![]() |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
prosiłbym kogoś obeznanego w temacie (siłka itp.) żeby mi napisał na priv to podam gg , chciałbym pokazać fotkę żeby ktoś mi powiedział co mi słabo rośnie.
PS. W bicku już 5 cm urosło od początku ćwiczeń ;D |
ma ktos konto na mma-tv? chetnie obejrzalbym jutrzejsze ufc a nie mam keya do rejestracji.
|
Cytuj:
Tam sie wiele dowiesz ;) |
5 cm? Ja pierdole.
Albo miałeś zajebiście małego albo non stop się hgh szprycowałeś, no nie ma bata. |
mialem 30 mam 35
Nie jadlem nic procz tego cyklu co wam mowilem ( i teraz zjadlem chyba z 2 probki jakis odzywek bialkowych) |
Dziś na wku dowiedziałem się, że jestem otyły! : O
Fucking BMI! |
Kumplowi nie powiedzieli, że ma 13kg nadwagi ;o
|
<awpizdunaheliedytujemyaco!>
|
Mówicie, że wytrzymałość rąk i nóg na uderzenia zwiększy się po prostu po systematycznym odbywaniu sparingów? Bo ja mam takie chude witki że po ostatnich treningach zdałem sobie sprawę, że uderzenia na twarz mniej odczuwam niż na kości przedramion czy piszczele xd
@Sey Taa, low-kicki gniotą nieźle ;D Szczególnie jak dostałem od trenera, wtedy miałem wrażenie jakby ktoś siekierą do samej kości mi się przebił XD |
Na początku będzie ciężko ;). Będziesz chodził z poobijanymi udami od low-kicków i z rozwalonymi goleniami. Później organizm przywyknie i nie będzie to już tak bolesne. Tylko zawsze obity goleń wylecz do końca, ja to olałem i na drugi dzień sparowałem i teraz wystarczy że lekko uderze sie w coś to mi to miejsce puchnie, ale da sie przeżyć;)
|
Od dzisiaj w ramach wzięcia się za siebie zapisałem się na siłownie. 2 razy w tygodniu (pon i czw). Do tego w piątki chodzę na basen. Ciekawi mnie jak to będzie w przyszłości wyglądać.
Diet na razie nie planuje - pomijając fakt, że ogólnie za nimi nie przepadam, to chce na spokojnie z 2 tygodnie - miesiąc poćwiczyć, zobaczyć jak się czuje, a ewentualnie następnie coś nowego wrzucić. Oczywiście tylko i wyłącznie na sucho. Tak jak wszyscy znajomi, z którymi chodzę. Ciekawe jak się jutro będę czuł ^^' |
Kick-boxing już 4lata...
|
Cytuj:
|
Ale walka z tenerem na prawdę dużo daje. ;)
|
Cytuj:
Mnie już jakoś tak nie gniotą te loŁki od trenera ; o kwestia przyzwyczajenia |
Muay thai od roku trenuje. Bez siłowni etc.
|
W październiku się zapiszę na siłownię i może brazylijskie ju-jitsu, a póki co pochodzę chyba przez ten miesiąc na basen.
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Silowni generalnie nie polecam, bardzo duzo ludzi staje sie przez nia strasznie "sztywnych" - co kto lubi |
Cytuj:
|
Troche zbyt ogolnikowo napisalem, czesc osob moze to zle odebrac - umiejetne cwiczenie jest jak najbardziej ok (sam aktualnie robie trening pod budowanie sily maksymalnej+eksplozywnosc). Problem polega na tym, ze duza grupa osob zaczynajacych nie ma kogos, kto ich poprowadzi. Efektem jest brak jakiejkolwiek wiedzy o potrzebie rozciagania czy zwiekszania mobilnosci stawow, liczy sie tylko spompowana klatka i efekt wizualny, a nie osiagniecie dobrej sprawnosci fizycznej. Pozniej wychodza jakies zwyrodnienia kregoslupa czy wyuczenie miesni do pracy glownie w 1 plaszczyznie. Chociaz lepsze takie cwiczenie, niz nie robic nic ;)
Pisze tu oczywiscie o typowych "niedzielnych" koksownikach, co cwiczenie na silce zaczynaja od suplementacji majac w dupie jakakolwiek diete. Cwiczenie w sposob inteligentny jak najbardziej polecam chociaz i tak znacznie bardziej podoba mi sie sila gimnastykow - http://www.youtube.com/watch?v=NQ-4xGPBvXk&feature=related http://www.youtube.com/watch?v=z3QUYsdz-S8 |
a co do bjj i mma - moim zdaniem znacznie spopularnialy po ksw, przed pudzianami itp. malo ludzi sie interesowalo mma, ale po duzo sie wkrecilo :P i tak samo z bjj, zobaczyli jakies efektowne balaszki i inne trojkaty i cos sie ruszylo :)
|
Pytanko do osób trenujących taekwondo - czy to w ogóle przydaje się na ulicy do obrony? Zacząłem trenować niedawno, ale nie wiem czy jest sens to ciągnąć jeśli nie będę jeździł na żadne zawody (raczej).
