Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Narkotyki... Chcesz zapalic, wrzucic groszka? WEJDZ! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=198124)

Evil Maul 24-11-2008 14:03

http://hyperreal.info/ zapraszam na forum tam może zrozumiecie co nie co o narkotykach =)

Snagoth 24-11-2008 14:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Evil Maul (Post 2348010)
http://hyperreal.info/ zapraszam na forum tam może zrozumiecie co nie co o narkotykach =)

zastanawialem sie nad wstawieniem tego linku, ale pomyslalem ze wiekszosc oleje to... mam nadzieje ze tak sie nie stanie :) tam jest tyle informacji ze nie powinno tu byc zadnych pytan juz ;)

Litawor 24-11-2008 14:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Serious Sam (Post 2347989)
Teraz to chyba przesadziłeś. Amfetamina? Ciekawe dlaczego w większości cywilizowanych krajów jest zabroniona.

Legalność nie ma nic wspólnego ze szkodliwością. Wiem, jakie są efekty, jest jednym z najszybciej wyniszczających narkotyków, ale podtrzymuję to, co mówiłem - można brać i się nie uzależnić. Tyle że nie ma się na to większego wpływu.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bloodwin (Post 2348004)
Wiesz ile ludzi mówiło, że ma silną wolę a dziś gnije w nałogu lub na odwyku? Nie pierdol za przeproszeniem o silnej woli, bo się zdziwisz jak słaba potrafi być.

Źle zrozumiałeś, albo ja źle się wyraziłem - to kwestia nawet nie tyle silnej woli, co całej osobowości. A nikt sam swojej woli ocenić nie potrafi.

A wiesz, ilu ludzi myślało, że alkohol nie uzależnia (bo przecież jest legalny, to nie narkotyk), a dzisiaj jest na odwyku lub chodzi na spotkania AA? Jest ich zdecydowanie więcej niż tych, którzy uzależnili się od substancji nielegalnych.

Lechista 24-11-2008 15:20

@up
Nie byłbym taki pewien. Jendo i drugie uzależnia i z jednym i drugim sami sobie nie damy rady, i nie gadajcie mi, że jak się ma silną wole to da się z tego wyjść. Nie znam nikogo i nie słyszałem o nikim kto by dał sobie samemu rade z narkotykami

Erhion 24-11-2008 17:11

Cytuj:

A wiesz, ilu ludzi myślało, że alkohol nie uzależnia (bo przecież jest legalny, to nie narkotyk), a dzisiaj jest na odwyku lub chodzi na spotkania AA? Jest ich zdecydowanie więcej niż tych, którzy uzależnili się od substancji nielegalnych.
Wiesz dlaczego? Bo właśnie alkohol jest legalny. To jest jedyna wina, że alkoholików jest więcej. Nie każdy chce łamać prawo lub nie ma dostępu do narkotyków.

Gdyby zezwolić na sprzedaż narkotyków, zalegalizować ję to uzależnionych byłoby bardzo dużo, bo dostępność towaru była by duża i bezproblemowa.

spider-bialystok 24-11-2008 17:22

Aksjomat o samoposiadaniu mowi, ze kazdy jest wlascicielem wlasnego ciala i zycia. Jest tak? Jest. Dokladniej jest to wyjasnione tutaj: http://www.youtube.com/watch?v=dpo1ZeGTJrM
Wiec jakim prawem pewna grupa ludzi ma zakazywac innym ludziom decydowania o swoim ciele i zyciu? Jesli ktos chce sobie szkodzic to jego sprawa, ma do tego prawo.

Litawor 24-11-2008 17:28

Oho, spider-bialystok wciąż na forum i widzę, że przyłączył się do internetowych krzykaczy, którzy siebie nazywają libertarianami. Przepraszam za komentarz nie na temat, wyrwało mi się :p

Luka$ek 24-11-2008 17:58

A mówiąc o silnej woli,to sie po prostu tak myśli "Łooo ja jestem silny,ja jestem kozak ja wytrzymam" a na drugi dzień nie myślisz o tym i lejesz na to czy tak mówiłeś czy nie,wypijesz,zapalisz,wciągniesz wszystko jedno bardzo trudno jest uwolnić się od tego a wiem o tym bo tak jest z papierosami,tak samo myślałem chciałem być kozak i elo a teraz nie moge wytrzymać a rodzicom o tym nie powiem.

Lechista 24-11-2008 19:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez spider-bialystok (Post 2348289)
Aksjomat o samoposiadaniu mowi, ze kazdy jest wlascicielem wlasnego ciala i zycia. Jest tak? Jest. Dokladniej jest to wyjasnione tutaj: http://www.youtube.com/watch?v=dpo1ZeGTJrM
Wiec jakim prawem pewna grupa ludzi ma zakazywac innym ludziom decydowania o swoim ciele i zyciu? Jesli ktos chce sobie szkodzic to jego sprawa, ma do tego prawo.

