacie tematy dotyczące "Ale ten knight i pall jest słaby", a teraz narzekacie że będą za dobrzy a przecież nie wiecie jak będzie to wyglądało w praktyce...
^^ up
To wygląda ciekawie, choć 60 nowych broni (będzie troszke zamieszania)... Tylko nie rozumiem troszke CIPów... Jeśli polepszają knightów i pallów to po co zmniejszać hity z visa:p nie kapuje :confused:

Ale jeszcze zobaczymy jak to będzie :]

Goldscorpion 08-06-2007 22:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez boorex (Post 1473446)
Uhy będą dawać mniej hp - gra będzie trudniejsza. Zblokowanie Orsha przez 200+ kine nie jest dużym problemem, teraz będzie.
(..)
Jasne bede czytal 50 stron o bzdurnym gadaniu " ja sie ciesze" "a ja sie nie ciesze".

To pisze na pierwszej stronie a nawet w pierwszym zdaniu. Więc do cholery po co sie wypowiadasz skoro nawet nie czytałeś newsa??

Duch Niespokojny 08-06-2007 22:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Matiess (Post 1473474)
I kurde co wbije ten 80 magic lvl np na 60 lvl i koniec nic wiecej nic mniej na 400
może wbije 82 i co i gówno.

Rycerze i paladyni też są ograniczeni do 105-110 w zasadzie...
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Knight_Siedlce (Post 1473487)
Sonek z secury bendzie mial hity jak mdw? zal xD

Poziom doświadczenia nadal będzie miał wpływ (choć mniejszy niż dotychczas) na obrażenia z magii.

Czmielooo 08-06-2007 22:50

:d

Ja tam myślę że z tymi minimalnymi LVL do broni to trochę lipa!!

Neo_pl 08-06-2007 22:51

Ehh ... pierdziele ... teraz tak motają z tą tibią że teraz deficyt drutów ... po tym updacie będzie jeszcze mniej .. a po następnym potem będzie deficyt pallów itp itd.

Btw.

Gdzie te czasy tibi 7.4??? JA CHCE TIBI 7.4 bez pieprzonych wandów, souli , łamiących się spearów, czasów gdy sorce na 25 lvl hunciły z hmm ;]

Pacz_mag 08-06-2007 22:51

Chyba ktos wczesniej pytal o bron, mianowicie czy bedzie uzywana tylko przez pacc.
Niewydaje mi sie, bron jak bron moze jej uzywac kazdy. ;)

@topic
Wlasnie zastanawia mnie jak bedzie ze speer'ami, beda sie niszczyc czy beda dzialac metada "boomerangu"?

madalioni 08-06-2007 22:53

Neo_pl ^^ ty sie chyba niezbyt dobrze czujesz :p gdyby dalej była tibia 7.4 to niktby nie grał... Muszą robić coś nowego bo by wszystkich znudziło B) takie jest moje zdanie

Daro93 08-06-2007 22:54

Teraz bedzie ladnie :] duzo zmian :] dobrze ze jest pare nowych czarow dla palkow xD Ciekawe czy dla pacc .. ;/ Ale dobrze sie zapowida :]

Michoss 08-06-2007 22:55

@Goldscorpion
CO LUDZI W BŁĄD WPROWADZASZ?! W 2gim zdaniu!

Ja pinkole, 52 strony...na ten teaser naprawdę czekali...

xelimag 08-06-2007 22:55

Ja Chcce Tylko ze by Sorcerer Był Taki jaki Jest !

Neo_pl 08-06-2007 22:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez madalioni (Post 1473514)
Neo_pl ^^ ty sie chyba niezbyt dobrze czujesz :p gdyby dalej była tibia 7.4 to niktby nie grał... Muszą robić coś nowego bo by wszystkich znudziło B) takie jest moje zdanie

Nie chodzi mi o to ... chodzi mi aby silnik gry wyglądał mniej więcej tak jak wtedy

Goldscorpion 08-06-2007 22:57

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Michoss (Post 1473518)
@Goldscorpion
CO LUDZI W BŁĄD WPROWADZASZ?! W 2gim zdaniu!

Ty nie wprowadzaj.. Pisze się w drugim :p Nie ma skrótu liczbowego

filobossek2 08-06-2007 22:58

Gówno nie update... miałem kupić pacc, ale chyba się rozmyślę.

