Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Narkotyki (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=66015)

Vanhelsen 18-08-2006 15:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Karrith (Post 942129)
[...]
tylko ze te spodnie byly robione z konpii przemyslowej w ktorej zawartosc THC jest nie wystarczajaca do palenia jej w celach narkotycznych.

haha i nikt wcale nie zauwazy ze to nie jest marihuana..wcale.(no chyba ze ktos nigdy tego na oczy nie widzial)

tylko jest pewien problem bo tego sie nie wdycha(w sumie to zalezy od sposobu palenia, ale przewaznie nie ma jak)

tylko ze detoks prawie nigdy nie pomaga, a jesli pomaga to na niedlugo i to jest wlasnie taka terapia dla osob ktorym nie pomaga zwykly detoks na ktorym ejst opdawany metadon(slabszy od heroiny ale dluzej dziala)

a gdzie ja tak napisalem? chociaz w sumie to prawda, bo np jak kupisz czysta heroine od dilera(co sie w polsce nie zdarza, ale zalozmy ze to inny kraj w ktorym czysta wystepuje) to i tak nie ebdziesz tam mial 100% heroiny. a w takiej "szpitalnej" jest na pewno 100%, wiec jesli wezmiesz tego i tego tyle samo to mocniej "kopnie" cie czysta.

nie ma. szybkosc uzaleznienia(fizycznego i psychicznego) zalezy od organizmu, ale przewaznie to wynosi 6-7 razow. poza tym wiekszosc osob po peirwszym razie z heroinom(czy innymi mocnymi opioidami) malo czulo, poniewaz nie mieli jeszcze odpowiednio "wyrobionych" receptorowi dlatego drugi raz prawie nigdy nie jest na drugi dzien tylko czesto po paru tygodniach badz miesiacach.
tylko ze z tytoniem to jest inna sprawa, poniewaz sa to wielkie firmy majace do dyspozycji setki naukowcow i miliony dolarow(badz innej waluty) na rozne srodki i preparaty.

w tym miejscu mi chodzilo o okres chodowania rosliny(co powinines sam wywnioskowac).

Konopia indyjska, to konopia indyjska, jesli twoim zdaniem "naukowcy" wtedy znali sposób, na zmiejszenie ilości THC by zrobić "konopię przemysłową" to teraz tym bardziej, nie tylko naukowcy, znają sposób by ten proces odwrócić = zwiększyć ilość THC w konopi = zwiększyć "kopa".

Co do mieszania, nie chodzi mi to o 90% tytoniu, 10% ganji, lecz na odwrót... i w mniejszej dawce...

Jeśli chodzi o szkło, brałem za wyjścię amfe itd, nawet ślepy zauważy szkło w trafie... tym bardziej po paleniu w lufce...

Detoks nie pomaga? No nie mów mi, że w MONARze sprycują ciebie dragami! :o

Karrith 18-08-2006 16:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wieszok (Post 942506)
Konopia indyjska, to konopia indyjska, jesli twoim zdaniem "naukowcy" wtedy znali sposób, na zmiejszenie ilości THC by zrobić "konopię przemysłową" to teraz tym bardziej, nie tylko naukowcy, znają sposób by ten proces odwrócić = zwiększyć ilość THC w konopi = zwiększyć "kopa".

w tym problem ze to nie naukowcy tak zrobili, tylko ze jest taka konopia ktora jest uzywana w przemysle-ma ona mala zawartosc THC i jej handel/chodowla jest legalne.

[/quote]Co do mieszania, nie chodzi mi to o 90% tytoniu, 10% ganji, lecz na odwrót... i w mniejszej dawce...[/quote] to i tak sie zauwazy poniewaz konopia ma inny kolo i wyglada inaczej.

Cytuj:

Jeśli chodzi o szkło, brałem za wyjścię amfe itd, nawet ślepy zauważy szkło w trafie... tym bardziej po paleniu w lufce...
po paleniu owszem, przed czasami, poniewaz takie drobinki szkla moga wygladac jak troche tej bialej zywicy ktora nzjaduje sie na lisciach,czesciej sie do tego celu stosuje cukier puder(ale rzadko sie szkolo w marihuanie spotyka, wczensiej mowilem o amfetaminie)

Cytuj:

Detoks nie pomaga? No nie mów mi, że w MONARze sprycują ciebie dragami! :o
nie, nie pomaga moze tam 5% ludzi ktorzy sie tam lecza, nawet jesli taki cpun odlozy heroine na tydzien, miesiac nawet na pare lat to i tak prawdopodobienstwo ze znowu zacznie cpac jest olbrzymie.
i detox nie wyglada tak ze nic nie bierzesz tylko siedzisz sobie w pomieszczeniu i probojesz wytrzymac bez dragow, tylko podaja ci wiele srodkow zastepczych o slabszym dzialaniu, dlatego tez czesto czesc osob uzaleznionych od heroiny wpada w inny nalog(np amfetaminowy).

