![]() |
Właśnie skończyłem rozmawiać z typem z biura obsługi klienta, przestawiłem jaki mamy problem i że mam tak już od połowy września(gry on-line nam laguja mamy cholernie wysokie pingi, przeglądarka i ściąganie chodzi normalnie) i zgadnijcie co się okazało... mój modem Thomson jest walnięty, coś się w nim popieprzyło i jest albo do konfiguracji albo mi dają nowy. Jutro o 9 przychodzi technik i ma mi to naprawić.
Nie czajcie się tylko łapcie teraz za telefony i dzwońcie do nich. |
Dzwonilem do nich chyba z 8 razy, i nic mi nie mowili o modemie, wiec nie wiem o co chodzi :]
|
Cytuj:
ja wyslalem w sobote poraz drugi trace z tibii gdzie widac ze pinigi z ich serwera sa od 150-400 jest to chwilowe ale sprawia ze nie da sie grac w zadne gry online napisze wiecej lepiej mi chodZi na laptopie z bezprzewodowym internetem, wiec po co im placic skoro za darmo i jest lepiej szkoda tylko ze sygnal niestabilny moim zdaniem nie ma sensu dzwonic do technikow tylko zglaszac ciagle reklamacje, musza na te pismo, zgloszenie telefoniczne odpowiedziec i naprawic usterke jezeli nie mozna bezproblemowo rozwiazac umowe. |
Omg.
to nie jest wina modemu. Ja mam motorole i jakoś też mam posrane lagi. Zmiana modemu nic nie da. : | |
napewno to jest cos z sygnalem ale moze dlatego ze sie zbliza update pozatym lagi raz sa raz nie ma w nocy w ogole nie ma ale to w jakiej nocy godzina 2 no i gdzies tak w dzien do 12
|
Cytuj:
|
ich serwer w gdynii nie wyrabia
|
@UP
Ja pingi do ich servera mam ok, dopiero na zagranicznych routerach sygnal sie łamie. |
Mam Jeszczejeden problem Mam antyvira kasperskiego i jezeli wchodze jakies Programy Typu P2P Skype Torrents itp Kasperczak Wyskakuje mi Komunikat Ze aplikacja "C\:Bala/Bla\Bla" nie moze polaczyc sie z Serwerem "tu podaje ip"
ze jest niestabilne polaczenie i ze mam sprawdzic dostawce polaczenia!!! Wie ktos o co w tym chodzi moze to tez jest jakas przyczyna naszych lagow ze mamy niestabilne lacze idlatego nawszystym Sa lagi kicki itp a strony dzialaja normalnie!! ??? |
Niestabilne lacze mamy napweno.
Ja mam routera i odbieram z niego sygnal droga WI-Fi , oczywiscie zasieg znakomity ale...kreski zasiagu...migaja, gdy sa zielone net dziala normalnie wszystko jest zajebiscie i tibia nie laguje, gdy kresi zasiegu staja sie szare...migaja tak zielone szare zielone szare to juz wiem ze bede miala probelm z zalogowaniem. Napewni nie chodzi tu o polonczenie miedzy komputerem a routerem. Napewno chodzi wlasnie o ten sygnal.... |
mi tam sie wydaje że to może być wina modemu ale niekoniecznie ja też mam modem Thomsona ale skoro koledzy wyżej mowią że zmiana modemu nic nie da to nie wiem .... ja do nich dzwoniłem i powiedzieli ze tą usterke usuną wciągu doby czyli to Port 7171 prawdopodobnie nie usuneli ponieważ dalej lagi,freezy,kicki nie wiem juz naprawde poczekam do update jak nic niepójdzie to zrywam z nimi umowe a ktoś powiedział że w Gdyni pada im siedziba można coś więcej na ten temat ?
|
Powtórzę po raz kolejny bo Litin_Kaire mowil nie raz- nie tylko tibia tnie i nie tylko na tibi sa lagi,tna inne gry a nawet zwykle strony...-czekanie na update juz nic nie da.
takie jest moje zdanie |
Teraz dopiero zauwazylem ze w czasie laga, sprawdzajac tracert serwer multimedii wykazuje pingi ponad 200ms.
