Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Polska - kraj demokratyczny czy teokratyczny? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=159789)

Patton 10-01-2008 16:55

polska niestety zadza klechy ci wieprze w czarnej sukience!

ej co sadzicie o koledzie ja uwazam ze to powinno byc zlikwidowane nigdzie w europie tego niema to jest jeszcze z sredniowiecza

Dark Sven 10-01-2008 17:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Patton (Post 1835750)

ej co sadzicie o koledzie ja uwazam ze to powinno byc zlikwidowane nigdzie w europie tego niema to jest jeszcze z sredniowiecza

Nie chcesz, nie przyjmujesz. Proste.

Shanhaevel 10-01-2008 17:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Patton (Post 1835750)

Po prostu wyjdź i nie wracaj.

BTW. Smutne, ludzie jak Patton, mogą mieć potencjalny wpływ na losy naszego kraju. Demokracja, ech...

Patton 10-01-2008 18:02

ja nie lubie poprostu kleru,dewot itp
ja widze te garaze te plebanie te koscioly pelne przepychu to mi sie zygac chce!
niewiem czemu pan cudotworca tusk nie robi tego co obiecal w swoim programie?
i czemu kosciol nie placi podatkow?

Slay 10-01-2008 18:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Shanhaevel (Post 1835785)
BTW. Smutne, ludzie jak Patton, mogą mieć potencjalny wpływ na losy naszego kraju. Demokracja, ech...

Wystarczy, ze Patton mial wplyw na losy swojego kraju.

Martka 10-01-2008 18:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Patton (Post 1835891)
j
niewiem czemu pan cudotworca tusk nie robi tego co obiecal w swoim programie?

O który z postulatów Tuska Ci chodzi?

Patton 10-01-2008 18:08

konkretnie chodzi mi o rozdzielenie panstwa od kosciola.

no co to ma znaczyc zeby w urzedzie panstwowym jakim jest szkola byly zajecia z religii? nie tylko katolickiej!

Slay 10-01-2008 19:11

Mamy rozdzial Kosciola od panstwa. A religia jest nieobowiazkowa - nie chcesz, nie chodzisz.

Patton 10-01-2008 19:59

taa mamy krzywe nogi jak sramy za przeproszewniem najlepszym dowodem na to jest religia na maturze i religia do sredniej wliczana 8o

Lasooch 10-01-2008 20:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Patton (Post 1836114)
taa mamy krzywe nogi jak sramy za przeproszewniem najlepszym dowodem na to jest religia na maturze i religia do sredniej wliczana 8o

tY jesteś tak bezdennie głupi, że to pojęcie przechodzi.

Matura z religii nie jest obowiązkowa (a w ogóle już istnieje?), a na religię też chodzić nie musisz.

Slay 10-01-2008 20:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Patton (Post 1836114)

A z kolei OBOWIAZKOWY jezyk obcy na maturze swiadczy o tym, ze Polska nie ma autonomii, tak?

Patton 10-01-2008 21:31

ej a co maja znaczyc krzyze w klasach? mnie to nie przeszkadza bo wierze ale komos innemu mogloby?
Cytuj:

a na religię też chodzić nie musisz
No i automatycznie obnizy mi sie srednia,etyka nie jest we wszystkich szkolach

Lasooch 10-01-2008 21:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Patton (Post 1836298)
ej a co maja znaczyc krzyze w klasach? mnie to nie przeszkadza bo wierze ale komos innemu mogloby?

Krzyże nie są obowiązkowe; naszej klasy wychowawca pytał, czy chcemy mieć. Więc zamknij łeb, boś głupi, i znowu to potwierdzasz. "Lepiej siedzieć cicho i być posądzanym o głupotę, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości".

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Patton (Post 1836298)
No i automatycznie obnizy mi sie srednia,etyka nie jest we wszystkich szkolach

Średnią, która i tak do NICZEGO poza świadectwem z paskiem nie jest potrzebna, i NIC cI nie da, ani przy promocji do następnej klasy ani przy zmianie szkoły (ot, ja miałem w 3 klasie gimnazjum 4,29, a teraz mam w klasie osoby, której miały średnią 5,7... i miały mniej punktów rekrutacyjnych ode mnie).

Reflux 10-01-2008 22:20

Dobra a jak ktoś jest ambitny i chce być właśnie wyróżniony tym czerwonym paskiem a np. jest innego wyznania to co wtedy? Zrozum że jak tobie na czymś nie zależy to wcale nie znaczy że komuś innemu też ma na tym nie zależeć.

spider-bialystok 10-01-2008 22:40

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 1836345)
Krzyże nie są obowiązkowe; naszej klasy wychowawca pytał, czy chcemy mieć. Więc zamknij łeb, boś głupi, i znowu to potwierdzasz. "Lepiej siedzieć cicho i być posądzanym o głupotę, niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości".

Co nie zmienia faktu, ze w przytlaczajacej wiekszosci przypadkow krzyze wisza w szkolach i nikt sie nie pyta nikogo o zdanie.

Lasooch 10-01-2008 23:23

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez spider-bialystok (Post 1836443)
Co nie zmienia faktu, ze w przytlaczajacej wiekszosci przypadkow krzyze wisza w szkolach i nikt sie nie pyta nikogo o zdanie.

Ale nie jest to warunkowane "teokratycznym" państwem. Sprawa indywidualna. A jakby większość rodziców na zebraniu miała coś przeciwko, to na pewno dałoby się zdjąć.

@down: sekundy, jak skończyłem pisać posta to jak mi się strona wyświetliła to już Twój post był ;o

A to dlatego, że pATTON wrócił.

Vil 10-01-2008 23:23

znowu zaczyna sie dziecinada ..

Patton 11-01-2008 09:03

chodzi o zasade! krzyze nie maja byc zdjete pod naciskiem rodzicow tylko od poczatku ich tam nie powinno byc.

a w mojej szkole zawsze na poczxatku sie modlimy : duchu swiety ktory oswiecasz serca i umysly nasze blebleble...co o tym sadzicie

@down: ale wogole religia won ze szkoly i do kosciola przeniesc ! nie powinno byc czegos takiego jak "sala od religi"

moja szkola a wlasciwie gimnazjum jest im jp II wiec dlatego sie modlimy! na koncu tez : dzieki ci boze za swiatlosc tej nauki pragniemy abysmy nia oswieceni cos tam cos tam S K A N D A L !!!!

Slay 11-01-2008 11:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Patton (Post 1836756)
chodzi o zasade! krzyze nie maja byc zdjete pod naciskiem rodzicow tylko od poczatku ich tam nie powinno byc.

Tez jestem za tym, zeby krzyze byly tylko w salach od religii. Ale coz - tu najwyrazniej szkoly dzialaja na zasadzie precedensu. Co nie zmienia faktu, ze jesli Ci sie to nie podoba, to dzialaj. Masz pelne prawo...
Cytuj:

a w mojej szkole zawsze na poczxatku sie modlimy : duchu swiety ktory oswiecasz serca i umysly nasze blebleble...co o tym sadzicie
Masz dziwna szkole. =P

Vil 11-01-2008 11:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Patton (Post 1836756)

ja sadze ze w duchu polskiej religijnej hipokryzji mozesz po prostu to przebolec i te kilka lat wytrzymac ze swoim oburzeniem ukrytym gleboko, a jak juz bedziesz dorosly to http://www.apostazja.pl/ i wio.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:34.