Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   CIP-Soft sux! (?) (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=20289)

Rav 09-03-2008 12:12

Ja dałem loga w depo na chwile na noob chara i juz na tym sie skonczylo no szkoda bo bym teraz pewnie na venore dlair sam siedzial xD

ciekawe jaki resp jest szybki jak tyle ludu gra huh

kropek-wloclawek 09-03-2008 12:14

moj kolega obecnie sobie gra na Celescie ;p tylko wolny resp xD

słyszalem plotke ze nower servery ale na bank to Walek xd

Monolit 09-03-2008 12:17

Te ataki DdoS kiedy wykończą tibię...tak tibię, nie Tibię. Zamiast zatrudnić specjalistów od obrony systemu to żałują kase...niech potem oddadzą stracone dni PACCa!

EDIT:
Wlogowałem się na konto. Wszystkie próby zalogowania którejkolwiek postaci skończyły się fiaskiem w postaci Internal Errora. Tylko postać na Honerze, dostała Error: Connection refused (10061).

filiplol 09-03-2008 12:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Maragoko (Post 1942926)
A mój kumpel normalnie se może grać <lol2>:confused:

APOKALIPSA JEST BLISKA
@down
HEHE

:evul:APOKALIPSA TO ZA MAłO!!:evul::evul: TO JEST ARMAGEDDON!!!!:evul::evul:

Rav 09-03-2008 12:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Monolit (Post 1943070)
Te ataki DdoS kiedy wykończą tibię...tak tibię, nie Tibię. Zamiast zatrudnić specjalistów od obrony systemu to żałują kase...niech potem oddadzą stracone dni PACCa!

Co ty mozesz wiedziec o tych atakach ddos jakie wysylaja na servy gdyby to zalezalo od wyrzucenia troche grosza na jakies ludzi co uporali by sie z tym naprwno by to zrobili. pozatym kto wie czy to teraz ddos moga byc rozne mozliwosci

Monolit 09-03-2008 12:26

Na przykład jakie możliwości? Przeciążenie kabli telefonicznych? No chyba, że sprawdzają servery czy cokolwiek podobnego. Ale mogliby chociaż napisać wyjaśnienie tego wszystkiego na stronie głównej. I to bezzwłocznie.

Edit:
Zdaje mi się czy tibia.com jest przeciążona/odłączona? Sprawdzi to ktoś? Bo mi nagle przestała dzialać.

Dodo360 09-03-2008 12:30

Jak by sprawdzali serwery to by je wylaczyli..
A tak to tylko ich baza danych nie widzi serwerow po prostu zwariowal im system bo serwery dzialaja ale nie mozecie na nie wejsc bo baza danych cipsoftu ich nie widzi. Tak mysle a wnosze z tego ze wsyszyscy ktorzy sie nie wylogowali moga dalej grac pod warunkiem ze zalogowali sie przed 11...

Michnik of Celesta 09-03-2008 12:32

Hail cipsoft ! <ironia>

Dobrze , że chociaż ładna pogoda jest , to se np. na rower można pójść...
Ciekaw jestem , ile to potrwa =p

Rav 09-03-2008 12:34

Z tego co mozna sie domyśleć z pewnoscia nei jest to czescia jakiegos planuy CIP-ow z racji iz nie bylo zadnego info a zazwyczaj zanim cos zaczna robic ostrzegaja plejerow

Alldes 09-03-2008 12:59

Ah ci Niemcy... Cipsoft'owi trudno zrozumieć że dla niektórych 90,00 PLN to bardzo duzo...Przez atak DDoS te dni premii się tracą np u mnie,lecz dla mnie 90 zł to pikuś ;) 179 dni premii zostanie jeżeli cipsoft nienaprawi tego dzisiaj...
Ci co nie mają pacca to się nawet lepiej nie wypowiadają w tym temacie, bo nie płacą za to to nie mają na co narzekać ....

filiplol 09-03-2008 13:08

Jak można zobaczyć na tibia.com część serwerów jest już online i można grać:):):]:]

Sinn 09-03-2008 13:09

Ktos szedl i podknol sie o kabel z zasilaniem xD

Monolit 09-03-2008 13:10

Burza, bo inaczej tego nazwać nie można. http://forum.tibia.com/forum/?action=board&boardid=13
Widać, że nie tylko tutaj każdy chce wyjaśnienia.