Vanhelsen 18-08-2006 19:17

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Karrith (Post 942540)
w tym problem ze to nie naukowcy tak zrobili, tylko ze jest taka konopia ktora jest uzywana w przemysle-ma ona mala zawartosc THC i jej handel/chodowla jest legalne.

to i tak sie zauwazy poniewaz konopia ma inny kolo i wyglada inaczej.

po paleniu owszem, przed czasami, poniewaz takie drobinki szkla moga wygladac jak troche tej bialej zywicy ktora nzjaduje sie na lisciach,czesciej sie do tego celu stosuje cukier puder(ale rzadko sie szkolo w marihuanie spotyka, wczensiej mowilem o amfetaminie)

nie, nie pomaga moze tam 5% ludzi ktorzy sie tam lecza, nawet jesli taki cpun odlozy heroine na tydzien, miesiac nawet na pare lat to i tak prawdopodobienstwo ze znowu zacznie cpac jest olbrzymie.
i detox nie wyglada tak ze nic nie bierzesz tylko siedzisz sobie w pomieszczeniu i probojesz wytrzymac bez dragow, tylko podaja ci wiele srodkow zastepczych o slabszym dzialaniu, dlatego tez czesto czesc osob uzaleznionych od heroiny wpada w inny nalog(np amfetaminowy).

ŻADNA (ŻADNA!) konopia indyjska nie jest legalna... (nie licząc holandi i innych krajów 2 oraz 2,5 świata ;))
Jak bys nie zauważył, napisałem "BYŁY" więc jest to czas przeszły, aktualnie ta firma nie produkuje dżinsu z konopi, ponieważ jest ona nielegalna...

Nie każda roślina po uschnięciu brązowieje, więc zawsze znajdzie się coś, czego nie odróżnisz od ganji...

Za przeproszeniem, po kiego penisa cukier puder do ganji?!

carlos_pl 18-08-2006 20:04

Narkotyki nic nierobia szlugam juz 3 miesiace i tryskam zdrowiem narazie standart bo ostatnio niemam kasy a diler niesposci mi nci bo huj z niego
wiec jak mowie naraazie kwas ziolo dragi i czasem amfa ogolnie polecam jest niezla jazdaB)

Tompior 19-08-2006 09:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez carlos_pl (Post 942947)
Narkotyki nic nierobia szlugam juz 3 miesiace i tryskam zdrowiem narazie standart bo ostatnio niemam kasy a diler niesposci mi nci bo huj z niego
wiec jak mowie naraazie kwas ziolo dragi i czasem amfa ogolnie polecam jest niezla jazdaB)

Hahaha ale madrala... Widac ze masz kolo 13 lat :)

Rodzynek 19-08-2006 10:31

Hah...8o Ja próbowałem trawki, nie powiem żeby było złe :P Spróbować zawsze można, ale wole pić :cup:
PZDR

Karrith 19-08-2006 12:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Wieszok (Post 942862)
Nie każda roślina po uschnięciu brązowieje, więc zawsze znajdzie się coś, czego nie odróżnisz od ganji...

jesli nie jest sie calkowitym zoltodziobem to jest bardzo trudno niezauwazyc nawet malutkich "dodatkow"

Cytuj:

Za przeproszeniem, po kiego penisa cukier puder do ganji?!
poniewqaz przypomina on receptory ktore produkuja thc a znjaduja sie na lisciach i topkach, dzieki ktorym trawa mocniej kopie.

Cytuj:

wiec jak mowie naraazie kwas ziolo dragi i czasem amfa ogolnie polecam jest niezla jazda
zobaczysz za pare miesiecy/lat ze nie warto bylo tracic zdrowia dla paru chwil przyjemnosci.

Cytuj:

Hah... Ja próbowałem trawki, nie powiem żeby było złe Spróbować zawsze można, ale wole pić
PZDR
tylko ze alkohol jest gorszym narkotykiem niz marihuana wiec gorzej dla ciebie.

