Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Tajemnice Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=13)
-   -   Odpowiedź na zagadki: Mino Mage / Spike Sword / Domki (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=73450)

Dwimenor 17-12-2007 15:25

I przyszedł dzień, i nastała noc. I przyszedł Dwimenor - a żywi pozazdrościli umarłym

Na prośbę sił wyższych (cipsoft), oraz autorki całego zamieszania (Slythia) kasuję całą dyskusję na temat spike sworda.

Jednak, jak znam Rookstayerów zaraz zaczniecie snuć jakieś domysły, doszukiwać się spisku etc, dlatego udzielę kilku ogólnikowych wyjaśnień:
Spike Sword nie został zdobyty z questa.
Nie był podarunkiem od Mistrzów gry
Ani wynikiem błędnego działania gry (bug'a)
Spike Sword przez 2 dni istniał, lecz został skasowany przez CM.

Powyższe twierdzenia możecie traktować jak aksjomaty: Nie podlega dyskusji i jest oficjalnym stanowiskiem wszystkich osób w to zamieszanych (w tym i części moderatorów Tibia.pl: Mnie oraz Instynktu)

Proszę też zauważyć, że nie neguję istnienia sposobu na zdobycie Spike Sworda lub innych przedmiotów. Jednak nie należy tego incydentu brać pod uwagę przy dalszych poszukiwaniach.

P.S
Nie pytać "skąd" osób które wiedziały, bo i tak nie odpowiemy

P.P.S
Pozdrowienia dla ludzi z tibia.xx.pl za fajnego newsa i nakręcenie kolejnych rzeszy ludzi na poszukiwania.

P.P.P.S
Nikt nie zrobił czegoś nielegalnego.

Ameriov 17-12-2007 15:32

Przez posta wyzej leze i kwicze. (Dwim, za szybko usuwasz wypowiedzi >.>)
Smieszne jest to, jak pare osob wykorzystalo sytuacje "uauau mam spajka" Tyle do powiedzenia.
Dawalem tej bajce tydzien, skonczylo sie po 2ch dniach.

Gniew Mroku 17-12-2007 15:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dwimenor (Post 1793302)
Spike Sword nie został zdobyty z questa.
Nie był podarunkiem od Mistrzów gry
Ani wynikiem błędnego działania gry (bug'a)
Spike Sword przez 2 dni istniał, lecz został skasowany przez CM.

Lubie zaprzeczać aksjomatom(parę razy się w 1=0 bawiłem), więc pytanie:
Jeśli nie był questem, bugiem, ani podarunkiem to skąd się wziął? Jeśli został zabrany to dostał się w sposób nielegalny w jej ręce. Skoro nie był to bug to skąd go miała?

Cygan Slejter 17-12-2007 15:47

No to porypane to jest :/ 2 dni coś jest a potem nie ma tego :/ chamskie takie :/

- Prodigy - 17-12-2007 15:47

Nieeeeeee... przegrałem zakład! :(

CzubiX 17-12-2007 15:49

No w sumie to tak,bug odpada bo wtedy Potty dostałaby bana ;P

Pan Klocek 17-12-2007 15:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gniew Mroku (Post 1793318)
Lubie zaprzeczać aksjomatom(parę razy się w 1=0 bawiłem), więc pytanie:
Jeśli nie był questem, bugiem, ani podarunkiem to skąd się wziął? Jeśli został zabrany to dostał się w sposób nielegalny w jej ręce. Skoro nie był to bug to skąd go miała?

A skąd ludzie mają horned helmet? A skąd mam coper necklace? To nie były quesy/bugi/podarunki tylko takie jakby jednorazowe respy. Tak jak np mleko przy bear room tylko np raz na 3 miesiące (tyle kiedyś ss trwały) :)

Mówiłem że nie będzie spoila?! Kto to się ze mną zakładał? Przyznawać sie!

