Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Updates (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=166)
-   -   Prywatny Test Server- ssy i wiadomości (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=154440)

divine_astronis 16-11-2007 18:57

Ej boże boże ;)

Ludzie ludzie, czy wy myślicie, że to będzie takie piekne?

Cipsoftowi chodzi o to aby ludzie myśleli w ten sposób:
"Ale ten knight głupi, ale ten pall beznadziejny, mamo mamo daj na pacc, bo robie druida i koniecznie zapłać za nesotrade!!!!!!":D:D:D:D:D:D:D:D

Zamkniety w domku 16-11-2007 18:58

Jak ma sie sprawa z exura i nowym czarem leczacym knighta? Zastanawiam sie czy sprzedac soft bootsy...

SkateElement 16-11-2007 19:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ludzik_ (Post 1748748)
Jak wygladaja te kamyczki ktore zaklinaja bronie? I czy mozna je samemu zaklac, czy musi to robic druid/sorc?

Hmm nie wiem kto to może robić, ale ktoś wyżej napisał, że można je kupować, więc chyba każdy. Z tego wniosek, że zakładać potrafi sorc/druid, ale niech się ktoś wypowie kto to robił.

Co do wyglądu, to wyglądają jak zwykłe kamyki "emeraldy, rubiny" tylko, że połyskują (świecą gwiazdki), zaraz może wejdę na ts to zrobię Ci screena.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez poreda (Post 1748768)
Ludzie! Jak wam wytłumaczyć że to tylko i wyłącznie TEST SERVER! Nie pamiętacie co było na początku w Wakacje? Kiedy Assassin star miał 80 ataku a 80 rp bił z niego po 400? Nie pamiętacie jak 100 EK potrafił uderzyć z Exori Gran po 800? A co jest teraz? Assassin Star 65 atk i wcale nie wchodzi tak łatwo po 300+ nie mówiąc o Exori Gran. Przypomnijcie sobie także Test Server na którym można było Summonowac Massive Water Elementala :)

W monstery ja bez problemu z assasinów biję 300+ :P :)

I tak będzie wszystko zmienione, po to jest test server, aby wytworzyć jakąś równowagę pomiędzy atakami.

Myszun 16-11-2007 19:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Zamkniety w domku (Post 1748794)
Jak ma sie sprawa z exura i nowym czarem leczacym knighta? Zastanawiam sie czy sprzedac soft bootsy...

120lvl - okolo 120hp

Mana na promocji rosnie po 2 co 5 sec.

gzgz

--Cienius-- 16-11-2007 19:07

O juz wiem jak beda expic hlvowi knighci!:

1 Nakupuja energy ringow

2 Kupia w chuj tanich manafluidow ktore sa tansze o 2x niz health potiony

3 Beda uzupelniac mane tanio jak trzeba to troche zycia..

To moze zrobimy tak:
Pozbawimy w ogole knighta teraz ataku. Cipsoft nie mysli! Bp mf wystarcza teraz pallkom na caly dzien expienia z tymi gownianymi spearami a my rycerze caly czas w zwarciu leczymy sie. Nie wiem jak wam ale ja(78k) jestem na drag huncie na 0 albo nie wielki +. Teraz bede na - caly czas ? Co mam juz stawiac bota na rotach bo mam wszedzie waste? chujnia ;/

Zodus Lorix Astera 16-11-2007 19:16

Popieram pana 2x up..co wy tak kur*a panikujecie, jak byl update z Liberty bay i massive water elementala mozna bylo summonowac i walil on po 700+ wszyscy zajarani byli i co... weszlo ? -.- W ostatnim upie jak 150 sroce walili po 200 z mort hura wszyscy sorce plakali .. skonczylo sie tak zle ? -.- te life eliksiry musza byc tansze bo to bedzie nonsens tylko to wystarczy wg mnie poprawic..bo reszta jest wyebysta nowe zywioly, klejnoty do broni, czary etc. Plx tańsze fluidy i up bedzie rox...ciekaw jestem cyz jakies monstery wejda ... :-)

Nacpany_Wlodek 16-11-2007 19:21

Patrząc na ten forum, to poza kilkoma wyjątkami, szerzy się tu sam debilizm i nieumiejętność czytania ze zrozumieniem.

Mam pomysł jak CIPsoft mógłby, sie pozbyć tej całej rzeszy tibijskich debili, dzieci updatów itd.. Na jeden dzień TS-a ustawiliby, że Rycerze i Paladyni uderzają po 1000+, a madzy po 100. W tym momencie około 70% dzieciaków grajacymi magami skacze z mostu lub podcina sobie żyły. Na następny dzień sytuacja odwrotna i teraz to ciotki grające rycerzami i paladynami robią sobie harakiri.

Happy end: CIpsoft wyrównuje profesje, a w Tibi gra około10-15 tys graczy, którzy grają i wybieraja profesje dla przyjemności, a nie dla nabijania jebanych cyferek.

poreda 16-11-2007 19:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez --Cienius-- (Post 1748815)

1 Nakupuja energy ringow

To moze zrobimy tak:
Pozbawimy w ogole knighta teraz ataku. Cipsoft nie mysli! Bp mf wystarcza teraz pallkom na caly dzien expienia z tymi gownianymi spearami a my rycerze caly czas w zwarciu leczymy sie. Nie wiem jak wam ale ja(78k) jestem na drag huncie na 0 albo nie wielki +. Teraz bede na - caly czas ? Co mam juz stawiac bota na rotach bo mam wszedzie waste? chujnia ;/

Zgadzam się. Spójrzcie. Knight na huncie traci 6 bp mf (6.6k) zarabiając np 7k (400 gp zysku). Sorc na 6 bp mf zarobi np 4k, zaś paladyn na huncie straci 0 mana fluidów, jedynie 50 royal spirów (750 gp) a zarobi 10k. To mnie doskwiera..

