Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Poradniki Archiwalne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=209)
-   -   Jaka profesja najlepsza... (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=26531)

Duch Niespokojny 09-04-2008 22:16

Wow, mogę cię dotknąć?

Gobiln 13-04-2008 12:42

:o:D:D:D:D:D:D:D:D

Dark_Master 13-04-2008 16:35

Wymiata UE sorca. Niestety w wersji 8.1 głupiej wygląda.

johnnny_b 27-04-2008 02:13

nie powinno się czasem zmienić treści tego poradnika ? :> bo zmian a zmian nastąpiło.....

SoldierBoy 29-04-2008 22:52

Moim Zdaniem Knight jest najlepszy

Olaffeq 03-05-2008 09:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Shinjix (Post 263365)
Wady:
  • Paladynem skilluje się o wiele gorzej niż knightem, ponieważ jedyną bronią do skillowania są speary, które trzeba ciągle podnosić i na wyższym skillu zadają zbyt duże obrażenia...

Jeżeli to bylo pisane kiedy byly starsze wersje Tibii to się zgodze i nie bede mial zadnych uwag.Ale jeżeli to bylo pisane jak juz byla tibia 8.0 to nie wiem...:mag:

robek 25-05-2008 09:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Olaffeq (Post 2035775)
Jeżeli to bylo pisane kiedy byly starsze wersje Tibii to się zgodze i nie bede mial zadnych uwag.Ale jeżeli to bylo pisane jak juz byla tibia 8.0 to nie wiem...:mag:

17-02-2005, 20:06

data opublikowania poradnika ;)

Speedrun 11-06-2008 17:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Shinjix (Post 263365)
Postanowiłem napisać poradnik o różnicach między profesjami, ponieważ wiele jest tematów: "kogo wybrać???", a to wszystko przecież od gusta zależy. Ja postaram się wam przybliżyć mniej więcej wszystkie profesje...

• Amunicja do expienia jest o wiele droższa niż u paladyna;
lol?? to ma byc zaleta???????? chyba wada popraw to

Blog 11-06-2008 19:45

ps

druidem siediec na trolach i rotach do 25lvl!!!!!!!!!?????????
ja na 17 na guardy chodze 8o X(

kuszczak1 07-07-2008 09:21

no nie powiem niezły ten poradnik pall niepowinien się zpuszu:cup::crusader:czac bez dużej amunicji daleko od sklepów

Andrysek 04-08-2008 10:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Blog (Post 2109067)
druidem siediec na trolach i rotach do 25lvl!!!!!!!!!?????????
ja na 17 na guardy chodze 8o X(

to idz bez roda/wanda na guardy .... -.- kiedys nie bylo "ruszczki" wiesz?

Arven 07-08-2008 01:13

Taa... To było coś. O ile dobrze pamiętam to runy fire field robiło się na 12lvl i na tym lvl chodziłem na guardy xD. Cały dzień siedziałem i robiłem runy a potem chwila huntu: z zagrożeniem życia :). Defakto SD robiło się na 16lvl i było fajnie, jednak ten 16 trzeba nabić. Jak wiadomo, skille magów nie idą fascynująco, tak więc brało się war hammera i szło na...trolle xD. To były czasy... flame wave 70 many, exori walące tylko pole przed, runy robiło się...długo a i nie było używań danych przedmiotów pod hot keyem. A ludzie robili Anihilatora :). Ale teraz mag jest bezużyteczny. Druid ma to samo, ale innych żywiołów. Jego się bierze na hunty, bo leczy i wali z lodu. A SD i explo i tak każdy kupuje u Npc... Nie ma wyrównania profesji.

