Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Siłownia & sporty walki (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=226865)

Sey 10-02-2010 20:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dolcu (Post 2731191)
Przepraszam ale jeżeli spuszczam gardę specjalnie to w 100% skupiam się na tym co zrobi przeciwnik więc wątpię że akurat mu się uda,ani razu się nie spotkałem,cios w brzuch Umm dajmy na to że bym to przebolał...wole oberwać cios w brzuch niż dostać podbródkowy...

Tylko że jak ktoś coś ogarnia to wyłapiesz higha i masz pozamiatane :)

Nari 10-02-2010 21:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dolcu (Post 2731191)
Przepraszam ale jeżeli spuszczam gardę specjalnie to w 100% skupiam się na tym co zrobi przeciwnik więc wątpię że akurat mu się uda,ani razu się nie spotkałem,cios w brzuch Umm dajmy na to że bym to przebolał...wole oberwać cios w brzuch niż dostać podbródkowy...

Cios w splot słoneczny może się okazać nawet śmiertelny- nie wiem ile w tym prawdy, ale jestem pewien, że jest cholernie niebezpieczny. O krtani i nerkach już nie wspominając.

Otakuma 10-02-2010 21:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nari (Post 2731265)
Cios w splot słoneczny może się okazać nawet śmiertelny- nie wiem ile w tym prawdy, ale jestem pewien, że jest cholernie niebezpieczny. O krtani i nerkach już nie wspominając.

Się uparłeś na te punkty. Dostałeś kiedyś w otwartej walce w nerki(1vs1), tak, mocno żeby nie wspominać?

Nari 10-02-2010 21:42

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Otakuma (Post 2731275)
Się uparłeś na te punkty. Dostałeś kiedyś w otwartej walce w nerki(1vs1), tak, mocno żeby nie wspominać?

Nie, w nerki nie dostałem. Ale z doświadczenia wiem, że ciosy w brzuch są o wiele bardziej skuteczne niż w twarz.
Nerki to moje upośledzenie trochę teoretyczne- nigdy nie miałem okazji nikogo w nie uderzyć wystarczająco mocno. A swoje przechlane i przepalone cenię zbyt drogo, żeby nimi ryzykować ;).

Otakuma 10-02-2010 21:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nari (Post 2731290)
Nie, w nerki nie dostałem. Ale z doświadczenia wiem, że ciosy w brzuch są o wiele bardziej skuteczne niż w twarz.
Nerki to moje upośledzenie trochę teoretyczne- nigdy nie miałem okazji nikogo w nie uderzyć wystarczająco mocno. A swoje przechlane i przepalone cenię zbyt drogo, żeby nimi ryzykować ;).

Na dłuższą metę może i są bardziej skuteczne, chyba że sobie celniesz w ten czuły punkt co nie zawsze jest takie proste. Są to łatwiejsze do zablokowania, na wątrobę trudne do wyprowadzenia, chyba że ktoś jest leworęczny, za to ciosy na głowę często dają efekt natychmiastowy no i są po prostu częściej praktykowane, niekoniecznie z tego powodu.

Nari 10-02-2010 21:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Otakuma (Post 2731292)
Na dłuższą metę może i są bardziej skuteczne, chyba że sobie celniesz w ten czuły punkt co nie zawsze jest takie proste. Są to łatwiejsze do zablokowania, na wątrobę trudne do wyprowadzenia, chyba że ktoś jest leworęczny, za to ciosy na głowę często dają efekt natychmiastowy no i są po prostu częściej praktykowane, niekoniecznie z tego powodu.

Przed chwilą mówiliśmy o opuszczaniu gardy.
A tak poza tym, to jestem leworęczny :).
Zgadzam się z tym, że ciosy na głowę są popularniejsze, ale i tak preferuję te w brzuch.

sphinx123 10-02-2010 23:33

Też niedługo może będę chodził na siłownie, tylko obawiam się, że ludzie będą mieli ze mnie zwałę widząc jakie lekkie obciążenia będę przynajmniej na początku brał xd Ale jak nie spróbuję to się nie przekonam... ; P

Capality 10-02-2010 23:42

i to jest chyba najgorszy blad, kazdy od czegos zaczynal ;)

Pan i Wladca 10-02-2010 23:48

@2up
W pierwszy dzień na siłowni, jakiś gość pokazywał mi wszystkie ćwiczenia. Doszło do ćwiczenia na bica gdzie dał mi hantelek 4kg, kazał usiąść na ławce, oprzeć łokieć o udo i machać tym hantelkiem od kostki po brodę(góra/dół). Jak się okazało nie mogłem podnieść hantelka nawet do połowy wysokości więc jakby tego wstydu było mało, gość poszedł na sale obok gdzie laski miały aerobik i stamtąd przyniósł hantelek 2k :>

