Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Wydarzenia sportowe (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=121450)

gyagen 27-12-2007 00:44

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 1809140)
No i co z tego, że są młodzi ? Zazdrość zżera, że tak młodzi zawodnicy grają tak fantastycznie (dobra, dobra, dzisiejszy mecz do bani, ale Adebayor sam na ataku to porażka !).
Dwa - Justin Hoyte i Theo Walcott to co ? Chłopcy od ręczników ? A jeśli jest mało Anglików, to widocznie Wenger uważa, że są zbyt słabi, żeby grać w Arsenalu, albo nie pasują do stylu gry Kanonierów.
Trzy - zdobędzie w tym sezonie.

Nie nie zżera mnie-to po prostu subiektywne odczucie-jakoś tak wolę podziwiać graczy starszych-ot taki efekt uboczny.Ale rozumiem twoje stanowisko
Dwa-dwóch Anglików na całą kadrę-ŁaŁ kurw..pomijając fakt ,że napisałem "Anglików w Arsenalu prawie nie ma"-jest dwóch-fajnie ale z tego co się orientuje to oni nawet nie są graczami podstawy(ale wchodzą powoli-bravo bravo bravo).Gówno mnie obchodzi co Wenger uważa-jestem po prostu przeciwny takiemu obrotowi spraw ,że ligi będą miały coraz mniej zawodników ze swojego kraju!.
Trzy-przesadna pewność siebie,żeby nie napisać butność-nie wyjdzie Ci na dobre.Ale zgadza się Arsenal ma szanse na zwycięstwo-tak jak wiele innych ekip.
Mój sąsiad "wierny"kibic chelsea-straszy mnie od jakichś 4 lat wygraną niebieskawych w lm-i z każdym rokiem śmieje się z niego coraz bardziej.
dobranoc

Yoh Asakura 27-12-2007 01:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez gyagen (Post 1809152)
Nie nie zżera mnie-to po prostu subiektywne odczucie-jakoś tak wolę podziwiać graczy starszych-ot taki efekt uboczny.Ale rozumiem twoje stanowisko
Dwa-dwóch Anglików na całą kadrę-ŁaŁ kurw..pomijając fakt ,że napisałem "Anglików w Arsenalu prawie nie ma"-jest dwóch-fajnie ale z tego co się orientuje to oni nawet nie są graczami podstawy(ale wchodzą powoli-bravo bravo bravo).Gówno mnie obchodzi co Wenger uważa-jestem po prostu przeciwny takiemu obrotowi spraw ,że ligi będą miały coraz mniej zawodników ze swojego kraju!.
Trzy-przesadna pewność siebie,żeby nie napisać butność-nie wyjdzie Ci na dobre.Ale zgadza się Arsenal ma szanse na zwycięstwo-tak jak wiele innych ekip.
Mój sąsiad "wierny"kibic chelsea-straszy mnie od jakichś 4 lat wygraną niebieskawych w lm-i z każdym rokiem śmieje się z niego coraz bardziej.
dobranoc

1. Ty wolisz oglądać starszych, a ja młodszych.
2. Obniżanie poziomu drużyny, tylko po to, żeby grało jak najwięcej zawodników z danej ligi jest głupie. Jeżeli krajowi zawodnicy są zbyt słaby, żeby grać w danym klubie to w nim nie grają. Dla mnie proste.
3. Uzasadnię to jutro, dzisiaj już nie mam sił, żeby się rozpisywać ;p

Mr.Musk 27-12-2007 03:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 1809216)
1. Ty wolisz oglądać starszych, a ja młodszych.
2. Obniżanie poziomu drużyny, tylko po to, żeby grało jak najwięcej zawodników z danej ligi jest głupie. Jeżeli krajowi zawodnicy są zbyt słaby, żeby grać w danym klubie to w nim nie grają. Dla mnie proste.
3. Uzasadnię to jutro, dzisiaj już nie mam sił, żeby się rozpisywać ;p

Imo wg. nie jest głupie, zastanów sie jeszcze raz, lepiej yohu askura.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Onet
W meczu 19. kolejki ligi angielskiej Manchester United pewnie pokonał Sunderland 4:0 (3:0). Cały mecz w barwach "Czerwonych Diabłów" rozegrał reprezentant Polski, Tomasz Kuszczak.
"Czerwone Diabły" już w pierwszej połowie spotkania rozstrzygnęły losy meczu. W 20. minucie Wayne Rooney, strzałem z 12. metrów, zdobył pierwszą bramkę. 10 minut później Louis Saha z najbliższej odległości podwyższył wynik. Ozdobą meczu była bramka Cristiano Ronaldo - Portugalczyk popisał się pięknym uderzeniem z rzutu wolnego i piłka wpadła w samo "okienko" bramki Sunderlandu. Wynik spotkania ustalił Louis Saha, który pewnie wykorzystał rzut karny.