Vanhelsen 19-08-2006 14:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Karrith (Post 943713)
poniewqaz przypomina on receptory ktore produkuja thc a znjaduja sie na lisciach i topkach, dzieki ktorym trawa mocniej kopie.

zobaczysz za pare miesiecy/lat ze nie warto bylo tracic zdrowia dla paru chwil przyjemnosci.

tylko ze alkohol jest gorszym narkotykiem niz marihuana wiec gorzej dla ciebie.

Ale powiedz mi, po cholere ten cukier?! Co on daje? Mocniej się sztachniesz? Bardziej uzalerznia?! Co?! A jeśli chodziło ci tylko o efekt wizualny, to strzeliłeś gafę...

Ironia, jest cos takiego....

Matek 19-08-2006 14:27

Hehe...

Miales(as?) racje co do tej terapii. Poczytalem i teraz wiem, ze to fakt. Zwracam honor;)

Lever 19-08-2006 14:40

Mam prozbe wymienicie mi wszystkie mozliwe narkotyki i sposoby uzywania? Oraz ktory jest najgrozniejsz... Thx wielkie...

Karrith 19-08-2006 15:58

w jakims moim poprzednim poscie masz link do klasyfikacji narkotykow wg ich niebezpiecznosci.
a zbye poczytac o narkotykach to polecam wikipedie stronke www.hyperreal.info oraz oczywiscie google;)

janek@ 19-08-2006 23:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez carlos_pl (Post 942947)

@wikipedia
Za samo posiadanie marihuany grozi kara do trzech lat pozbawienia wolności, natomiast udzielanie marihuany innej osobie zagrożone jest karą do 10. lat pozbawienia wolności, a udzielanie jej małoletniemu jest zbrodnią zagrożoną karą od 3 do 15. lat pozbawienia wolności.
@
Czy chcesz siedziec w pierdlu ? Dla mie nie masz nawet zielonego pojecia o marihuanie. Krotka wypowiedz "Yo ziomale jeztem cool bo pokasalem im jakje to iyts supere!".
Co do szkod jakie wywoluje maryha sa bardzo duze i nie warto brac ;/.

@up where
cukier do czegos tam moze byc specjalnym kantemXD.

Shanhaevel 19-08-2006 23:51

W ogóle najlepsze odloty są jak sobie wprowadzasz alkohol dożylnie. Będziesz się świetnie bawił. O ile przeżyjesz.

Cytuj:

nie licząc holandi i innych krajów 2 oraz 2,5 świata
Holandia w ogóle jest porąbanym krajem...

PiXik 20-08-2006 08:18

up@:dlaczego uważasz ,że Holandia jest porąbanym krajem?już bardziej porąbana jest Polska;p

Tyrus 24-08-2006 12:35

Chyba mózg ci te "traffki" wypaliły:creature: . Ja nie wiem po co sobie zdrowie niszczyc. Jest to totalna głupta. NIe miał bym nic do roboty tylko sie dusic jakims poje****m dymem. NIe dość ze to śmierdzi to jeszcze nie ma z tego żadnej rozrywki, chyba że sie tak naćpasz, że nie bedziesz wiedział ile masz lat i gdzie mieszkasz hehe. Nie pale i palic nie bede, nawer papierochów.

D1ABL0 24-08-2006 12:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Klimmek (Post 705563)
Ja tam nie mam zamiaru niszczyć sobie zdrowia nakotykami, a już napewno imponować komuś ich braniem. A jeśli ktoś ma w dupie swoje życie to prosze bardzo, nie będe się wtrącał. :)

Popieram :)

Drachol'ek 24-08-2006 13:01

Rahim z Paktofoniki rymował:
"Ganja zostawia ślady jak sanek płoza"
Mysle ze cos w tym jest.

@down

dzieki za poprawienie;]

BloodyZool 24-08-2006 13:24

ah joj ^^.- offtop = me

offtop@

rah spiewal ganja zostawia slady jak sanek ploza^^ ;>

Karrith 24-08-2006 15:22

do wszystkich ktorzy pisza ze kazdy kto bierze narkotyki jest debilem i ze po co to on robi i wogole-to jest ich osobista sprawa co robia i nie wam to oceniac.
z tego co zauwazylem na forach to narkomani (w wiekszosci) wypowiadaja sie inteligentniej oraz dojrzalej niz wiekszosc osob tutaj(moze jest to spowodowane tym ze srednia wieku jest tutaj nizsza).

Squaess'me 24-08-2006 16:40

dalej twierdze, ze to zwykli cpuni.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:44.