![]() |
nieeeeeeeeeee to nie moze byc prawdaaaaaaa!! czlowieku, tak jak juz wielu powiedzialo przede mna, najpierw polepszyli magow, teraz polepsza knightow. to normalne i sluszne. knight i pal sa bardzo poszkodowani, bardziej chyba pal, bo jednak mamy knighta na 300lvl a pala zadnego :/ ale sorc, zwlaszcza teraz, gdy ma rozdzki i cipbota jest prawdziwym herosem i w pvp i w pvm. trzeba to zmienic ;)
|
Do cholery, coś wam nie odpowiada to zróbcie sobie OTSa i tam grajcie. Nikt was nie zmusza do gry w tibie.
|
Lol...
Cipsoft nie niszczy Tibii tylko właśnie naprawia stare błędy.
W obecnych czasach sorek to po prostu maszyna do wszystkiego. Do zabijania, do expienia, a teraz jak już nie będziecie mogli wbijać tysięcy expa przynajmniej inne profesje będą mogły z wam rywalizować i w pvp i w expie. Jeśli sądzisz, że teraz sorkiem nie można grać bo będziesz expił tak samo jak knight czy pall to znaczy, że jesteś zwykłym początkującym graczem. Chcesz odchodź z Tibii twoja sprawa, ale jeśli odejdziesz z powodu tego Up to jesteś zwykłym naabem... Bo jak pallów uwalali przez ostatnie 5 Up to co prawda żalili się, że źle będą skillować, ale nie płakali o to i nie mówili, że nie będą grali -.-. A teraz widać, że większość sorków to ludzie, którzy zrobili chary po to, żeby expić i znęcać się nad innymi profesjami. Teraz nareszcie Sorek dostanie w dupę i ja się z tego bardzo ciesze. |
Co do pierwszej wypowiedzi założyciela, to się ciesze, jak odejdą tacy z tibii to może loota mi nikt nie podpieprzy.
A co do samego pomysłu to się cieszę, ponieważ sorcek na 200 lvl bierze draga na 1 sd, a knight ze skillami po 100, czy na 30 lvl, czy na 200lvl będzie bestię bił tyle samo, i o o wiele dłużej niż 1 strzał ;p. Więc update przyniesie korzyści, choć wydaje mi się, że expienie sorckiem nie będzie dużo bardziej monotonne, trudniejsze(?). |
bardzo dobry pomysł, nareszcie dostana po dupie-.- a cięzka praca knightów i pallków przyniesie wreszcie rozsądne rezultaty oraz kożyściX(, to tyle...
|
Skandal to twoje rozumowanie!!!
To bardzo dobrze chociaż mam sorca to sie cieszę bo będzie w końcu wyrównanie sił. Na razie jest tak: Knight-robi za parcel którego nie przesuwają potwory Palladyn-za osobę która dobija jak potwór ma 30hp żeby sorc sd nie tracił Druid-szpital pierwszego kontaktu Sorc-zbieracz expa i lvl'u :P dzięki osobą wyżej |
Grajcie grajcie knightami/pallami zwolnijcie najlepsze miejscowki dla ms/ed polowa z was sie jara jak wala 200 ek po 250 z broni co 2 tury a ms/ed po ile ;> ms/ed dalej beda najlepsi :>
@up Co za kretyn nie weisz ze ed jest najlatwiejsza , najbogatsza,najciekawesza,najbardziej pozadana postacia na hunty i najlepsza w expieniu? Ze sorc moze szybciej pgowac to nei znaczy ze druid wolniej EXPI ludzie wy tegonigdy nie zrozumiecie |
"WEdług mnie jest to tatalnie żałosne. Mam 172 druta i przyznaje jest to gra o wiele łatwiejsza niż knajtem , na warlockach ciagle se zarabiam itp. Zgadzam się , że knajt jednak jest za słaby , ale czy wyrównywanie profesji to musi być konieczne obniżanie maga i druta do poziomu w którym nie zarobi na żadnym huncie ? Jezeli 40 many za morta to żaden hunt prawie sie nie zwroci a levele 150 + nie sa przyzwyczajeni do stania i robienia runek pod domem , żeby mogli sobie pohuncic 2 h . Tak jak wiadomo , o drucie znów zapomniano . Robi się to już żenadne , od 3 lat druidzi wołają o jakiś ofensywny czar , żeby cipy coś dołożyli a tu nic . Dzia wielkie"
[ironia]ohh tak kotek, ty postoisz 2h magiem na runy, ja 500h knajtem na skille[/ironia] Ludzie, gry mmorpg to ma być przede wszystkim PRZYJEMNOŚĆ, a nie lookanie co 5sek na % lvla. Teraz, każda profesja będzie dobra, potrzebna. Rozpocznie się współpraca, zależność jednego od drugiego, nowi kumple itp. Szczerze mówiąc, rycerzem grałem od zawsze i nawet jak był słaby, to nim grałem - dlaczego? Bo sprawiało mi to przyjemność. Cieszę się na te zmiany, mimo że magowie nadal będą silni, będą potrzebowali nas - starych doświadczonych rycerzy, czekających na pozwolenie i MOŻLIWOŚĆ walki, współpracy. Rozpocznie się era wspólnych huntów magiem + rycerzem (coś ala agresor + tank). Nie ma co panikować, bo wasze słowa to jedynie spekulacje. Wyjdzie w praniu, ale co by było, ja tam zawsze lubię rycerzyka ;-) |