Smerf.Secura 16-11-2007 19:27

Cytuj:

1 Nakupuja energy ringow

To moze zrobimy tak:

Tylko , że te nowe manasy będą ponoć tylko dla sorców\drutów :<

Zummer 16-11-2007 19:29

Brzydki wygląd UE, tylko to po przeczytaniu 28 stron zwróciło na mnie uwagę. Resztą się nie przejmuje, bo to tylko TS.

btw. i tak czekam na nowe światy :p

Sir szofer 16-11-2007 19:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Krzemyk (Post 1748652)
@Jeru
Zgadzam się,nooby płaczą jak by od tego ich życie w rl zależało ; s
Ludzie to tylko gra!

Ja tam lubię sobie utrudniać i grać najtrudniejszą profesją,ponieważ to daje satysfakcję ,a nie tylko lvl lvl lvl ; s

Cipy i tak jeszcze dużo zmienią dlatego no cry ; >

To czemu płakałeś na refugia thread? xD oj Flinciku ty mój niedobry xD

SkateElement 16-11-2007 19:31

Cytuj:

1 Nakupuja energy ringow

Idź na frosty tam dużo leży xDDD

@do poprzedniego posta:
http://i233.photobucket.com/albums/e...-180221-75.jpg

+ Tylko magowie mogą zaczarować broń tymi kamyczkami, oraz nie wszystkie bronie da się zaczarować.

btw. Serwer właśnie jest wyłączany, jakieś poprawki.

Myszun 16-11-2007 19:31

18:15 Server is going down in 5 minutes.
Please log out.

patch :<

Sorcer_Pips 16-11-2007 19:32

Cytuj:

Bp mf wystarcza teraz pallkom na caly dzien expienia z tymi gownianymi spearami

Tu masz rację ja przez 40 lvli wbijania nie straciłem całego bp manasek ; o tylko z 3-4 ^^

--Cienius-- 16-11-2007 19:32

Jezeli 2 z 3 nie beda dostepne dla kinow i bedzie taka sytuacja jak teraz to wiekszosc knightow przestanie grac=
-mniej kasy z paccow
-summmer update 2008- znowu beda polepszac rycerzy

Natan425 16-11-2007 19:33

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez poreda (Post 1748843)
Zgadzam się. Spójrzcie. Knight na huncie traci 6 bp mf (6.6k) zarabiając np 7k (400 gp zysku). Sorc na 6 bp mf zarobi np 4k, zaś paladyn na huncie straci 0 mana fluidów, jedynie 50 royal spirów (750 gp) a zarobi 10k. To mnie doskwiera..

Ciekawy jestem gdzie palladin nie spala mf? Chyba chodzi ci o jakiś 20 level co expi na tombie... I jakim cudem sorc gdziekolwiek zarobi więcej niż knight? Faktycznie palladin expi troche taniej niż knight ale nie może sobie pozwolić na expienie wszędzie tam gdzie knight i na większym lev nie nabije takiego expa w tym samym czasie co on.

Macunio 16-11-2007 19:33

na tibia.de widzialem ss
jak heroic axe byl ice i bylo napisane
"44: 18 ( nie wiem ile ) bla bla bla ze jest zaczarowany na lod i bylo tak (35 atk + 9 ice ) wiec ktos moze to wyjasnic ?
czyli jezeli bd bic frost dragon z ice heroic axe to bedziemy mniej wchodzic niz ze zwyklego axe ? i na odwor bijac dl z tego bedziemy wiecej wchodzic ?

i jeszcze jedno , czy widac np jak mam lodowy miecz to widac przy hicie w potworka cos lodowego ?

maciejd14 16-11-2007 19:34

heh widac ze drut juz nie bedzie mial zarobkow z robienia uhow bo nikt tego nie bedzie kupowac , mowcie wiecej na temat knightow bo widze tylko palki , sorki , druty a o knighcie zadnych screenow tylko kilka z exori gran , knight caly czas tak samo wali z broni czy powiekszyli/zmniejszyli obrazenia . Co do napojow leczacych jezeli nie beda tansze to bedzie lipa . ale i tak nie zrezygnuje z gry knightem chyba ze mnie lagi wykancza bo od jakiegos czasu sa :(

Cygan Slejter 16-11-2007 19:38

Cytuj:

1 Nakupuja energy ringow

To moze zrobimy tak:

wez wyjdz stąd :D
osmieszasz sie

moze jeszcze niech do dadza knightowi zeby mogl walic golden bow co??
jestes "tanker" i musisz stac przy potworze

masz problem?? zrob pala a nie płaczesz

Trickhor 16-11-2007 19:42

Fajnie się zapowiada update, bardzo się ciesze z tego, że dużo ludzi przejdzie na druidów i sorków, chociaż niektóre expowiska się wyludnią :P

Bardzo lubię trudność w grze, gram tym knightem od ponad roku wiele razy byłem retired, więc praktycznie jakies 5 miesięcy i nigdy nie chciałem zmieniać swojego knighta na inną profesję, ponieważ ta właśnie trudność porywała mnie do gry :P

Do wszystkich co tak płaczą, że to już koniec knighta:

I git, będzie dla mnie mniejsza konkurencja ^^

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:57.