Sojczan 11-08-2008 19:09

Ja mam sorca z 21 levelem padlem ze 10 razy X( oczywiście na niższym levelu
chce miec 21 lev :D

zdzichal 09-10-2008 21:53

:d

ja mam knighta i jestem zadowolony :) przezucilem sie na 40 lvl ze sworda na axe i w tydzien dalem rade odrobic straty w skillu :) polecam bardzo knighta . paladyni tez sie sa najgorsi :) moj kolega z 15 lvl i 80 skillami pociskal wiecej niz niektore 50 lvle :D

Pozdrawiam !:baby:

Filipixus 15-10-2008 15:29

Ja mam druida i pala na dosyc wysokich lvlach. Jezeli ktos ma duzo czasu to polecam druida jest wedlug mnie najlepszy. Jezeli jednak ktos ma mniej czasu i cierpliwosi to albo pal albo knight ale pal odrazu chodzi na cyklopy jak ma dobry distance fighting. Proponuje kupic najpierw jakies lekkie EQ a pozniej kupic small stonsy i skillowac tak aby na 10 lvlu miec przynajmniej 30 distace a na 20 minimum 50. Druid dobry bo duzo zarabia na sprzedarzy bp runow takich jak IH i UH. Na tym ja zarobilem na bohy i dobre EQ :D. Co do Sorkera to sie nie znam ale wiem ze ma duzo czarow ofensywnych ktorych druid moze mu pozazdroscic. Poradnik bardzo mi sie podoba :)

michalmd 10-11-2008 13:51

the best jest ed... wkleje wam maly huncik z demkow...

http://img152.imageshack.us/img152/4...monhuntfw2.jpg
http://img152.imageshack.us/img152/d...pg/1/w1280.png

yasiex0r 04-12-2008 08:21

ja gram palladynem i jest dobrze a z ta amunicja to kupic lekkie eq a jak sie nie ma kasy to mozna kupic na allegro.pl(Eq czy cc) :p

mirlu2 31-12-2008 01:48

teraz 45lvl i 15 mlvl ;/;/;/ zrypali z runami ze od lvl....:(

Markos_Knight 01-01-2009 13:52

1.Poradnik powinien ulec zmianie -.-
2. Balans wprowadzony przez CipSoft jest zły. Dlaczego ?
a) Pall jest najsilniejszy
-Szybciej mu lecą skille (sprawdzałem)
-Wymiata w walce dystansowej ( np. knight nie ma szans)
-Na dodatek jego nowe czary
-Speary mu nie wylatują na ziemie
-mana potiony itp. ;/ mogli by jemu tego nie dawac
-Może nosić ciężkie rzeczy (eq) nie powinien
-I jeszcze są inne powody
b) Drut nie zarabia jak wcześniej
-Uhy się już nie sprzedają jak kiedyś
-Knight nie ma z nim szans
c) Sorc Najtrudniej się nim zaczyna
- no koment
d) KNIGHT ( moja ulubiona vokacja od 7.7 do 7.92) (8.0 klapa)
- Knight nie masz zbyt wielu szans w walce z drutem lub sorcem
- Knight vs Pall ( pall zwycięża 88% walk )
- Bronie od levela lekka przeginka -.- z tym Cipki (Cipsoft) mnie wkur...
-Przynajmniej wprowadzili health potiony
- Knighta najbardziej udupili -.-

Eikozlan 12-01-2009 14:02

Wszystko git tylko powinieneś zmienić opis profesji co do Update'ów
Cytuj:

1.Poradnik powinien ulec zmianie -.-
2. Balans wprowadzony przez CipSoft jest zły. Dlaczego ?
a) Pall jest najsilniejszy
-Szybciej mu lecą skille (sprawdzałem)
-Wymiata w walce dystansowej ( np. knight nie ma szans)
-Na dodatek jego nowe czary
-Speary mu nie wylatują na ziemie
-mana potiony itp. ;/ mogli by jemu tego nie dawac
-Może nosić ciężkie rzeczy (eq) nie powinien
-I jeszcze są inne powody
b) Drut nie zarabia jak wcześniej
-Uhy się już nie sprzedają jak kiedyś
-Knight nie ma z nim szans
c) Sorc Najtrudniej się nim zaczyna
- no koment
d) KNIGHT ( moja ulubiona vokacja od 7.7 do 7.92) (8.0 klapa)
-Przynajmniej wprowadzili health potiony
Co do
Cytuj:

nie do końca...Knight mimo wszystko i tak mocno bije a teraz wprowadzone czary dla knighta "Tempo hur" jest super w pk...
A co do
Cytuj:

Wcale, że nie... Knight może zwyciężyć jeśli sorc/drut skończą się potionki
Cytuj:

Nie zgodzę się... Knight wrzuca "tempo hur" (buff) i palek poleci sobie bo ma słabszy shielding i mniejszą ilość hp.
Cytuj:

Nie zgadzam się... Kiedyś 10 knight lepiej expił od 50kina+ a tak być nie mogło... dobrze, że to wprowadzili, przynajmniej Pg na niższym lvlu się zmniejszyło i zmniejszył sie power abusing...
Pozatym moje zdanie jest takie, jeżeli chcecie mieć wys. lvl to potrzebujecie kase... zwłaszcza przy sorc/drut, podobnie jest z dmg wszystkich postaci ... na około 180lvl+ wszystkie profesje biją podobnie (dmg różni się w granicach 10-40 dmg).
Knight zawsze miał kase, styl gry zależy od was... np.
-Expisz dla wiekszej ilości kasy
lub
-Expisz dla lvlu (Bez kasy nie ma levelu)
To jest moje zdanie, pozdrawiam.

Miki^^ 12-01-2009 15:10

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Gadzixor 12-01-2009 18:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Miki^^ (Post 2419074)
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Co ty dałeś?? Na biało... :topic:

Orlik45 24-01-2009 22:58

A ja mam pytanko. Czy dalej robi się sorcem tak jak teraz, czyli do 13 lvlu Wand of Vortex, potem Dragonebreath aż do 33 i WOI dopiero od 33, czy kupuje się Wand of Decay i WOCE? Jeśli to pierwsze to lepiej grać sorcem czy knightem bo tak się jakoś nie mogę namyślić gram na FACC i no cóż raczej daleko to ja nie dojdę :( Chodź może wydarzy się cud i wbiję gdzieś z 50-60 lvl xD

Bisu 07-02-2009 18:52

http://69.56.199.198/tibia/dist/x-bow.gif Paladyn

Wady:[list]Paladynem skilluje się o wiele gorzej niż knightem, ponieważ jedyną bronią do skillowania są speary, które trzeba ciągle podnosić i na wyższym

chyba nie ponieważ można używać small stones !!

3rvoix96 07-02-2009 22:30

Super poradnik. :) :cup:
pzdr.

Berials 08-02-2009 01:36

Bisu - po pierwsze, poradnik jest sprzed kilku lat.
Po drugie, mimo wszystko, broń knighta nie niszczy się :]

Andrzej81 08-02-2009 12:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Orlik45 (Post 2435364)
A ja mam pytanko. Czy dalej robi się sorcem tak jak teraz, czyli do 13 lvlu Wand of Vortex, potem Dragonebreath aż do 33 i WOI dopiero od 33, czy kupuje się Wand of Decay i WOCE? Jeśli to pierwsze to lepiej grać sorcem czy knightem bo tak się jakoś nie mogę namyślić gram na FACC i no cóż raczej daleko to ja nie dojdę :( Chodź może wydarzy się cud i wbiję gdzieś z 50-60 lvl xD

Stary bez pacca spokojnie mozesz wbić wyższy lvl - ja gram od zawsze bez pacca. Obecnie mam 68 lvl i jakoś nie narzekam. Inna sprawa, że na Beryli Polacy łapią baty od Szwedów, z którymi ostatecznie przegrają (niestety) ale naprawdę bez pacca można wbić wyższe lvle niz 50.

olo-olo55 28-04-2009 15:43

zrobcie update
knitgh ma exana mort (dobry czar leczacy)
druid jest lepszy od sorcka, bo na EW a sork ma HC, z czym moze expic najwyzej na hydrach

*Cudi* 25-06-2009 12:25

Moim zdaniem każda profesja dla kogo innego jest lepsza. Dla mnie najlepszy jes Paladyn bo już na 16 lvl i 60 skillu dista rozwalałem z palcew w zupie 25 knighta.:D:D:D

*Cudi* 25-06-2009 12:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez olo-olo55 (Post 2532615)
zrobcie update
knitgh ma exana mort (dobry czar leczacy)

Exana mort ? No może być ale moim zdaniem leczy za mało. I nie każdy w Tibi ma pacca....

mentuss 01-07-2009 13:49

moim zdaniem spoko poradnik :p:p:p:p

wlasnie chcialem taki napisac ale zauwarzylem ze juz taki jest;(

dziewan 02-07-2009 10:43

Zaktualizujcie ten poradnik,
Pallem sie najgorzej skiluje bo jedyną bronią do atakowania są speary które trzeba ciągle podnosić" -_-, Teraz sie skiluje small stonesami i po dawnym update nie trzeba podnosić.