PANOWIE I PANIE (zwracam się do żalących się sorców i drutów)
To jest test serv, nie płaczcie, że palki/knighty będą lepsi od was ... Przykład: Te czerwone gwiazdki dla palka (nie wiem jak to się nazywa) biły po 800 ? A teraz biją po 300 ? TO jest ts ! Oni tam zrobili tak na "pokaz" przecież palek i knight nie będą brali draga na kilka shotów... Przyłączam się do kolegi up. To będzie gra, jakaś współpraca, już nie będzie tak, że knight będzie lurował po kilka hydr, a sorc to z morta wszycho bierze. |
Cytuj:
Cytuj:
I jeszcze jedno słowo, najwięcej spamu robią Ci co piszą "zamknąć temat, to spam jest!", jakby wyrzucić takie posty to byłoby mniej do czytania i zostałyby same aspekty dotyczące tematu. gl |
Co prawda to prawda, nikt teraz nie wali w draga z SD, ale nie wiem czy pamiętasz, czasy jak nie było SP- SD były bardzo tanie i ogólnie dostępne i wtedy akurat użycie SD na draga nie było wyczynem. Ludzie, którzy mieli farmy i przez noc robili SD, często w dzień nie mogli ich wykorzystać.
Ale mniejsza o to, ze smokiem to był tylko przykład, żeby pokazać, że nawet nad niespecjalnym stworem knighci mają problem. Zobacz sobie ile knight soluje demona, a ile knight. Na początku istnienia Tibii, sorckowie byli jedną z gorszych profesji, rządzili knighci, potem palkowie, teraz magiczne profesje i zobaczymy co będzie później. |
Cytuj:
|
[quote=Andrew;1502611]Co prawda to prawda, nikt teraz nie wali w draga z SD, ale nie wiem czy pamiętasz, czasy jak nie było SP- SD były bardzo tanie i ogólnie dostępne i wtedy akurat użycie SD na draga nie było wyczynem. Ludzie, którzy mieli farmy i przez noc robili SD, często w dzień nie mogli ich wykorzystać.
QUOTE] Farmy sorcow robiacych sd Hahahhaahahaha ty chyba nie wiesz co ty mowisz. |
[quote=Salarigoth;1502629]
Cytuj:
|
Cytuj:
przed update: hity 100lvl knight ze skillami 90 z sca = 0-250 hity 100lvl pall ze skillami 90 z arb (kusza z poi) = 0-200 hity 100lvl sorc/drut z 70 mlvl z exori vis =135-225 tylko ze knight wali tak "spark,puff,20,130,puff,puff,50,spark" zreszta jak palek a sorc/drut wali 2x szybciej...i co najwazniejsze,ZAWSZE walniesz minimum 135x2=270 a knight w tym czasie walnie "spark,80"...wezcie juz nie placzcie sorkowie bo wy mieliscie kilka update'ow robionych z mysla tylko o was,czas zeby teraz knight mial jakas przyjemnosc z gry i byl wkoncu do czegos potrzebny... kthxbye |
@ms/ed ; sorc/druid :
Cieszcie sie ze cipsoft zadal sobie tyle trudu i wprowadzil różdzki w 7.6, cieszcie sie z tego ze wprowadzil manasy o polowe tansze , dodające duzo wiecej many... bez tego bylibyscie totalnie sux, wiec jak wam sie jeszcze cos nie podoba - bierzcie przyklad z polskich pięlegniarek i wyjazd pod Cipsoft a nie tutaj sracie - i tak wam nic to nieda.... |
[quote=Tomciu;1508527]
Cytuj:
-Wy all piszecie że SuX bo was udupili a co knight miał powiedzieć przez 10lat?<>gówno<> |
update
Ja powiem tlyko tyle:
NIE MA TEGO ZLEGO CO BY NA DOBRE NIE WYSZLO :) !!! |
A ja tam się ciesze ,że w końcu ulepszą knighta i palla . xD
Skończy się easy mode .Mam jeszcze małem pytanko czy wprowadzą jakiś czar ofensywny dla druida cos w stylu mort hura? Pozdro xD |
Imo. Tibia robi się według CIP lepsza ... a 80% graczy coraz bardziej się zniechęca do gry, w sumie teraz ulepszą knight i palla, od zasrania sorców było a teraz co 2 gracz będzie: He is a knight.
Bo połowa z tych dwóch graczy nie potrafi grać pallem :baby: |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:07. |