1. Blokady czy coś podobnego, a co jak będę magiem na 6 lvl i będzie potrzeba wbicia 7 lvl to co będę się z mace na ratach męczył ?? ;/
2. Za dużo broni.
3. Knighty i tak mają dobrze nie wiem o co im chodzi...
4. Szkoda gadać gówno i tyle ;/ !

Dark Saian 08-06-2007 22:59

No nareszcie ... ile lat jeszcze mialem na taki update czekac ;pp tylko martwi mnie to ze z run bede bil slabiej .. ale mam nadzieje ze to jakos odrobia w nowych boltach etc.

Hellraiser 08-06-2007 23:00

Użytkowników czytających ten temat: 198 (zarejestrowanych: 52, gości: 146)

@Topic

Może jednak wróce na mego knighta ;> eh?

Demonq 08-06-2007 23:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez xelimag (Post 1473520)
Ja Chcce Tylko ze by Sorcerer Był Taki jaki Jest !

3/4 magów tez tylko tego chce
czuje sie jakby z dniem updata nadchodzil wyrok smierci na moja postac:(

Goldscorpion 08-06-2007 23:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez filobossek2 (Post 1473532)
Gówno nie update... miałem kupić pacc, ale chyba się rozmyślę.

1. Blokady czy coś podobnego, a co jak będę magiem na 6 lvl i będzie potrzeba wbicia 7 lvl to co będę się z mace na ratach męczył ?? ;/
2. Za dużo broni.
3. Knighty i tak mają dobrze nie wiem o co im chodzi...
4. Szkoda gadać gówno i tyle ;/ !

1. A teraz jest inaczej?? Każdy wand i rod jest od 7lvl..
2. Bardzo dobrze. Przynajmniej teraz będzie w czym wybierać a nie pierw serpent sword potem fire, bright i Magic sword ew. Avenger cudownie...
3. W takim rzie dlaczego sorc na 150lvl może wexpić na dzień po 7-8 mln a taki knight 3-4?
4. Jezeli szkoda to po co gadasz gówno?

Intrak 08-06-2007 23:04

Zal to tego forum

Widze ze jak na kazdym forum macie lekkie problemy z czytaniem ze zrozumieniem (nie wszyscy ale DUŹA WIEKSZOSC)

ett#
Cytuj:

nie odnosi się do siły run i czarów leczących.
co w tym jest trudnego? Moze na wasz to sprobuje przetlumaczyc "Ja miac 4 em level albo wyzszy i ja uhac sie po tyle co zawsze"

tva# Łojoj sorce i druidy takie słabe i co teraz ;(;( lecimy z okna wszyscy razem X( rozgi macie? MACIE, tansze manasy? MACIE .. ktos tam wczesniej wspominal ze takie wielkie waste... no widzisz jak uwazasz ze jestes ultra pr0 i chodzisz bez rycka to tak sie dzieje.. ;) (chodzi mi tu oczywiscie o hunty)

tre# W koncu skonczy sie era "noobow" tak to niestety nazwe co uwazaja ze sa evul pr0 masta bo graja sorcami... w koncu sorc dostanie po "mordzie" od knighta i innych profesji a nie ze sorca bylo UE maker.. (mam na mysli Taifuna .. niby taki nie zwyciezony... padl od ekipy, a teraz to juz ekipa nie bedzie potrzebna do ubicia go)

fyra#Co do tego update czekam niecierpliwie na niego mam tylko jedno ale co do niego... z jednej strony podoba mi sie rzut "topołkiem" ale .. zeby nie zrobili z knighta hybrydy pall+knight... tego niechcial bym :baby:

fem#Tak jeszcze sobie mysle ze czas chyba rzeczywiscie pomyslec nad druidami.. rozumiem ze druid w "wymiarze" RPG to jest dobry healer, postac ktora zyje zgodnie z natura czesto przyjazna wszystkim do okola :) ale zeby z niego inwalide robic? Nie przesadzajmy... jesli w ten update nic dla niego nie zroba to radze pisac na forum tibia.com o tym a nie tutaj "spiewac gorzkie zale"

Na zakonczenie jesli jakis modek tu jest to niech zrobi porzadek przynajmniej z tymi ludzmi co sie wyzywaja od niewiadomo czego/kogo (ktos tam napisal do "kolegi" z forum ze moze isc krowe w pupe ladowac8o)