Aldora 387 GER
Amera off USA
Antica 284 GER
Arcania 370 GER
Askara 361 GER
Astera off USA Non-PvP
Aurea 172 GER
Azura 288 GER
Balera off USA
Berylia 355 GER
Calmera off USA Non-PvP
Candia 610 GER Non-PvP
Celesta 474 GER Non-PvP
Chimera off USA
Danera off USA
Danubia 275 GER
Dolera off USA PvP-enforced
Elera off USA
Elysia 168 GER
Empera off USA
Eternia 238 GER
Fortera off USA
Furora 276 GER
Galana 184 GER
Grimera off USA
Guardia 441 GER Non-PvP
Harmonia 460 GER Non-PvP
Hiberna 241 GER
Honera off USA Non-PvP
Inferna 166 GER PvP-enforced
Iridia 219 GER
Isara 219 GER
Jamera off USA
Julera off USA
Keltera off USA
Kyra 285 GER
Libera off USA
Lucera off USA
Luminera off USA Non-PvP
Lunara 325 GER
Malvera off USA
Menera off USA Non-PvP
Morgana 261 GER
Mythera off USA
Nebula 243 GER
Neptera off USA
Nerana 621 GER Non-PvP
Nova 222 GER
Obsidia 237 GER
Ocera off USA
Pacera off USA Non-PvP
Pandoria 191 GER
Premia 124 GER Premium
Pythera off USA
Refugia 398 GER Non-PvP
Rubera off USA
Samera off USA
Saphira 163 GER
Secura 469 GER Non-PvP
Selena 225 GER
Shanera off USA
Shivera off USA
Silvera off USA
Solera off USA
Tenebra off USA
Thoria 176 GER
Titania 261 GER
Trimera off USA
Unitera off USA Non-PvP
Valoria 278 GER
Vinera off USA
Xantera off USA
Xerena 266 GER
Zanera off USA

Wszystko powoli wraca do normy.

ErAgOg 09-03-2008 13:35

@up
Ale Silvera, jak zwykle po czymś takim zostanie włączona jako ostatnia...

fannet 09-03-2008 13:58

brawo dla cipsoftu, barawo gratulacje 0,0 wlogowałem się fajnie tak super wylogowalem, ale zaraz moja chara nadal jest zalogowana :lool: i moge grac tylko na niej jednej -.-

Lend 09-03-2008 14:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pirus (Post 1048256)
jest satysfakcja jak napiszesz raport a gm z podziękowaniami odpisze że gracze zostali zbanowani :evul:

Udało mi się to 2x times oo naprawde satysfakcja

PLague 09-03-2008 20:55

Ludzie, ale mi was żal.

Elder-poskramiacz-katany 16-03-2008 17:28

ludzie ja nie wiem czemu wy narzekacie jakbyscie pogali pare godzin na jakimkolwiek ots to byscie zmienili zdanie. na otsach praktycznie nie ma klimatu tam tylko exp na pale i alleluja a no i jeszcze narzekacie na lagi tam doslownie co pare minut lag/kick/freez/debug wiec ceszcie sie z tego cojest:D

KaCzKa.pl 22-03-2008 18:18

Większośc kicków, freezów to wina waszych łączy internetowych i kompów a nie CipSoftu, mi nigdy się nie zdarzył żaden kick czy freez odkąd mam nowy internet (6mb), a wasze kicki to lekki lag ze strony CipSoftu plus wasz = kick. Kiedy miałem Neo~ kicki były nawet kilkakrotnie razy dziennie! Jedyna wina CipSoftu to masskicki ale cuż, nie podoba się? To nie graj! A na ten temat to szkoda miejsca w ogóle!

Edit:
Dnie Tibi są już policzone, kiedy stary team założycieli sie rozpadnie nowi ją znoobieja i bedzie sie nudzic i nikt juz tak pacca nie będzie kupowac i Tibia będzie miec za małe zyski na opłacalnośc.

mc200 22-03-2008 19:08

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez KaCzKa.pl (Post 1965469)
Większośc kicków, freezów to wina waszych łączy internetowych i kompów a nie CipSoftu, mi nigdy się nie zdarzył żaden kick czy freez odkąd mam nowy internet (6mb), a wasze kicki to lekki lag ze strony CipSoftu plus wasz = kick. Kiedy miałem Neo~ kicki były nawet kilkakrotnie razy dziennie! Jedyna wina CipSoftu to masskicki ale cuż, nie podoba się? To nie graj! A na ten temat to szkoda miejsca w ogóle!

Tak, tak, a ty kto, obronca Cipsoftu? Ja moze najwyzszej klasy kompa nie mam (Sempron 3200+, 1.5GB Ram, XP), ale neta to ja mam (tak jak ty^^) 6 MB, a czasem wiecej. A zeby bylo lepiej to moj kolega ma Core 2 Duo 2.66, 3GB Ramu, Viste (chyyba) i kicki i lagi tez ma (net ten sam co moj)

EDIT:
http://www.speedtest.net/result/249669751.png
Uhum, jednak troche wiecej, a kilka dni temu mialem ~6 kickow pod rzad. Ba, nie tylko ja. To kazdy ma takiego slabego neta i kompa?
Kupa-prawda

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 09:49.