![]() |
|
Cytuj:
Kończąc offtop, chciałbym dodać, że uważam School Days za bardzo kiepskie anime, ale lepsze od Love Hina i tylko o to mi chodziło zaczynając ten wątek. Są bardzo słabe anime, ale są też gówna. Ale przyznajcie, każdy z was wytrzymał ze School Days do końca, prawda? Ja w Love Hina musiałem niektóre odcinki przewijać. Ok. koniec tematu, to co chcialem to napisalem. @grocix Na jakiej podstawie nic nie wiem? Na takiej, że przeczytałem streszczenie? Obawiam się, że mam większą wiedze o tej lekturze od ciebie. |
@Koszyk
Nie jest nawet idiota... Jest robotem zaprogramowanym na ruchanie. @Andreas I nie czujesz dyskomfortu ogladajac anime na DVD, ktore tez jakoscia nie grzesza?;) Najlepszym rozwiazaniem byloby podlaczenie playera Blu Ray na HDMI, lub kompa tez pod HDMI z anime w HD, bo zadne nie zostalo w naszym pieknym kraju na DVD... @Edit UP W takim razie nie przytaczaj przykladow, o ktorych nic nie wiesz. Swoja droga, jak ty porownujesz SD do LH skoro to dwa cakowicie rozne gatunki? SD mozna porownywac conajwyzej do dramatow, z ktorych kazdy bije je na glowe ;) @2Edit UP A na jakiej podstawie tak uwazasz? ;) Wyobraz sobie, ze Granice i przeczytalem i szczegolowo omowilem w szkole, a nie oparlem sie na "30-stronicowym streszczeniu A4" z klp.pl. |
Koszyk, on ich nawet nie wyrywał, one same do niego przychodziły..
Dlatego właśnie IQ tych dziewczyn jest mniejsze od świnek morskich. MIELIŚMY Z TYM SKOŃCZYĆ! Grocix, good idea, prawdopodobnie się do tego zastosuje.. ale poki co to na tym TV HD oglądałem tylko na satelicie :0 Wytłumaczysz mi jak ja mam anime w HD puścić? Chce to zobaczyc :0 (dosłownie, chciałbym je w HD oglądać...) |
@gro
tez '+' co do wersji książkowej , moze byc tez lepiej przedstawiona/uklimationa sytuacja/nastrój ale jesli ktoś nie jest na tak wys. poziomie z ang. albo moze nie lubić/nie chcieć czytać książki to wybierze mange, @ a ja dzis na przed-wczesne imieniny dostałem tv lcd 17' gre na psp w klimacie anime (dziwne bo ZAWSZE u mnie prezenty na imieniny to była czekolada i kasa do 50 zł...) i Hellsinga #8 ktorego kupiłem o 17:56! (o 18 zamykaja KL) |
@Andreas
Trzebaby zaczac czy od tego masz na karcie graficznej wyjscie HDMI. Jesli tak, to jesli korzystasz z blaszaka to trzebaby przeniesc obok TV (bo za dluzszy kabel zaplacisz fortune), podpinasz karte graficzna pod TV kabelkiem HDMI i sluzy ci on normalnie za monitor :P |
Dlatego tez napisalem "wyrwal" niz wyrwal :P chodzilo mi o podkreslenie tego ironicznego slowa : D
|
Mam kartę graficzną z HD, ale nie mam zamiaru przenosić kompa piętro niżej..
Ile kosztuje ten kabel, tak około? z 15M? |
@Up
http://www.allegro.pl/item523648784_..._15m_wawa.html No cos takiego trza by bylo w takim razie... Chociaz jak chcesz obslugiwac kompa z drugiego pietra?;> |
170zl ~ z przesyłką.