Prosze o wszelkie formy krytyki 8o

GothicMaster 08-06-2007 23:07

x

Nie dziwne, ze wszystkich ten temat tak interesuje :D
@topic
Fakt, troche za duzo tych nowych broni i knight zrobi sie ciut bardziej pogmatwany. Ladnie wygladaja, ale mam nadzieje, ze przez nowe bronie, te stare nie pojda w kat.
Magowie na wyzszych lv maja odczuc roznice w sile runek i to zmiane na gorsze.
Czyzby MDW mial nareszcie zwolnic, a EO sie wybic?
Okaze sie....
@up
Troche kultury
@down
Cytuj:

Uff, dobrze że nikt nie mówił nic o tym że PACC cos dostaje a FAcc nie
Ty to wlasnie powiedziales!
Edit:
Normalnie szok! W czasie pisanie przeze mnie 1 edita juz powstalo 6 nowych wiadomosci :D

Sie mapes 08-06-2007 23:07

No i królowali przez jakiś czas czarodzieje i druidzi, teraz nastanie era paladynów i rycerzy :P. I "...t. Obrażenia wszystkich bełtów i strzał zależeć będą od umiejętności walki na dystans (distance fighting), wliczając w to wybuchające strzały (burst arrows)..." czyli w końcu burst arrows będą dla prawowitej profesji :P

Uff, dobrze że nikt nie mówił nic o tym że PACC cos dostaje a FAcc nie ;)

Vil 08-06-2007 23:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Intrak (Post 1473559)
Na zakonczenie jesli jakis modek tu jest to niech zrobi porzadek przynajmniej z tymi ludzmi co sie wyzywaja od niewiadomo czego/kogo

gdzies sie musza wyladowac.

@temat:

zgodnie z przewidywaniami: dzieci wandow panikuja, knighci sie ciesza, 5% uzytkownikow forum umie czytac ze zrozumieniem.

Sabulus 08-06-2007 23:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ragnar666 (Post 1473391)
@Sabulus
wybacz ale życie nie jest takie słodkie jak ci się wydaje.

btw

play for fun? for 'friends'? cóż... Tibia to nie tylko cyferki ;] a widzę że TY i mnogo z tego forum również opiera soją grę na cyferkach ;]
gz takiego (nie)myślenia.

Hmhm poczulem sie lekko pojechany panie wszystko najwiecej wiedzacy o mnie :D ... pewnie jestes tym co graja for fun :P myslisz ze co ja po 3 latach gry chce sie scigac? znudzilo mnie to wszystko jak wielu hlvlowcow co graja teraz tylko dla osob ktore dawno temu poznaly... lubie po szkole , trenningu itd sie zrelaksowac jak zobaczysz ile jestem h dziennie to wyjdzie ze pewnie mniej od Ciebie "nalogowcu":cup:
Pewnie nie bedzie tak zle nie rozmarzajcie sie tak ze nagle Knight super Hero :P

Michoss 08-06-2007 23:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Funfel (Post 1473558)
jakie 3/4 4/4 jak juz -.- proponuje zrobic spam na forum UPDATE SUX NA KAZDYM TEMACIE NA TIBIA.COM DOLACZACIE SIE SORCOWIE :D ? SORC TO POTEGA TIBI I NIECH TAK ZOSTANIE JEBAC KNIGHTA!

Nie, bo mnie odpowiada tak jak zapowiedzieli a ja jestem taki elite mastasz że sie licze jako 1/4 wszystkich sorców ;<

@Goldscopion
Skoro w angielskim jest 1st 2nd to czemu w polskim nie może być 1szy 2gi ;<
To jest chamstwo, buntuje siem ;<

Hobler 08-06-2007 23:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Funfel (Post 1473558)
jakie 3/4 4/4 jak juz -.- proponuje zrobic spam na forum UPDATE SUX NA KAZDYM TEMACIE NA TIBIA.COM DOLACZACIE SIE SORCOWIE :D ? SORC TO POTEGA TIBI I NIECH TAK ZOSTANIE JEBAC KNIGHTA!

A ja proponuje żebyś zamknął twarz.Ja nie wiem oco ci chodzi synq.Ile ty masz właściwie lat? 13? Naucz się grać inną profesją to zmienisz zdanie.

