Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Tajemnice Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=13)
-   -   Spike Sword zdobyty??!! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=53944)

EothirSollutos 03-11-2007 12:58

nie wiem czy znacie te opowieśc ze spike swordem i mino magiem ale to jest sciśle powiązane jeśli w obu miejscach jest teleport tooo :P pozostaje tylko odwieczne pytanie jak dostać sie do mino maga?? ;(

sys1992 03-11-2007 20:08

zacznijmy od tego że nawet jezeli odbalazla by takowe buty , weszla by na wyspe , to i tak sworda otaczaja plomienie umieszczone na kamieniach ! jak sie zniknie sworda to to przeciez widac bo plomienie przygasają ! no i co ? moze wziela sobie tego sworda z 2 sqm ? .... BUJDA !

Tibia6669 03-11-2007 20:22

Nie wiem jak inni, ale ja tu widzę tylko ludzi pozamienianych w potwory z halloween

Dziuby 03-11-2007 21:06

hmm...moim zdaniem na serio ten spike sword znika co jakis czas... Ale niejest do zdobycie, nawet jak ktos ba boots of waterwalking to i tak tam sa kamienie;/ conajwyzej mozna za cos go dostac, albo teleport nate guazy. trzeba miec tylko 2 chara naszykowanego i zabrac :D...

MasterDraghotan 04-11-2007 03:16

Zdobycie SS przez Shadow Rex

Próbowałem raz zdobyć Spike'a takim sposobem jak legendarny Shadow Rex. Ustawiłem Szkielet Minotaura, Ciemne zwłoki Orka Spearmana, ded Trolla z kościami, czaszka, kości wilka, martwy pająk, zwykły martwy jeleń. Potem zostało pytanie: jak wywołać ogień na czaszce? Kolega mi mówił, że trzeba wylać Life Fluida. Wylałem i nic...

Dzień później idę se przez trolle, widze kościotrupy trolli i zauważyłem, że NIE ZNIKAJĄ!! (a zwykły ded trolla z kościami znika szybciutko).
To podniosło moje nadzieje na zdobycie Spike'a

A co Wy o tym sądzicie, czytelnicy? :cup:

Umaga 04-11-2007 10:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MasterDraghotan (Post 1728582)
Próbowałem raz zdobyć Spike'a takim sposobem jak legendarny Shadow Rex. Ustawiłem Szkielet Minotaura, Ciemne zwłoki Orka Spearmana, ded Trolla z kościami, czaszka, kości wilka, martwy pająk, zwykły martwy jeleń. Potem zostało pytanie: jak wywołać ogień na czaszce? Kolega mi mówił, że trzeba wylać Life Fluida. Wylałem i nic...

Dzień później idę se przez trolle, widze kościotrupy trolli i zauważyłem, że NIE ZNIKAJĄ!! (a zwykły ded trolla z kościami znika szybciutko).

Ja sadze ze to kolejny kit.
Manafluid na rooku? Haha troche ci sie pomieszalo kolego.

Yaund 04-11-2007 11:58

Hmm mając boots of waterwalking można byłoby sie tam dostac.
Ja sam kiedyś sprawiłem że sword of fury zniknoł....Zara daje ss.

Yaund 04-11-2007 12:01

http://c16.wrzuta.pl/wi2591/5a8fcd91...F9l8T5Nu9&ft=f

Sam kiedys zzniknołem spike sworda...
Ta legenda to prawda !

draenei 04-11-2007 12:56

@up
Brawo Nobla dla Ciebie trzeba dać.

@Master~
Może ktoś też to spróbował zrobić... A tak ogólnie nie wiem o co z tym chodzi, tą twoją opowieścią.

vns.rlz 04-11-2007 17:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MasterDraghotan (Post 1728582)

"LEGENDARNY SHADOW REX"
Legendarny to moze jest proszek kolorowy czy do białego ale ten shadow to jakis smieszny typ i nic wiecej XDDDDDDDDDD

Smerf'pallek 28-01-2008 20:37

Wiemy że spike sword może zniknąć ale co dalej ??

nikssoon 10-03-2008 01:07

Hmmm....Ktos napisal ze komnata mino maga jest polozona dokladnie pod spike swordem...to moz emiec cos wspolnego...nawet jesli ktos znajdzie klucz do mino maga...mino mag jest zbyt silny...to by sie wszyscy z rooka musieli na niego zucic zeby go zabic...

Hmmm...
Zastanawial sie ktos ze moze Spike Sword gdy znika to pojawia sie w innym miejscu?Moze w tym miejscu gdzie prowadzi TP u mino maga...
A moze odrazu tp u minomaga prowadzi na wysepke z spike swordem...
8o

Ozurtes 10-03-2008 17:15

@up
Komnata Mino Maga NIE jest położona pod SS.
Tp u Mino Maga, jak mówią książki, prowadzi do Mintwalin.
Nawet jakby prowadził na wysepkę to byś nie mógł wziąć SoFa bo naokoło niego są kamienie (pod ogniami), i byś nie mógł się wydostać.
Ludzie, zacznijcie trochę myśleć...
@down
Tylko mu odpowiedziałem -.-

Morderff 10-03-2008 17:36

@up
Gdybyś śledził ten temat trochę dłużej to parę osób już po ,,myślało" i napisały to co Ty .

