Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   RPG (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=26)
-   -   World of Warcraft - Official Blizzard Servers (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=183914)

Rybzor 20-07-2010 14:06

Problem w tym, że ta gra MMO jest zdominowana przez GS. Takich gildii, które wezmą cię w ciemno bo robisz 8k DPS mając 5.2k GS i wiesz jak bić można na palcach jednej ręki policzyć;)

btw zapodaj linka do armory tibijczyk? Domyślam się, że musisz być hajtem, skoro wiesz takie mądrości :P

CytrynowySorbet 20-07-2010 14:09

Rofl jak się na niego rzucili.

Po pierwsze upgrade to upgrade. Jeśli ja jako holy palek miałbym jakiś crap item level 200 i poleciało by coś na toc 25 nawet ze spiritem, to bym to wziął, bo to mimo wszystko duży upgrade. Nie mówiąc o trinketach, które są itemami które najtrudniej jest wymienić.

Co do gemów - gdyby Ryba się nie wkopał, to bym po prostu powiedział, że eksperymentuje z pvp, bo jak levelował to coś o tym napominał. Ale cóż...

Co do gildii - najpierw trzeba ją znaleźć. Teraz naprawdę trzeba mieć sporego farta, żeby szybko zacząć robić coś konkretnego. To nie czasu naxxa, kiedy brali cię z itemami z questów.

Rybzor 20-07-2010 14:13

Ja się nie wkopałem, tylko napisałem jak było i nie widzę w tym nic złego, że ktoś na pewnym etapie gry nie wie pewnych informacji o niej. Dla mnie to jest zupełnie normalne :P

Tibijczyk222 20-07-2010 14:45

Ale chodzi o fakt ,że on kupił to za frosty podczas gdy mógł kupić coś z t10 co jest o wiele większym upgradem :P Na nikogo się nie rzucam spoczi loczi.

Cytuj:

btw zapodaj linka do armory tibijczyk? Domyślam się, że musisz być hajtem, skoro wiesz takie mądrości
Nie jestem żadnym hajtem :( Sam mam jakieś bracki do pvp w pve secie no ale wolę to niż bracki z cyanigosy heroic które miałem wcześniej ;D
http://eu.wowarmory.com/character-sh...ade&cn=Klooher

Ogólnie w magu wkurza mnie to z iloma ludźmi trzeba dzielić loot. Lockowie, shadow priest , boomkin, czasem ele sham lub holy pal.

CytrynowySorbet 20-07-2010 16:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tibijczyk222 (Post 2772895)
Ogólnie w magu wkurza mnie to z iloma ludźmi trzeba dzielić loot. Lockowie, shadow priest , boomkin, czasem ele sham lub holy pal.

Ale ty masz pierwszeństwo. Ja na buty bisowe, które są cloth czekam już 2 miesiące.

Rybzor 20-07-2010 16:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tibijczyk222 (Post 2772895)
Ale chodzi o fakt ,że on kupił to za frosty podczas gdy mógł kupić coś z t10 co jest o wiele większym upgradem :P Na nikogo się nie rzucam spoczi loczi.

Właśnie chodzi o to, że to gówno prawda, wcale nie są lepszym upgradem. Wymiana trinketa na tamten dała mi +100 GS, a jakbym kupił armor, hełm itp za frosty, to nie dość że musiałbym ich mieć więcej, to bym miał +30-70 GS.

Tibijczyk222 20-07-2010 16:47

Mówiąc upgrade mialem na mysli dps a nie gs. O tym samym mowił sorbet.

@sorbet
Tak ale jesli chodzi o wszelkie necki ,backi,ringi,trinkety i przede wszystkim bron , to nie ma zadnego pierwszenstwa :( Uwazam ,ze coś z tym powinni zrobic. Klasy takie jak hunter raczej nie dziela loota z duża iloscia osob. Tez tak chcę.

Rybzor 20-07-2010 16:58

Lol no to trinket mi daje 180 spell power (+10%), to nie jest przełożone na pure DPS? Założe się, że jakbym upgrejdnął armora/legi, lub coś z w tym stylu i dostał +10 SP, +5 crit i +10 haste to by z tego wcale nic większego nie wyszło, no i nie mówię już o tym, że gówno by mi dał taki upgrejd, skoro nie miałbym co bić mając za niski GS.

ponczus 20-07-2010 17:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rybzor (Post 2772925)
Lol no to trinket mi daje 180 spell power (+10%), to nie jest przełożone na pure DPS? Założe się, że jakbym upgrejdnął armora/legi, lub coś z w tym stylu i dostał +10 SP, +5 crit i +10 haste to by z tego wcale nic większego nie wyszło, no i nie mówię już o tym, że gówno by mi dał taki upgrejd, skoro nie miałbym co bić mając za niski GS.

Ziooom a nie lepiej było wziąć tego z hitem? Co ma SP odpalane jako cd? Btw. marudzisz z tym trinketem, to nie jest twój prawie BiS (tak jak dla mnie herkul war totem), dla ciebie o wiele ważniejsze jest tierowe wdzianko. Szczególnie jeśli będziesz pisał podanie do rozsądnej gildii to pierrwsze pytanie będzie co masz z tierów? A jak spojrzą i zobaczą że zamiast 2xt10 najtańszych (bo w voa to nigdy nie dropnie) masz trinket to wiesz...