Nie jest tak dużo jak myślałem, potrzebuje 12m, a tu jest 15m, więc luz Prawodopodobnie niedługo zamowie, zwazajac na fakt ze 1/2 anime oglądam na TV... A teraz zapytacie dlaczego nie przeniose blaszaka na dol, zamiast placic 170zł. Otóż, nie mam takiej szansy, gdyż wszystkie kable są schowane pod panelami/ścianami a nawet pod podłogą.. Wyjmojwanie tego kosztowało by mnie niestety więcej niż ten kabel :0 Edit: wlącz anime, niech wstaweczka leci, bo i tak mam ją gdzieś Schodze na dol... oglądam... Edit2: a w sytuacjach awaryjnych pomoże brat, który ma pokoj obok mojego na gorze heh Edit3: Hah, tak mi sie chcialo pic, ze wypilem pol litra syropu wisniowego (tego co sie wlewa 1/5 syropu i 4/5 wody do szklanki :D) Smak: podobny do kleju, wiśniowego Stan: niedobrze mi xD, ale nie chce mi sie juz pic (to taki offtopik) i tak smak mam lepszy niz po obejrzeniu SD |
@Up
Zeby openingi omijac? HEREZJA! |
Grocix, bez obrazy, ale wiekoszc openingow jest taka PSYHICZNA! (ALBO ZBYT BAJKOWA)
Aż się nie chce ich oglądać.. Ef opening - oglądałem, jakoś Zero no tsukaima - W ŻYCIU (bajkowe + ta muzyczka) reszta anime - zazwyczaj nie Jeszcze opening Shuffla ogladalem, ze wzgledu na brak noob-scen i taka-se muzyke.. Nadal mi niedobrze :0 |
@Up
Nie znasz sie :< Openingi i endingi to integralna czesc anime jak i muzyczny dorobek Japonii! Ja mam na kompie ok. 300 piosenek z samych anime... |
Grocix, nie mam nic przeciwko sound tracom w openingach, (chyba, że znt) - po prostu w większości wstawek... sa pokazywane takie lamerskie rzeczy.. no nie wiem, jak to wytlumaczyc
Muzyka tak Wstawki nie I powiesz, że to jedno i to samo, w takim razie ja wole 1/2 tego samego :0 Na przykład sound track z Shuffle Melancholy of.. Higurashi (obu) Clannada i jeszcze z FMA i FMP Wszystkie mi sie bardzo podobały. Zauwazyles ze tylko my 2 tu jesteśmy i gadamy ? ;0 |
Czy ja wiem, openingi daja obraz tego co po anime (lub danym jego fragmencie) mozna sie spodziewac. Ale tak, ZnT pod tym wzgledem ssie :P
Swoja droga - tak, zauwazylem xd |
Grocix po prostu posty nabija żeby w tabeli nie spaść ;p
TLR 132 - nic ciekawego ;p(tak żeby offtobu nie było ;d) |
Grocix to integralna część tego forum ^^
Bez niego nie byłoby osoby z którą można pogadać 24/7 podczas skillowania Przyznam, że bardzo mi pomaga ^^ |
@Xantro
Akurat, zeby spasc to troche mi brakuje. Ja mam szczytniejszy cel - przegonic Rayze! xDDDD @Up Woah, dzieki :3 Swoja droga, jestem na 7 epie DearS, dzisiaj skoncze, wstalem o 15 to na nocke moge sobie pozwolic. Nie takie zle, chociaz Chobits fajniejsze. |
@xantro
YAY! w koncu ktoś procz mnie czyta na bieżąco TLR!! Ukryty tekst:
@andr prawda wiekszosc anime na pocz. ma troche DZIWNE op. jak chocby 2 ver. 1 op. Sayonara zetsubou sensei,ale po pewnym czasie można przywyknąć a kto wie czy sie bardzo nie spodobają |
@Up
Co ty ciagle o tym Sayonara Zetsubou Sensei?:P Obejrzalbys cos innego, a nie :< |
no bo mr.despair jest zaje... takie oryginalne podejście do zycia ,sensu tego Anime ma takie Specyficzne =D postacie
http://www.anime-planet.com/users/deidarra watching-want to watch (w czasie ferii pare) widzisz nie ograniczam sie do tasiemców i SZS xD |
@Rayza
Ale prawie xD SZS obejrze... kiedys ;P |
OMG.... przegapiłem taką fajną kłótnię o SD i streszczeniu "Granicy"
Ja akurat jestem w takiej komfortowej sytuacji bo zarówno czytałem streszczenie jak samą książkę. I powiem tyle: ten kto czytał streszczenie gów** wie. I nie powinien przytaczać fragmentów czy sytuacji z takiej książki. Ale nie powiem sytuacja w "Granicy" odrobinę przypomina School Days. Tyle że "Granica" jednak sobą coś reprezentuję. Nipah! Corgar Frizz |
@Corgar
Dokładnie :) Jesteśmy w tej samej sytuacji. @9 DearS Ehh, Ren jest kawaii :3 |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
@top Po obejrzeniu 2 epow Akikan-a poszedlem do sklepu po green tea... |
|
DearS obejrzane. Przecietne, Ren jest ok, ale motywy np. z ta nauczycielka mocno irytujace. Chobits lepsze.
|
A ja idę się cieszyc radością blu-ray code geass na tv; ).
|
@Up
Mhm? A skad masz CG na BR?:P @Edit Bardzo pobieznie przesluchalem OST efa melodies. Bardzo ladnie brzmiacy fortepian i skrzypce. Nie doszukalem sie natomiast wersji spiewanych tamtejszych piosenek (nie liczac opa i eda). Poza tym, sciagnalem singielek z openingiem White Album - jeden z najfajniej brzmiacych opow (w stylu efa, z tym, ze wokalistka i seyiuu znana nam z RtV) jakie ostatnio slyszalem, polecam. |
Witam witam nowego dnia, w niedzielę. Liczę, że ten dzień będzie tak samo spamerski jak inne!