Sehrman 15-03-2008 19:41

TP za minosem teoretycznie prowadzi do min ale jak czytałem w ksiązkach tp jest USZKODZONY i dlatego mag nie może się wydostać. tp prowadzi najprawdopodobniej tam gdzie znika SS po przejsciu przez odpowiednie pola. ale ja bardziej skłaniam się ku teorii że SS jest powiązany z oddzielnym questem i MM niema z nim nic wspólnego - ja mam swoją teorię - zamiat na groby trzeba uzyć odpowiedniego przedmiotu/ów na polach koło pochodni w jaskini orków po drodze do bear roomu użyć ich we właściwy i sposób zostaniesz przeteleportowany do SS i zastaniesz tp z powrotem - mozliwe ze dostaniesz też brass armor który wg. mnie jest najbardziej prawdopodobny do zdobycia

sory za błędy

Morderff 15-03-2008 20:18

@up
Nie chce z góry krytykować, ale teorie nie poparte niczym są po prostu tutaj nie potrzebne i to co napisałeś, jest szczerze mówiąc głupie...

Zalgadis 16-03-2008 00:11

Huh, ale ten temat aktualny...

Sehrman 20-03-2008 18:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Morderff (Post 1953534)
@up
Nie chce z góry krytykować, ale teorie nie poparte niczym są po prostu tutaj nie potrzebne i to co napisałeś, jest szczerze mówiąc głupie...

to sam znajdź SS lub wymyśl coś ze zdobyciem spika co jest prawdą - 0 dowodów na cokolwiek - ze SS wiadomo tyle że jest na rooku i prowadzi no niego tp z czego to 2 niejest potwierdzone - weź więc nie gadaj że coś jest głupie bo cała legenda o SS to głównie teoria i domysły

tak wiec to co ty piszesz jest idiotyczne

Morderff 20-03-2008 20:37

@up
SS już kiedyś znalazłem look do podpisu ;]

I pozatym nie denerwuj się bo dajesz teorie po prostu troszkę głupie nie poparte niczym, a teraz sam piszesz to znajdź jak jesteś taki mądry... omg ja nie mówie że znajde tylko teksty w stylu:

"po drodze do bear roomu użyć ich we właściwy i sposób zostaniesz przeteleportowany do SS i zastaniesz tp z powrotem - mozliwe ze dostaniesz też brass armor który wg. mnie jest najbardziej prawdopodobny do zdobycia"

A dowodów nie mam żadnych więc nie bawie się w bez sensowne teorie... któy Ty tu właśnie przedstawiasz...

Kamilek321 20-03-2008 21:46

Brass armor wypadl kiedy skomus juz nie pamietam na rooku ze zwyklego minosa.A tam co pisze na tabliczce pzred SS jest napisane ze tylko poborzni moga zdobyc a wiec ja mysle ze jakies 1 lvl maja szanse go zdobyc ten miecz ale tez moze byc ze po jakims up'date bedzie mozna wejsc do mino maga bo bylo tez przypadki po ostatnim up'date a wiec mysle ze zostaje nam czekac :D:DMoze nawet ghoule na rooku beda otwarte a filmik z shadow rexem to FAKE bo zamiast says jest mowi.

Kozzak 20-03-2008 22:12

Powiem jedno... Czytam wasze posty i myślę jeżeli powtarzam jeżeli byście weszli do mino maga zabili go (jeżeli) i wskoczyli w tp do roomu z nagrodą to skąd pewność ze tam jest tp z powrotem Po drugie otwarcie drzwi może być powiązane z każda rzeczą np musisz mieć klucz, stanąć przed otwarciem np. koło drzewa bananowego, zabić 3 wolfy, przed otwarciem drzwi do mino maga miec najslabsze eq na sobie :P itp. itd. Myślenie nie błądzi ale rozwiązanie jeżeli jest jakieś zajmie dużo dużo dużo czasu :P (sami to wiecie) ...

Kamilek321 23-03-2008 20:35

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez nikssoon (Post 1944570)
Hmmm....Ktos napisal ze komnata mino maga jest polozona dokladnie pod spike swordem...to moz emiec cos wspolnego...nawet jesli ktos znajdzie klucz do mino maga...mino mag jest zbyt silny...to by sie wszyscy z rooka musieli na niego zucic zeby go zabic...

Ja dal bym sie zabic nawet miec notke na tibi.com ze zabil mnie mino mag na rooku

Athelas 23-03-2008 20:39

@up
Ale niestety niedowiarki osądziłyby Cię, że zabił cię na mainie i Cie zrookowano :o Niestety

mc200 23-03-2008 21:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Athelas (Post 1967630)
@up
Ale niestety niedowiarki osądziłyby Cię, że zabił cię na mainie i Cie zrookowano :o Niestety

W takim razie musialbys dednac na 4 lvlu :)

GreenPeace 08-04-2008 12:34

Hmmm myśle ,że klucz jest na fibuli , kolega mi mówił , że był w jakimś dziwnym tunelu na 1 lvlu jak chodzil na szczury , podobno padł na minosie
X( (nie nie wyszedl poza miasto).

