Cytuj:
Oryginalnie napisane przez noobowaty mistrz
Expij na guardach w kazo (na poziomie -5) z 1 monkiem i wand of cosmic energy. (monka popychaj tak zeby on blokowal guardy i bij z wand of cosmic energy)
z dragonbreath sie nie oplaca - za wolny exp i przy wiekszej ilosci guardow monk/monki moga nie wyrobic z leczeniem a uhanie/ihanie ich to waste run (i na dodatek jak wolno je zabijamy to sie moga na gracza przerzucic lub nowy guard moze cie zajsc od tylu i ciebie atakowac)
Bullshit. Tam sa respy po 4 guardy w kazdym zakatku jaskini. Nawet 2 monki moga miec trudnosci z leczeniem. (tym bardziej ze dmg z WoCE nie jest zbyt wysoki a z exori visa facc nie jest w stanie skorzystac)
Przewaznie zajeta z racji tego ze lowlvle moga tam oplacalnie expic ze slabszymi wandami bez summonow. Tam nie ma sensu stawiac monka bo jest 80% soldow. Exp nawet dobry, ale tylko jak jestesmy sami co sie nie czesto zdarza. Do atakowania radze uzywac WoCE. Soldiery malutko hp zabiora, a guardow jest tylko kilka i mozna szybciej zabic niz przebije sie przez tarcze. (wbrew pozorom druta na ~22 shielding czesto trafia w tarcze, mniej wiecej polowa hitow na nia idzie). Oczywiscie nalezy wziac ze soba takze co najmniej 3 bp mfów na dluzszy hunt bo WoCE bierze sporo many i jak masz facca to wolno ci sie bedzie odnawialo.
|
Sęk w tym, że sam expiłem między rzekami na początku druidem. Volcanic rod i dało się wbić parę lvl'i. Zazwyczaj było pusto, nawet w godzinach szczytu (wolne expowisko w godzinach szczytu na Harmonii to niesamowicie rzadko spotykane zjawisko). Zawsze można sobie zropować trochę guardków z dolnych poziomów.
Ad. krzyżówka - Na Harmonii, gdzie spawn jest mimo wszystko dość szybki, wyrabiałem druidem na FACCu bez monków, z samym volcanic rodem. Exp nawet przyjemny, aczkolwiek dobrze mieć jakieś runy na wyczyszczenie pierwszego, najgorszego respu. Gdyby tak postawić monka albo dwa, to idzie spokojnie pojechać z WoB albo WoCE.
Ekspertem od sorca nie jestem, jedynie przekazuje informacje zasłyszane od kumpla, ewentualnie podpatrzone u niego. Nie ma się co oszukiwać, nie był to oczywiście jakiś wymarzony, szybki exp, ale przeważnie zwracało się z lootbaga.
Btw.: nie wiem czemu, ale sporą różnicę odczuwałem podczas expienia na guardkach z różnym eq. Co najśmieszniejsze, dużo mniejsze hity dostawałem na teoretycznie gorszym eq (dwa sety - p-ammy, crown helmet, blue robe, plate legs, boots of haste, vampire shield // p-ammy, royal helmet, blue robe, crown legs, boots of haste, demon shield). W tym pierwszym bardzo często siadały hity koło 5-10 hp, rzadko kiedy było więcej, niż 40. Na tym lepszym średnio wchodziły hity 25-40 hp. Potwierdzone przez kilkanaście godzin expienia na guardkach.