Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   Pall/Seorc/Driud vs. Knight (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=55079)

Stożek 15-09-2006 00:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez noobowaty mistrz (Post 987573)
Nie gram po to zeby byc od kogos lepszy. Jedynie denerwuje mnie to ze knight musi poswiecic kilka razy wiecej czasu zeby byc tak samo dobry jak sorc. Gdzie tu sprawiedliwosc?

Posluze sie tu powszechnie znanym haslem z czasow kapitalistycznej juz Polski: "Sprawiedliwie to nie znaczy rowno" mozesz sobie dopisac-dla sorca wszystko a dla najta gowno.

MeeP! 17-09-2006 08:23

Bohy a Stone Bootsy

Niekturzy najci chca chodizć szybko i noszą Boots of Haste,
A nbiekturzy chcą mieć wiecej defensu, i noszą Stell Bootsy

Cenarius 17-09-2006 09:04

-.-

ja bym powiedział że najci noszą bohy jak kogoś gonią a na potworkach typu guardy etc to już steel booty więc wysoki llv najt ma i te i te booty przy sobie :P

Krzys Nemptor 17-09-2006 09:17

@up
Na guardach knighci nie expia.

Cenarius 17-09-2006 10:36

no nie wiem -.- z wysokim lvlem skillami i eq to całkiem ładnie idzie wierz mi :p

Mikan 17-09-2006 10:46

xD

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Blurr (Post 588420)
Z góry srry jeśli taki temat już był.

No więc mamy Palla/Sorca/Druta[50lvl] vs. Knight[50lvl]. I moje pytanie jest takie: czy knight ma szansę wygrać z jedną z tych profesji na tym samym lvlu?? W końcu Pall/Sorc/Druid walczą na dystans no i najczęściej na wyższych lvlach mają BoHy, a co za tym idzie są szybsi i knight raczej nie dojdzie do nich (w końcu walczy w zwarciu [a knighta na BoHach jeszcze nie widziałem]). No więc ma szansę wygrać czy nie?? Z góry dzięki za odpowiedź.

KAżda postac o tym samym lvl ma szanse lolz -.- pozdro for all

Mikan 17-09-2006 10:47

haha

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Krzys Nemptor (Post 991108)
@up
Na guardach knighci nie expia.

Co ty mi takie farmy walisz ja z eq: k set,k axe,dark helmet,d shield,ze skilami 60.60 expilem na guardach:D

Mikan 17-09-2006 10:50

xD

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez MeeP! (Post 991087)
Niekturzy najci chca chodizć szybko i noszą Boots of Haste,
A nbiekturzy chcą mieć wiecej defensu, i noszą Stell Bootsy

Zgodze sie z toba niektozy lubia szybkosc a nie ktozy lubia duzo defa -.- POzdro

Cenarius 17-09-2006 10:52

y

a niektórzy lubia i to i to dlatego mają przy sobie i te i te booty :D

Stożek 17-09-2006 14:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mikan (Post 991249)
Co ty mi takie farmy walisz ja z eq: k set,k axe,dark helmet,d shield,ze skilami 60.60 expilem na guardach:D

Moge zapytac jak idzie expienie?

Krzys Nemptor 17-09-2006 15:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Cenarius
no nie wiem -.- z wysokim lvlem skillami i eq to całkiem ładnie idzie wierz mi

A dlaczego mialbym ci wierzyc skoro nawet nie sprawdzales? -.-
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mikan
Co ty mi takie farmy walisz ja z eq: k set,k axe,dark helmet,d shield,ze skilami 60.60 expilem na guardach

Uhajac sie na kazdym guardzie.

Ostatnio probowalem expic na guardach moim 76 ek ze skillami 87/86 (rh, dsm, gl, mms, l-boots, p-ammy, dl/fa) ale po godzinie zrezygnowalem bo musialem sie uhac co 3-4 guardy z bronia dwureczna i do tego jeszcze uwazac zeby mnie nie bilo wiecej niz 1 guard, jednoreczna bron jeszcze gorzej bo malutkie hity guardom robilem, a nawet nie mialem jak kase zarabiac na kolejne uhy bo ciagle ktos mi wchodzil do jaskini i przeszkadzal. Od tej pory uwazam ze guardy smierdza.

PS. Po ostatnim update guardy zostaly strasznie podrasowane. Wyżej wymieniona postacia obrywam dosyc regularnie za 50-70. I jak tutaj expic? Ledwie 165 exp mam za jednego guarda a leje mnie skubaniec po 50 w rare secie. -.-

Cenarius 17-09-2006 16:08

po 1 sprawdzałem bo grałem wszystkimi profesjami
po 2 na guardach się nie expi 2-ręczną -.-
po 3 wiesz co to rare? -.-

Vil 17-09-2006 18:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Cenarius (Post 991931)
po 2 na guardach się nie expi 2-ręczną -.-

z jednoreczna zabija sie je 2-3x razy wolniej i przez ten czas wcale mniej ci nie nastukaja.

