Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Narkotyki (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=66015)

PiXik 17-03-2007 16:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dolor (Post 1320223)
Coraz więcej ludzi sięga po to gówno którym są narkotyki nie mówie tu już o maryśce. W większości jest to młodzież.
Dla mnie narkotyki są kompletnym gównem na które szkoda mi pieniędzy i zdrowia. Nie miałem jakiś specjalnych doświadczeń odnośnie narkotyków ale wystarczy mi to że w moim mieście (Katowice) widzę czasem ćpunów i ten sam widok mi uświadamia że trzeba być idiotą aby rujnować sobie życie przez dragi.

a pojmujesz to ,że nie każdy kto brał , bierze MUSI mieć zepsute życie>?<niektórzy wiedzą po prostu kiedy przestać.

Hansu 17-03-2007 16:28

Cytuj:

Mydło dobre na brud? Błoto dobre na rozum? Odpowiedz sobie sam.
Jak sie patrze na te slowa to se mysle ze pytania "czy piwo pomaga na nerki? cz y wodka pomaga na serce" sa glupie. Moze i pomaga ale tak samo jak w przypadku tego co dobre na brud czyli mydlo moze byc zastapione czyms innym np. zelem pod prysznic i tez jest dobre. Tak wiec po co pic piwo na nerki skoro mozna wziac cos innego, lub po co pic wodke na serce skoro mozna wziac cos innego ? ...

d4rqu 17-03-2007 18:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Shanhaevel (Post 1319869)
Człowiek nie uzależnia się od morfiny, ale od stanu, jaki ona wywołuje. Zresztą, skąd to wiesz? Masz w rodzinie lekarza, który jest w tej drugiej 50%?

@EDIT
Ma działanie narkotyczne (odurzające), przeciwbólowe, przeciwkaszlowe, przeciwbiegunkowe, działa depresyjnie na ośrodkowy układ nerwowy (zalicza się do depresantów). Nadmierne dawki mogą prowadzić do śpiączki z depresją ośrodka oddechowego (niewydolość oddechowa). Kilkunastokrotne użycie morfiny prowadzi do uzależnienia fizjologicznego, uzaleznienie psychiczne występuje znacznie szybciej. Powtarzanie dawek morfiny, podobnie jak innych leków opioidowych powoduje powstawanie tolerancji na lek.

Wikipedia.

Wyobraź sobie taką sytuację. Jakieś dziecko z forum złamie nogę itd., w szpitalu podadzą mu morfinę, żeby się z bólu nie zesrał. I nastąpi uzależnienie psychiczne i taki kolo jak go wypiszą do domu to włamie się do apteki i wykradnie morfine, żeby sobie w żyłę zapodać? Nie, bo 99% osób z tego forum nigdy się psychicznie od morfiny nie uzależni:D I jestem zdania, że większość osób w Polsce łatwiej się uzależnia od np. komputera niż morfiny:D

Twierdzicie, że wszyscy lekarze są kompetentni? Mogę wam napisać cytaty co mi i moim kolegą niektórzy lekarze powiedzieli. Takich głupot świat nie słyszał:D

ps. Ponury ty się nie wypowiadaj do moich postów, bo już wcześniej pokazałeś jakim jesteś upośledzonym dzieckiem i nie chcę mieć z tobą nic wspólnego. Więc ty nie komentuj moich postów, ja nie będę komentował twoich.

Khalak 17-03-2007 18:47

@up
Co do kompetencji lekarzy muszę się z Tobą zgodzić... Ostanio moja siostra, która jest w ciąży poszła do lekarza. Wyglądało to mniej więcej tak - weszła, powiedziała co jej i że jest w ciąży, pani doktor nawet jej nie badała - napisała na recepcie jakiś tam lek i powiedziała 'Dziękuję, proszę przyjść za 3 dni do kontroli' 8o Poszła do kontroli - sz.p. doktor przyłożyła 2 razy słuchaweczke, powiedziała że już w porządku. Siostra do niej, że ma jeszcze kaszel to doktorka odpowiedziała, że za kilka dni powinien przejść <lol2> Dzisiaj z kolei miała się położyć do szpitala, w rejestracji stała jakaś kobitka w ciąży (która wcześniej miała cesarke) i krew jej leciała - nie przyjęli jej bo mieli mało miejsc...
@down
No może faktycznie się za bardzo rozwinąłęm :P ale chcąc nie chcąc polskiej służby zdrowia się tyczy :P

Dark Sven 17-03-2007 19:02

Cytuj:

nie przyjęli jej bo mieli mało miejsc...
Faktycznie, kompetencje lekarzy...
Proponuje zacząć myslec albo tak dosc mocno puknac głową w ściane.

