![]() |
Cytuj:
|
Cytuj:
ale slyszalem cos ze Legia i wlasnie Brugia ma zgode |
Legia ma zgody z Pogonią, Zagłębiem, Olimpią, Ado den Haag i Juventusem.
|
Cytuj:
Legia na pewno na zgodę z Ado Den Haag, z Juventusem niby też, choć nie wiem jak to wygląda. A skoro już przy tym jesteśmy, to jakie znacie zgody polskich klubów z zagranicznymi? Osobiście poza Legią przychodzą mi na myśl jeszcze 3: Lech - Spartak, GKS Katowice - Banik Ostrawa, Ruch Chorzów - Atletico Madryt. Niedawno, bo w ubiegłym roku zerwana została zgoda Cracovii z Viktorią Żiżkov. |
Śląsk Wrocław - Slezsky Opava (druga liga czeska)
|
Dzisiaj przed meczem jak zawsze u nas wesoło. Flagi OFMC (antykomunistyczna), a także Kazika Deyny nie wpuszczone. Niestety nie wiadomo czy są niezgodne z prawem czy co. Klub poinformował o utrudnieniach przed wejściem i zapraszał z drugiej strony, gdyż nie chciał, żeby 'dobrzy' kibice widzieli małą pikietę:
http://legia.com.pl/img_galerie/09_jesien/08_28_news/4286.jpg Na transach było: Nasze flagi są jak długi ITI - nigdy nie znikną oraz Stop cenzurze. W czasie meczu - doping pierwsza połowa. Druga połowa na początku kilka haseł anty-komunistycznych. Potem przerwa, potem chwila śpiewów i tyle. Farsa z działaczami Legii trwa nadal. Edit: Den Haag ma zgodę z Brugią z tego co się dowiedziałem. Był ktoś we Wronkach? Podobno oni dla prowokacji skandowali Legia. Być pewnie dlatego Leszki śpiewały 'W nienawiści'. Chociaż w takiej chwili.... Co do dopingu podczas karnych fajna sprawa jest non stop śpiewać. Było tak na meczu Legia - Wisła w finale PP w Bełchatowie. Fajny efekt. IMHO lepszy niż gwizdy itp. |
Resovia z Arminią chyba. Pamiętam jak Arminia wpadła nawet do Legnicy na mecz, po swoim meczu w Cottbus, by spotkać się z Resoviakami.
|
Torcida Górnik Zabrze - Torcida Hajduk Spilit (mimo iz oficjalnej zgody niema(nawet układu)na meczu zawsze mozna kilka osob z hajduka spotkac Łączą nas kontkaty osobiste SKGZ oraz Torcida)
GKS Katowice-Dynamo Dresno(zgoda zneutralizowana a mianowicie pozostały juz tylko kontakty osobiste) |
Polskie z zagranicznymi?
Legia - Sosnowiec BKS Stal - Sosnowiec GKS Bełchatów - MKS Żilina |
O właśnie, przypomniałeś mi o zgodzie Górala Żywiec z MSK Żilina. Podobno trochę podymili przed i po meczu z Partizanem na Słowacji:
http://image.tvnoviny.sk/media/image...9//2085646.jpg I to by było chyba na tyle, reszta to raczej prywatne kontakty. |
Sam nie jestem kibicem, ale to niektórym nie przeszkadza, wystarczy, że jakaś drużyna ma kosę z drużyną z innego miasta i już się coś urają o to.
Sam prawie uczestniczyłem w dość przymusowej 'ustawce' (prawie, bo ochrona się zainteresowała), a koledze porysowali auto za tablice. No, ale dotyczy to tylko bezmózgów, sporo kibiców ma trochę oleju w głowie i nie zaczepia normalnych ludzi. |
Wczoraj u nas w młynie z 150-200 osób (w tym około 20 ze Śląska), na początku zawodnicy wnieśli nową flagę, na którą zbierane były pieniądze przez kilka miesięcy, imo zajebista;d
http://img75.imageshack.us/img75/9949/30w5heg.jpg |
Na moje troche za bardzo jaskrawa ;P.
|
Cytuj:
A co do zgód pomiędzy klubami z innych krajów to ultrasi ŁKSu mają bardzo dobry stosunek z ultrasami Anderlechtu i nasze flagi powiewały w Brukseli a ich w Łodzi także ;). |
Ruch Chorzow na swoich trybunach w meczu z Groclinem Warszawa wywieszał tylko flagi Górnego Śląska i 100-metrowy trans z napisem "Rzeczpospolita Polska zapewnia obywatelom polskim należącym do mniejszości narodowych i etnicznych wolność do zachowania i rozwoju własnego języka, zachowania obyczajów i tradycji". Było to spowodowane tym ze nie pozwolono dla nich wniesc flagi "Oberschlesien" (co po niemiecku oznacza Górny Śląsk). Jak wiemy kibice Ruchu mówią o sobie że są narodem śląskim a nie Polakami.
|
W dupach się brudasom przewraca. Grają w polskiej lidze, więc w czym problem? A to, że akurat na Śląsku i tak większość jest nastawiona sceptycznie co do niepodległości tego regionu, to nie moja broszka. Niech się odłączają, na samym węglu daleko nie zajadą, ja tam po nich płakał nie będę.
|
Już się kurwa buraki pokazali, jak wygwizdali hymn na meczu z Lechem. I bardzo dobrze, ze PZPN nie pozwolił im wnieść tej flagi, to jest kurwa Polska, jak im tak bardzo spieszno do Niemiec to niech lecą już pały robić szwabom :)
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Korona Kielce - Cracovia Kraków (650) to ogólna liczba w sektorze craxy w tym pojedyncze osoby z Gdyni i Tych.Od 70 minuty po obu stronach bluzgi i tak do końca meczu kiedyś zgoda dziś ostra kosa.
