Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   FAQ i zasady (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=29)
-   -   FAQ (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=1682)

!!!Szymon!!! 18-12-2004 23:14

Musisz mieć tibiacam.
niestety po update nie dziala wiec chyba trza czekac na nowy program :(

!!!Szymon!!! 18-12-2004 23:16

PACC - premium account.
FACC - free account.

Volatex 18-12-2004 23:57

A teraz mam nobistyczne pytanie jak tworzyć nuwe posty a nie klikać na odpowiedz czy to jedyny sposób?????? :baby:

Aureliunkunfun 19-12-2004 12:18

a ja mam takie durnowate lekko pytanko :
gdzie wokol ab sa lasy z borsukami ?
z gory dziex

pihorinio 19-12-2004 13:20

Witam all! Mam taki problem, że przychodzę sobie ze szkoły i chce się wbić do tibii a tam !permanently because of invalid payment! Ja wszystkie PACC-e kupywałem legalnie i nic nie kombinowałem! Jak moge do nich to zgłosić że mam bana za nic i to jeszcze 60 dni pacc-a poszło sie ***...ć ?! PLX

Stashek 20-12-2004 17:18

Hlp

Pomuzcie zainstalowem tibie i jak jest wlonczona to nie widzie kursora HLP PLZ

----------------
yO pOzDrO 7()()~~~~~~~~

pitas111 21-12-2004 13:41

knight a distance

czy knightowi leci tak samo szybko ditnace jak sword??

Dwimenor 21-12-2004 13:47

Nie

<10 znaków>

WF_ 21-12-2004 17:11

OK.Ja zadam parę pytań:

1.Na Rookardzie, niedaleko rzeki jest wyspa.Na niej:Spike Sword.
Jak się do niego dostać? Podobnie jak do tej wierzy na której sczycie stoi Minotaur i ma skrzynie?
2.W akademii, pod Seymorem, jest Angel.Od Angel idziemy na lewo, i skręcamy w pierwsze dzrwi.Teraz idziemy cały czas prosto. W ostatnim, malutkim pomieszczeniu jest zamknięta szkrzynia? Co to jest? Jak ją otworzyć

To tyle. Z góry dzięki.

slimaczek 21-12-2004 17:46

@up
Spike sworda nie weźniesz, ona jest dla ozdoby. Do tego mino chyba też, ale możliwe żę z pomocą krzeseł sie dostaniesz, ale ja próbowałem i nic. W tej skrzyni jest torch, ale ponieważ jest to quest to tylko raz mozesz z niej wziasc tego torcha. Przed tymi drzwiami pisze "Face your first monster", pozniej rat i nagroda :D Mam nadzieje ze za taki quest spoiling mnie nie ukarzecie..

Raynold 21-12-2004 19:17

Ukarzemy za quest spoiling! Bana mu! Nie można!

:D

Answer 21-12-2004 21:05

czy obrona ma wplyw na atak beholdera?

ad562 22-12-2004 09:20

Defence z broni

Mam pytanie, czy obrona wynikająca z używanej broni (np. Fire Sword - def: 20) wlicza się do obrony tarczy czy obrony zbroi?
Yon

Lathander 22-12-2004 09:44

problemik

Mam maly problemik z moja tibia, otorz przesiaduje ostatnio bardzo duzo czasu u wujka w firmie na necie tylko jest problem ze maja wolne kompy z win95 :( ale za to szybkie lacze, i moj problem polega na tym ze gly chce sie zalogowac to wyskakuje mi komunikat
http://www.nfs7.neostrada.pl/tibia.bmp
i nie wiem czy chodzi o slabego kompa czy o cos innego, HELP ME!!!

piaskowy centaur 22-12-2004 22:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lathander
Mam maly problemik z moja tibia, otorz przesiaduje ostatnio bardzo duzo czasu u wujka w firmie na necie tylko jest problem ze maja wolne kompy z win95 :( ale za to szybkie lacze, i moj problem polega na tym ze gly chce sie zalogowac to wyskakuje mi komunikat
http://www.nfs7.neostrada.pl/tibia.bmp
i nie wiem czy chodzi o slabego kompa czy o cos innego, HELP ME!!!

Napisz jaki komunikat to może bedzie Ci można pomóc.

Gold Raven 22-12-2004 22:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Answer
czy obrona ma wplyw na atak beholdera?