W ogóle jest to też kwestja czy gramy pacc czy facc, jak pacc to lepiej druid ( ma exure sio, icicle i dużo czarów dla pacc) a jak gramy facc to lepiej knajt bo z ważnych czarów mając pacc to exori i exori gran a bez tego sie obejdzie .
Pozdro

Panie_Szymonie 04-07-2009 10:05

-.-

Boże człowieku możne nie wiesz ale sa do skilowania palkiem small stonsy i skill Idzie dożo szybciej a nie skilowanie sperami -.-

Nerynroth 04-07-2009 14:59

@Up:
Nie wiem czy widzisz ale ten poradnik był napisany w 2005 roku -.-'

@Topic:
Fajny poradnik ale przydałoby się go uaktualnić...

djmarcin87 13-07-2009 01:20

powiem tyle...
śmieszy mnie to, że ludzie wybierają daną postać bo ktos powiedział ze jest najlepsza i wiekszosc wybierze właśnie tą postać bo nie chcą być gorsi, to sie juz robi standardem we wszystkich grach ludzie opisuja jak zrobic najlepszą postać ;/ inni robią to samo i mamy przykładowo samych bohaterów.
Ale zapominacie o tym, że gry tego typu są po to aby umilić nam czas i trochę się rozerwać. Gramy tym co nam się podoba co nam odpowiada nie patrzymy na opinie innych przez to gra traci urok i na stronach o grach sa potem komentarze ta gra jest do du.. nudzi sie itd. ;/
tak jest z tibia, conquer online i metinem2 ;/ i zapewne w kazdej grze mmorpg

arces 29-08-2009 22:34

odpowiedz

druid nie jest najgorszy i nie ma tak że lepszy od snoca trzva tylko dobrze wykorzystać

Sasanin 26-11-2009 10:50

Ale wy kurwa cioty jestescie sorc ma ue a drut niby nie? Na anhi drut jest na 100% lepszy bo ma lodowe a nie energi czy ogniowe wiec sie nie wypowiadajcie "doswiadczeni gracze"

Lachu1993 26-11-2009 21:20

up
widziałeś kiedyś żeby druid bił lodowe ue na anni ?? 8o8o8o8o8o8o

ruszek 26-11-2009 21:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sasanin (Post 2694209)
Ale wy kurwa cioty jestescie sorc ma ue a drut niby nie? Na anhi drut jest na 100% lepszy bo ma lodowe a nie energi czy ogniowe wiec sie nie wypowiadajcie "doswiadczeni gracze"

hahahah jebłem!

1. Wiesz co to jest UE ? UE to jest stary czar który miał kiedyś tylko sorc.
2. <stara się mówić przez śmiech>Życze powodzenia w biciu Eternal Winterem na anni. Chyba na otsie hahahaha. Musiałbyś mieć z 400+ lvl żeby wyrobić z eternalem i nie paść.</stara się mówić przez śmiech>
3. i ostatni punkt : "Ciota" to se możesz do rodziców powiedzieć.

Dordhs 28-03-2010 05:25

Jaka profesja najlepsza

Pogo pogo Może i nie każdy lubi, ale jaka to radość, gdy następnego dnia nie można głową ruszyć Coś niewyobrażalnei fantastycznego. Ponadto, muzyka rockowa czy też metalowa jak najbardziej nadaje sie na wszelakiego typu zabawy chyba że mówimy o durnych popijawach mających na celu obmacywanie się nawzajem każdy z każdym - wtedy rocka bym nei poleciła

Poza tym nikt nie wspomniał o czymś takim, jak.... muzyka do tańców towarzyskich Co prawda takie imprezy na których tańczołoby się jak za starych dobrych czasów już chyba nie są nigdzie organizowane, ale ja bym z przeogromną chęcią na takową imprezkę się wybrała....

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:38.