Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Poradniki (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=31)
-   -   Wszystko o treningu... (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=7102)

dixi wojownik 11-11-2005 17:23

Ja mam 17 lvlek skille 64\64 i trenie do 70\70 zanim pewnie do expie do 70\70 wpadnom mi 2 lvlel albo nawet i 3

Blurr 12-11-2005 10:54

Kawał solidnej roboty! Dużo mi to pomogło (na początku stałem tylko jak taki pacan i sie przyglądałem jak mnie leją) 8o Naprawdę super!

P.S.
W przybliżonym czasie awansowania skille są wypisane tylko do 110. To jest maksymalny poziom skilli?

P.S.2
Czy to normalne, że z shieldingu 48 do 49 skill szedł 1,5h?? :confused:

virus120 12-11-2005 13:40

Mam teraz 14lvl, skills 51/50. Trenił będę do około 60/60(i 4mlvl, aby spróbować zblokować draga na ~20-25lvlu), później troche poexpie do 20-25lvla i dalej trening.

@up: To zależy od wydajności treningu. Ja z 49 na 50 robiłem około 80min(1h 20min).

Aby Ci czas szybko mijał, zmniejsz sobie okno Tibii(na połowe ekranu), a na drugiej połowie rób inne rzeczy(np. czytaj forum, gadaj na gg, pisz zadanie, ucz się - zerkaj co chwile na ekran, aby zmienić rota lub walnać utevo luxa :) ).

Pozdrawiam!

De'Alor 17-11-2005 15:42

Witam. Mam knighta 18 lvl, skille 53.52. Sprzet plate set, dwarvenka dark helmet scarf i buty. Jakbym chciał skillować ze slimem, jakie powinienem mieć skille, zeby mocno mnie nie jechal? I z jakiej powinienem broni walic(wale do axe)? I czy na treningu ze slimem beda mi schodzily UH?

Hell Hunter 17-11-2005 18:40

SIEMA WSZYSCY UŻYTKOWNICY FORUM !!

Mam takie pytanka:

mam knighta :crusader: i mam skile 44/43 eq p-set scimitar soldier helmet dark shild lv 10 mlv 2 i narazie skiluje na dwarfach na czym mam dalej skilować do jakich skili i na czym mam skilować na wyższych skilach i lv jastem mieszkańcem carlin na serverze pacera (NoN-PvP).a po za tym będe rzygał i srał treningiem dopuki nie nabije 75/75 conajmniej :evul: :cup: ;) :)

Poprostu Pitbul 22-11-2005 13:55

ej jak mam 7 lvl i jestem sorciem to na czym moge expic ??

Masterek Danio 25-11-2005 13:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Poprostu Pitbul
ej jak mam 7 lvl i jestem sorciem to na czym moge expic ??

Na mino,rotwormach,szkieletach,orkach(spearmanach,zwy klych)
I oczywiscie na trolach :)

Cool 27-11-2005 14:41

[quote=Masterek Danio]Na mino,rotwormach,szkieletach,orkach(spearmanach,zwy klych)
I oczywiscie na trolach :)

i oczywiście sorcem sie nie expi bo to nie ma sens:)

znacie może jakieś dobre miejsca do trenowania na serverze no pvp?? bo w kopalni nie potrenuje, zawsze ktos przyjdzie i mi zabije te dwarfy ;(

Flisu 27-11-2005 16:20

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Cool
znacie może jakieś dobre miejsca do trenowania na serverze no pvp?? bo w kopalni nie potrenuje, zawsze ktos przyjdzie i mi zabije te dwarfy ;(

Wiesz, kazde miejsce jest dobre byleby nie było noob'ów. Najbardziej właśnie mnie to wnerwia. Stoje so bie spokojnie i skiluje na trolach albo goblinach, a tutaj co ktos podchodzi i nawala potworki. I jak tutaj sie nie wkurzyć?! Ostatnio ustawiłem sobie na Hotkey-u ostrzeżenie ,,This monster is mine. Please go away! I'm skilling."

Cool 27-11-2005 16:28

raczej nic nie da to że napisze że to mój potwór i że trenuje, bo ja akurat gram na no pvp i nic nikomu nie zrobie;/a więc jedyne rozwiązanie to znaleźć miejsce gdzie nikt nie chodzi...

pavelek 29-11-2005 18:32

Raynold, myślę że gdy się ma 3 potworki to shielding szybciej leci. Dlaczego?
Ponieważ jak ma sie dwa to czasami jedne podanie na shield drugi na arm, a jak się ma trzeciego to ten trzeci zazwyczaj wezmie na shielda. Więc tak szybciej rośnie.
Czyż niemam racji?!
Albo coś poplątałeś z czasem robienia skilli, albo ja coś nie tak trenie.
Mi schodzi na zrobienie jednego sworda ponad 4h ?!