Z tego co wiem to nie ponieważ Beholder atakuje magicznie - więc wpływ na obrażenia zadane tobie ma twój magic level.

Answer 23-12-2004 02:33

Czy do 25 lvl magiem musze koniecznie expic na darvach/rotach aby miec jakich zysk czy z inyych potworow tez sa jakies zyski [ ale z takich trudniejszych] no i od ktorego poziomu mam zaczac expic na czyms wiekszym? Czy z dwarv guardow jest dobry loot?

WF_ 23-12-2004 13:11

Ja dziś chce wejść do Tibii(przed sekundą) a tu mi taki komunikat:

The game is just starting
Please try again later.

Na dole jest tylko OK!I jak naciskam to mi wraca do menu głównego!!!!

O co w tym chodzi?Puściłem przez tłumacz, ale jakieś dziwne zdanie wyszło.

Shacowali mnie czy co?
A może to awaria serwera?
Patrzyłem na Tibia.com i na Amerze(mój siat)oraz niektórych(ale nie wszystkich!)innych światach nie ma ani jedengo gracza.

Dr. Omader 23-12-2004 14:23

@up:
O godzinie 12:00 jest zapisywanie stany serverow z swiatow amerykanskich.
Jak sie logowales to gra dopiero startowala, znaczy CipSoft dopiero odpalal server po zapisaniu gry. Poczekasz kilka minut i wszystko bedzie dzialalo, teraz juz wszystkie swiaty chodza.

Tubeji 23-12-2004 20:44

Help

pewnie już takie pytanie padło ale ja nie wiem gdzie szukać a moje pytanie brzmi jak robić runy??!! :baby:

hipodrom 23-12-2004 23:04

Pomocy !!!!!!!

kupujesz sobie blank rune wkladasz na miejsce broni lub tarczy i mowisz haselko odpowiednie dla runy proste ;p

JA MAM PROBLEM OGROMNY POMOCY !!!!!

gdy gram w tibie mam co chwile bledy typu - nie wysylaj lub restart kompa (przed restartem pojawia mi sie niebieski ekran i bec .. restart ;s ) POMOZCIE PROSZE !! zaplace 2k na harmoni !! nie dam rady z tym zyc ;s

;(

PS formatowalem kompa juz wielokrotnie i tibie tez

ad562 24-12-2004 23:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ad562
Mam pytanie, czy obrona wynikająca z używanej broni (np. Fire Sword - def: 20) wlicza się do obrony tarczy czy obrony zbroi?
Yon

Czy będzie jakaś odpowiedź, ktoś pomoże?

chalcedon 25-12-2004 12:48

Nie iwem czemu zawiesza mi sie tibia maja karta Gforce fx5200(128 ram//128bit)procesor 2200+ prosze o szybką pomoc!!!

SZYBKO!!!!! pliska ;( ;(;(;(;( :(

hipodrom 25-12-2004 13:09

pomozcie

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez hipodrom

JA MAM PROBLEM OGROMNY POMOCY !!!!!

gdy gram w tibie mam co chwile bledy typu - nie wysylaj lub restart kompa (przed restartem pojawia mi sie niebieski ekran i bec .. restart ;s ) POMOZCIE PROSZE !! zaplace 2k na harmoni !! nie dam rady z tym zyc ;s

;(

PS formatowalem kompa juz wielokrotnie i tibie tez

pomozecie ? PROSZE

Spidi 25-12-2004 19:29

mam chorelny problem

Od niedawna mam problem z włączeniem tibi zawsze pokazuje mi się connect... itd. help jak najszybciej ;( ;( ;(

Thimburd 26-12-2004 19:03

Cytuj:

Czy będzie jakaś odpowiedź, ktoś pomoże?

E... ona wnika do ogółu... wszystko jest jakoś tam zliczane.

ad562 26-12-2004 20:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Thimburd
E... ona wnika do ogółu... wszystko jest jakoś tam zliczane.

No tak, jakoś jest zliczane. Jednak jezeli wlicza się to do tarczy to jej skill ma wpływ na obronność wynikającą z broni. Jeżeli natomiast wlicza się do zbroi to skill tarczy nie ma na to wpływu. Dla tego pytam...

