Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   RPG (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=26)
-   -   World of Warcraft - Official Blizzard Servers (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=183914)

ponczus 11-07-2010 08:52

Kilkanaście stron wcześniej jest dyskusja moja z magami na temat facerolla magów :P

Mag jako klasa jest bardzo podobny do rogue, albo raczej filozofia grania magiem jest bardzo podobna do rogue. Nie ma rotacji (bo spam 3 przycisków to nie rotacja), jest zarządzanie zasobami (mana, cd) oraz znajomość walki. Bardzo przyjemna postać do grania z jednym wyjątkiem: mag zabija cię 5 sekund, ale sam ginie w 3 :D. Aha i do grania magiem na naprawdę wysokim poziomie trzeba się oduczyć różnych zachowań (ice block!!). Także to jest najtrudniejsza rzecz.

Natomiast ja bym na początku polecił druida. Jest to jedyna klasa która może być w tej grze wszystkim i we wszystkim wymiatać. Jako kotek jesteś w stanie pocisnąć w dpsie każdego. Jako tank soakniesz prawie wszystko w tej grze (160k hp w ICC heloł!). Jako healer, hmm ostatnio na bbq 10 man drzewko z średnim gearem i skillem (5,5k gs i to jest alt kolesia co gra holy pala, i nie powiem że jest jakimś uber wymiataczem, ale to spoko ziom :P) wyleczyło cały raid (bo drugie drzewko zwiędło) wyciągając 10k hps. A jako boomkin będziez kochany jako buffer i użytkowy dps, no i pierwsza piątka stoi otworem w dpsie.

Rybzor 11-07-2010 11:46

Ponczus, zanim on zbierze gear na 160k hp w ICC to miną 2 lata :P

Aversin 11-07-2010 12:55

Ja grałem od zawsze shamanem jako healer. Znudziło mi się to i w wolnych chwilach postanowiłem sobie pograć druidem. Szczerze powiem, że dolevelowanie do 80 było bardzo przyjemne i łatwe :)
Co do healowania na 80, ciężko mi szło chociaż troszkę dungeonów porobiłem. Ciężko jednak nie ze względu na możliwości tego chara, bo są one spore, ale na przyzwyczejenia z gry shamanem. Gra druidem jest bardzo przyjemna.
Ogólnie na początek bardziej polecam grę postaciami, które nie są ukierunkowane na jedną profesję.

CytrynowySorbet 11-07-2010 15:24

Graj kimkolwiek, byle nie paladynem.

ponczus 11-07-2010 15:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez CytrynowySorbet (Post 2771222)
Graj kimkolwiek, byle nie paladynem.

TRUE!! Zgadzam się obiema rękami i nogami.

boBovita 11-07-2010 18:54

Dlaczego nie? Właśnie zacząłem grać palem, a jako, że mój staż to dopiero miesiąc więc wszystkiego nie ogarniam jeszcze. Przesiadłem się na pala, bo Hunter mi się nudził, nawet nie dolevelowałem do 80. Moglibyście jakoś sprecyzować dlaczego nie grać palem?

Rybzor 11-07-2010 18:58

Bo podobno jak wyjdzie Cataclysm to pal będzie cipa ;<

Cygan Slejter 11-07-2010 19:32

Cipa to ty jesteś :) graj palem wyjdzie cat to bedzie jeszcze lepiej :P

CytrynowySorbet 11-07-2010 19:57

Nie graj palem bo:
1. JEst ich o dużo za dużo, przez co twoja przyszłość tą postacią w tej grze jest wątpliwa.
2. Nie jesteś jeszcze zbyt ogarniętym graczem przez co możesz robić głupie błędy. Tak się składa, że najwięcej nieogarniętych graczy bierze paladyna i potem ludzie się śmieją ze mnie, ze gram palem bo paladyni to nieogary.
3. Blizzard nie lubi paladynów.

Cygan: własnie, że Ryba ma racje (btw. sam mu to powiedziałem). Sorry ale holy w cata to jakiś żart, zrobiłem holy palka nie bez powodu. Jakbym chciał być raid healerem ale uniwersalnym, to zrobiłbym priesta.

Rybzor 11-07-2010 20:57

Już mu to z 5 razy mówiłem, że zawsze mam racje, a ten dalej swoje : /

: D

Cygan Slejter 11-07-2010 20:57

Wiem ze te talenty to jakis obled, ale narazie sa beta testy i badzmy dobrej mysli, bllizzard chyba juz nie upadl tak nisko zeby zrabac palka

@edit
a ja zrobilbym Druida :)

Davido16 11-07-2010 21:08

Nie jest to moje pierwsze zetknięcie z grą i nie podoba mi się druid. Ogółem wolałbym jakiegoś castera, a warlocka nie chcę.

Tibijczyk222 11-07-2010 22:43

To weź priesta , może healować w disco,albo holy, lub być caster dpsem w mhrocznym drzewku shadow.
To samo z shamankiem może healować w resto , meelee dps w ench i caster dps w ele.

Nie graj magiem, bo ja nim gram a ja jestem pro , ryba to nieogar i wgl :D
(a tak na serio , to magów ostatnio dużo , faceroll w pve , dobry spec w pvp , taki fotm się robi z niego :()

Davido16 11-07-2010 23:14

Nie mam tyle pieniędzy, żeby fortunę przepuścić na sam czas levelowania priesta. Shaman? Wydaje mi się słabszym casterem. A jak wygląda shaman jako healer?

Rybzor 11-07-2010 23:49

Hel shamanem jest speks, chain heal ftw : P

Tibijczyk222 11-07-2010 23:50

O co chodzi? Priest wcale wolno nie lvluje ,wręcz przeciwnie. A z dungeon finderem wszyscy lvlują tak samo szybko ,może tankiem troszkę szybciej.
Co do shamana ,wcale nijest tak ,że hybrydy są słabsze. Ele sham robi duży dps i resto healer też jest super.

Davido16 11-07-2010 23:53

To chyba bym zagrał shamanem, tylko jeszcze nie wiem pod co się najłatwiej lvluje - enhancement?

A tak btw. na jakim realmie?

@edit

Poprawione.

Tibijczyk222 12-07-2010 00:09

Ja gram na burning blade ale większość stąd na burning legionie. Większość tego serva to polacy.

Davido16 12-07-2010 01:18

Nie ma różnicy czy założę normalne konto typu:

https://eu.battle.net/account/landin...rer=TRIALWOWHL

czy

https://signup.wow-europe.com/menu.html?locale=en_GB

Jeśli chcę mieć te dodatkowe 10 dni?

Rybzor 12-07-2010 01:43

Jak chcesz mieć dodatkowe 10 dni to zakładasz triala a potem na nie kupujesz WoWa. Zanim kupisz napisz do mnie na gg to dodam Cie do polecających! : P

btw serwer burning legion.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:23.