Tomasz Kuszczak nie miał zbyt wiele pracy w tym meczu. W 40. minucie Ross Wallace potężnie uderzał z dystansu, ale Polak przeniósł piłkę nad poprzeczką. W drugiej odsłonie naszego bramkarza sprawdził Dickson Etuhu, ale i tym razem Kuszczak spokojnie wybronił to uderzenie.Dzięki tej wygranej Manchester United został nowym liderem rozgrywek, bowiem Arsenal Londyn, w przedostatnim meczu kolejki, zremisował bezbramkowo z Portsmouth FC na wyjeździe. W kadrze "Kanonierów" na ten mecz zabrakło polskiego bramkarza Łukasza Fabiańskiego.

Z kolei Chelsea Londyn zremisowała z Aston Villą 4:4. Mecz zaczął się od mocnego uderzenia gości - już w 14 minucie Shaun Maloney zapewnił ekipie z Birmingham prowadzenie. Były zawodnik Celtiku Glasgow nie zamierzał zwalniać tempa i w 44. minucie po raz kolejny pokonał bramkarza Chelsea. "The Blues", za sprawą Andrija Szewczenki, błyskawicznie odpowiedzieli na to trafienie. Ukrainiec tuż po przerwie zdobył kolejnego gola. W 66. minucie Brazylijczyk, Alex dał prowadzenie podopiecznym Avrama Granta. To nie był jednak koniec strzeleckiego festiwalu. Kibiców na Stamford Bridge uciszył Martin Laursen w 72. minucie. W dramatycznej końcówce na bramkę Michaela Ballacka (88. minuta) odpowiedział Gareth Barry. Piłkarze Chelsea kończyli mecz w "dziewiątkę, gdyż Ricardo Carvalho i Ashley Cole zostali usunięci z boiska.

Szczęśliwe zwycięstwo nad Derby County odniósł Liverpool. Decydującą bramkę meczu zdobył w 90. minucie spotkania Steven Gerrard i "The Reds" wygrali 2:1.

W innym spotkaniu Tottenham Hotspur pewnie pokonał Fulham 5:1 (2:0). Po dwie bramki dla "Kogutów' zdobyli - Robbie Keane oraz Tom Huddlestone.

Arsenal Ssie, Man Udt r0x0r? :>:> >3

Hellraiser 27-12-2007 04:50

Spokojnie po tym baaardzo dłuuugim "Angielskim Maratonie" jeszcze się dużo zdarzy. Btw jako kibic Chelsea powiem że szkoda 2 pkt, ale mecz był zajebisty że tak powiem.

Thomisson 27-12-2007 08:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Thomisson (Post 1808421)
No, 4-0 się skończyło i dzisiaj Arsenal straci punkty i wszystko będzie po staremu.

Mówiłeś coś Yoh?

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 1809140)
Trzy - zdobędzie w tym sezonie.

Carling Cup tak, zdobędzie zapewne.

Yoh Asakura 27-12-2007 11:58

Czy wy naprawdę uważacie, że jeden remis Arsenalu oznacza to, że skończy na 4 miejscu, a Manchester już teraz zdobył mistrzostwo ?

Raul 27-12-2007 12:17

A czy Ty naprawdę nie zauważasz, że ci młodzi powoli padają? Coraz częściej zdarzają się te gorsze wyniki. Na zdobycie Premier League nie starczy Arsenalowi sił, a na Ligę Mistrzów - doświadczenia.

Yoh Asakura 27-12-2007 12:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Raul (Post 1809637)
A czy Ty naprawdę nie zauważasz, że ci młodzi powoli padają? Coraz częściej zdarzają się te gorsze wyniki. Na zdobycie Premier League nie starczy Arsenalowi sił, a na Ligę Mistrzów - doświadczenia.

A czy ty zauważyłeś, że ci młodzi, kluczowi gracze wrócili po kontuzjach i spadek formy jest czymś normalnym ?

Raul 27-12-2007 12:19

Tak samo się będziesz tłumaczył, jak odpadną z Milanem w LM?

Yoh Asakura 27-12-2007 12:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Raul (Post 1809645)
Tak samo się będziesz tłumaczył, jak odpadną z Milanem w LM?