Matek 17-03-2007 19:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez d4rqu (Post 1320513)
Twierdzicie, że wszyscy lekarze są kompetentni? Mogę wam napisać cytaty co mi i moim kolegą niektórzy lekarze powiedzieli. Takich głupot świat nie słyszał:D

Dawaj, potwierdzone od lekarza.

"Brak kompetencji" - jak to nazywasz - w takiej [rpfesji jak lekarz jest karany zakazem wykonywania zawodu. Jezeli faktycznie znalazles niekompetentnego lekarza - zglosiles to na policje? Czy za glupi jestes?

d4rqu 17-03-2007 19:34

Kolejny dzieciak który nie wie jak się zachować na forum. Jeżeli sam jesteś głupi, lub masz głupiego kolegę, matkę, ojca to nie moja wina, nie wiem nie obchodzi mnie to. Ale mnie nie obrażaj więcej takimi tekstami, albo dostaniesz reporta i po co ci to?

Zamor1 17-03-2007 20:19

@up
predzej ty dostaniesz warna, domysl sie za co...

a i naucz sie pisac :) bo tego byka co zrobiles to az zal.pl/br/com/ru

Dechsta 17-03-2007 20:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hansu (Post 1316214)
ze albo ona albo trafsko]

:o,
A czy musisz mówić jej że dymisz sobie czasami? ;>

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hansu (Post 1316214)
im wieksze ilosci tym nam za malo i zaczyna sie hera - strzykawki itd. A po co? ]

Ahahaha, ogarnij sie!

Hera?.., hmm... Ja mógł bym jarać 30 lat albo coś innego robić a na here jakoś nie mam chęci ;-)

Bastash 17-03-2007 20:32

>Hansu
Grzane piwo dobre na nerki? (Tak.) Mydło dobre na brud? (Tak.)
Wódka dobra na serce? (Nie.) Błoto dobre na rozum? (Nie.)

O to mi chodziło :>

Cytuj:

ps. Ponury ty się nie wypowiadaj do moich postów, bo już wcześniej pokazałeś jakim jesteś upośledzonym dzieckiem i nie chcę mieć z tobą nic wspólnego. Więc ty nie komentuj moich postów, ja nie będę komentował twoich.
Cytuj:

fybieltaraj.
Idź się morfiną na śmierć zaćpaj.
Za dużo się Prison Break'a naoglądało?

Caer 17-03-2007 20:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez d4rqu
Kolejny dzieciak który nie wie jak się zachować na forum.

Cytuj:

Jeżeli sam jesteś głupi, lub masz głupiego kolegę, matkę, ojca to nie moja wina, nie wiem nie obchodzi mnie to.

Cytuj:

Ponury ty się nie wypowiadaj do moich postów, bo już wcześniej pokazałeś jakim jesteś upośledzonym dzieckiem i nie chcę mieć z tobą nic wspólnego.

O, masz ci, pan kulturalny który wie jak się zachować na forum się znalazł.

Zanim zaczniesz pouczać innych, zastanów się nad samym sobą.

d4rqu 17-03-2007 20:45

Dobra może trochę przegiąłem, już milczę. Jednak ja nigdy pierwszy nikogo nie obrażam, a denerwują mnie dzieci mające 15 lat, które życia nie znają. Ale za to mają nasrane we ł... i najwięcej do powiedzenia:D

Bastash 17-03-2007 20:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez d4rqu (Post 1320802)
Dobra może trochę przegiąłem,już milcze

Cytuj:

denerwują mnie dzieci mające 15 lat, które życia nie znają. Ale za to mają nasrane we ł... i najwięcej do powiedzenia:D

Żałosne. Uważasz, że ten kto ma mniej lat od Ciebie to kretyn? Ja mam przykładowo 15 lat i nie czuję się jak ktoś ułomny na Twoim tle. Skoro tyle wiesz o życiu to co Ty tu jeszcze robisz? Dlaczego nie słyszałem jeszcze w telewizji, o tym jak genialny 16-latek podbija świat?

ripper 17-03-2007 21:01

Cytuj:

Dobra może trochę przegiąłem, już milczę. Jednak ja nigdy pierwszy nikogo nie obrażam, a denerwują mnie dzieci mające 15 lat, które życia nie znają. Ale za to mają nasrane we ł... i najwięcej do powiedzenia:D

Wyjdź, bo wstyd sobie robisz. Może i są piętnastolatkowie, którzy we łbie mają tylko trochę kurzu i pajęczyn, ale są i tacy, którzy mają tam więcej od ciebie.