Answer 27-12-2004 08:56

Gdzie jest Hardek w Thais? nie ma go na mapce Thais a wiele przedmiotow mozna u niego sprzedac, np plate shield

slimaczek 27-12-2004 15:57

Cytuj:

No tak, jakoś jest zliczane. Jednak jezeli wlicza się to do tarczy to jej skill ma wpływ na obronność wynikającą z broni. Jeżeli natomiast wlicza się do zbroi to skill tarczy nie ma na to wpływu. Dla tego pytam...

Napewno skill shielding ma wplyw , wystarczy ze wezniesz jakis miecz ale bez tarczy i zrobisz testy na skillach 50 i 10 shieldingu.. :P Mozliwe tez ze liczy sie inaczej niz tarcza i inaczej niz zbroja.

Mucio 27-12-2004 19:05

Mam kur** problem wrrrr...
Od kilku dni jak sie loguje do tibii zamiast okna wybory postaci, wyskakuje mi komunikat:
"Account number or password in not correct" a na pewno wpisuje je dobrze!!! (nie chodzi o CapsLock itp.)
Jak próbuje drugi raz, to mam komunikat:
"Account disabled for five minutes. Please wait" i czekam i czekam i tak mam kilka ***any** dni.
Tak samo jest na stronie tibia.com jak sie próbuje na swoje konto zalogowac - te same komunikaty.
Ciekawe jest że jak wpisuje numer i złe hasło (byle jakie) to są te same widomości !
Nikomu nie podawałem hasal i numeru. Nie zmnieniałem hasła i maila. Mam nisku lvl i nie wiem po co o ile wogóel ktoś by miał mnie hakować.
Pomóżcie !!!

WF_ 28-12-2004 12:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Answer
Gdzie jest Hardek w Thais? nie ma go na mapce Thais a wiele przedmiotow mozna u niego sprzedac, np plate shield

Hardek jest za zachodnim wyjściem, na południe od latarnii morskiej, albo za mostkiem(małym!).On nie stoi w jdenym miejscu.On chodzi.

Polecam Ci również Shanara w Ab.Jest w podziemiach,a żeby się do niego dostać nie trzeba zabijać potworów. A również można sprzedać wilee przedmiotów.

Answer 28-12-2004 16:33

Dzieki :] przyda sie

Wierzbik Rycerz :P 29-12-2004 09:13

2 pytania

Ile przecietnie może kosztować chatka na Azurze w Venore??A jak już kupie chatke to skąd mam wiedzieć, która to??

Fusek 30-12-2004 07:16

Problem

Ludzie pomózcie mi chodzi mi oto że gdy prubuje się logować na tibie wyskakuje mi błąd (error) Connection Time out,trwa to już od 3 dni i 3 dni juz nie ggram w tibie. Niewazne czy wpisuje moje konto czy innych kolegów zawsze jest to samo. Moge jedynie grac u moich kolegów WHY??!! ;(

Fusek 30-12-2004 07:25

jeszcze 1 pytanko

Jak wiadomo tibia łączy się z serverami za pomocą ip 7171 np jak chce to zmienic co musze zrobic?

Fallorian Thennars 30-12-2004 16:48

Pytanie:
Czy można umieścić w podpisie baner reklamowy? Chodzi mi o to, czy nie będzie to łamać regulaminu i czy nie dostane za to upomnienia/bana.

@Angel of Death
Właśnie mam nadzieje, że jakiś Moderator to przeczyta.

ZappO 01-01-2005 19:19

Hej Wiem już co z tym timeoutem - u mnie to prawdopodobnie zablokowanie portu (chyba 7171). Już niedługo może bede grał, a inni z błędem niech sprawdzą. :cup:

Angel of Death 01-01-2005 19:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fallorian Thennars
Pytanie:
Czy można umieścić w podpisie baner reklamowy? Chodzi mi o to, czy nie będzie to łamać regulaminu i czy nie dostane za to upomnienia/bana.

NIestety chyba nie można -.^ jakiś czas temu ktoś umieścił sobie w podpisie i kazali mu zmienić . Ale dla pewności spytaj sie Modka ;)

Fusek 02-01-2005 10:35

plx Zappo czy jak ci tam

Skoro wiesz już o co chodzi z tym time outem to powiedz jak odblokujesz port???

MI to naprawde potrzebne niedawno kupilem se pacca i nie moge grac ;( ;(

ZappO 02-01-2005 17:47

Serio, ja też mam nadzieję - chyba jutro juz se zagram

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 07:28.