Tak wiec jest to wina multimedii. Dzwonilem do nich kilka razy mowili ze tylko 3 pierwsze serwery w tracertach naleza do nich, a problem wystepuje wlasnie na tym trzecim. Napisalem do nich wczoraj, odpowiedzi jeszcze nie uzyskalem. Jutro wezme telefon i zadzwonie i im to zglosze. Moze cos pomoze, i wkoncu zaczenimy normalnie grac :D A jak nie pomoze to dalej bedziemy miec rebus do rozwiazania, bo multimedia sama nic nie umie zrobic :D Tyle z mojej strony na dzis. |
To dzwoń, bo ja muszę jeszcze zdobyć sword of fury, zabić mino maga na rookgaardzie i dojść do bazyliszka na mainie : \
ahm zapomniałem o skarbcu w kazoo. ^^ |
Typek w BOK mi powiedział, że mam źle skonfigurowany modem, przyszedł wtedy technik i powiedział: Uwaga ! "Od kilku dni sygnał na mojej ulicy jest zbyt mocny i następuje przeciążenie" To jest śmiech na sali jak oni potrafią bajerować klientów -.-. Jeden mówi, że problem leży w modemie, drugi, że w sygnale. Szkoda słów.
|
No tak każdemu mówią, że jest z czymś problem i to by wychodziło na to, że każdy ma problem z czymś innym i to nie jest ich wina.
Namieszałem z lekka, ale wiadomo o co chodzi. |
Powiem Wam, że odkąd mam nowy komputer <od nowa instalowalem router i modem> Lagi mam miejsze, prawie pol dnia normalnie gram..
co z tego? dzis byla openka, wyjsc z dp nie moglem.. Do tego padlem na lagu, nie wiadomo skad sie pojawil.. zalosne :( Update moze cos da, chociaz szczerze watpie ;] |
Po prostu przed update lagi znikną jak w poprzednich latach :)
I to nie z powodu update, tylko wtedy w MM będą mieli nowy limit który im sie w listopadzie wyczerpuje :) |
Cytuj:
Dzis juz Jest 1 Grudnia sa jakies Zmiany?? |
IDZ DO MAMY, ZAPYTAJ KIEDY KONCZY SIE UMOWA I ZMIEN INSTERNET NA UPC LUB INNE KABLOWOWE GOWNO.
MM kiedys byl bardzo dobrym providerem internetu, teraz sie zjebal. Temat ma juz 25 stron, kazdy ma problem... MM jakos nie zapowiada by ten problem naprawic. Sporo osob pisze ze to wina modemu - nie to nie widna modemu... UPC jest stabllniejsze, tansze, szybsze, i zakladaja ci w pare dni... Aha okres wypowiedzienia z MM trwa jakis miesiac. Do tego nie wiem jak u was ale ja jeszcze mam telefon z MM, oczywiscie nie ma dnia w ktorym cos by nie bylo tak, rozlacza sie itp. Mialem nawet przypadki ze telewizja mi sie rozlaczala. Nie ma co dziwnic do MM bo ich pracownicy sa nie kompetentni by cokolwiek zdzialac. W tej firmie jest jeden wielki syf. Aha, a co do gier online - Polecam grac na globalu w World of Warcraft do czasu az nie zmienicie neta. Ja mam pingu do 280ms i bez problemu w wowie mozna z takim pingiem grac. Pozdrawiam Beb. |
Dziwne, bo ja żadnych problemów nie mam więc nie klnijcie na MM - człowiek i maszyna nie są idealne...
|
No dobra ty nie masz lagów, ale wszyscy mają. Jak mamy neta zmienić jak niektórzy mają umowy na rok ? :|
|
Radze go zmienić przed następnym październikiem/listopadem :)
|
Proszę państwa u mnie problem jest naprawiony :), jak wcześniej wspomniałem był u mnie technik, i wymienił mi jego syfiastego Thomsona na Motorole + właśnie zrobili mi tam u siebie reset czy coś podobnego żeby mnie przełączyć na internet 1mb(nowa umowa) i na niemieckim serwerze wszystko działa jak należy, na amerykańskie serwery jeszcze nie wchodziłem bo jest straszna kolejka i nie chce mi się czekać. Poza Tibią wszystkie inne gry on-line też działają dobrze. Pingi nie przekraczają 120.
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
A możesz coś więcej co mówił technik czy coś buliłeś za to ? nie wiem no inna umowa czyli co ? bo niekminie zabardzo :(
|
Z tym październikiem/listopadem chodziło mi o to, że od 3 lat właśnie w tych miesiącach są lagi : )
|
Bebilon <-- Wydaje mi się, że jeśli miało by coś nie działać to było by to od razu bo za parę dni moja motorolka raczej nie zmieni humoru żeby nie działać.