Rupert 17-03-2007 21:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez PiXik (Post 1320313)
a pojmujesz to ,że nie każdy kto brał , bierze MUSI mieć zepsute życie>?<niektórzy wiedzą po prostu kiedy przestać.

Wiedzą kiedy przestać przed wplątaniem sie w nałóg. Gdy już sie zostanie nałogowcem nie jest łatwo skończyć.

Arrivald 18-03-2007 01:29

Smieszy mnie gadanie ze kazdy kto zazyl jakikolwiek narkotyk jest przegrany. Powiedzieli wam tak w Uwadze, Interwencji, czy moze na lekcji religii? Get a life :/ Przeciez mozna cpac z umiarem i nie stoczyc sie na dno, zastanowcie sie nad tym chwile.

@Edit: nie zebym ludzi zachecal do brania dragow, przeciwnie.

Vekegi 18-03-2007 02:05

Każdy robi ze swoim życiem co chce i nikt nikomu nie zabroni brać narko.

Matek 18-03-2007 10:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez d4rqu (Post 1320661)
Kolejny dzieciak który nie wie jak się zachować na forum. Jeżeli sam jesteś głupi, lub masz głupiego kolegę, matkę, ojca to nie moja wina, nie wiem nie obchodzi mnie to. Ale mnie nie obrażaj więcej takimi tekstami, albo dostaniesz reporta i po co ci to?

No a gdzie te dowody na niekompetencje lekarzy? Jednak glupis!

Moge cie nazwac takze idiota. Oskarzasz ludzi bo tak ci sie podoba nie majac wogole dowodow. Jak to inaczej nazwac? Rozrywka? Nieee... tylko idiotyzm nasuwa mi sie do glowy.

W sumie to juz wiemy dlaczego myslisz, ze lekarze sa niekompetentni: kto i kiedy wycial ci wszystkie szare komorki?

d4rqu 18-03-2007 10:53

Ile mam podać tych dowodów? Wystarczy kilka czy chcesz kilkadziesiąt? I to nie żadne dowody tylko głupoty które mi i moim kolegą nagadali lekarze. Wykazali się przy tym duża niekompetencją.

Hansu 18-03-2007 11:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez d4rqu (Post 1321697)
Ile mam podać tych dowodów? Wystarczy kilka czy chcesz kilkadziesiąt? I to nie żadne dowody tylko głupoty które mi i moim kolegą nagadali lekarze. Wykazali się przy tym duża niekompetencją.

Czy ty nie widzisz, ze kazdym kolejnym postem coraz bardziej sie pograzasz? Nie ma niekompetentnych lekarzy, sa tylko tacy, ktorzy nie zawracja se glowy kazdym i tacy, ktorym zalezy na kasie. A co do twoich wypowiedzi na tle wiekowym, to szczerze mowiac moja bratanica [ 12 lat ] jest bardziej rozgarnieta niz ty, bo sklada sensowne zdania i inteligentne riposty. A ty? Raz komus pojedziesz, potem przeprosisz, znowu pojedziesz i znow przeprosisz. Nie na tym forum chloptasiu....

Matek 18-03-2007 11:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez d4rqu (Post 1321697)

Wystarczy jedno nagranie tego co ci mowil lekarz + jego imie i nazwisko (zeby zweryfikowac). Mozesz na PW.

d4rqu 18-03-2007 13:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hansu (Post 1321767)
Czy ty nie widzisz, ze kazdym kolejnym postem coraz bardziej sie pograzasz? Nie ma niekompetentnych lekarzy, sa tylko tacy, ktorzy nie zawracja se glowy kazdym i tacy, ktorym zalezy na kasie. A co do twoich wypowiedzi na tle wiekowym, to szczerze mowiac moja bratanica [ 12 lat ] jest bardziej rozgarnieta niz ty, bo sklada sensowne zdania i inteligentne riposty. A ty? Raz komus pojedziesz, potem przeprosisz, znowu pojedziesz i znow przeprosisz. Nie na tym forum chloptasiu....