|
Cytuj:
Do BJJ jest duzo chetnych we wrzesniu/pazdzierniku, po czym po 2-3 miesiacach zostaje garstka osob. A szkoda, bo to naprawde interesujacy sport, ktory mozna cwiczyc niezaleznie od plci/wieku/warunkow fizycznych. @Erverse Zawsze bedziesz wiedzial wiecej niz potencjalny napastnik, a to juz jest cos. Dosamoobrony chyba jednak warto uzbroic sie w jakis gaz, wydatek nieduzy a moze zdzialac wiecej niz 5 lat treningow najlepszej sztuki walki. |
Na silke nigdy nie chodzilem, pare razy bylem okazyjnie. Natomiast przez 7miesiecy trenowalem boks, ale wykluczyla mnie kontuzja barku
|
Cytuj:
|
Czytam MMA i musialem sie cofnac w temacie aby pojac, ze chodzi wam o jakies lamerskie Mixed Martial Arts? Pierwsze slysze, szczerze mowiac. Dla mnie do tej pory MMA to skrot jednoznaczny, czyli Marine Martial Arts.
|
@up
Pierwsze słyszę o Marynarskich Sztukach Walki O_o Ja tam wracam jednak do boksu. Sentyment robi swoje. |
@up
I tak ma byc, boks to jedyny szlachetny sport walki |
A ja się zapisuje na WF na kick-boxing :D
Ciekawe co z tego będzie. |
krav manga to jest masakra
Izraelska.. poprostu idziesz i zabijasz |
Siemka , jak tam wam idzie na siłce? Bo ja muszę się pochwalić ze mi całkiem całkiem ;D Od września ćwiczę z 2 kolegami (duuzyyyymiii) Pod ich okiem i u mnie siła i masa zaczęła jakoś iść lepiej ;D Jedyne co mi słabo rośnie to klata natomiast łapy , bary itp itd. wszystko do przodu. Myślę ze to taki gen bo mój ojciec ma podobnie wszędzie zbudowany a klata mała. No ale cóż nie trzeba się poddawać i cwiczyc dalej.
Moze ma ktoś z was także problem z jakąś partia? |
Ja barki ale to nie wina genów tylko tego, że przez pierwsze ~6 miesięcy nie robiłem nic na barki (a właściwie tylko podnoszenie hantli z boków i do przodu) i do teraz nie moge odrobić, chociaż już jest lepiej bo bardzo się teraz do bareczków przykładam. Btw dziś zacząłem cykl kreatynowy + jakieś witaminki i gainerek. Czyli delikatnie : d
|
jaka kreatynke? Mono?
Ja teraz tez na cyklu jestem od poniedziałku. No to już 3 kg do przodu ;D co myślisz o połączeniu Bica z Tricem w 1 dzien? Bo od tego tygodnia takim systemem będziemy jechać. |
Tak - monohydrat kreatyny. Sam nie wiem, mi zdecydowanie najlepiej robi się klata+nogi, bic+ramiona i triceps+plecy. Czasami (jak mam czas na 4 wypad w tygodniu) nogi i klata osobno bo schodzi mi sporo ponad 2 godziny. Jeśli twoi koledzy odpowiednio ułożą wam plan (kolejność ćwiczeń mam na myśli) to powinno być w porządku. Jak będziesz miał rozpiske takiego planu to zarzuć tutaj, chętnie obejrze.
|
Powiem jak robimy teraz , a od poniedziałku zmieniamy tylko układ partii (ćwiczenia zostają te same)
Pon: Klatka -płasko 6 serii -skos 3 serie -rozpietki 3 serie Biceps -Sztanga łamana 3 serie -Młotki 3 serie -Bokiem o kolano 3 serie +z 1/2 serie mniejszym ciężarem pompujące. Wtorek: Barki -Wyciskanie sztangi zza karku 3serie -Wyciskanie sztangi z przodu 3 serie -Szpaki 3 serie kaptury -wznosy barków ze sztanga 2 serie -wznosy barków z hantlami 2 serie Przedramię robimy z 3/4 serie rożnych ćwiczeń (kto za co się lapnie) Czwartek : Plecy : -Drążek nachwytem 3 serie -Drążek podchwytem 3 serie -wiosłowanie 2/3 serie -(takie ćwiczenie , nie znam nazwy wykonuje się je hantlami siedząc)2/3 serie -grzbieciki z ciężarem 1/2 serie Triceps : -Wyciskanie francuskei 3 serie -Wyciskanie hantla na trica jednorącz 3 serie -Pompki na trica z obciążeniem 2/3 serie Piątek Nogi : -Przysiady 3 serie -Prostowanie nóg na tym czymś w ławeczce XD! 3 serie -Wznosy na lydkach ze sztanga 3 serie -Wznosy na lydkach na 1 nodze 2/3 serie Planujemy zmienić układ dni na : -Klata + Przedramie -Biceps + Triceps -Plecy + Kaptury -Barki + Nogi |
Aha. No nie wygląda to źle, chociaż jak dla mnie bic i tric jednego dnia to za dużo. A ile teraz ważysz, ile masz w bicu itd. Ogólnie jakie wymiary jeśli się mierzysz : d A ile było jak zaczynałeś.
|
Ćwiczę od Lutego, zaczynałem to prawie wogle sprzętu nie miałem. Parę miechów jechałem na samych hantelkach, później zdobyłem sztangę. W sumie to dopiero od września mam pełne warunku (sprzęt) oraz porady bardziej zaawansowanych;
Zaczynałem : 65 kg +/- 30 w bicku ;D 95 w klatce 51 w udzie 38 w lydce 78 w pasie Teraz : 78-79 kg 39-40 w bicku 111 klatka 57-58 udo 41-42 lydka 81 w pasie Tylko co do klatki to nie wiem czy dobrze mierze , bo motyle tez parę cm dają ;D mam tez fotki które robiłem co jakiś czas, no to pierwsza a z przed paru dni to bez porównania ;D A jak tam u Ciebie z tymi sprawami? |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:57. |