Dawid_AG <-- nic za to nie płaciłem, zadzwoniłem wczoraj do nich i powiedziałem jaki mam problem i kolo sobie sprawdził działanie mojego modemu i połączenia i okazało się, że mój modem się spieprzył. Technik tylko przyszedł, sprawdził jak to działa i pojechał po nowy modem. Co dokładnie mówił to sam nie mogę się dowiedzieć, bo moja mamuśka była w chacie jak przyszedł fachowiec, a ona obeznana w tych klimatach nie jest ;P Inna umowa - podpisałem nową umowę jak mi się stara skończyła (z 512kbps na 1mb) |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Ja mam z tymi chujami jeszcze Rok umowy ; | a jak myslisz mógłbym do nich przedzwonic zeby mi też sprawdzili modem ?:P
|
Aaaa Pierdolenie ;P
tu żaden modem nie ma nic do tego ... Dlaczego diablo2 przez bn działa doskonale Dlaczego tdu działa, bf2, cs ? Mi się wydaje że to coś innego :P To jest nielogiczne :) Pozdrawiam :) |
Kurwa mi modem wymieniali i coś dalej mam lagi. Na motorole. Więc nie gadać ,że to wina modemu . . .
|
@Cytryna ;o
Skoro nie grasz w tibie, to sie nie udzielaj blx. Co do tego ze wiele osob sie nie skarzy, to nie kazdy ma ochote pisac o tym na forum.. Znam duzo ludzi majacych MM z lagami i nie pisza tutaj, wiec zluzuj majty :) Co do lagow, no sa dalej.. Ile to jeszcze moze potrwac? Tydzien? Miesiac? Rok? Na to pytanie odpowiedz zna tylko Chuck Norris, wiec jak macie kontakt z nim to zadzwoncie :) Powodzenia ! A, ta wasza klotnia niczego tutaj nie zmieni, wiec prosze was nie obrzucajcie sie, ze to wina modemu, ze to, ze tamto. Jak ktos bedzie wiedzial cos konkretnego to niech napisze i po klopocie. Tyle na dzis :> Bibi |
Jaro, wiadomo, że ci pupeczusie lizali skoro przedluzyles umowe, nas maja kompletnie gdzies bo nie mozemy jej tak czy siak rozwiazac.
OPUSZCZAJCIE TONĄCĄ ŁÓDŹ |
Cytuj:
W sumie to może nawet na dobre wam wyjdą te lagi, bo widać że niektórym internet zrobił wodę z mózgu. |
Przestańcie głupoty pieprzyć. Ja mam od zawsze motorole i gram na rooku i kurwa mam lagi jak chuj, więc nie gadajcie głupot typu "modem zły" , "lagi na hlvl", bo nie w tym rzecz, a zresztą też myślę, że to nie wina MM, bo ja mam lagi na tibii only. Ściąga mi z normalnym speedem, lagów na innych grach nie mam, filmiki na u tube szybko się ładują. :\
Ktoś napisał, że jego koledzy nie mają lagów i, że nie wszyscy mają lagi, bo wcale tak dużo ludzi nie piszę w tym temacie. Jeżeli chodzi o moich kolegów to wszyscy mają lagi,które polegają na tym , że albo się nie da zalogować albo grasz , grasz , freez, kick i tyle, a co do tego, że nie wszyscy mają lagi to powiem tyle - Gdybym nie wbił przypadkiem na forum i nie założył tematu nigdy bym się nie dowiedział, że któs prócz mnie ma lagi i dalej padałbym na freezach. : | tyle. |
dobra sprawa wygląda tak zadzwonilem do nich powiedzialem że ja taka sprawa ze laguje mi tibia ze przeczytalem na forum ze ponoć blokują Port 7171 a potem czy cos mam z modemem on powiedzial że mam im wysłać Trase śledzenia gry na email : [email protected] ..... ktoś może wie coś na ten temat ?
|
Tak, mozemy.. Mowia tak kazdemu ktory do nich zadzwoni, ty im wysylasz tracerta a oni mowia ze to nie jest ich wina, tylko wina serwerow ktore do nich nie naleza.
|
Cytuj:
|
a da sie to jakoś odblokować ? bo jestem cały głupi przez to już ... X( jak ja mam wysłać tą trase byłby ktoś łaskaw mi wyjaśnić ?
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:37. |