Intrak 08-06-2007 23:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Funfel (Post 1473561)
Sorc nigdy nie dostanie po mordzie spierdolony balwanie -.- :*

Funfelku ;( czemu tak mowisz?

Nie chce mi sie znizac do twojego poziomu B) Ale uwazaj :evul: Bo po update jeszcze mozesz dostac po mordzie :D a sie zdziwisz jak to w koncu knighty sie odegraja na takich sorcach (o twoim poziomie inteligencji) ;)

Zapomnialem o obrazeniach magicznych... troszke z nimi przesadzili .. powinna byc roznica miedzy 300 knightem na 9 m lvl a 9 sorcem na 9 m lvl :)

xelimag 08-06-2007 23:10

To znaczy ze teraz sorcerer mniej bendzie walił z vis ue morta ? P*jebalo to wszystko :D

Goldscorpion 08-06-2007 23:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Maniu'Kyra (Post 1473572)
A speary będą się łamały ??

Dziecko zamknij już ryja. Ile jeszcze razy bedzie to pisał!! Czy napisane było że speary się bedą łamać??!! X(X( Więc skąd to mamy wiedzieć..
@Ureticon
Cytuj:

up
Chyba ciebie pojebało , nie rozumiesz że cip~ chce żeby każdy expił tak samo , nie patrząc cy sorc czy knight ? Ty jesteś mądry bo za*******asz solo na dragach a ja musze ubijać guardy
Nie nie p******o mnie...

Cytuj:

a jak uptade wchodzi w życie (...) Uptade jest dobry
Jest coś takiego jak UPDATE

Ureticon 08-06-2007 23:12

@up
Chyba ciebie pojebało , nie rozumiesz że cip~ chce żeby każdy expił tak samo , nie patrząc cy sorc czy knight ? Ty jesteś mądry bo za*******asz solo na dragach a ja musze ubijać guardy

Kibic Interu 215 08-06-2007 23:15

Ja pierd... Co rok pierdo..... , że wszystko zjebali a jak uptade wchodzi w życie to sie podniecacie jak fajnie X( .
Uptade jest dobry bo wkońcu wyrówna postacie.
To o co wam chodzi wiadomo , że cipsofty chcą jak najlepiej -.-
Nie sądzicie , że Tibia będzie teraz ciekawsza ? a może chcecie jeszcze wiekszej siły sorc i drutów. Wtedy 5/10% brało by knightow i palkow na starcie.
Więc nie rzucajcie komentów , że wszystko zrypali bo jest bardzo dobrze i oczekujcie nadchodzącego uptade zamiast płakać co zrobili bo nawet nie wiecie jak to będzie wyglądać.

klimek1990 08-06-2007 23:15

Szczerze.. Zal ten Update Cip Soft kazdym swoim Update coraz bardziej spie***la Tibie :)) Nie dlugo nie bedzie oplacalo sie w to grac bo kazdy wysoko levelowiec ktory cie bedzie huncic bedzie cie zabijac na 1 hita ;pp Gorzej niz na otsa.. Btw jezeli chodzi o zmiane ze lvl nie wlicza sie w ilosc ile sie walnie z run to jest najwieksze gó*no poniewaz jezeli dotychczas bylem w stanie walnac sd ok 320 teraz walne ok 200? zal? a palek na lvlu nawet powiedzmy 200 bedzie mial ok 30 mglvla i pewnie walnie z sd ok 60 xD

Galeon 08-06-2007 23:16

upadte zapowiada sie ciekawie najbardziej nie moge sie doczekac tych nowych czarów dla najta oby czesc z nich byla dla facc...

Intrak 08-06-2007 23:19

Wczesniej nie zwrocilem na to uwagi ale
Cytuj:

Groundshaker
i
Cytuj:

whirlwind throw
To tak troche z Mu Online sciagniete? BK w MU ma bardzo podobne uderzenia.. Czyzby kolejne zapozyczenie rzeczy z innych gier.. No coz :baby: Jeszcze ciekawi mnie jedno .. czy pomysla nad zabezpieczeniem Tibii przed OwnTibia i innymi "milusinskimi" programami (niebylo tego w newsie.. to moje rozwazania) Sadze ze to bardzo moglo by pomoc Tibii.. aktualna fala KG jest jak by to ujac ... przerazajaca?

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:38.