Po pary miesiącach 12kg machałem i już nikt się nie śmiał także olej to :>

Ashlon 11-02-2010 00:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pan i Wladca (Post 2731367)
@2up
W pierwszy dzień na siłowni, jakiś gość pokazywał mi wszystkie ćwiczenia. Doszło do ćwiczenia na bica gdzie dał mi hantelek 4kg, kazał usiąść na ławce, oprzeć łokieć o udo i machać tym hantelkiem od kostki po brodę(góra/dół). Jak się okazało nie mogłem podnieść hantelka nawet do połowy wysokości więc jakby tego wstydu było mało, gość poszedł na sale obok gdzie laski miały aerobik i stamtąd przyniósł hantelek 2k :>

Jestem daleki od smiania sie z ludzi poczatkujacych, ale widzac poczatkujacego bojownika z hantelkiem 2kg to jednak usmiech sam sie cisnie na usta ;)

Capality 11-02-2010 00:58

a jest ktos w stanie wytlumaczyc mi jak to jest z nosem u bokserow? bo cos slyszalem ze im sie wycina kosci czy chrzastki

Otakuma 11-02-2010 16:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Capality (Post 2731385)
a jest ktos w stanie wytlumaczyc mi jak to jest z nosem u bokserow? bo cos slyszalem ze im sie wycina kosci czy chrzastki

Jak ktoś chce to sobie wytnie, przymusu żadnego nie ma, jak często jest to praktykowane nie wiem, na pewno nie wszyscy tak mają. Nawet powiedziałbym że dużo mniej bokserów ma za sobą tego typu zabieg.

Eipiq 11-02-2010 20:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Otakuma (Post 2731523)
Jak ktoś chce to sobie wytnie, przymusu żadnego nie ma, jak często jest to praktykowane nie wiem, na pewno nie wszyscy tak mają. Nawet powiedziałbym że dużo mniej bokserów ma za sobą tego typu zabieg.

Według mnie jak ktoś wiąże swoją przyszłość w jakiś sposób z tym sportem, to powinien przejść taki zabieg. Zawsze to mniej problemów ze złamanym nosem.
Cytuj:

Też niedługo może będę chodził na siłownie, tylko obawiam się, że ludzie będą mieli ze mnie zwałę widząc jakie lekkie obciążenia będę przynajmniej na początku brał xd Ale jak nie spróbuję to się nie przekonam... ; P
Nie ma się co tym martwić. Normalni ludzie nawet nie zwrócą na to uwagi. Mogą być uśmieszki, ale jak pokażesz im, że przyszedłeś ćwiczyć, a nie szpanować to szybko wkręcisz się i będzie okej.

Maggic 11-02-2010 21:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Eipiq (Post 2731244)
Wiecie co kocham w chodzeniu na siłownie? To wspaniałe uczucie "dobrego" zmęczenia. Po takim wfie w szkolę nie chce mi się żyć, a po siłowni choć zmęczony to zmęczony tak przyjemnie. ;)

O tak : D Właśnie siedze zmęczony po moim ulubionym dniu, plecy/triceps.

p.s. może zaczniemy wklejać jakieś foty swoich osiągnięć? : )

Radix 11-02-2010 21:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Maggic (Post 2731654)
O tak : D Właśnie siedze zmęczony po moim ulubionym dniu, plecy/triceps.

p.s. może zaczniemy wklejać jakieś foty swoich osiągnięć? : )

Oj nie nie nie nie nie. Jak jeszcze ogarnę temat bez fotek, tak z nimi już całkiem jebnę na plecy zalawszy się łzami.

Pan i Wladca 11-02-2010 21:35

@up
i po coś to pisał rama by była :>

Maggic 11-02-2010 22:15

jak tam chcecie ; >

Albertus 13-02-2010 12:35

możecie wklejać fotki ;D ja jeszcze się wstydzę. Ale powiem wam ze mi przybyło 2 cm w bicku ;D i jestem z tego zadowolony :)

sphinx123 13-02-2010 13:44

Kij w te zdjęcia "biców", co to, gay.pl? ... Myślałem że każdy ćwiczy dla siebie, no chyba że ktoś tu robi to dla szpanu :(

Albertus 13-02-2010 15:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez sphinx123 (Post 2732176)
Kij w te zdjęcia "biców", co to, gay.pl? ... Myślałem że każdy ćwiczy dla siebie, no chyba że ktoś tu robi to dla szpanu :(

a co ma piernik do wiatraka? Ja nie widzę nic złego w pokazywaniu tego na co się zapracowało w takich tematach/forach.

PS.

Pochwali się parę osób obwodem klaty? I powiedzcie gdzie sie go mierzy , ja tak probnie se mierzyłem nad sutkami ale nie wiem czy to prawidłowe do tego miejsce

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:00.