Teraz to już boki zrywam:D

Matek: nie mam nagrań, ale jak chcesz to mogę ci zacytować kilka tekstów które usłyszałem od lekarzy.

Hansu 18-03-2007 13:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez d4rqu (Post 1321953)

Matek: nie mam nagrań, ale jak chcesz to mogę ci zacytować kilka tekstów które usłyszałem od lekarzy.

To szczerze mowiac, jest gowno nie dowody. Jak powiedzial Matek, nagrania poprosimy - najlepiej filmy... A tak miedzy nami, miales spiecie w inkubatorze, ze tak nie lubisz lekarzy? .... Teraz to ja boki zrywam ..

Matek 18-03-2007 13:28

Cytuj:

No to przymknij swoj kubel a nie oczerniasz srodowisko lekarskie.

PiXik 18-03-2007 13:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hansu (Post 1321767)

kolega d4rq pieprzy głupoty. Ale Ty ze swoim" nie ma lekarzy niekompetentnych"przebijasz wszystko i wszystkich

Hansu 18-03-2007 13:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez PiXik (Post 1322013)
kolega d4rq pieprzy głupoty. Ale Ty ze swoim" nie ma lekarzy niekompetentnych"przebijasz wszystko i wszystkich

Ta moze zle sie wyrazilem, " nie ma lekarzy niekompetentnych pracujacych w zawodzie", bo jak nie potrafi czegos to po prostu wylatuje...

Caer 18-03-2007 13:52

Cytuj:

Jednak ja nigdy pierwszy nikogo nie obrażam, a denerwują mnie dzieci mające 15 lat, które życia nie znają.

A mnie śmieszą ludzie, którzy wypisują farmazony i do tego myślą, że wiedzą wszystko o życiu. I myślą, że są bardziej kompetentni od lekarzy.

Cytuj:

I to nie żadne dowody tylko głupoty które mi i moim kolegą nagadali lekarze. Wykazali się przy tym duża niekompetencją.

Czy jesteś lekarzem? Na jakich podstawach opierasz swoje oskarżenia o niekompetencję? Jakie masz na to dowody? Rzekome wypowiedzi lekarzy zasłyszane przez ciebie i twoich znajomych? Ja też sobie mogę na biegu parę takich tekstów wymyślić.

Thero 18-03-2007 15:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Khalak (Post 1320062)
Albo źle to rozumiem, albo się mylisz. Alkohol wywołuje uzależnienie fizyczne, jednak można się z niego wyleczyć, a na całe życie zostaje psychiczne.

Dobrze zrozumiałeś, ja zbyt nieczytelnie napisałem (jak zwykle...). Chodziło mi o działanie do końca życia.

Bastash 18-03-2007 16:31

Cytuj:

To zacytuj w końcu bo od kilku stron gadasz, że możesz zacytować. Aa, fakt, najpierw trzeba wymyślić, nie?

Hypex 18-03-2007 19:13

Dostałem w piątek w łopatkę z całej siły,do dziś trudno mi sie oprzec a lekarz powiedział:To nic poważnego,za to powiem twojej wychowaczyni żeby ci obniżyła oceny!:D 8o
P.S:Kolego który mi z całej siły walnął w łopatke brał afme,on ma 10 lat -.-

Bastash 18-03-2007 20:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hypex (Post 1322582)
Dostałem w piątek w łopatkę z całej siły,do dziś trudno mi sie oprzec a lekarz powiedział:To nic poważnego,za to powiem twojej wychowaczyni żeby ci obniżyła oceny!:D 8o

Podałeś to jako przykład niekompetencji?

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez __DARK_SVEN__ (Post 1322788)
Gdzie wy żyjecie? Na dworcu w Rosji? 10 latek po amfie :>

Ja ćpałem w wieku 6 lat kilogramy..joł joł znam sie na życiu, te sprawy ..

Dark Sven 18-03-2007 20:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hypex (Post 1322582)
P.S:Kolego który mi z całej siły walnął w łopatke brał afme,on ma 10 lat -.-

/me podnosi się z podłogi.

Gdzie wy żyjecie? Na dworcu w Rosji? 10 latek po amfie :>

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:57.