Tak przy okazji, mam do was pytanie na śniadanie! :D Zauważyłem, że ecchi są dla mnie jakieś nudne, za dużo ich oglądam. W takim razie szukam teraz: komedia, romans, dramat! I chodzi mi o: 1. Żeby facet na końcu zdecydował się na jakąś laskę, a nie został z 5 do końca życia (nie piszcie co będzie na końcu. Piszcie tylko czy znajdzie 1 laskę. 2. Żeby było troszkę śmiesznie, a troszkę dramatycznie (przykład: Clannad) 3. Żeby nie kończyło się podobnie do sami wiecie czego (są takie anime, są.. ale nie będę wymieniać :0) 4. Ogółem - szukam anime podobnego do Clannada... |
@Andre~~
Obejrzyj Akane-iro ni Somaru Saka, spełnia wszystkie kryteria ; ) Jak Ci się nie chce zasysać to masz na k.f.pl. |
@up:
Nie wyczulem w akasace dramatu : D albo juz nie pamietam, moze nie bylo warte zapamietania ; ) @down: ef? tyle ze tam komedii za duzo nie ma... i tak pewno ogladales... |
@2up
Oglądałem, jakieś inne pomysły? A dramat był, szczególnie na końcu :) @up taaa.. oglądałem xD niestety, szkoda człowieka który obejrzał wszystko co się da :( - no, na pewno nie wszystko.. pls, dajcie cos :D |
Cytuj:
Naprawdę jesteście przezabawni. Chyba w 20 postach widziałem "dobra koniec", a następnie mówicie o tym, czego miał być koniec. Po prostu mistrzostwo :cup:. A pisanie postów tylko po to aby być "najlepszym" lub żeby utrzymać dystans, jest po prostu żałosne(nie mówię że ktokolwiek z tond tak robi) Dobrze że andreas pojawił się w temacie, nareszcie jest ktoś kto będzie odpowiadał Grocixowi. Wielki pozytyw za spamerstwo. Albo mi sie wydaje, albo andreas sie pucuje do Grocusia xD(z mojej strony tak to wygląda). Za to wielki negatyw ;). |
Cytuj:
To, że go pochwaliłem, można potwierdzić, że na tym forum był o 2 w nocy.. jak już mowilem, nieodłączna część Spójrz pare stron do tyłu. Rozmowę z nim zacząłem od kłotni :D (a jak już chcesz mi pomóc, to odpowiedz na pytanie które zadałem wyżej :D) I ja się nie pucuje ^^ |
@Up
Itemy to tylko na Neranie... @Otakuma Bwhahahaha xD @Akasaka Przecietna :P @Andre Kimi Ga Nozomu Eien, True Tears, Kanon, z naciskiem na to pierwsze. |
@andre
chobits?,(nie wiem jak anime ale manga była bardzo 'romantyczna/komediowa' Gro jest mui ; < love hina? @kuma i dobrze =D |
Cytuj:
Cytuj:
Niestety Gro "ukradł" mi większość tytułów. Na obecną chwilę, przypominam sobie tylko Tokimeki Memorial-only love i Myself;Yourself(na obecna chwilę) |
m;y romatyczne,komediowe?, chyba tylko początek bo tak to Dramat, koledzy mnie bili,potne sie w wannie starą łyzką!.
@tytuły kumy jak to ? przecież nadal jesteś pedo bearem : / |
Cytuj:
Ukryty tekst:
@top: Czy ktoś tu oprócz mnie czyta więcej mangi niż ogląda anime ?:D. Jakbyście mnie spytali o jakieś tytuły mangi do polecenia to na luzie, ale anime ? Hardkor xD. |
@Otakuma
ZAWSZE MARZYŁEM O WŁASNYM OŁTARZU! :< @Rayza I tak ma byc, nie znajdziesz polaczenia komedii-dramatu w 50/50... @Up Rayza (jesli wliczyc w to doujiny) |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:02. |
|