Gniew Mroku 17-12-2007 15:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pan Klocek (Post 1793335)
A skąd ludzie mają horned helmet? A skąd mam coper necklace? To nie były quesy/bugi/podarunki tylko takie jakby jednorazowe respy. Tak jak np mleko przy bear room tylko np raz na 3 miesiące (tyle kiedyś ss trwały) :)

Tak, ale zauważ, że ten został zabrany. Co oznacza, że nie powinna go mieć. Jeśli to był jednorazowy resp i nie powstał w wyniku błędu w grze to dlaczego CM zabrał miecz?

Ghand 17-12-2007 15:54

Pwned by Dwim. :D

Slythia 17-12-2007 15:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pan Klocek (Post 1793335)

Niestety nie masz racji ;).

Dwimenor 17-12-2007 15:57

Hmm...nie lepiej wrócić do mierzenia obwodu rookgaardu, szukania krzewów z 5 jagódkami albo czego innego co tam zwykle robicie?

Patton 17-12-2007 15:57

A ja mysle jednak ze ktos wykonal ten quest i teraz jakas grupa h-lvl na rooku chce to zatuszowac by tylko oni mieli ten miecz.X(

Ghand 17-12-2007 16:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dwimenor (Post 1793349)
Hmm...nie lepiej wrócić do mierzenia obwodu rookgaardu, szukania krzewów z 5 jagódkami albo czego innego co tam zwykle robicie?

To już było idiotyczne. -_-

Maxpixel 17-12-2007 16:01

100% Popieram :D Chcą by to zostało ich tajemnicą ...
nagadają jakiś głupot coś nawymyślają i powiedzą ze sie nie da i wszyscy uwierzą ...

AureaWar 17-12-2007 16:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gniew Mroku (Post 1793338)
Tak, ale zauważ, że ten został zabrany. Co oznacza, że nie powinna go mieć. Jeśli to był jednorazowy resp i nie powstał w wyniku błędu w grze to dlaczego CM zabrał miecz?

Dobre pytanie

W jakim celu on istnial skoro nie bylo bledu gry ????

Fpitolony w sprawe 17-12-2007 16:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ghand (Post 1793353)

To byla prawda. :D

Patton 17-12-2007 16:04

I dlatego nie sluchajmy tych glupot o bugu czy o zaslugach tylko wszyscy sie wezmy do roboty, I 5 lvl ma takie samo prawo do tego miecza jak i 50 -.-

zbyszek223 17-12-2007 16:06

Całkowicie zgadzam się z Gniew Mroku. A jeśli chodzi o Horned Helmet, przynajmniej tak mi się zdaje, to nie był pojednyczy resp.;) Mogę się mylić. Jeśli sie pomyliłem, poprawcie mnie :) Wracając do tego Spike Sworda, być może jeden z CMów bądź GMów "zsummonował" tego Spike Sworda, żeby pokazać, że da się go zdobyć, a następnie wziął od niej ten miecz i go skasował, o czym ona zapewne wcześniej wiedziała i była na to przygotowana. Chcieli po prostu pokazać, że miecz jest możliwy do zdobycia, ale nie chciał, żeby ta osoba co go posiada, nie była ciągle oblegana przez ludzi, którzy ciągle wołają "Ooooo pokaszesz mi spajk słorda?? pliska". To moja teoria na ten temat. Piszcie dalej, zobaczymy co nam się wysnuje po skonfrontowaniu wszystkich wniosków.:)

Michoss 17-12-2007 16:08

A wiecie, że kur*a popieram Pattona?
EDIT:
Oba posty.

Dwimenor 17-12-2007 16:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ghand (Post 1793353)

Jak wiele rzeczy które wymyślacie w tym dziale

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Patton (Post 1793350)
A ja mysle jednak ze ktos wykonal ten quest i teraz jakas grupa h-lvl na rooku chce to zatuszowac by tylko oni mieli ten miecz.X(

Yhm, a ja mam 10% udziałów z ewentualnych zysków. Proponuję już zacząć szukać odpowiedniej aukcji na eBayu.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:45.