Lechia Gdańsk - Śląsk Wrocław oko.2 tysięcy Śląska na stadionie Lechii ogólna popijawa cały weekend a piłkarze zgodnie podzielili się punktami. Lech Poznań - GKS Bełchatów Kibice Kolejorza protestują przeciwko PZPN bez dopingu dopiero w drugiej połowie ruszył kocioł we Wronkach. Zagłębie Lubin - Arka Gdynia (420) w Lubinie na meczu zgody + 60 głów Górnika Wałbrzych. Piast Gliwice - Odra Wodzisław (220) w Gliwicach. Ruch Chorzów - Polonia Warszawa (63) polonistów w Chorzowie mają przepychanki z ochroną. Wisła Kraków - Jagiellonia Białystok - Jagi okolo 100 glow na sektorze Wisły |
Polonia ma przepychanki z ochroną, gdyż jeden 'śmiałek' rzucał w zegar.
Śmiech na sali (-; Zapowiadali najazd :D |
Cytuj:
|
Nie ma ani osiedli, ani miejsc gdzie 'rządzą'. Pojedyncze jednostki na różnych blokowiskach itp. (-;
|
Ale mają chyba flagę z nazwą osiedla/dzielnicy, Muranów bodajże?
|
Tak wogóle co nazwa tematu ma do czynienia z tym o czym tu piszecie ?
Ruch Ultras to poddział Ruchu Kibicowskiego i nie podlega pod to pisanie o liczbach, wyjazdach i "atrakcjach". @UP Tak posiadają. Tak samo jak posiadają flagi m.in.: Pragi Płn, Żoliborza, Mokotowa, Tarchomina, Ochoty, Ursynowa... |
Cytuj:
|
Cel był dobry. Wrzucane były wcześniej zdjęcia opraw i filmiki.
Poprostu nie lubię jak ktoś myli tak odległe od siebie pojęcia tak naprawdę. Żebyście wiedzieli. Ultrasi są od stwarzania pozytywnej atmosfery na meczu. To głównie dzięki nim nasza liga nie wygląda tak szaro. Dobrze, że chociaż kibice trzymają poziom, bo to co grają nasi kopacze woła o pomstę do nieba. |
Większość tutaj rozpoznaje różnice między chuliganami, a ultrasami. Jak ktoś wcześniej napisał - piszemy tu o tematach poza boiskowych (-;
|
Oprawa Falubazu na derbach ze Stalą Gorzów:
http://img15.imageshack.us/img15/149...fs31080908.jpg Cytuj:
|
Je*ane gestapo...
|
http://i29.tinypic.com/fyzyur.jpg
Flaga Anderlechtu Bruksela w rękach ŁKSu Łomża z tego co slyszalem to kilku łksiaków będąc na wakacjach w Beligii zobaczyło jak po miescie idzie kilku nieogarnietych kibicow Anderlechtu z flaga i odrazu na nich wjechali i skroili flage |
Ta flaga należała do jakichś pikników. Na zdjęciach widać ją na sektorach wzdłuż linii bocznej, a ci najwierniejsi mają młyn za bramką. Poza tym, na zachodzie bardziej utożsamiają się z nazwami grup ultras niż nazwami klubów, a ta flaga raczej na taką kumatą nie wygląda.. Wątpię, że ci bardziej ogarnięci w ogóle o tym słyszeli, chyba tylko u nas jest takie ciśnienie na widok obcych barw i natychmiastowa chęć ich skrojenia.
Co nie zmienia faktu, że pamiątka z wakacji niczego sobie ;) |
ciekawe co ci belgowie teraz mysla o Polakach ;D
dla mnie to się kojarzy tylko z VENI VIDI VICI |
Wielkie ACAB za to co psiarnia odwaliła w stronę Stali...!
|
Może troszkę już stare, ale z okazji rocznicy wybuchu II WŚ:
watch?v=Z96Xe0XTP98 |
@Gierubesoen
ZOMO - Zielonogórskie Oddziały Milicji Obywatelskiej... Dobrze, że nasz prezes (może i odejdzie), ale mówił podczas audycji w RMG, że tej sprawy nie zostawi... |
Haha, z tym ZOMO nie pomyślałem :D
|
Możecie pieprzyć na policję(i macie rację), ale "Po kilku chwilach w powietrzu zaczynają latać różne przedmioty – z naszej strony głównie petardy hukowe (co nie było z góry zamierzoną akcją), ze strony KSFu butelki po wódce, kamienie, owoce i fragmenty ławek." Gdyby nie było patologii, nie byloby tak ostrej interwencji policji.
|
Czyli uważasz, ze psy zareagowały adekwatnie do sytuacji ?
--- Sey dodał 48 minut i 23 sekund później --- @Gierubesoen W jakiej lidze jest ten Twój klub żużlowy ? ;> Bo ostatnio byliśmy małą ekipą na żużlu z nudów;) |
Stal przegrała, ale kibice roznieśli falubaz doszczętnie. Byłem na tym meczu i po prostu byłem tym zszokowany co tam się działo. No bo to są derby... ; o
Chulsy i napinacze dali popalić Zielonej, no cóż... Zdechł... Albo nie : ) |
Cytuj:
|
| Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 03:12. |