Wiesz co to jest państwo?? Jak nie podoba ci się to co się tu dzieje to zapraszam na antarktyde, do Afryki w jakieś odległe miejsce gdzie nikt ci nie będzie mówił, że narkotyki są złe..

spider-bialystok 24-11-2008 20:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lechista (Post 2348573)
Wiesz co to jest państwo?? Jak nie podoba ci się to co się tu dzieje to zapraszam na antarktyde, do Afryki w jakieś odległe miejsce gdzie nikt ci nie będzie mówił, że narkotyki są złe..

Jezeli to jest twoja odpowiedz na moj post, to przegrales. Brak argumentow =]

Lasooch 24-11-2008 20:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lechista (Post 2348573)

To akurat nie jest dobra odpowiedź. Pomijając to, że Spiderowi się chyba instytucja państwa niekoniecznie podoba, to państwo nie powinno być odzwierciedleniem poglądów bandy debili z Wiejskiej i ich moherowego elektoratu. I zdecydowanie każdy powinien sam decydować o sobie dopóki nie szkodzi w ten sposób innym. Jak ktoś sobie daje w żyłę, to niech sobie daje - jego sprawa, dopóki nie wyjdzie na ulicę z nożem szukać kasy na więcej.

Yoh Asakura 24-11-2008 20:44

Ale istnieje ryzyko, że wyjdzie, więc w myśl zasady, że lepiej zapobiegać niż leczyć, państwo nie pozwala na takie rzeczy.

Lasooch 24-11-2008 20:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2348705)
Ale istnieje ryzyko, że wyjdzie, więc w myśl zasady, że lepiej zapobiegać niż leczyć, państwo nie pozwala na takie rzeczy.

A nie powinno, bo idąc za taką logiką powinno się zakazać sprzedaży wszystkiego, co może uzależniać - czyli wszystkiego. I noży.

spider-bialystok 24-11-2008 20:55

Najlepiej zabijajmy ludzi tuz po urodzeniu, kto wie, czy za xx lat nie zamorduja kogos? Lepiej zapobiegac niz leczyc!

Erhion 24-11-2008 21:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez spider-bialystok (Post 2348725)
Najlepiej zabijajmy ludzi tuz po urodzeniu, kto wie, czy za xx lat nie zamorduja kogos? Lepiej zapobiegac niz leczyc!

Rozwalmy świat! xD

A tak na serio - ja tam jestem za wolnością ale bez przesady.

sphinx123 24-11-2008 21:12

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez spider-bialystok (Post 2348725)

Lepiej kastrować morderców, wierzę w genetyczne obciążenia :<

spider-bialystok 24-11-2008 21:18

Mordercow to sie powinno zabijac, a nie bawic sie w kastrowanie. Ale to jest kara za naruszenie cudzej wolnosci (wolnosci do zycia).
'Profilaktyczne' zabieranie wolnosci to zamordyzm.

Yoh Asakura 24-11-2008 22:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 2348713)
A nie powinno, bo idąc za taką logiką powinno się zakazać sprzedaży wszystkiego, co może uzależniać - czyli wszystkiego. I noży.

Tak, tylko że posiadanie noży nie ma tak niszczącego wpływu na człowieka. Narkotyk czyni z niego niewolnika, inne rzeczy, które uzależniają, nie robią tego w tak ogromnym stopniu. Jakoś nie widać, żeby ktoś zabijał dla papierosów, a dla narkotyków i owszem, więc coś w tym jest.

A ty, Spider, zachowujesz się jak zbuntowane dziecko, któremu nikt nie będzie mówił, co ma robić, bo on wie najlepiej. Nawet jeśli chce skoczyć z mostu - bo przecież może. Ale sam fakt, że może, nie oznacza, że trzeba mu na to pozwolić.

Shanhaevel 24-11-2008 22:17

Cytuj:

Tak, tylko że posiadanie noży nie ma tak niszczącego wpływu na człowieka.
POSIADANIE narkotyku też nie ma niszczącego wpływu na człowieka, de facto.

Mydelniczek 24-11-2008 22:18

Cytuj:

Nawet jeśli chce skoczyć z mostu - bo przecież może. Ale sam fakt, że może, nie oznacza, że trzeba mu na to pozwolić.
Jeśli chce to skoczy, i ty gówno zrobić możesz.

Cytuj:

A ty, Spider, zachowujesz się jak zbuntowane dziecko, któremu nikt nie będzie mówił, co ma robić, bo on wie najlepiej.
A ty jak zaprogramowany robot. Rozumiesz o co chodzi?

Cytuj:

Mordercow to sie powinno zabijac
Ano, odrazu kulka w łeb, a nie 10 lat i zabija sobie dalej.

Cytuj:

Gdyby zezwolić na sprzedaż narkotyków, zalegalizować ję to uzależnionych byłoby bardzo dużo, bo dostępność towaru była by duża i bezproblemowa.
A teraz to taki problem kupić?

Cytuj:

Tak, tylko że posiadanie noży nie ma tak niszczącego wpływu na człowieka.
Cytuj:

Ale istnieje ryzyko, że wyjdzie* ... *więc w myśl zasady, że lepiej zapobiegać niż leczyć, państwo nie pozwala na takie rzeczy.
* i zacznie tym nożem zabijać *

@Edit
@Up
hehe dyszka xd

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:15.