Zresztą chill bo i tak gemy musisz pozmieniać :P

Żeby nie było link do mojej postaci:
http://eu.wowarmory.com/character-sh...gus&cn=Bahzell

Nie śmiać się, trinket z sindry 25 nie dropnął ani razu, tak samo rękawiczki z rotface a buty z marowgara widziałem dwa razy (pierwszy raz jak dropły to je dostałem).

Rybzor 20-07-2010 17:40

Ponczuś nie gadam z roguami bo to noby :cup:

xD

Aha i nie lepiej było wziąć tego z hitem, bo już teraz mam go za dużo i muszę zdejmować trinket który mi daje HR w środku rajdu (jak nikt nie patrzy) i zamieniać na trinketa który ma 70 GS mniej =P. Ogólnie czasami mam tak, że zakładam sobie EQ pod GS jak piszę "INV ME BLZ BLZ", a potem jak już się bijemy to zmieniam itemki na takie, które dają mi więcej statsów a mają mniej GS... np tego z hit ratingiem zdejmuje który jest w zasadzie bezużyteczny i zakładam z crit+chance na 590 SP na 10 sec.

Tibijczyk222 20-07-2010 17:48

Zmieniając twoje shouldery na te t10(tyle samo frostow) dostajesz 63haste(hit cap) 12crita , 7sp,4 inta i stamy , no i do tego bardzo dobry set bonus jak dostaniesz jeszcze 1 czesc. A kupujac trinket ,nie dostajesz 180sp, bo napewno miales jakis inny. No ale skonczmy tą, jakze nudna dyskusje. Radze ci poprostu poszukac gildii z ludzmi ktorzy sie znaja na rzeczy. Btw. Ile bossow ubijaja pugi u was na servie? U mnie nadal 4-6 mimo buffa 25 procent.
Co do tego trinketa z hitem i haste, mozesz kupic tego co ma 128int i 600sp na iles tam sec.

Rybzor 20-07-2010 17:59

No wiem zastanawiałem się nad tym, a ten shoulder to żadna rewelacja imho : P, ale i tak pewnie kupie w następnej kolejności.

@down
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Rybzor
no i nie mówię już o tym, że gówno by mi dał taki upgrejd, skoro nie miałbym co bić mając za niski GS.

Swoją drogą mój trinket robi furorę. Muszę wam powrzucać moje EQ z wszystkich tibijskich postaci to będziecie mieli tematów do rozmowy na długie miesiące :D

CytrynowySorbet 20-07-2010 18:03

Ehh Ryba Ryba, zawsze na samym początku się dąży do tierówek, bo bonusy od nich dają ci więcej dpsa niż upgrade trinketa 200 -> 264 :(

Co do pugów. Zdefiniuj pug. Bo pugiem mogę nazwać mieszanka osób z najlepszych gildii i zrobią 11/12 HC.

Tibijczyk222 20-07-2010 18:17

Coś w stylu
LFM ICC10 5,3gs min. /w me for inv , chodzi o takie co najczęściej się pojawiają. Owszem są tacy co wymagają np. 8/12 achi ale taki pug jest znacznie ciężej zebrać.

ponczus 20-07-2010 18:20

4/12 u mnie na serwerze w porywach do 6/12. Natomiast są jeszcze alt runy i na przykład moja stara gildia była w stanie zrobić 9/12 wtedy. Ale 3x tank z gildii, 4x healer z gildii, 10 x dps z gildii, reszta krewni i znajomi królika (np. ludzie z gildii pvp) i wszyscy na vencie. Wtedy to jest rozmowa.

Rybzor 20-07-2010 20:20

Rotfl zrobiłem właśnie Puga 25 ICC, miałem 2 rolle 25 i 50 i gówno ofc, ale co zrobił lider to głowa mała. Po 4tym bossie zabrał 3 itemki (trinket 155 armor pene i 2 mark's of sanci~ i wyszedł z party ._.

Potem coś takiego na general:
http://img121.imageshack.us/img121/4080/lolurh.jpg

:D

Aversin 20-07-2010 20:36

Szkoda, że gracie aliantami, nie wiem czy dam radę się przełamać i porzucić hordę.
Również przeraża mnie całe to gadanie o GS. Jak jeszcze grałem to nie było z tym problemów i liczyło się to jak ktoś gra a nie jaki ma sprzęt. Ja nie wiem i nigdy nie wiedziałem jaki miałem GS.

CytrynowySorbet 20-07-2010 22:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ponczus (Post 2772942)
4/12 u mnie na serwerze w porywach do 6/12.

U nas podobnie, co mnie nie dziwi. O ile fester i rotface to facerolle, to na valithrii albo princach trzeba troszke pomyśleć.

Choć dużo częściej jest 4/12 z prostej przyczyny - RL kończy raid po Saurfangu.

ponczus 21-07-2010 18:50

Się nie dziwię że zninjował DBW. Ten trinket jest absolutnie najbardziej zajebistym bisem dla rogali/warków/hunerów. Jak go wygrałem na rogalu to proponowano mi 30k złota za niego od ręki.

@Ryba FU kartoflu :P

@Cytrynowy yup. Ja bym chciał zobaczyć co wyprawiają pugi na BPC :D

Rybzor 22-07-2010 15:13

Omfg bylem se na toc10 i spadł taki fajny trinket

http://www.wowhead.com/item=47726/ta...volatile-power

i zrobiłem rolla 1

: ((((((

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:33.