![]() |
http://hyperreal.info/ zapraszam na forum tam może zrozumiecie co nie co o narkotykach =)
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
A wiesz, ilu ludzi myślało, że alkohol nie uzależnia (bo przecież jest legalny, to nie narkotyk), a dzisiaj jest na odwyku lub chodzi na spotkania AA? Jest ich zdecydowanie więcej niż tych, którzy uzależnili się od substancji nielegalnych. |
@up
Nie byłbym taki pewien. Jendo i drugie uzależnia i z jednym i drugim sami sobie nie damy rady, i nie gadajcie mi, że jak się ma silną wole to da się z tego wyjść. Nie znam nikogo i nie słyszałem o nikim kto by dał sobie samemu rade z narkotykami |
Cytuj:
Gdyby zezwolić na sprzedaż narkotyków, zalegalizować ję to uzależnionych byłoby bardzo dużo, bo dostępność towaru była by duża i bezproblemowa. |
Aksjomat o samoposiadaniu mowi, ze kazdy jest wlascicielem wlasnego ciala i zycia. Jest tak? Jest. Dokladniej jest to wyjasnione tutaj: http://www.youtube.com/watch?v=dpo1ZeGTJrM
Wiec jakim prawem pewna grupa ludzi ma zakazywac innym ludziom decydowania o swoim ciele i zyciu? Jesli ktos chce sobie szkodzic to jego sprawa, ma do tego prawo. |
Oho, spider-bialystok wciąż na forum i widzę, że przyłączył się do internetowych krzykaczy, którzy siebie nazywają libertarianami. Przepraszam za komentarz nie na temat, wyrwało mi się :p
|
A mówiąc o silnej woli,to sie po prostu tak myśli "Łooo ja jestem silny,ja jestem kozak ja wytrzymam" a na drugi dzień nie myślisz o tym i lejesz na to czy tak mówiłeś czy nie,wypijesz,zapalisz,wciągniesz wszystko jedno bardzo trudno jest uwolnić się od tego a wiem o tym bo tak jest z papierosami,tak samo myślałem chciałem być kozak i elo a teraz nie moge wytrzymać a rodzicom o tym nie powiem.
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Ale istnieje ryzyko, że wyjdzie, więc w myśl zasady, że lepiej zapobiegać niż leczyć, państwo nie pozwala na takie rzeczy.
|
Cytuj:
|
Najlepiej zabijajmy ludzi tuz po urodzeniu, kto wie, czy za xx lat nie zamorduja kogos? Lepiej zapobiegac niz leczyc!
|
Cytuj:
A tak na serio - ja tam jestem za wolnością ale bez przesady. |
Cytuj:
|
Mordercow to sie powinno zabijac, a nie bawic sie w kastrowanie. Ale to jest kara za naruszenie cudzej wolnosci (wolnosci do zycia).
'Profilaktyczne' zabieranie wolnosci to zamordyzm. |
Cytuj:
A ty, Spider, zachowujesz się jak zbuntowane dziecko, któremu nikt nie będzie mówił, co ma robić, bo on wie najlepiej. Nawet jeśli chce skoczyć z mostu - bo przecież może. Ale sam fakt, że może, nie oznacza, że trzeba mu na to pozwolić. |
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
@Edit @Up hehe dyszka xd |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:15. |