Maxbrom 29-11-2005 19:26

Zgadzam sie!!

Wiesz zfadzam sie z toba calkowicie dobry poradnik dla początkujących i nietylko sam gram w tibie 4 lata i moj najwiekszy sukces to 120 lvl paladin Aldora nick:( Mevar ) . Skile to podstawa dla Palladyna i Knighta mozesz miec 150 lvl i skile 50/50 a 30 lvl bedzie mial 70/70 i wlasciwie nie masz szans moze duza ilosc hp cie uratuje.

Co to gadac :) zgadzam sie z tobą .

AnthraX_ 30-11-2005 23:27

Siemka mam pytanie, mianowicie:

Jestem Kinghtem mam 25 lvl i skille 65/65 w swordzie, eq mam calkiem niezle mi sie wydaje (tzn Crown Armor, Knight Legsy, Warrior Helmet, Dragon Shield i Fire Sword) i sie zastanawiam czy udalo by mi sie solowac Dragona bez wiekrzych strat materialnych (o UHy chodzi)...

PZDR
--------------------------------------------------------------------------
No wiec doszlo do spotkania pomiedzy mna a dragonem:D
20:17 You lose 130 hitpoints due to an attack by a dragon.

Zabilem go bylo ciezej niz sie spodziewalem poszlo mi 9 uhow a zlootowalem cale 2 gp:D

Maxbrom 02-12-2005 14:13

Hehe

Chłopie żeby pokonsć dragona trzeba go znac potrzebne sa 3 umiejetnosci.

1.Nie można stać mu na pysku ponieważ wali bardzo mocno wtedy z gfb.
2.Najlepiej jak sie obruci do ciebie pyskiem to nie uciekac tylko biegac na okolo niego.
3.Dobry equipc i skile grubbbo po 65/65. (Knight , Palladyn)

Takim sposob naprzyklad ja konam dragona z 2 uhami.

iron aepir 03-12-2005 19:36

chcialo ci sie pisac

Storiel 04-12-2005 19:07

Czlowieku WIelkie GZ and Thx!

Bardzo ci dziekuje i Gratuluje tego Poradnika,Pomogl mi strasznie,i do tego jest Wyjefajny!!!!!!!!!!!Thx very Thx Czlowieku =*

colman7 04-12-2005 19:44

A jak coś bedzie mie atakowalo a ja nic nie bede robil to shielding urosnie ??

AnthraX_ 05-12-2005 17:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Maxbrom
Chłopie żeby pokonsć dragona trzeba go znac potrzebne sa 3 umiejetnosci.

1.Nie można stać mu na pysku ponieważ wali bardzo mocno wtedy z gfb.
2.Najlepiej jak sie obruci do ciebie pyskiem to nie uciekac tylko biegac na okolo niego.
3.Dobry equipc i skile grubbbo po 65/65. (Knight , Palladyn)

Takim sposob naprzyklad ja konam dragona z 2 uhami.

1.No to poznaj swojego dragona troche lepiej :baby: bo z gfb on wali na okraglo a jak sie ustawisz przed jego pyskiem to ci wypakuje z Fire Wave(od tego leca najmocniejsze hity) a nie GFB.
2.Po co biegac w kolo dragona jak mozna spokojnie ustawic sie kratke wyzej od miejsca w ktore skierowany jest pysk dragona( po przekatnej jego pyska) co daje dodatkowa chwile na reakcje w chwili gdy smok zechce stanoc z toba pyskiem w twarz, poniewarz bedzie musial najpierw posunac sie jeden sqm w gore lub w bok...

AnthraX_ 05-12-2005 17:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez colman7
A jak coś bedzie mie atakowalo a ja nic nie bede robil to shielding urosnie ??

Jak Cie "cos" walnie 30 razy i 30 razy pojawi sie chmurka (tzn sparujesz cios tarcza) to przestaje byc naliczany shielding czyli zwyczajnie marnujesz czas... ale kiedy uderzysz swojego potrworka do krwi (tzw blood hit) shieldinig jest naliczany od poczatku.

I dobra rada: przeczytaj dokladnie pierwszego posta tego topicu ;)

Chemik50 05-12-2005 17:46

??

Jeśli chodzi o poradnik to zajbisty ale mam jeszce jedno pytanie jak zostac uprawnionym do pisania na forum(tworzenia tematow, poradnikow) MSG ME FAST!! A jesli ktos wie kiedy ne world to tez niech pisze na gg 5454695 :baby:

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:06.