2-3x wolniej - mniej k expa na godzine co jeszcze bardziej podwaza oplacalnosc guardow.

@down:

jednoreczna jednorecznej nie rowna, porownywanie SCA/SoV z jakakolwiek, nawet 2H bronia, nie ma sensu.

Stożek 17-09-2006 19:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Vil (Post 992172)
z jednoreczna zabija sie je 2-3x razy wolniej i przez ten czas wcale mniej ci nie nastukaja.

Wybacz oczywiscie, ze poprawiam ;) ale SOV, SCA to wlasnie bronie jednoreczne.

Cytuj:

2-3x wolniej - mniej k expa na godzine co jeszcze bardziej podwaza oplacalnosc guardow.
Jak ktos kiedys mowil o oplacalnosci guardow to zapewne klamal, jedyne co sensownego slyszalem to wypowiedzi o nieoplacalnosci...

Jak ktos chce utrzymywac, ze guardy sa fajne, cool i wogole roxsia to niech przynajmniej nie wprowadza ludzi w blad i sam tam expi-przeciez jak jest tam tak fajnie to tylko bendzie mial luzy a ludzie benda biegac po tych wszystich "nie fajnych" expowiskach.

P.S Temat byl kto wygra starcie 50lvl vs 50lvl?

Asthan 17-09-2006 20:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Stożek (Post 992247)
Jak ktos kiedys mowil o oplacalnosci guardow to zapewne klamal, jedyne co sensownego slyszalem to wypowiedzi o nieoplacalnosci...

Jak ktos chce utrzymywac, ze guardy sa fajne, cool i wogole roxsia to niech przynajmniej nie wprowadza ludzi w blad i sam tam expi-przeciez jak jest tam tak fajnie to tylko bendzie mial luzy a ludzie benda biegac po tych wszystich "nie fajnych" expowiskach.

P.S Temat byl kto wygra starcie 50lvl vs 50lvl?

mozna bylo na nich calkiem niezle poexpic a i kasy tez sie ladnie zbieralo ale kilka updatow temu kiedy dawaly 185exp byly zdecydowanie slabsze niz sa teraz i lecial leprzy lot

Stożek 17-09-2006 20:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gladiatr (Post 992396)
mozna bylo na nich calkiem niezle poexpic a i kasy tez sie ladnie zbieralo ale kilka updatow temu kiedy dawaly 185exp byly zdecydowanie slabsze niz sa teraz i lecial leprzy lot

No nie sciemniasz! Moze bys przeczytal pare moich postow sprzed roku czy tam ilus miesiecy wstecz.

Krzys Nemptor 18-09-2006 16:04

Vil, mam do ciebie wielka prosbe - banuj ludzi ktorzy nadal pieprza glupoty ze guardy to dobre expowisko. Otwieram dzisiaj 5 z kolei temat w dziale profesje i we wszystkich tematach nOOby mowia ze knight sobie na guardach expi. Mam juz dosc debilizmu userow tego forum. X(

Stożek 18-09-2006 16:46

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Krzys Nemptor (Post 993264)
Vil, mam do ciebie wielka prosbe - banuj ludzi ktorzy nadal pieprza glupoty ze guardy to dobre expowisko. Otwieram dzisiaj 5 z kolei temat w dziale profesje i we wszystkich tematach nOOby mowia ze knight sobie na guardach expi. Mam juz dosc debilizmu userow tego forum. X(

Knight moze expic na guardach. Pytanie: Dlaczego tam a nie gdzie indziej? Za pisanie, ze zle expowisko jest dobre nie dostaniesz bana (chyba, ze bendzie to juz rodzaj trollingu a nie jedynie uznanie "ja expic na guard, guard duzo exp dawac i dobry lut to musiec byc dobre"). Jedyny sposb walki z takim "czyms" jest sprostowywanie i besztanie ludzi.

Vil 18-09-2006 20:50

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Krzys Nemptor (Post 993264)
banuj ludzi ktorzy nadal pieprza glupoty ze guardy to dobre expowisko.

glupota nie boli, za glupote sie nie kaze.

adisek12345 18-09-2006 22:20

Ja po dlugiej grze w tibie stwierdzilem knight is the best ale gra nim jest nudna i zmudna !!!!!!!!!!!!!! Knight dał by rade każdemu !!!!! tez to zależy ale knight prawdopodobnie by wygral

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:12.