Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Gdzie Mam Expic? Porady dla niezdecydowanych (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=1807)

Einstein15 24-07-2006 23:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Einstein15
Knight 15 lvl 4 mlv skille 65/65 eq warrior helmet,knight armor,plate legi,butki,tower shield i fire sword.Gdzie moge expic takim charkiem.Tylko nie piscie mi zebym doskillowal sobie 70/70 bo mi sie juz poprostu nie chce.Czy dobrym rozwiazaniem bedzie katedra?.Ps.jak nie to na jakich potworkach moge wyexpic dobrze ( ze zwrotem w postaci loota lub kasy).Dziekuje za pomoc :)

Czy ktos mi odpowie konkretnie???

Kamilek Palladynek 25-07-2006 01:10

Dark katedra w sam raz. :] Ale nie schodz nizej niz poziom -2 i nos ze sobo uhy. no i uważaj po drodze na GS (może być zlórowany).;)
Teraz ja mam pytanko: Gdzie expic palkiem skile 60/30? Narazie expie se w kopalniach obok Kazordoon. Może znacie jakieś inne ciekawe miejsca lub szczegulną kopalnię...

Tukan pogromca sebka 25-07-2006 13:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Czarny Mustang
No jak na ten lvl to skille ¶wietne :p No na Facc w tydzien z 27 lvla na 35 będzie bardzo ciężko, chyba że grasz 24/7 :p Możesz spróbować w kopalni dwarfów masowo bij±c soldki i czasami guardy, możesz także z ostrym wastem bić masowo dwarf guardy jeżeli stać Cie na sporo bp uhów.

Życze powodzenia :p

Dzieki :) masz chyba dobry pomysl...kupie sobie z 5 bp uh i bedzie gitarka...przydaloby sie tez GFB :) ;] na guardy xD

Tukan pogromca sebka 25-07-2006 13:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kamilek Palladynek
. Teraz ja mam pytanko: Gdzie expic palkiem skile 60/30? Narazie expie se w kopalniach obok Kazordoon. Może znacie jakie¶ inne ciekawe miejsca lub szczeguln± kopalnię...

spokojnie na cyce mozesz juz isc. kolo thais w podziemiach jest fajne miejsce albo w Mount Sterrum (to też kolo thais) tam mozna spokojnie palkiem uciekac przed cycem :)

Ostatni Warrior 25-07-2006 14:29

help

pall 27lvl skill 72dyst eq b robe p legi c helmet zwykle buty(moge kupic boszki) w którrej kopalni moge expc i na ktorym poziomie??

Czarny Mustang 25-07-2006 17:04

No z tym skillem to każdy poziom powiniene¶ wytłuc ale przy dużym respie będzie do¶ć ciężko bo z jednej strony mog± ci wyskoczyć 3 guardy a z drugiej kolejne 3 więc to już lipa :p Napewno kup sobie BOHY jak na hunta. Jeżeli chodzi o to która jest najlepsza to sam nie wiem, przejdĽ się po wszytskch, a sam ocenisz. Bierze ze sob± mase mfów, uhy na wszelki wypadek, troche gfb też sie może przydac przy duuużym respie.

No to życze miłego expienia :]

franek pogromca cipsoftu 25-07-2006 17:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wumap
Gdzie mam expic magiem lvl 20 mlvl 20 p-arm , p-leg , b-helmet , dwarfen shield , wand of plague i wand of dragonbreath . Zależy mi żeby zrobić 26 lvl do końca wakacji . Narazie nie zależy mi na kasie , proszę o pomoc kogo¶ obeznanego w ¶wiecie Tibi . Gram od 6 tygodni , jestem newbie Mieszkam w Carlin i nie chcem sie przeprowadzać do innego miasta . Narazie mam 0,8 k , moge je wykorzystać je¶li kto¶ mi powie co kupić ( co jest potrzebne ) .
Z góry dziękuje! Aaa.. jestem faac!

Na trollach. Szukaj.

matiiii 25-07-2006 17:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez franek pogromca cipsoftu
Na trollach. Szukaj.

walnelo cie?
po to jest ten dzial zeby mogl sie zapytac

na cyce idz do dc mozesz jak sie nie boisz

Barthas 25-07-2006 22:09

Elo all.Mam pytanie, gdzie moge expić Sorciem na 27 lvl z zwalonym eq:Crown helmet P-arm P-legs Beho Shield.Najlepiej miejsca zeby nie bylo pk bo już mam ich do¶ć...Pozdrooo

Texterus 26-07-2006 00:15

Gdzie expic 22 rp ze skillami 63/46 i 9 mlvl w secie soldier helmet, scale armor, brass legs, bootki. Prosze tylko nie mowic ze slabe eq bo tak bywa na new serv, prosze tez o inne propozycje niz guardy.
Mam nadzieje, ze znajdzie sie paru doswiadczony graczy ktorzy mi pomoga i z gory dziekuje za odpowiedz.

