Hmm czytając wasze wypowiedzi ogarnia mnie śmiech i trwoga... Bynajmniej pytanie "czy mam dobre skile" jest nie na miejscu. Zależy to od tego jaką "taktykę" obiera się grając postacią, są ludzie którzy na początku biją wysoki skill żeby potem mieć już problem skilowania za sobą, inni wola wbic mniejszy skil, potem pare lvli i doskilować do wyższego. więc nie znaczy to ze osoba która na lvlu 15 ma skill 55/55 wcale w późniejszym etapie gry nie musi być gorsza która na lvlu 10 ma skill 70. Nie istnieje również coś takiego jak skile na lvl jak już wspomniałem to zależy wyłącznie od gracza, oczywiście najlepiej jest skilowac na samym początku do jak najwyższego skila, gdyż ułatwia to expienie, lecz liczmy się z tym że mając 70 skill na 10 lvlu jestesmy łatwym "kąskiem" dla noobish pk, i wtedy nasz wysiłek pójdzie na marne. Jezeli mamy zamiar expic na np rotach do 20 lvla to nie potrzebne nam są wysokie skile, oczywiście to minimum czyli 60/60 jest bardzo wskazane. oczywiście posiadanie wyższego skila nie jest zbrodnią oczywiscie dzieki niemu będziemy zadawać większe obrażenia, przez co expienie będzie szło szybciej, lecz zawsze może się zdarzyć ze zostaniemy zabici przez pk, a jak wiadomo im wyższy skil tym dłużej trzeba skilować zeby go odrobić. :P Mimo wszystko ja osobiście preferuje skilować raz a porządnie żeby mieć ten problem z głowy, przez co gra staje się przyjemniejsza gdyż potem zostaje tylko expienie oraz robienie questów. =P Kolejnym aspektem do rozważenia jest szybkość skilowania, to czy skilujemy na potworze który daje 60 xp czy na tym który da 20 xp nie wpływa na szybkość wzrostu skila, oczywiście musimy tak dobierać potworki aby nie zadawały nam obrazen(oczywiście zdarzy sie ze sporadycznie dostaniemy jakiegos bh), oraz takie byśmy zadawali im hit raz na 15 chmurek (troche inaczej ma sie to do treningu paladynem ale nie o tym mowa), jeżeli chodzi o skilowanie knightem niema znaczenia czy co 2 "chmurki" zadamy bh czy co 10 nie wpływa to na szybkość skilowania, oczywiscie jest jeden warunek przynajmniej raz na 15 "chmuerk" musi wejść bh. Oczywiście najlepiej jest poprosić kogos by summonował nam monka (monka muszą bić dwa potwory po to by zabierać mu defa) dzięki temu na monku skilowac mozna już od najniższych skili.
Reasumując... Nie ma sensu mówić "ja jestem lepszy gdyż mam wieksze skile" wszystko wyjdzie w późniejszym stadium gry. I wg mnie dobre skile to nie znaczy wysokie skile tylko takie które są wystarczające, żeby spokojnie i wmiare szybko expić(choć oczywiście im większy tym lepszy).
Na koniec dodam tylko, że zacząłem od nowa grać w tibie i mam 11 lvl knighta ze skilami 72/72, planuje doskilowac do 75/75 kupić pacc i ponownie zacząć przygodę z tą grą.
|