Nie, bo nie odpadną.

Irons 27-12-2007 12:20

@up
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh
Czy wy naprawdę uważacie, że jeden remis Arsenalu oznacza to, że skończy na 4 miejscu, a Manchester już teraz zdobył mistrzostwo ?

Tak.

@Suen

No niestety, o mnie też tak myślą. :(

Mr.Musk 27-12-2007 13:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 1809648)
Nie, bo nie odpadną.

Dobry kawał. Zastanów sie troche nad tym co piszesz, Okej, rozumiem kibic Arsenalu z pierwszego zdarzenia xD, ale to nie powód by opowiadac, kawaly o swojej ulubionej druzynie...weeez

@down

Zartujesz, ze arsenal wygra z Milanem ;x

Yoh Asakura 27-12-2007 13:12

@Up:
A dlaczego miałby nie wygrać ?
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mr.Musk (Post 1809747)
Dobry kawał. Zastanów sie troche nad tym co piszesz, Okej, rozumiem kibic Arsenalu z pierwszego zdarzenia xD, ale to nie powód by opowiadac, kawaly o swojej ulubionej druzynie...weeez

Wyplujesz to po 1/8 LM.

Kulas 27-12-2007 15:11

Hks Hks Hks :)

Doom Terror 27-12-2007 17:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 1809769)
@Up:
A dlaczego miałby nie wygrać ?

Wyplujesz to po 1/8 LM.

Nie jestem z tych co znaja wynik przed meczem,ale jak Arsenal przegra to ty oczywiscie nie wyplujesz swoich slow o najlepszym na swiecie Arsenalu...

Bols 27-12-2007 18:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Doom Terror (Post 1810369)
Nie jestem z tych co znaja wynik przed meczem,ale jak Arsenal przegra to ty oczywiscie nie wyplujesz swoich slow o najlepszym na swiecie Arsenalu...

no tak, bo przeciez ci najwazniejszi zawodnicy nadal maja obnizona forme, przeciez rok temu mieli kontuzje ;<

Yoh Asakura 27-12-2007 18:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bols (Post 1810417)
no tak, bo przeciez ci najwazniejszi zawodnicy nadal maja obnizona forme, przeciez rok temu mieli kontuzje ;<

Jeśli nie jesteś obeznany w temacie, to łaskawie zamilcz. 4 kluczowych graczy miało kontuzję niedawno (van Persie najdłużej, ponad miesiąc), a wrócili raptem dwie-trzy kolejki temu i jestem pewny, że w meczu z Evertonem wszystko wróci do normy.

Sza'hel 27-12-2007 19:16

Dr.Musk jeśli jesteś kolejnym "masta" i nie znasz się na angielskiej piłce,łaskawie wyjdź
@up
Popieram

Calen Futh 28-12-2007 00:03

Ohoho. Widzę, ze szanowny Yoh znalazł sobie nowego padawana. Teraz to już będzie masakra na całej linii xd

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Szanowny Pan Yoh
Jestem pewny, że w meczu z Evertonem wszystko wróci do normy.

To fajnie, ale teraz gdy Manyoo ma stołek lidera to już z niego nie zejdzie. Powodzenia z Evertonem. Wygrana nad nimi niczego nie zmieni :)

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Padawan Yoha
Dr.Musk jeśli jesteś kolejnym "masta" i nie znasz się na angielskiej piłce,łaskawie wyjdź

Wcale nie muszę się znać na siatkówce żeby wiedzieć, że Brazylia jest najlepsza. Wcale nie trzeba się znać na angielskim footballu żeby dostrzec jakie pierdoły opowiadacie o Arsenalu i jego "potędze".

Yoh Asakura 28-12-2007 00:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Calen Futh (Post 1811228)
Ohoho. Widzę, ze szanowny Yoh znalazł sobie nowego padawana. Teraz to już będzie masakra na całej linii xd

To jest brat Bluemastera, ratuj mnie, Calen!!!!

Cytuj:

To fajnie, ale teraz gdy Manyoo ma stołek lidera to już z niego nie zejdzie. Powodzenia z Evertonem. Wygrana nad nimi niczego nie zmieni :)
17 kolejek przed nami, w tym mecz na OT, więc się tak nie ciesz.

Cytuj:

Wcale nie muszę się znać na siatkówce żeby wiedzieć, że Brazylia jest najlepsza. Wcale nie trzeba się znać na angielskim footballu żeby dostrzec jakie pierdoły opowiadacie o Arsenalu i jego "potędze".
Zazdrość, oj zazdrość zżera :D

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:02.