NervGal 26-07-2006 10:59

Barthas: soldy i guardy z dragonbreathem (najlepiej 3 jaskinia)

Borutnik 26-07-2006 13:56

Gdzie moglbym expic Paladynem na 30 lvl skille 70/54 z PACC?
Mowcie jakie miejscowki bylyby odpowiednie, co i ile ze sobo wziasc (arrow/bolt, runy, fludy itp:P) oraz czy pieniadze przeznaczone na amunicje sie zwroca.
Moje eq to:leather boots, scarf, dark helmet, P-set - czyli zadnych fajerwerkow ale mysle ze dla paladyna powinno wystarczyc.

Goldzio 26-07-2006 14:45

36lvl 71/71 5mlvl FACC
EQ:K set, Crown helmet, Medusa i BS

Od rau mowie ze odpadaja kopalnie i DC poniewaz nie chce rywalizowac o expa z 10+ sorcami...

Kingsays 26-07-2006 15:40

A na jakich skillach moge expic na ghulach?? eq: soldier helmet,brass legs,scale armor,spike sword.....Bo to nowy swiat:P

Z guoy THX

Neo_pl 26-07-2006 15:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Borutnik
Gdzie moglbym expic Paladynem na 30 lvl skille 70/54 z PACC?
Mowcie jakie miejscowki bylyby odpowiednie, co i ile ze sobo wziasc (arrow/bolt, runy, fludy itp:P) oraz czy pieniadze przeznaczone na amunicje sie zwroca.
Moje eq to:leather boots, scarf, dark helmet, P-set - czyli zadnych fajerwerkow ale mysle ze dla paladyna powinno wystarczyc.

Solo :
Tomby - polecam "stone tomb" , ten pod ropą też może być , na obu poziomy -2 (ARROWS,TROCHE MF'ÓW)
Guardy - słoneczko oba poziomy (BOLTS,~2 BP MF,KILKA UHÓW)
Team :
Gs'y : Ale moim zdaniem to nie jest opłacalne 400 expa za gsa (BOLTS,~2 BP MF,KILKANAŚCIE UHÓW)
Dragi : To samo co up (BOLTS,~2 BP MF,~ KILKANAŚCIE UHÓW)
Dl'e : Jeżeli lubisz waste i twoi koledzy się zgodzą czemu nie ;) (BOLTS,~2 BP MF,~BP UHÓW)

Czarny Mustang 26-07-2006 20:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Goldzio
36lvl 71/71 5mlvl FACC
EQ:K set, Crown helmet, Medusa i BS

Od rau mowie ze odpadaja kopalnie i DC poniewaz nie chce rywalizowac o expa z 10+ sorcami...

Jeżeli chcesz expić w kopalni samemu wystarczy zaj±ć jaki¶ wolny poziom, zostawić list i ty expisz na owym poziomie, a jeżeli chodzi o DC to można z rana wstac i wtedy jazda bo spory resp i mało ludzi. Jeżeli chodzi o jakie¶ miejscówki z mniejsz± osob± ludzi to polecam Elf Fortec albo POH (cyclopy, tip.)

Jaz 26-07-2006 22:01

Czy na 27 lvlu MS mogę expić masowo na guardach (oczywi¶cie z 2 monkami) ?

Czarny Mustang 26-07-2006 23:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Jaz
Czy na 27 lvlu MS mogę expić masowo na guardach (oczywi¶cie z 2 monkami) ?

Po co ci 2 monki ? :p Wystarczy exori vis + rózga i jedziesz :) WeĽ sporo mfów, gfb sie mog± przydać, uhy także i to by było na tyle.
Miłego expienia życze :]

ShinjiIkari 27-07-2006 08:46

Czy tomby beda oplacalne dla knighta:
32 lvl
63/58 skille
crown helmet, golden armor, bright sword, demon shield, bohy, k-legs, scarf zamiennie z protection amuletem
jak tak to powiedzcie ktory wybrac? a jak nie to gdzie expic?(najlepiej zeby duzo uhow nie szlo)

Warzka 27-07-2006 08:56

beho

czy moge expic masowo na beholderach skille 60/60 bez uhow i ichow eq fs dragon shield plate legs
noble armor stell helmet:miecz: :miecz: :miecz: :miecz:

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 08:57.