Mertanian 20-04-2008 18:14

Myśle, że ten obrazek to fake. Nawet jesli uda się komuś wejść na tą wyspe to niby jak wejdzie na kamienie, i weżmie miecz?
Jestem ciekawy kto odkrył to, żę po wejściu na te pola przy poison spiderach i rotwormach Spike Sword znika? Przecież nawet jeśli ktoś by to uczynił skąd wiedziałby, że to on to zrobił?
Najbardziej dobija mnie gdy ktoś myśli, że zniknięcie Spike'a to taka zabawa i nic więcej się nic nie robi. Jednego jestem na 99.99(99) pewny - cały quest musi wykonac jedna osoba. I teraz myśle co taka osoba mogła by zrobić? Jedyne co mi przychodzi na myśl to wstęp do komnaty mino maga. Gdy obejrzałem ten filmik zauważyłem, że u Mino Mage'a są jakieś skrzynki. Myśle, że w nich może być Spike i inne fajne rzeczy :P... Wiadomo, że nikt ich tam nie wrzucił bo przecież nikt tam nie był.
Jescze jedna rzecz mi nie daje spokoju - gdy idziemy na zachodnią część wyspy widac że na górze jest dziura do rozkopania. I teraz nie wiem czy za pomocą boxów da się tam wejść i czy tą dziure w ogóle da się rozkopać.
No to chyba na tyle...

P.S. Skąd się bierze brass / scale armor (także z komnaty maga?)?
P.S.2 Gdzie prowadzi teleport w katana room, bo coś mi się ubzdurało, że do Mino Mage'a.

Jak coś bedziecie wiedzieć lub zauważycie coś nietypowego to napiszczie mi na [email protected] ok?a

Carbon 20-04-2008 19:10

ARCHEOLOGOM MOWIMY STOP!
@up masz pan kalendarz albo zegarek?

Mertanian 20-04-2008 19:34

Przecież nikt jeszcze nie wie jak zdobyć Spike Sword więc o co ci chodzi?

Carbon 20-04-2008 19:51

-.-
N/c

Chodzi oto ze WYPOWIADASZ SIĘ W TEMACIE KTÓREGO NIKT NIE RUSZAL OD KILKU MIESIĘCy

Thx

Mertanian 20-04-2008 19:57

no to może zacznie. Mam taką nadzieje...

Slythia 20-04-2008 20:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mertanian (Post 2012418)
no to może zacznie. Mam taką nadzieje...

Po prostu jest juz pare-parenascie takich tematow... Wiec odgrzebywanie nastepnego mija sie troche z celem.
@down
Masz racje, zaufalam Carbonowi, nie sprawdzilam daty...
A ktory jest dzis wogole?

Gelt 20-04-2008 20:08

Masz racje, ten archeolog odkopał temat sprzed 8 kwietnia 2008 r. Mocno zagrzebany.

Mertanian 20-04-2008 20:12

Więc waszym zdaniem mam napisac to samo 50 razy na innych postach?

Slythia 20-04-2008 20:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mertanian (Post 2012449)
Więc waszym zdaniem mam napisac to samo 50 razy na innych postach?

Moim zdaniem? Spike juz mi sie znudzil.. Moze lepiej by bylo, gdyby nie bylo mozliwe zdobycie go.. I szczerze mowiac, wspolczuje osobie, ktora go bedzie miala..

Gelt 20-04-2008 20:32

Tobie to sie nie dziwię Slythia, że sie znudził ;x

Moniusz 20-04-2008 22:33

Re

http://pl.youtube.com/watch?v=xi1F_-...eature=related

Mertanian 21-04-2008 14:32

Znam to lecz ten filmik miał zachęcić rookstayerów do grania na rooku... Jak coś to przenosze sie na forum rookgaard.pl

xXxKaiserxXx 21-04-2008 15:12

Ta Lonya czy jak jej tam gra na moim świecie miała domek koło mnie w liberty bay. Nigdy jej osobiście nie widziałem ale w domku miała bardzo wartościowe itemy. Po jakimś czasie sprzedała/sprzedał domek. Było to z 6-7 miesięcy temu.

@edit
Znów ma ten domek:
House: The Tavern 1b (Liberty Bay) is paid until May 10 2008

Carbon 21-04-2008 15:45

Btw
co do archeologi

ostatni post w tmy temacie był z tego co wiem z lutym :S

Tocallo 21-04-2008 16:49

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Carbon (Post 2013559)
Btw
co do archeologi

ostatni post w tmy temacie był z tego co wiem z lutym :S

Najpierw idź się poucz zanim zaczniesz kogoś nazywać archeologiem. 08.04.2008.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:54.